HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

2005.06.03. 16:18 :: Tobber

Na jó, visszaveszek az önsajnálatból, mert igazából nekem jó. Csak mióta S. belémsújkolta, hogy hiperérzékeny vagyok, azóta nehezebben fogom a sértődéseket a sértődékenységemre. Mekkorákat vitáztunk ezekről nem is olyan régen!!! De aztán berágott, mert neki joga van, hisz hiperérzékeny, besértett mindenkit (azt is, aki nem h.é.) és balra el.
Gondolkozom, hogy akik kikerültek az életemből, és előtte jelentettek valamit, azokat miért hagytam elmenni... Talán mert mégsem voltak olyan fontosak... Aki fontos, azért kaparok. Vagy ő kapar értem, ami még jobb.
És még pasi is abbahagyta a zenére érzékeny füleimbe való hamis éneklést reggel, sztem látta, hogy ez most komolyabb rosszullét, ha a fürdőből rohanok a lavórral a mosdóba... Ha tovább énekel, rosszabbul már nem lehettem volna, de mindegy. :-)))
Hétvége. Találtam egy intervallumot a szombati lustálkodásban, ami eddig kihasználatlan volt. A szombat reggelt. Amikor félkómában kóválygok fel s alá, majd visszaájulok alvásba. (Apu szerint azért fogok sokáig élni, met olyan takaréklángon élek vérnyomásilag... Akkor általában nem, ha vele 10 percnél többet beszélgetünk.)
Most szombat reggel főnökéknél dobozbeszerzés után varrónő. Aki végre készít rám egy normális fürdőruhát. Fele péndzé, mint boltban véve... Kúl, ha sietek, a második Star Treket elkapom és közben befejezhetem a félkész mackót!! Addig Pasi uszoda, és aztán randi a kedvenc helyünkön!!! Egész úgy hangzik, mintha ez Program lenne a szokásos szombat reggeli Punnyadás helyett... :-)

komment

2005.06.03. 11:52 :: Tobber

Na, ez egy nem jó nap. Hajnali 5-kor hasgörcsökre ébredek, inkább nem ecsetelem, mit műveltem reggel a mosdóban, pfff... Vajon miért kell ennek ilyen erősnek lennie? Alig bírtam magamban tartani a görcsoldót. :-((

Ezekután kiderült, hogy mindenkinek jobb, mint nekem, és ezen örömükbe meg nem akarnak beavatni...
(Vagy csak me hülye napom van, mert Albert Györgyi depressziós könyvét olvasom, és döbbenten látom, hogy más is képes ekkora állatságokra, mint én rossz periódusomban!!) :-( Mondjuk az övé 5x olyan durva.

Tudtam, hogy egy barátosnő nagy dobásra készül, de miért nem osztotta meg velem részletesen, hogy mire készül?? :-( Másnak persze elmesélte. Engem tizenkét éve ismer, én hoztam be őt a társaságba. A félig vadidegent beavatja. Engem nem, pedig naponta sok emilt váltunk.
Ez mocsokul esett, pedig nagyon örülök a boldogságának. (Nem irígylem, mert én nem bírnám itthagyni az országot külföldi melóért, meg nekem van párkapcsolatom, aki szintén visszahúz...) (Megj: majd hosszan kielemzem, hogy pasi nélkül hol lennék most...)
És sztem AGy azért még ember.
Viszont én meg szintén nem jelentkezem be több havernál, pedig várják, pedig ígértem.
Nincs idegem senkihez, kimerültem a hitel meg lakás miatti ügyintézésben, izgalomban, meg hogy október óta csak takarítani és lakástintézni vettem ki szabit (még két ünnep közt is meló.), utálom hogy gatyám ráment a kecóra, és el vagyok adósodva banknak, családnak... Erre arra a halk kérésemre, hogy ne kössük már a zöld színhez a következő találkát, mivel nincs zöld ruhám, utálom a zöld színt, és nincs pénzem rucikra szórni, főleg egy utált színűre, akkor én vagyok, aki bonyolítom. Na jó, a hátam mögött hosszas levelezés ment, hogy majd nálam, az új lakásban lesz megtartva az egész... Én nagyon szívesen július eleje után!!, de most sem kanapé, sem konyha, hol főzzek, hol mosogassam el a poharakat utánuk, mire ülnek? Dobozok között?? :-((( Ez is pocsékul esett, más apró-cseprő ügyben bárki felhív, ezügyben meg senki?? :-((((
Vagy inkább kérjek még kölcsön szülőktől, hogy minden kész legyen barátosnő elutazása előtt, hogy ott búcsúztathassuk??? Másnak is van képe ennyi kölcsön után még kérni a szülőktől??? :-(((
Felvetés a másnál bulitartásra: Nálam is lehet, csak akkor megint hánytok az autóban meg ilyenek... (Értsd, ketten nem nagyon bírjuk az autózást. Nem hánytunk ott, de nem vicces.)
Hazaugrik egy külföldön élő barátosnő. A felvetett találka lehetőségére a válasz: ő fasírtban van a szülőkkel, inkább nem akar Bp-en tartózkodni, míg itthon van. Szal nem akar találkozni, oké.
Hazaköltözik külföldről egy másik barátosnő. No vele lehet jóóól kielemezni majd AGy-t!! (Meg Bével.) :-)

Mondom, ma nem szeret senki. Vagy nem kéne depresszióról szóló könyveket olvasni, mert ezer rég elfeledett élményt hoz elő.

