HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

2007.12.09. 18:33 :: Tobber

Próbálok rendetrakni magam körül.
Lelkileg is, fizikailag is. A cégnél kezdtem, a 8 nm asztalból már 2-t megtisztítottam, mielőtt hosszúszabira megyek.
A héten megkértem Kedvencet, hogy kicsit pihentessük, mert bár ő tündér, de nekem most nincs időm-energiám rá.
Itthon kicseréltem 7(!) kiégett égőt (tudom, égőtúltengésben szenved a lakás, mert ez sem tűnt fel senkinek), még egy halogén hátravan.
Feltettem pár karácsonyi díszt, amit hímeztem, kreatívkodtam, feldíszítettem égősorral az erkélyem korlátját és a nem is kicsi tiszafámat. :)
Ma összeszerelek egy polcot, oda még este átpakolok (tegnap vásárolt Dolobene rulez, mai 2,5 óra mozgás alatt fel sem tűnt, hogy fáj a hátam, térdem!).
Kicseréltem a fűzőt a korimon, mert az életveszély volt.
Ráeresztettem egy nagy adag vízkőoldót a fürdőm kövére, mert vízköves.
Apuval ma délután beszélgettem mozgás után. (13 perc alatt értem oda hozzájuk a Felvonulásiról, lehet, hogy tényleg van valami abban, hogy gyorsan vezetek.)
És kaptam újabb könyveket tőle olvasásra. :D
És kaptam karácsonyra, mostani kézbesítéssel síléctokot és bakancstartót, bazi jól néz ki.
Kocsiban elpakoltam pár dolgot.
Receptet sütikhez beszereztem a Családi Recepttárból.
Pénzeimet kicsit átmozgattam, hogy legyen az utazásra. Van.
Kezd renddé alakulni a környezetem. Meg a lelkem.

komment

2007.12.09. 10:00 :: Tobber

Áááááá!

1. jó: adják a jóbarátokat a tv2-n, amit be tudok fogni. (Bár láthatóan az utsó részek, szóval aki ezt tudja 4 éve, nem röhög!) 

2. rossz: ezt már láttam, először angolul, majd magyarul. A banánhintáról nem tudja Phoebe, hogy mit jelent, ezért felveszi nevének. Aztán Mike felvilágosítja, hogy az mit jelent: az angol verzóban speedo-t mond (= úszónadrág, így értelmes is, mint banánhinta), magyar verzióban: kábítószer. (gondolom a speed-re gondoltak. ) Öh.

 

komment

2007.12.09. 08:04 :: Tobber

Reggeli netszörf, immár belevéve a Petőfi rádió oldalát is, felül villog: Cypress Hill - Lowrider!! Rohanás a hangfalakat bekapcsolni!! :)

Szokásos vasárnap hajnali kelés, Csapat(mbk) menni nemedzeni.

Szándékosan lassan, sokat meg-megállva olvastam végig Németh László Égető Eszterét.
Apámat akarom megérteni. Ő ajánlotta, szinte erőszakolta már sokszor, hogy az egyik legszebb magyar regény, és nekem feltétlenül el kell olvasnom.
Elolvastam. Nem értem. Nem a könyvet, hanem hogy apám miért akarta ennyire elolvastatni velem. Nem ír úgy, mint Szerb Antal, vagy Kodolányi. A történelmi vonulatokat talán jobban is ismerem valahai tanulmányaimból, akkor i irodalomból.
Marad a nőkarakter. Ami nekem nem kerek. Tudom, hogy férfiírók nőkaraktereit még a XX. században is azzal a szemmel kell olvasni, hogy férfi írta. De ez a nő úgy van magaslatokba emelve, hogy az író szerint egy nő kb. semmit nem fog fel a világból, csak női, anyai ösztönei szerint él és főleg tűr. Nem hiszem, hogy a két világháború alatt volt ilyen nő, világégés alatt nem lehet nem végiggondolni...
Hosszan elemezném, de az a lényeg: vajon apám is ezt gondolja találónak a nőkről?? Hogy ösztönök után mennek és a férfiaknak kell elmagyarázni a legalapvetőbb tényeket?? Kb. a nő korlátolt ösztönlény?
Talán ez az ok, amiért apámnak nincs olyan alkalma, hogy ne hülyézne le, hogy akár egy mondatomat értelmesnek gondolja??
Sosem értettem, miért néz hülyének. Néha sikerül is meggyőznie persze, ha valakinek az egyébként rendkívül okos szülője sugallja ezt 31 éve, bárkit elbizonytalanít. :(

