HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Munka

2018.07.20. 19:53 :: Tobber

Én vagyok az emeleti kávéfőzőszerelőbarkács, mert szeretek buherálni. Szóval az irodai konyhánkban, ahová kb. 60 mérnök/mérnökhallgató jár, nekem kell a letört izécske érzékelőjét meghekkelni, hogy főhessen a kávé.

Tényleg egyiknek sem jutott eszébe kiékelni egy kis pöcökkel?

Nem vagyok egy mekgájver, de ezt irodai bisz-baszokkal egy perc alatt meg tudtam oldani.

---

Ellenben az igazgatóm behívott, hogy lenne egy jó kis feladat számomra.

És tényleg az.

Piackutatás, eredmények összevetése a mieinkkel, az eltérésekből adatok kinyerése, következtetések levonása és egy összefésült országos kimutatás elkészítése, ami megy a boardhoz, akik viszik ügyfelekhez.

Ááááá, végre valami, ami az én területem, mégis érdemes volt diplomá(ka)t szereznem? :D

Imádom és azonnal agyaltunk és én javítottam őt(!), hogyan lenne egyszerűsíthető a folyamat, honnan találunk más forrásokat.

Egyébként baromi sok munkám van, de komolyan boldoggá tesz, hogy valaki (értelmes) emberszámba vesz a cégnél.

komment

Orvosi anomália

2018.07.19. 20:47 :: Tobber

Embernek nincsenek szebb leletei, mint nekem!

Vér teljes nagyrutin, vizeletvizsgálat, mindenféle hormonok, terheléses cukor/inzulin, nőgyógyász, rákszűrés, kétféle ultrahang.

A koleszterinem kicsit magas, oké: húson és tojáson élek.

Vérnyomásom sosem volt, kibírom.

Még az inzulin is sokkal, de sokkal kevésbé tér ki 60 percnél, mint tizenéve, tehát nem csak az UH alapján látszik, hogy az IR-PCOS is javult. A cukrom tökéletes.

Kimagaslóan egészséges azért ez a koromban.

Szóval akkor már csak egy vizsgálat lenne meg a fogorvos -dől hátra elégedetten a 42 éves nő.

Ha.

Az egyik ultrahangos nem talált volna egy közepes méretű eltérést. Úgyhogy ijesztget MR-rel és biopsziával, de egyelőre megvárom, a kezelőorvosom mit mond rá.

Hát hogyan lehet ilyen egészségesen bármi bajom? :/

 

komment

Jaj

2018.07.19. 16:48 :: Tobber

Jaj, majdnem ráléptem!

:D

:D

 

komment

Kezdő cicázó

2018.07.18. 18:51 :: Tobber

Anyu(71), aki soha nem fogott macskát. Felment ma hozzám, egy takarítócsaj segít lecipelni a cserepeket/használt földet, kipakolni az egész tárolómat, amiből semmi, de semmi nem kell és holnap van lomtalanítás.

Előbb értek oda, belekezdenek.

Hosszan felkészítettem Anyut, adjon a cicának enni, hogy megbarátkozzanak, beszélhet hozzá, rugdosson neki labdákat.

Üzenet:

-Becsukhatom az ajtót, ha pisilek?
-Nem fontos, de akkor tíz cm-ről fogja nézni.

-Tök nyugiban elvan, aranyos!

-Jaj, de cuki, képzeld, néz ki az ablakon!

-Képzeld, eszik a tápból, amit neki adtam!

Nem tudom eldönteni, ki a cukibb. :D

komment

De miért?

2018.07.17. 19:14 :: Tobber

Tényleg minden poént komolyan kell venni néhány embernek?

(És felhúztam magamat az egyik trollcsoportban, más dolog piszkálni egymást, ami nekem/nekünk nagyon vicces, mint halál hülyének beállítani és azalapján lehordani.

Meg hogy kitettek egy óriási posztert az asztalomtól 3 méterre és mindenki megáll hangosan elemezgetni a számokat, tőlem kérdezgetni. Én dolgoznék.

Meg azon is, hogy évek óta eltartott unokatesóm kéretlenül elmagyarázza, hogy hogyan kéne élnem(!) és inkább csinálnám azt, amit ő, neki a váltás (értsd felmondott és a férje tartja el) mennyire bejött.

Vagy legalább menjek fesztiválokra kikapcsolódni. Ja, amikor így is többszáz ember vesz körül. Max. egy napra.

De legalább ne dolgozzak annyit. Hát mert az így megy.

