HTML

Morzsák

2016.02.21. 20:32 :: Tobber

Sz.M. jobban van. Azért is Sz.M., Szupermen.

---

Szerdán totál kitakarítottam, rendetraktam, sminkestül ájultam be az ágyba. Csütörtökön Jogászhallgatóm elfeledte, hogy színházjegye van, így takaríthattam tovább, nagybevásároltam a buliba, nem emlékszem, hogyan aludtam el. Pénteken elrohantam TCsV-vel, Gével táncolni, mert beígértettem a zenekarvezetővel négy kedvenc rég hallott számot, hulla voltam, éjjel még rendetraktam, sütöttem. Szombaton uzsonnára átjöttek hozzám tizenketten cimbik, sok jó ember, meg három meglepi szülinap, akikből egy lebetegedett, de így is szuper volt. Nem akartak elmenni. A kétkisgyerekes anyuka a hazánkba látogató anyukáját is odahozta segítségül egy órára, aki nekem nagy kedvencem, külföldön többször látott minket vendégül. <3

Hát, nyugger lettem, de sokkal jobb fél kettőkor kezdeni a sztoris-sütis-fotónézős összejöveteleket, mint este nyolckor és éjjel fáradtan abbahagyni, mert mindenképp maradnak 5-6-7 órát, ezt be kell vezetnünk. Még hobbizni is elmehettem volna, de a stressztől annyira fáradt az idegrendszerem, hogy nem volt erőm elindulni.

Ma sikerült elcseszni a főzést, úgyhogy Anyuéknak adtam*, csak manikűröztem, cseteltem a meglévőkkel és leendő szépreményűekkel, úgy tűnik, a hétfői ifjonc kölcsönösen bevált, majd találunk neki nevet akár. Létra, Jogászhallgató, majd nehéz napok a jövő héten.

A remek hír, hogy sem urológiailag, sem nőgyógyászatilag semmi bajom, a felfázásomnak hivatalosan nincsen oka. Még egy rejtély a kéthetente 3-4 napos bélgörcsök mellé, hurrá.

Jövő héten kezdem a tanfolyamot, félek kicsit, hogy öreg vagyok és rozsdás az agyam, de Té és Pé elhívott, júliusban menjek velük a célvárosba munkát keresni nyaralni, tolmácsolhatok gyakorolhatok majd.

*mármint ami finom lett, mert abból meg három napit készítettem.

komment

Monoton hétköznapok

2016.02.17. 12:31 :: Tobber

A hétfői elsőrandi elsőrangú volt, és szerinte tünemény vagyok, és jó a humorom. Visszavonom, fura alak.

Tegnaptól ismét szétrobban a hasam, tehát vagy Bé vagy Műegyetemista váltja ki, mert fetrengek.

Azért randiztam Műegyetemistával, fontos programunk volt: elvittem szoláriumba.

Igen. Egyikünk sem kreol eredetileg.

Hazakísért, junk foodot vacsoráztunk, tiszta idill vele.

Amikor már az ájulás szélén voltam a kimerültségtől, még beült a kádamba, otthagytam, bementem aludni.

Szólt a nosztalgiarádió, benne ismét egy kis Máté Péter, most nem az Elmegyek, hanem az Egyszer véget ér a lázas ifjúság. Jelentéssel bírnak.

Ágyban fetrengve megbeszéltük, hogy Pamela Andersont még mostani korában is bevállalnánk mindketten, majd rákerestünk a Desireless együttes Voyage voyage remekművének szövegfordítására és elszavaltam.

Nagyon tanulságosak ezek a popdalok.

A vén vulkánok felett
Siklani a varázsszőnyeg szárnyain
Utazz,utazz
Örökké
Mocsarak ködében
Spanyol szélben, egyenlítő esőjében
Utazz,utazz
Repülni a magasban
A fővárosok felett
Végzetes ötletek
Nézd az óceánt


Utazz,utazz
Messzebb mint a nappal az éjtől
Utazz,utazz
Utazz,utazz
átélni a térben a szerelmet
Utazz,utazz
Szent vizén egy indián folyónak
Utazz,utazz
Utazz,utazz
És soha ne térj vissza.


