HTML

2007.05.27. 06:59 :: Tobber

Ma reggel ez a privát üzenet érkezett az inboxomba egy női fórumon:

"Szia!

Látom profi vagy, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Ma a hobbyboltban megláttam egy picike csomagot, olyan csináld magad. És  gondoltam csinálok egy Rókácskát. De az a rókácska ha így folytatja csak róka lesz.  Szeetném röviden leirni, és kérlek próbálj meg segíteni.

A törzs elkészítése:

1, Fűzzünk fel 5 gyöngyöt a drótra és húzzuk középre.  2, Az egyik drótvégre füzzük fel a második gyöngysort.  3, A másik drótvéget is fűzzük át a gyöngysoron az ellentétes irányból. Ezt nevezzük szembefűzésnek. eddig semmi gond.  Ezután leirja, hopgy miért fontos a jó meghúzás.  Az 5. pontban pedig: A törzs fűzésénél váltakozva az egyik sort ivelten felülre, a másikat ívelten alulra hajtjuk, így a törzs belül üreges lesz, illetve a figura térbeli. Ezeket a sorpárokat a rajzon 2 vonallal tüntettük fel. Az elsőt mindig felülre, a másodikat mindig alulra kell hajtani. A sorok szélén feltűntetett számok a gyöngyszemek számát jelölik. 

Namármost. Egyrész ez azt irja 5 gyögyszemmel kezdjem, de utána egy szóval sem mennyivel folytassam.  De még azt sem közli, hogy milyen szinnel kezdjem. Sajnos nincs szkennelem, így nem tudok erről jó képet küldeni. Azt meg végképp nem  tudom, hogy hányszor ismételjem meg. De van egy nagy kép a másik oldalán. Ahol viszont a készítés menetét le tudnám olvasni, ott a fejjel kezdődik, ami meg felül 3  alul pedig 2. ez így ugyan 5 lenne, de nem egymás mellé kerülnének.  Tudom így nehéz, de annyira lázba vagyok, hogy nem tudok keddig várni, hogy elmenjek a hobby boltba. Mit tanácsolsz, mi a trükje?

Előre is köszönöm a segítséget.

Szia" 

:DD

Fngom nincs, milyen leírást követ, pont a fotó segítene... (A leírását értem, a kérdését nem. Sok ilyet csináltam gyerekkoromban, még gyöngyfűzőversenyt is nyertem valaha... :D)

Nem, nem válaszoltam, ehhez még csak egy duplakávé van bennem... :)

Húzok Bével sportolni. (Bocs, én még mindig ezen nevetek. Meg leszek lincselve???)  :)))))

 

komment

2007.05.26. 10:24 :: Tobber

Geri legrosszabb napján:

https://www.youtube.com/watch?v=9Aqne566lMc

De azért gyönyörű.

 

komment

2007.05.26. 10:01 :: Tobber

Hurrá, nemár, hurrá!

Remek este után Okospasival... hajnali 3.30-kor riasztóra ébredek, én dühös, hogy mi van megint, de hallom, hogy egy lakásé. Azért lemegyek az utcára, hátha a ricsajban nem hallom, de a kocsim is szól...

Nem szól. Nincs senki az utcán.

Nem akarok összefüggést keresni, de pár napja volt lomtalanítás a környéken, mindenféle bűnöző fejek járkáltak erre... :(((

Ja igen, a hülyepcsa is kimegy a horrorfilmben a kertbe, hogy megnézze, ott van-e az emberevő szörny... :D

Ma tökéletes reggel, megyek ezer programra a következő napokban, lesz ebben minden, mit igazán szeretek!!

Szeretem, hogy nem függök senkitől, oda akkor és annyi időre megyek nem mellesleg akármit csinálok, amihez kedvem támad. Élvezem ám nagyon!!! :)))

 

komment

2007.05.26. 09:53 :: Tobber

Kitaláltam három napja, hogy le kéne dobni egy tizest.

Ennek az az ára, hogy baromiszép melleim meg fognak ereszkedni. 

Viszont még mindig fáj a térdem, és bár az a sérülés miatt van, nem a súlyom miatt, mégis kicsit kímélni kéne a szervezetet, főleg, hogy a mozgást nem hagytam abba.

Szal KÉT napja visszafogtam egy kicsit magamat kajában (ez nálam úgy 1800-2000 Kcal körül értendő :D, azalatt képtelen vagyok órákat rohangálni), mire ami csütörtök reggel 81 kg volt, az mára 78.