Én meg meguntam az évek óta tartó beleokoskodás lenyelését, és visszaírtam annyit, hogy ezeket könnyű mondani. Válasz: de megéri váltani, nézzem már őt.

Nézem.

Gyomrom sem lenne ahhoz, hogy ne dolgozzak, ha lehetőségem van rá, hogy más pénzét szórjam nem kicsit, hogy sírjak a sok pénz és napi 7-8 óra szabadlét mellett, hogy semmire nincs idő, milyen kemény a tempó, de nincs kedvem kiosztani. Bár ő kezdte, de benyelem. Már megint.)

Szóval a cica remekül érzi magát, követ mindenhová, égnek dobja a lábait a lábam közt, amint megállok, önfeledten rohangál, felfedez, rovarokat vadászik, jóízűen eszik, iszik, almozik, vidáman játszik kb. bármivel, amit mutogatok neki. Ha van hozzá kedve…

Tegnap Nagyonlétra lába körül nyolcasozott. Cuki egy kb. 3 kg-os macska meg egy 200+ cm-es fiú együtt. Ő csak vérmacskának hívja, annyira édesbogár.

Tegnap 1+2 óra bruttó(=vele voltam), 1,5 óra nettó időt fordítottam rá, hogy tanuljunk, szokja a létemet, közelemben, illatomat, hangomat.

Gyakoroltuk a hívást, hogy hol vannak a játékai, hogy mikor játsszunk, hogy mire ne másszon fel és min hagyom, hogy hogyan ne dagasztgassa a hasamat, mert bár nagyon gyengéd cica, de a karma hegyes. :D

Egyáltalán nem szokott emberhez, este kirakták az udvarra a vacsiját, kapott két cirógatást. Szóval a fő feladatunk, legalább felfigyeljen, ha hívom, hogy merjen szemből hozzámkucorodni, hogy ne kerülje a szemkontaktust. Biztosan érte sérelem, de nem tudom, mire lehet érzékeny.

Sokat dumálok hozzá, erre nagyon jól reagál, bár egy idő után nem jutott eszembe semmi mondanivaló, úgyhogy népdalszövegeket szavaltam neki.

Hátha ismeri és becsatlakozik.

komment

Hétvége

2018.07.16. 10:28 :: Tobber

Bé átjött meglátogatni a cicát, szerinte jó állapotban van még. Kemény macska, na.

Aztán megebédeltünk (Bével, a cica napközben nem eszik) és annyira finom kézműves hamburgert ettem édesburgonya körettel, hogy a fülem kettéállt. Pedig pár tonna kézműves hamburgert megettem életemben...

Bé most látott először olyat tizensok év közös kajálások során, hogy mindent megettem a tányéromról. :D Tényleg ritka.

Ezekután elhatároztam, hogy nagyjából semmit nem csinálok a hétvégén. A fiúkákhoz nem volt kedvem (azért azt nagyon szeretem, hogy mindig ajánlkozik 3-4-5), strandra egy porcikám sem kívánkozott, cimbik elutaztak, cicáztam, mostam, takarítottam (cica óta jóval többet :D), szépültem, olvastam, sorozatoztam félig leengedett redőnyök mögött, légkondival. Várom már a nyár végét.

komment

Szerződési feltételek

2018.07.16. 09:49 :: Tobber

Nehéz betartani az örökbefogadási szerződés feltételeit, még mindig a megfelelő fizikai és pszichés állapotban tartás a kihívás.

Először mostam fel úgy, hogy a cica bent rohangált. Volna. De a vizes ÉS lakkozott parkettán a tanyaudvaron felnőtt macskám akkora tripla axeleket ugrott, rossz volt nézni! (Az axel az előrefelé, ugye???)

Felháborodva odatotyogott hozzám panaszkodni.

Viszont a darázs látványától pánikba kezdett, megijedtem, mi baja. Gyorsan arrébbtoltam, a rovart elkaptam, cicát végigkutattam, de nem csípte meg. Ha már én nem, legalább önmagát meg tudja védeni. :D

Aztán nagyon figyelt egy padlóra vetülő fényfoltot. Elkezdtem neki árnyjátékozni a háttérből. Kb. 20 percig elszórakoztunk, hogy ő árnyékra vetül, majd döbbenten keresgéli, hová tűnt. Valami ausztrál állatorvos oktatóvideóban elmagyarázta, hogy az ilyen fényvadászatok után adni kell neki valami kézzelfoghatót, hogy sikerélménye is legyen. Tönkreteszem a szerencsétlent pszichésen is...

komment

süti beállítások módosítása