A Gangeszen vagy az Amazonászon
A feketéknél az eszkimóknál a sárgáknál.
Utazz,utazz
Minden birodalomban
A Szahara dűnéi
A Fuji vagy a Fuji-ama szigetek felett.
Utazz,utazz
Soha meg nem állva
A szögesdrótok felett
A bombázások szívében
Nézd az óceánt.


Utazz,utazz
Messzebb mint a nappal az éjjeltől
Utazz,utazz
Utazz,utazz
Átélni a térben a szerelmet
Utazz,utazz
Szent vizén egy indián folyónak
Utazz,utazz
Utazz,utazz
És soha ne térj vissza.

A fővárosok felett
Végzetes ötletek
Nézd az óceánt
Utazz, utazz!

komment

Nyugit akarok!!!!!!

2016.02.15. 17:25 :: Tobber

Heti fura szó:

Spanyolajkúak.

---

22 éves Műegyetemista meglátta a válogatott csapatunk felvonulásakor a játékosok korát (átlag 25 év), felkiáltott:

- Milyen öregek!

Kapott érte.

Farsang jó, táncolni pláne, izmaim csak fél óráig görcsöltek az elején, ex19éves akart vitatkozni mindenképpen becsípve, inkább eldobtam az ex21évest haza.

Volt tegnap rohanás, meccs, vereség, szomorúság, számon véletlenül kiejtett mondat miszerint sokkal szívesebben járok meccsre, mint színházba mostanában. Próbáltam visszaszívni, mert azért mégis egy entellektüel úrihölgy vagyok, akit gyerekkorában Beethoven koncertekre erőszakoltak vittek, nem egy szotyizó némber, de annyira élvezem. Amilyen unalmas színházi előadásokon töltöttünk estéket mostanában, hol van már a régi szép színházi színvonal, váááááá!

Utálom a sunnyogást, ezért felhívtam I-t, hogy rövidrezárjam: Gé kérésére nem hívjuk buliba, beszéltem Cs-vel, hogy ő jöhet, tesóját nem akarják most a háttérgondok miatt, én meg szarul érzem magamat, mert tőlem jöjjön mindenki és ne legyen szarkeverés, gyűlölöm. I. tök megértő volt, Cs nem.

Té sokadszorra is módosította az általa ajánlott időpontokat, amikhez tizenpáran igazodunk. Ha nem a párjáról lenne szó, én már hozzá sem szólnék, vannak emberek, akik élvezik, hogy szórakoznak másokkal.

Kiderült, hogy a januárban nem indult tanfolyamom szomszédságába jár ugyanarra(!) egy régi táncos havernőnk, bosszankodom, hogy nem akkor derült ki, járhatnánk együtt.

Most pukkanófóliát nyomkodok, lemondtam a mai egzotikus élménybesszámolót, hazamegyek és elsőrandizok valakivel.

Elegem van a cégből, megőrülök az igazságtalan baszkurálástól.

komment

fcuk

2016.02.15. 16:08 :: Tobber

Megvan, amikor vinnyogva, reszketve bőgsz a munkahelyeden?

Amikor a főnököd évek óta nem tanulja meg használni az eszközöket, ezért oltári káoszt csinál, majd kijelenti, hogy ő nem csinált semmit? Ergo én vagyok a barom, aki tíz év rutin után hirtelen végtelen hülyeségeket művel, és nyilván ezért szólok neki, hogy gáz van, tegye már le a kütyüt és a gépéről dolgozzon?

És bakker beállít engem egy végtelen idiótának.

Hiába nyugtat a fél vezetőség, hogy velük is ezt teszi, nem tudom megvédeni magamat.

Közben egész nap kocsmazajban dolgozunk, mindenki itt haverkodik, telefonál, röhög, túlkiabálja a többit. Nincs egy perc csend sem, minden ötödik percben hozzámszólnak, végig sem tudom venni, melyik feladathoz kapjak, hol kell épp megvédenem magamat.

Remegek.

komment

süti beállítások módosítása