HÁROM kiló két nap alatt??? :))) Te jó ég, ergo ennyi kajatúlevésem lehetett felhalmozva. Nem nincsen illúzióm, ez még nem a hájból ment le, folyadékot meg továbbra is sokliterszámra iszom...

Igazából a cél a bő egy éve 71-72 kg.

Adok magamnak mondjuk 6 hetet. :DD

Illetve kb. két nap múlva fogom feladni, mert sok éve nem fogyóztam. Amikor két éve annyit fogytam, az sem a diétától volt, hanem hogy nosport évek után újra elmentem heti 4-5x sportolni.

...viszont ennél többet nem tudok sportolni. Szívesen tenném, de nincs időm rá. Egyik nap pedig megpróbáltam futni, baromira fájt a térdem!! :((

Úgyhogy kímélés, kímélés... :/

 

komment

2007.05.25. 13:17 :: Tobber

Majdnem tökéletes este... Majdnem, mert hajnali kettőkor irtózatos kutyaugatásra ébredek. Seki, a szomszéd ház írszettere nyugis állat, ha ugat, akkor baj van. Félálomban már hallok is egy riasztót. Az én autómét! :((((

Hogy mennyi ideje üvölthetett (az autó és a kutya), azt nem tudom. Szemüveg fel, fehérnemű nélküli naci-póló papucscipőben slusszkulcs, lakáskulcs, mobil felkap, hívom anyámat, hogy lemegyek, de ha épp leüt az autótolvaj, akkor legyen szíves hívni a rendőröket.

Sehol nem volt senki, a szokásos 2-3 macska rohangált csak az utcán. Riasztó kikapcs, majd visszabiztosítva, kutya lenyugtatva (ma viszek neki valami jutalomfalatot), szomszéd srác épp jön át a szembeházból, mondja, hogy elég régóta szól már. Megkértem, hogy máskor bátran csöngessenek fel, mert most sem a riasztóra ébredtem (naná, Pesten nőttem fel, zajos környéken, semmi nem tud zavarni!), hanem csak a kutya aggasztott...

Azért előtte fincsi volt, voltunk Makón református világtalálkozón. És megtudtam, hogy a szerelem erősebb a vérfertőzésnél... :) shoppni (kérem a mintáimat! :) ), isteni finom kaja, csacsogás, remek színház, meg séta a meleg és muslincás városban hazafelé, egy kis éjjeli telefon mindegykivel, majd szkájp Tinivel...

-----------

Ma Okospasi jön, juhééééé!!!

Motoron! :( Neeeeeeee!!!!!

 

komment

2007.05.24. 06:33 :: Tobber

https://www.youtube.com/watch?v=tJ-PWUCw_x8

Komám! Tajvant el ne lopd!!! :DDDD

A fenti linken a bizonyíték, hogy a finnek nyelvrokonaink! Hallgassátok végig! :)))))))))))

 

komment

2007.05.22. 19:11 :: Tobber

Jelentem, leráztam! :D

------

Ezt meg nyulaknak és egereknek:

https://youtube.com/watch?v=IZk7w0YpUws&mode=related&search=

Blockbuster reklám...

:)))))

 

 

komment

2007.05.22. 16:55 :: Tobber

Az örök optimista fehér vászoncipőben, napszemüveggel és ernyő nélkül lép ki a viharba...

Jóvan, szeretem az esőt. Mindig jó kedvem kerekedik tőle! :)

Na húzok meggyőzni egy férfiembert arról, hogy ő tőlem nem fog többet akarni, mint ami, szal izgi lesz!! :)

 

komment

2007.05.22. 00:55 :: Tobber

Pénteken Nemzetközi Törölközőnap!!!!!

:))))

...aki elfelejtette volna...

Rákerestem a lényegre:

A GALAXIS Útikalauz érdekes dolgokat közöl a törülközőkről. A törülköző, írja az Útikalauz, a lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, míg átugrándozunk a Laglan-Béta hideg holdjain; heverhetünk rajta, míg a Santagrinus-V ragyogó, márványhomokos tengerpartjain szívjuk a sűrű tengeri levegőt; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, míg lefelé sodródunk a lassú, lomha Moth folyón, takarózhatunk vele, miközben Kakrafoon sivatagainak vörös csillagai ragyognak ránk, megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában, fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, vagy hogy elkerüljük a Traal bolygó Mohó Poloskapattintó Fenevadjának pillantását (észvesztően ostoba állat, azt hiszi, ha ő nem lát téged, te se látod őt – annyi esze van, mint egy cipőtalpnak, de nagyon-nagyon mohó), veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen bele törölközhetünk, ha még elég tiszta hozzá.