Magamnak néha leírom emlékeztetőül: van két diplomám, megértetem magam külföldiekkel, talán értékrendet is összekapartam, belemártom magamat irodalomba, képzőművészetbe, talán átlátom a világot, talán nem hozok elhamarkodott, visszavonhatatlan döntéseket, talán az elmúlt 3 munkahelyi teszten mindegyiken 100%-ot értem el...
Talán...

De gondold csak végig, kedves olvasó: te nem úgy éled az életedet, hogy apád még felnőtt korodban is befolyással van a viselkedésedre akár párkapcsolatban, akár az életed más pontján? Vagy úgy, hogy csak olyat ne, vagy hogy bosszút állok minden férfin miatta, vagy akinek példakép, épphogy őt találja a gondolataiban, döntéseiben??

komment

2007.12.08. 19:01 :: Tobber

Oliv írja a Szegény pasiknak muszáj félredgni cikk alatt a következő kommentet a női lapokról:

"hehe, na én pont ezért nem olvasok ilyen lapokat már réges-régen.
le merném fogadni, hogy a cikkek mögött nincs reprezentatív statisztika, vagy komoly pszichológiai, szociálpszichológiai tudás, hanem pusztán egy embernek a szubjektív véleménye, tapasztalatai.
Én legszívesebben törvénybeiktatnám, hogy az összes létező cikk alá is írjanak forrást, ahogyan egy kutatómunkánál, szakdolgozatnál is, hogy ellenőrizni lehessen, hogy mégis honnan a rákból szedik az információkat.
Röhejesnek, de talán inkább felháborítónak tartom, hogy ilyen komoly társadalmi kérdésekről írnak olyanok, akiknek semmi háttértudásuk nincs a témáról, pusztán saját életük. Erre van egy megfelelő fórum, úgy hívják, hogy blog."

Én miért nem tudtam ezt így megfogalmazni??

Hiszek abban, hogy senki nem felelős azért, ha a párja félrelép, a legjobb kommunikáció, a legnagyobb figyelem, szeretet sem előzi meg hosszú (évtizedes) távon. Pedig hány megcsalt okolja magát, nem kéne... :( Sokat beszélgetek félrelépő pasikkal (női példa pedig önmagam akár), jó lenne egyszer összefoglalni mindazt, amiket mesélnek, éreznek.

 

komment

2007.12.08. 18:37 :: Tobber

Sokat magyarázgattam Bének, hogy hogyan készül a világ legegyszerűbb adventi koszorúja.
Hát így.
Tavaly egy széles szalag fogta össze, idén ez a karácsonyfadísz. Az egész kb. 6 cm magas.
 

komment

2007.12.08. 09:30 :: Tobber

Reklámszpotting.
Provident: Elromlott a tévénk, ezért átmentünk a szomszédba tévétnézni. (Ááááááááááááááá! Mondjátok, hogy nem ez a magyar realitás!)
Ők ajánlották a providentet, így már másnap megkapjuk a pénzt és vehetünk tévét.
Mayday, mayday, nincs tévénk egy napig, verjük magunkat gyorshitelbe, vészhelyzet! :((((

Cukorbetegség: A cukorbetegség szövődménye évi 2500 lábamputálás, impotencia, vakság. Menjen el és nézesse meg magát.
Ja, átlag ember reakciója, hogy rohanok, hátha kiderül rólam is? Nem, ponthogy inkább meg se nézeti, ez ne derüljön ki. Talán ha azon lenne a hangsúly, hogy megfelelő kezeléssel ebből egyik sincs!
(El 23 év inzulinos cukorbeteg, becsülettel méri, adagolja. A legkevésbé impotens férfi, akit valaha láttam.)

