HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Meccs

2019.08.31. 23:12 :: Tobber

 Na, majdnem összejött, söröztem, chipseztem, csak épp 17 fokban hokimeccsen.

Ott jobb.

És nincs is találóbb hely azon elmélkedni, hogy bár nem vagyok világszépe, plasztikából max. a melligazításra van szükségem. Jé, elfogadtam magamat?

Kicsi a világ szomszéd szektorban exem Dris bambult, míg felfogta, hogy rá vigyorgok, utána rámírt kedves kreatívos lány, hogy engem látott-e a lelátón.

Meg kitaláltuk Bével, hogy menőbb úgy mesélni az esténkről, hogy A kései ütközést láttuk XY-tól (hokisnév szabadon behelyettesíthető), szinte irodalmi. Aztán Bézséje is odanézett, min vihogunk, de hiába, ő is tök süket meccsen...

 

komment

Vágyak

2019.08.30. 17:35 :: Tobber

Szeretnék napon ülve sörözni és chipset enni. Csilingelő karperecekkel.

Rávenni magamat a napi 8 óra alvásra. Rém idegesítő vagyok így.

Meg a napi mozgásra, mármint a csinicipőben végigrohanok a metróig napi fél órán túl.

Megtaláltam a nagy rámolásban (sosem lesz vége?) a régi fogyásom táblázatát, az ominózus tíz évvel ezelőttit (ami fotókra mind rákérdeztek, hogy ez tényleg én vagyok-e).

3,5 hónap alatt 12 kg-ot dobtam le, az ideális súlyomig. Mert régen ez ilyen egyszerűen ment.

Bexarok.

Jön Kócos. Elhanyagolom, úgy érzem.

 

komment

Nem

2019.08.30. 16:47 :: Tobber

Nem érzem jól magamat.

Ez a stresszelés felőröl.

Meg a bizonytalankodás.

Hangsúlyozom: két hete szabin vagyok.

 

komment

Közjáték

2019.08.30. 14:00 :: Tobber

A terheléses prolaktinom elszállt megint.

A vasam viszont elérte a minimumot, csoda. (Sorbifer durules.)

Az ikeában egy óra alatt sem lett szekrényem, a végére kiderült, nincs raktáron.

(Az előtérben van narancsfacsaró automata, csak mondom! Függő vagyok.)

Ha meg házhozrendelem, nincs összeszerelés. Ez marad.

Még egy hét három bútornyi ruhát, konyhacuccot kerülgetve a mini nappaliban. :D

Ma jön Kócos, holnap meccs és ráér Bé is, én meg már idegesítem magamat a munkán, pedig még 2,5 nap, teljesen gyomoridegem van.

Áh, ez már nem egészséges.

 

komment

Aztán...

2019.08.28. 23:02 :: Tobber

Aztán délben átjött Kócos és játszottunk, este filmet néztünk és kb. tíz percet voltunk emberek között, de kicsi a világ, örömködve a nyakamba borult apám cimborájának legutóbbi felesége, majd egy kollégába futottunk bele.

Aztán reggel bedobott a metróhoz, irány az ultrahang, ahol (az ajtóban a nyakambaugrott egy régi táncostársam, kicsi a világ) a hiányzó fél pajzsmirigylebeny helyén találtak valami nem kicsit és más szövetszerkezetűt. A kurvaéletbe.

Ismét biopszia, aggódhatok.

Aztán Kolleginának nem kellenek mégsem a bútorok, én meg addig nem tudok újakat venni és elpakolni, mire Anyu megkérdi, hogy berendezhetnék-e velük a kiadandó lakásukat. Hát persze. Mikor? Legyen holnap reggel, szóval ma este héttől tízig kipakoltam két nagy szekrényt, egy hatfiókos komódot, viszik még a tükröt is.

A lakásban hegyekben állnak a ruhák és a konyhafelszerelések, én meg iszonyatosan kimerültnek érzem magamat, nem aludtam.

Holnap hajnalban terheléses prolaktin, meg ezer hormonlabor, aztán aludnék egész nap.

A cégtől annyira megdöbbentő és drasztikus hírek jönnek sorban, hogy a hajam égnekáll.

És meleg van.

komment

Munka

2019.08.27. 10:57 :: Tobber

Így, hogy nem is keresek munkát egyelőre (ma, szabin is dolgoztam keveset, na mindegy), este szembejött velem egy poszt, még Judós3 miatt követtem az oldalt:

Egy zebrányira tőlem, gyalog kb. 5 percre keresnek irodai droidot kettőhúsz nettóért. Alapból nem mennék el ennyiért 8 órát dolgozni, de jó tudni, hogy van esély nem órányit tömegközlekedve (f.szom kivan a heti 8-10 óra bkv+sétából!), ha rezsire kéne.

Aztán Bé talált egy szinte rálátok épületben olyan lenti típusú szabályozási álláshirdetést.

Szóval egyelőre maradok, ha rajtam múlik, de élvezem a tudatot, hogy akad(nak) B(C)(D) terv(ek).

 

komment

Dinnye, mi?