Másrészt, és ez a fontosabb, a törülközőnek roppant pszichológiai jelentősége van. Miért, miért nem, ha a strag stoppos észreveszi, hogy a stopposnak van törülközője, azonnal föltételezi, hogy fogkeféje, arctörlője, szappana, doboz kétszersültje, kulacsa, iránytűje, kötélgombolyagja, szúnyogriasztója, esőkabátja, űrruhája stb. is van. Sőt a strag boldogan odakölcsönzi a stopposnak a felsoroltak vagy egy tucat egyéb tétel bármelyikét, melyet a stoppos véletlenül "elvesztett". A strag úgy gondolkodik, hogy aki széltében-hosszában bejárja stoppolva a galaxist, nomádul és csövezve él, hihetetlen nehézségekkel néz farkasszemet, és győz, és még azt is tudja, hogy hol a törülközője – az igazán olyan valaki, akit komolyan kell venni.

Mit tegyek hát?

Vidd magaddal egész nap a törölköződet.

Mikor?

Május 25-én.

Hova?

Mindenhova, akárhová is mész.

Esetleg készíts/készíttess magadról aznap fényképet a törölközővel, küldd el nekünk, és mi kihelyezzük a galériába. A képet ide küldheted: wagneresvatta at wagneresvatta pont hu.

---------

...a kettővel ezelőtti munkahelyemen pölö elszórakoztam a fürdőszoba törölközőivel, kábé senkinek nem tűnt fel. Pedig akkor is a legkedvencebb könyveim egyike a galaxis. Igen, az a könyv, amin könnyeseket nevetek akár tömegközlekedésen is!! :)

...nem csak scifi-rajongóknak...

 

komment

2007.05.21. 23:52 :: Tobber

Bé úgy belelkesült a sportolásba, hogy már a fél várost elhívta görkorizni legközelebbre!! :DD

Hangsúlyozom: Bé.

Hihi, én is így indítottam a jégkorival, aztán 10%-ot tudtam csak elrángatni... Nem baj, nekem így is szórakoztató... Ja és Bé rákérdezett, hogy esetleg jégkori... Én örülnék a legjobban!! :)) (Akkor legalább lenne ösztönzés, hogy menjek.)

De valamiért engem is megtaláltak görkori témával kollégák, úgyhogy alakul egy céges sport is. (Fociról lemondtam rossz térddel, miután két közvetlen kollégám is sánta a múltkori cégesfoci miatt!)

Ma nagy örömömre lefordítottam egy olyan szöveget angolra, amiből egy kanyi szót sem értettem magyarul sem. Erősen rányomtam a vizuletapogatómat a műszaki szótárra... Szvsz főnököm csak szpatott ezzel az anyaggal!!

Viszont ha holnap békénhagynak, akkor talán utol tudom érni magamat a munkámmal, alig várom!!! Szeretnék egyszer úgy hazamenni, hogy max. két napi lemaradásom van!!!!!

Ma este hollandussal vacsoráztam, aki zseniális nyelvújító. Magyarul.

Amikor már nagyon nem értem, hogy mit újított van der Kazinczy, akkor könyörögve kérem, hogy váltson már angolra! :D (Bár ma oroszul is beszélgettünk.)

A mai tök frappáns és értelmezhető szava a kavaros volt. Hát ez simán érthető, nem?? Kavaros volt a feje, mert fáradt. Nem is akarta nekem elhinni, hogy nincs ilyen magyar szó! :DDD

Azt viszont nehezen értettem, hogy a csempés miatt miért lett bonyolult a külkereskedelem. (Ja. Csempészés.)

Tavalyi kedvencem tőle a talpasmasszázs. Zseniális! Visítva röhögtem, amikor kimondta! És képtelen voltam bármilyen nyelven elmagyarázni neki, hogy ez miért vicces magyarul... :)

Szal hollandus szórakoztató. A kutyája is. (Nem sok ennél nagyobb és ennél lassabb kutyát láttam életemben!!)

:)

 

komment

süti beállítások módosítása