Vagy szimplán hülye vagyok.

Erre tegnap elrepedt a szemüvegem szára, kell másikat csináltatni, mert ezt már annyiszor csináltatták, alkalmanként 5000 ft a szárcsere, hogy inkább venni kell egy stabil szárút. Épp jókor.

komment

2005.06.02. 12:20 :: Tobber

Irígylem Pasi szabóját!!! Nyugis munka, elismert munka, szöszölgetős munka... Gyönyörű öltönyöket varr!! Már 80 fölött van, még Kolozsváron volt varrótanonc az ántikban, igazi úri szabó! És senki nem viszi tovább a műhelyét!! :-((((

Én olyan szívesen megtanulnám tőle!!! De 150 km-re van, és veszélyes közelségben anyóshoz... :-(

Tegnap említem Pasinak, hogy milyen jó kis munkája van a szabójának, mennyire jó, hogy van idege ilyen precízkedős apróságokkal szöszmötölni egész nap!!! Mire az utcán hangosan felnevetett!!! :-) Na jó, igen, nekem is van idegem napokig szöszölni egy műszaki dologgal, vagy kézimunkával!! :-))

 

komment

2005.06.02. 12:05 :: Tobber

Lelkesedésfaktorom kielemzése következik:

Kb. bármibe bele tudok szerelmesedni, és csak akkor veszem észre, hogy ez már túlzott, amikor egy ideig hanyagolnom kell:

Fogyókúra... Nem kell folytatnom, aki ismer, tudja, hogy kizárólag szélsőségeket művelek...

Zenehallgatás... Munka közben szól a rádió a fülemben, és mindig oda kapcsoltam, ahol pörgősebb számot leltem, végén már technot hallgattam (brr.) Egy pár hétig most nem volt bekapcsolva a rádió, és most képtelen vagyok mást hallgatni, mint Bartók rádiót... (Ahol a zenei szerkesztő Mozart- és Haydn-rajongó lehet délelőtt, éljen!!)
(Gépnarancs... Jó könyv. Pasitól kaptam. Fura könyveket ad nekem (asszem az Amerikai pszichot is tőle kaptam). Bár a Galaxis utikalauzon nagyon jót szórakoztam...)

Koffein... régen nyomtam a kávékat és lájtkólákat kettesével. Télen leálltam, inkább teáztam (jó fekete teát imádom mézzel!) és most egy fél lityi kólától olyan ingerült lettem!! :-))

Vezetés... exem zseniális technikájából minden alkalommal sokat tanultam, nagyon szerettem vezetni. Pasit én tanítgatom a városi vezetés izgalmára, és már nem is izgat a vezetés...

Internet... Ezt pláne nem kell elemezzem...

Érdekel egyáltalán ez a téma valakit??? :-)))

(Kezd visszatérni a pörgőszene-függés, BEP megy valahol!!!) :-)

komment

2005.06.02. 11:55 :: Tobber

Hű, megtaláltam a tegnapi kütyüt 1 GB-osban!!!! Szerelmes vagyok bele!!

 

komment

2005.06.01. 09:34 :: Tobber

A buszon/trolin kiragasztott "Kérjük, ne álljon az ajtó elé, mert a vezetőt zavarja a szabad kilátásban" feliratú matrica nem zavarja a vezetőt a szabad kilátásban??

 

komment

2005.06.01. 09:22 :: Tobber

Képtelen vagyok ellenállni szép műszaki kütyüknek!!!! Ezt nézzétek:

 

Hát nem álomszép???? Tegnap szólított meg az MM-ben, miközben hűtőt nézegettem. Az egész 4x6x1,5 cm. Nem akarok hűtőt, nekem ez kell!!!! :-)

 

komment

2005.05.31. 15:42 :: Tobber

Javítok: használom az angolt: Anyu (nulla nyelvérzékkel) elkezdett megint angolul tanulni. Az ő leckéit ki szoktam telefonon kérdezni. Szal alap birtokosszerkezetet és birtokos névmást szoktam gyakorolni angolul...
:-)

 

komment

2005.05.31. 14:20 :: Tobber

Azt hiszem, nem titok, hogy nálunk plüssmackó-élet folyik a lakásban. Így öregkoromra (29 lettem vasárnap!) lettem mackó-fan, főleg ugye a saját varrásúaknál... (Most is varrok egyet, a munkafázisban vakmacinak hívjuk, mert nincs szeme. Meg füle. Ha beszélünk hozzá, mindig visszakérdez, hogy mi van???)

