HTML

2007.05.27. 06:59 :: Tobber

Ma reggel ez a privát üzenet érkezett az inboxomba egy női fórumon:

"Szia!

Látom profi vagy, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Ma a hobbyboltban megláttam egy picike csomagot, olyan csináld magad. És  gondoltam csinálok egy Rókácskát. De az a rókácska ha így folytatja csak róka lesz.  Szeetném röviden leirni, és kérlek próbálj meg segíteni.

A törzs elkészítése:

1, Fűzzünk fel 5 gyöngyöt a drótra és húzzuk középre.  2, Az egyik drótvégre füzzük fel a második gyöngysort.  3, A másik drótvéget is fűzzük át a gyöngysoron az ellentétes irányból. Ezt nevezzük szembefűzésnek. eddig semmi gond.  Ezután leirja, hopgy miért fontos a jó meghúzás.  Az 5. pontban pedig: A törzs fűzésénél váltakozva az egyik sort ivelten felülre, a másikat ívelten alulra hajtjuk, így a törzs belül üreges lesz, illetve a figura térbeli. Ezeket a sorpárokat a rajzon 2 vonallal tüntettük fel. Az elsőt mindig felülre, a másodikat mindig alulra kell hajtani. A sorok szélén feltűntetett számok a gyöngyszemek számát jelölik. 

Namármost. Egyrész ez azt irja 5 gyögyszemmel kezdjem, de utána egy szóval sem mennyivel folytassam.  De még azt sem közli, hogy milyen szinnel kezdjem. Sajnos nincs szkennelem, így nem tudok erről jó képet küldeni. Azt meg végképp nem  tudom, hogy hányszor ismételjem meg. De van egy nagy kép a másik oldalán. Ahol viszont a készítés menetét le tudnám olvasni, ott a fejjel kezdődik, ami meg felül 3  alul pedig 2. ez így ugyan 5 lenne, de nem egymás mellé kerülnének.  Tudom így nehéz, de annyira lázba vagyok, hogy nem tudok keddig várni, hogy elmenjek a hobby boltba. Mit tanácsolsz, mi a trükje?

Előre is köszönöm a segítséget.

Szia" 

:DD

Fngom nincs, milyen leírást követ, pont a fotó segítene... (A leírását értem, a kérdését nem. Sok ilyet csináltam gyerekkoromban, még gyöngyfűzőversenyt is nyertem valaha... :D)

Nem, nem válaszoltam, ehhez még csak egy duplakávé van bennem... :)

Húzok Bével sportolni. (Bocs, én még mindig ezen nevetek. Meg leszek lincselve???)  :)))))

 

komment

süti beállítások módosítása