2019.08.26. 15:45 :: Tobber

Kicsiny közvéleménykutatás:

Mondjátok, hogy nem csak apám és én vagyunk olyan szerencsések, hogy a dinnyétől és a szilvától székrekedésünk lesz!

Házhozrendeléskor beikszeltem egy dinnyét is, imádom, végre valaki felcipeli.

Sztem évente pár napot nincs hasmenésem, hát ez kicsinált.

:D

 

komment

Szabadság

2019.08.26. 11:40 :: Tobber

De szép szó!

16-án eljöttem szabira. Takarítottam, mostam, szelektáltam. Soha nincs vége?

Elutaztunk Bével három napra wellnessezni egy csodás helyre, áá, fantasztikus volt! Világvége, erdő, park, kastély, várak, kevés ember, kanyargós erdei utakon vezetés.

Egy napig Béé volt a benti medence-szaunák-gőz-jacuzzi, enyém a kert és a kinti jacuzzi, más alig kószált arra.

Séta, napozás, evés, bowling, harangjáték, nyugalom.

Bé segített átrágni magamat a dilemmámon.

Asszem, utolsó cseppek egyike a pohárban, hogy nemfőnököm kiskakas kitalálta, hogy munkaidőn kívül is elérhető kell legyek, mert akár hétvégén is felmerülhet kérdés, feladat. Vagy este.

Nem. Nem kapnék érte készenléti díjat, hogy a privát időmben zavarnak, finoman célzott, örüljek, hogy megtartottak a baromi nagy leépítésekkor.

Nem titok, rühellek telefonálni. Nem is szoktam. Pláne, ha a magánéletembe csöröghet bele bárki, akár olvasok, kondizom, pasizom, táncolok, színházba megyek, tanulok, beszélgetek valakivel, cicázom, kvízezünk, sütök, dokinál vagyok, aludnék, berúgtam, masztizom, stbstb.

Bárki hívhat napközben, millió feladatot megoldok úgy is.

És állítólag húzom a számat. Hát, 13 év alatt ezernyi igazságtalanságot tűrtem, ingyen túlóráztam, nem dolgom feladatok vannak rajtam, csicskáztathat mindenki, beszélhetnek velem bicskanyitogatóan, csak mosolyogtam. Ezt szokták meg.

De ez az érzékeny pontom. A kicsiny szabadidőm hadd legyen már teljesen az enyém. :(((

Szóval megvárom, hogyan alakul, de ha ez marad, nem akarom sokáig. :( Szeretek itt dolgozni, szeretik a munkámat, miért kell túlfeszíteni a húrt? :(

Körbenéztem állásügyben, de még nem mozdulok. Nem is tudom, mit akarnék. Másik nagymultinál ugyanezt? Költözni Spanyolországba? Bécsben szobalánykodni? Ecsetbolti eladóskodni?

Nem tudom. Szerettem ezt, a lelkemet beleadtam tizenévig, úgy érzem, nem becsülnek. Fontos ez az állás nekem. A mutatóim szuperek, a visszajelzések is wow. Megtartottak ilyen spórolós időben is, rámbíznak feladatokat, hát csak kellek! Szeretném megoldani ezt valahogyan, nem vagyok a menekülés híve.

De hogy becsípve, pár óra tánc után fáradtan, éjjel(?) még hivogassam vissza az embereket, mit akartak, ahelyett, hogy lenyújtok, hajat mosok, cicázom egyet és beájulok? Ne. :(

És akkor Kollegináról nem is beszélve. Ő is elkezdett lázadni. Nem lepasszolni, csak morogni. Ő. Akkor már gond van...

Bé szerint ha ennyire megviselnek a bentiek, mozdulni kell. A cég is elengedi szívfájdalom nélkül a 25 éve hűséges dolgozóit...

---

Aztán Kócos kitalálta, hogy ő ezentúl szeretne heti két éjszakát velem lenni. Cuki!

Szóval átjött tüzijátékot nézni meztelenül a sötét teraszomon (nem látni oda). Meg hétvégén is körbeugrált, holnap délben megint jön. :)

Kreatívkodom, majdnem kész két ékszer, beszereztem festékeket, mert a festés a gyengém, gyakorolni akarom, próbálom elsózni a szekrényeimet, hogy vehessek végre újat, készül a szemüvegem, de két hétre vállalták, mert szódásüveg nincs raktáron.

Spanyolozom, mozgok, a kondim javul, a tüdőkapacitásom (vasam, allergiám) borzalom.

Van időpontom terheléses prolaktinra, az tavaly tízszerese lett a maxnak, pajzsmirigy uh-ra, műtét után ideje, megyünk meccsre (amire Judós3 exem is becsekkolt, jaj!), a maradék időben meg nem akarok semmit. Igaza van Bének, a cica emlékeztető oltása meg a fogorvoskontroll pont ráér munka után is.

Stresszes munkaév volt, kérdés a hogyan tovább. Fáj a szívem, legszívesebben maradnék, dehát én szakítani sem bírok, ugye. :D

Agyalok.

 

komment

süti beállítások módosítása