Mára hősies nagytakarítást tervezek, ehhez reggel beállt a hátam. Így szekrényt tuti nem ma fogok összeszerelni, a többiben is bizonytalan vagyok. És eltűnt a dolobene krémem, heeeeelp!!!
Tóbiás már leadta a rendelést, hogy milyen kajákat szeret, a bort ő hozza. :D

 

komment

2007.12.07. 22:59 :: Tobber

Őőő, halkan írom, hogy már egy éve a cégnél vagyok és mostanában három pasi hajtott rám. Eggyel volt is khömm, izé, valami. Aztán épp egy másik udvarolgatott a múltkor, mikor Colos odajött, és feltűnés nélkül (naja) fel-alá sétálgatott az asztalom előtt. - Segítsek, miért jöttél? - Á, semmi... És sétálgatott ott tovább. Ez a történet nektek nem izgi, de az én emlékeimben ez a kép aranyos. Hihi.

Ma viszont sikerült este hétig bentmaradni. Az egyik hr-vezetővel ketten az egész emeleten. Mikoris jött egy srác és angolul előadta, hogy egyik hr-esünket keresi, mert ő bérelte ki a mostani lakását, amiből a főbérlő sikeresen kizárta. Este hatkor, pénteken. Senki sehol. Végigtúrtunk mindent a hr-en, levadásztunk egy logisztikást, hátha talál egy szerződést, lenyomoztunk pár hr-es számát, hátha tudja fejből a főbérlő elérhetőségét (ja), megtaláltuk az ingatlanos céget és előkerestünk egy angolul is beszélő ajtómentős céget, felajánlottam, hogy menjen hotelba és hozzon számlát róla. De ruhái sincsenek. Hozzon arról is számlát, felhívtam a figyelmét, hogy nagyon közel van az új escada bolt, aszonta céges számlára megvesz nekem onnan mindent! :) 3/4 óra után már mehetnékem volt, úgyhogy a kezébe nyomtam az összes számot, és még a sajátomat is, ha nem talál megoldást, végső soron jöjjön hozzám hétvégére, kaphat egy kanapét és meleg ételt.
Nagyon édes pasi és Tobias a neve (no, mi becézve?? :D ). Írt este, hogy már nem hómlesz és mennyire sajnálja, hogy nincs így oka hozzám jönni. Válaszoltam két szót, erre már felajánlotta, hogy átjön egy üveg borral köszönetet mondani. :)))
De akkor minek nyittatta ki a lakását??? :DD

Még mozogtunk BéTivel ömlő esőben két órát, de nem vittük túlzásba, síelésrészleteket finomítottunk... Mintha tudnánk síelni...
És ma távozott a cégtől a legutáltabb nő, aki simán hazudott bármit a káromra, hurrá.
És jobban van a kolléga, akihez tegnap mentőt hívtam, meg rohangáltam, meg aggódtunk, de nagyon, mert rosszul volt és mert nagyon csípjük a fejét. :) És arra is jó volt az eset, hogy kihozza, hogy ki milyen ember. Volt, aki látta a fekvő embert, meg az aggódó arcokat és továbbment. Voltak, akik nem szálltak ki a liftből, és a mentősök nem fértek be. És volt olyan, akiről sosem gondoltam, hogy az elsők között segít lefektetni, és ott állt aggódva órákig, vagy hogy a kollégái versenyt vitatkoznak, hogy ki kísérje be a kórházba...
Jobbulást Nagymedve!!

komment

2007.12.06. 22:58 :: Tobber

Ezo-körökben szent Somát nem nagyon védik meg az nlc hősnői, sőt, vicces topik lett a kritikája: :)

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=175385

Jogos, sötét az a nő.

