HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Méreg

2019.07.26. 15:12 :: Tobber

Hát én rég nem voltam ilyen mérges magamra.

Munka után bent maradtam fotókat keresni a gépemen/intrán a jövő héten búcsúzó kollégáról (meg aztán beeső gyeses kolleginával babázni).

És az egyik eldugott mappa mélyéről szembejött velem két 15 kg-val ezelőtti fotóm 2009-ből.

És iszonyatosan jól néztem ki rajtuk! Olyan formás-guszta csaj voltam, akikkel én is szívesen...

Nagyon dühös lettem magamra.

Átküldtem kritikusaimnak, meg vicces kolléganőknek a csetcsoportba, hááát, azt mondják, oké, hogy a súlyom, de tíz éve állandóan koplaltam, éhes voltam és boldogtalan, most meg sugárzik az életöröm. De cukik!

2011-től 5 év alatt három térdműtétből, utána egy gerincműtétből lábadoztam, ellustultam, rohadt fájdalmas volt a mozgás, és tiltott egy idő után, sem kori, sem görkori, sem tánccsoport nem jöhetett szóba évekig, a síelést végleg elfelejthetem.

Már egyre kevesebb kondizásra megyek izomlazítóval vagy gyulladáscsökkentővel, ami szuper, a májam biztosan örül.

Szóval gatya fel, haza sem mentem, a lakás előtt bevágódtam a kocsiba és átmentem kondizni. (Igen, amikor megszárad egy kondis ruhám, viszem vissza a csomagtartómba. Úgyis ott fog kelleni.)

Kicsit széthajtottam magamat, leszakad a csípőm, megérdemeltem a déli kézműves hamburger után a szenvedést, este tízre másztam haza végre.

A macska panaszkodását már egy szinttel lejjebb hallottam, rámtapadt, nehezen bírja, ha sokáig nem vagyok otthon meghát nem is szóltam erről reggel. Rátettem egy jégtasakot a megroppant bokámra, mert a sötét falumban alig van közvilágítás és beleléptem egy lukba (az van a sötét falumban), a cica elégedetten a pakoláshoz dőlt, így hűltünk le kicsikét.

Szeretem, ahogyan általakították a kedvenc termemet (meg azt a tényt, hogy mindig fejlesztik), kényelmesebben átjárható és levegősebb, miközben sok-sok új gép van.

Megj.: Nincs kedvem strandolni.

komment

Morzsák

2019.07.25. 16:19 :: Tobber

...aztán kinéztünk az ebédlőablakon Csiniújkollégával és ott parkolt egy Drive Now Mini. És akkor összenéztünk, hogy mindkettőnknek van regisztrációja, el kell mennünk egy körre.

Irtó sok munkát kaptam, de jövő héten ebéd helyett körözünk egyet a környéken a kis cabrioval. :D

---

Biztatom, hogy vállaljon el egy senki nem akarja pozit, ha másért nem, hát tanulásnak-tapasztalatszerzésnek. Meg a fizu és a kocsi miatt. :D

---

Mivel holtszezon van, ezért megkaptam egy egész embernyi összcéges feladatot mostantól végleg. Minden napra. A feladat szörnyű, és napi nyolc órám nem lenne most sem nyilván, DE megkaptam, hogy optimalizálhatom a folyamatot, kapok hozzá támogatást, hátteret, programozókat. Hogy is mondjam: erősen ösztönözve vagyok a hatékonyságnövelésre. :D

Csak lövésem sincsen, hogyan induljak neki, hogyan kell kidolgozni egy új folyamatot. Ilyenkor kimarad, hogy micsoda módszertani továbbképzésekre küldik el a fontos embereket, nagyon rámférne. :/ Marad a józan paraszti ész. Meg irtó sok meló.

---

Így remélem, hogy az őszi új projektből nem sok feladat esik rám.

---

Ezenkívül kb. nem történik sok izgalom, befejeztem ékszereket és kritikus szemmel is rendben vannak, a leander ismét megfertőzte a többi virágomat, permetezek, ergo macskát nem mindig engedem ki, van szép új szandálom, kb. 2-3 éve nem volt rajtam szoknya, pedig régen maxiruhákban toltam végig nyarakat, úgyhogy most szelfizgettem a régi kedvencekkel és megköröztettem a lányoknál. Konklúzió: mindben nagy a mellem. Meglepetés. Kiválasztottunk kettőt, az jöhet munkába is. Meg hétvégén felvehetem, úgyis strandolunk Kócossal.