Mi most azzal szórakozunk, hogy az egyik kedvenc, épp ezért legkoszosabb mackónkat rávegyük, hogy lezuhanyozzon.
Tegnap már beledugta a mancsát a víz alá, aztán sikítva kirohant és egy hatalmas fehér kötéssel járkált szenvedő mártír arccal egész este! :-))))
Miután általában őt követi a többi mackó, ezért a többiek nem fogják meggyőzni, hogy már elég koszos. Most próbálunk beszélni a fejével... (Megj.: Gyakorolunk a szülőszerepre, hogyan győzzünk meg a gyereket dolgokról, hogy ne vegye erőszaknak. Ez valamiféle viselkedésterápia lenne??)

Biztos vagyok benne, hogy a mackó (aki Tedi) pár nap alatt magától akar fürödni menni!! Már napok óta üldögél a kád szélén, és nézi Pasit, ahogy mosakodik... :-)) Szagolgatja a tusfürdőket, samponokat, már van kedvenc illata... Bár szerinte Pasi bundája is azért ritkás, mert túl sokat zuhanyzik!!! :-))

(Ha Pasi is jön az új lakba, akkor a szomszédok ki fognak akadni, hogy milyen idióta párbeszédek hallatszanak át, mert állandóan bábozunk! Ez a mi hobbink, másnak a pecázás. Csak ez infantilisabb. Bár a pecázás sem valami érett dolog...) :-)

komment

2005.05.31. 10:11 :: Tobber

Beteges megfelelési kényszer, vagy önbizonygatás, vagy önbizalomépítés, hogy szeretnék még 1-2 diplomát?
A mostaniakat én magam nem tartom sokra... (Pasi szerint tarthatnám, dehát ő azért néz fel rám, mert ő két szám összeadásánál megakad... :-)) Egyébként zseniális ügyvéd...) Viszont most indít vmi küfföldi egyetemi képzést egyik volt sulim, és akkor angolul folyna az oktatás/vizsgázás!! Úgyis fel kell hozni az angolomat, mert 12 éve lenyelvizsgázás óta nem tanultam a nyelvet, és a pucckonferenciákon macakísérőként az ügyvédfeleségekkel elcsacsogott pár cukiarucid mondaton túl meg sem szólalok angolul... :-(
Ha valaki ismer egy jó angoltanárt, aki mer számonkérni, és szivesen tanítana engem, akkor fizetem a teáját is a centrálban-dunaparkcukiban!!!!!!!!!!!

komment

2005.05.31. 09:44 :: Tobber

Pasi nem bírja a Magnumot/Tom Sellecket, Bon Jovit és Ricky Martint. Én állítom, hogy egyszerűen csak féltékeny a szépségükre, de ezt tagadja...
:-)

 

komment

2005.05.30. 15:28 :: Tobber

Remélem, senkinek nincsen EGY darab OTP részvénye. Mert arra az osztalék mértéke: 156,496711575 Ft.

komment

2005.05.30. 15:19 :: Tobber

No, most meg nem bírom abbahagyni az írást! Pasi örvendezik, hogy hogy milyen jó dolog, hogy egy éjjel-nappali bolt nyitott a környékünkön, merthogy az olyan praktikus, hogyha valaki buliról megy haza, akkor betérhet oda kefírt venni!!!! :-DDD

Asszem ő a világon az egyetlen ember, aki becsípve, buliból hazafelé KEFÍRT vásárol... :-)

 

komment

2005.05.30. 15:16 :: Tobber

Van mosogatógépem!!! Azt kaptam Pasitól. Hát ez tök jó, még sosem kaptam ilyen értékes dolgot... 12 liter vizet fogyaszt egy programmal, ami 9 személyes! Mosogatással 4-5x ennyit elhasználunk. Juhé!

Víz: Apuék minden hónapban kötelezően vizsgáltatják Budapest csapvizét az ÁNTSz-nél:

BUDAPEST CSAPVIZE TÖKÉLETES MINŐSÉGŰ!!! Mind bakteriálisan, mind kemikáliákban, egyedül a kálciumtartalma nagyon nagy. Az meg naés. Szeretném, ha csapvízhurrogók észrevennék, hogy az ásványvízipar marketingcsapdájába estek...

 

komment

2005.05.30. 15:11 :: Tobber

Dear Norbi,

Sikerült kicsalogatnod 1300 embert a giniszrekordodra, amihez 10 000 embert vártál. Okos dolog május végén d.u. kettőre tenni egy sportmegmozdulást, főleg duci emberek számára!! Ugye beváltod az ígéretedet, és alábbhagysz???

 

komment

süti beállítások módosítása