Ahogy kedvenccé vált kifejezésem mondja rendkívül találóan: magabiztos buta... :) Ők a legveszélyesebbek.
Nem az életmódja a bajom, vagy a szabadossága, hanem hogy hülyeségeket válaszol bajban lévő nőknek. :SS

Este mozogtunk összeesésig, hisz gyakorolnunk kell, nomeg kell az edzettség a síeléshez.
(MEGYÜÜÜÜÜÜÜNK SÍELNIIIIIIIIIIIII!!!!!)
Először bárgyúnak tűnt a felhozatal, aztán a jóarcok is odaszivárogtak, segítettek nekünk. :) Azon vigyorogtam, hogy BéTi is hasonlóan dühös, ha nem megy valami precízen, már egymást spannoltuk órákon át a végkimerülésig. :D

Kellett is az a NÉGY melegszendvics, amit utána megettem energiapótlásnak. :)))

komment

2007.12.05. 20:44 :: Tobber

Most pár napig ezt a képet fogjuk bámulni, bújni, tanulmányozni! :)
 

MEGYÜÜÜÜÜNK SÍÍÍÍELNIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!

Tél, hó, hegyek, jó levegő, végre szabin, végre megyek nyaralniii!!!!!
Ami másnak a nyár kezdete, az nálam a tél... :))

 Tobber: - Végre délig alhatok, aztán fekszem majd a pokrócban az erkélyen egész nap a havas hegycsúcsokat bámulva.
BéTi: - Nomeraztán úgy ismerlek. Két percig nem bírnád.
(Ami nem is igaz.)

komment

2007.12.05. 19:58 :: Tobber

Fullra töltött telefonom estére lemerült. Síút-szervezés a célegyenesben, kori ki mikor hová megy telefonok, smsek, szokásos denemisvagyterhes üzenetek (hogy is kell sms-sablont menteni a mobilba? :))) ).

Mindenki lóg a neten, hogy melyik szállás és pályarendszer tetszik jobban.
Tobber: - Nézd ezt a gászthófot, itt pingpong is van. Kár, hogy azt nem tudok.
- Majd most megtanítunk! Te hol vagy?
- X utca 8. Miért?
- Hülye, úgy értem, a neten.
- Hát rákerestem a gúgölön.
- A pingpongra???

 

komment

2007.12.04. 21:55 :: Tobber

Ha az ember Anyukája elszabadul a ziviven, akkor egyrészt bejelöli az én haverjaimat, másrészt meg olyan rokongyerekekre bukkan, akikre én csak úgy emlékszem, hogy ott-rohangál-az-asztal-alatt-massza.
Á, van köztük kifejlett szöszke csirke komoly görkoris fotókkal. Hihihi...

Erről jut eszembe, ma hívott Szépszőke... Mmmm... Megérzés? Hogy épp ma gondoltam végig, kell-e mostanában pasi az életembe? :)

Ja igen, Srác eltűnt. Ez pedig nagy művészetre vall...

 

komment

2007.12.04. 21:47 :: Tobber

Tegnap és ma este is elővettem a Béká-arckifejezés-gyűjteményt és bemutattam magamon Kedvencnek.
Kedvenc, de már nem annyira... :(

És ha már Béká: a lenti Himnuszos sztorimra a reakciója:
- Az lett volna ciki, ha elkezdi énekelni!

:DDDD

 

komment

2007.12.04. 07:03 :: Tobber

Nektek feltűnt, hogy az Úristen@menny.hu-ban a kuvva az Emese a BB reklámból? :DD

https://youtube.com/watch?v=yAWoVOw1UPg

...nekem eddig nem, de izgi szembeállítás. :)

 

komment

2007.12.03. 22:06 :: Tobber

Késő esti szeretkezés. Izzások, érintések, remegve összeérő bőr. Háttérben kellemes zenéivel a Petőfi rádió. Éjfél körül jár.
Rutinosabb már itt röhögni kezd. Én nem tudtam.
Épp legizgalmasabb résznél az ágyban, mikor is éjfélkor... felzendül a Himnusz! :D

Merthogy az megmaradt a régi műsorstruktúrából! :))

Abbahagyjuk? Röhögjünk? Á, inkább majd utána...

Ma pedig sürgős tecsóztást műveltünk Kedvenccel.

 

komment

süti beállítások módosítása