---

Van új, push up-os melltartóm (kuss!), mert a nagy mell nehéz, és nem is föl-, hanem inkább középre kell erősebb tartás, vagy hogyan. Értitek. Curvy Kate, mert imádom a melltartóikat. Nem kényeztet el túl sok gyártó 80G-vel. :/

---

Holnap színház Bével, meg előtte valami fancy kávéház, talán a Mandragóra, vagy Budai Kettő, vagy egy pizza az Igenben.

Hétfőn munka előtt csináltatok egy új pajzsmirigylabort, hogy frissel menjek az endóshoz, este szintén alternatív kultúrest a Papírkutyákkal, utána megint nyugi pár napot. Szabi majd 15-étől, nagyon vágyom egy kis kilencigalvásra. Ezerrel szedem a C-vitamint, cinket, magnéziumot, B-vitaminokat, vasat, ahhoz folsavat, néha porcerősítőt, nomeg az allergiám is bedurvult, szóval tabletta-spray-szemcseppek, olyan vagyok, mint egy nagypapi, pedig csak az alapokat szedem és nem is vagyok beteg.

komment

Egyedüllét

2019.07.24. 17:11 :: Tobber

...és amikor este azon agyalok, hogy ez egy kevésbé pörgős évem lesz, akkor sorraveszem, hogy idén még:

-Megyünk négy napra Rómába, ezer éve vágyom oda

-Ismét megyünk négy napra a kreatívos húsz csajjal ökörködni nem túl szofisztikáltan viselkedni alkotni a múltkori panzióba

-Megyünk kollégákkal félig tréning, félig bulizni a Balatonra

-Megyünk exkollégákkal és jelenlegiekkel iszogatni

-Megyünk a Mátrába wellnessezni három napra

-Hezitálunk még egy New Yorkon ősszel vagy akár tavasszal, én még egy fapados repülős low budget kiruccanáson, egy miskolctapolcai barlangfürdőn Anyukám-os ebéddel, és van két hét szabim, ami alatt lehet, hogy lecsapok egy kisebb ultralastminute útra (a lastminute.at-ról lehet jóval olcsóbban budapesti indulásos utazásokat lecsapni, mint a .hu-ról!!!) valami tengerpartra, vagy ráhasalok egy kíméletlenebb kondi-tempóra, még kitalálom.

Na jól van. :D

komment

Hétvége

2019.07.22. 11:59 :: Tobber

Sokszor tervezem, de most tényleg megvalósítottam a nyugis hétvégét.

Mostam, pakoltam, sütit sütöttem, eltakarítottam utána, illatozó étcsokis-banános finomsággal vártam Kócost, aki hozott fetát, kaliforniai paprikát a reggelinkhez, mert mindig variálja a tojás-bacon-hagyma kombót valamivel.

Bújtunk, incselkedtünk, ölelve aludtunk el.

Reggel korábban felkeltem, kimentem a cicával a teraszra kávézni, élvezni a hűvös szellőt, az árnyékot, aztán elolvastam a híreket, amiket felmondtam Kócosnak, amíg ő cicázott, aztán reggelit sütött, dekoratívan elrendezte, és ez így egyszerűségében tökéletes volt.

Terveztem bevásárlást, szülőket meglepni, meg meghalok egy kis dinnyéért, de nem fogom negyed órát cipelni hazafelé, de végül otthon maradtam, sorozatot néztem, megrendeltem a szandált, amit a guglikereső naponta feldob, de nem volt a méretemben eddig, végül befejeztem két ékszert, amiket hetek óta szerettem volna, de nem volt kedvem ülni.

Kondit mára toltam. Vagy a harmadik ékszert kéne befejeznem? Vagy az előzőekhez fülbevalót?

Ezt a hetet megint a pihenésnek szánom (minusz munka és fogorvos), egy színház van betervezve összesen. A cimbik elutaztak mindenfelé, én meg elvagyok a céges szocializálódással...

komment

süti beállítások módosítása