HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Na

2014.01.05. 20:43 :: Tobber

Akkor tehát kiteregettem, facsartam narancsot, tornáztam, de leszakad a hátam, vettem be gyulladáscsökkentőt, kézzel is mostam, telefonált KA, vele csacsogtam, Anyuval beszéltem, Béká segített a holnapi egészséges ebédem összeállításában (a szaftos husis honlapokat csak 21 óra felé kezdjük böngészni), ŐH lelkét ápoltam cseten, Müzlinek válaszoltam, TáncosO-nak is aki kéri, hogy véleményezzem az új pasiját, akit kb. öt percre láttam mielőtt tovapenderültem, még levágom egy doboz tetejét ma, hogy legyen új és csinos ládám, belekezdtem délután egy fülbevalóba, azt megcsinálnom nem piszkozatos formában is bár ismerve magamat tetszeni fog ÉS nem fogom hordani, kéne alá valami háttérsorozat, vicces, vidám, talán tbbt, de meg fogom unni így.

És nem érzem jobban magamat.

komment

:(

2014.01.05. 17:22 :: Tobber

Xar a kedvem, fáj a hátam, nincs kedvem tornázni rá, nincs kedvem kipakolni a mosógépet és narancsot facsarni sem, és semmi máshoz sem és nem tudom, hogy mi bajom azon túl, hogy hülye vagyok ha nem mozgok és nem tudom, mi más oka lehet, agyamra ment a sok kímélés és egyedüllét, meg a zsírszegény étrend, az tutira.

És fáj a hátam minden mozdulatra, de már nem merev, hurrá.

komment

Mai bölcsességünk

2014.01.04. 22:25 :: Tobber

Soha, de soha ne csetelj Békával este nyolc után, ha épp visszafogtad a nagy kajálásokat, mert éhesen csak receptekről lehet vele társalogni! :)

komment

Új mérlegem van

2014.01.04. 20:27 :: Tobber

Ezért megosztom veletek a mai nagyon fontos számításomat:

10 dkg héjas földimogyoróból* 6,4 dkg hámozott mogyoró lesz.

*Tobber a zöldségesnéninél:

- Csókolom, abból tessék adni, milyen mogyoró is az?

- Gőzöm sincs, mogyoró mogyoró, nem?

(Földi, vagy amerikai, és a néni sem tudta, jó?)

komment

Újévi fogadalmak

2014.01.02. 17:36 :: Tobber

Nincsenek, nem szoktam.

Két dolgot tervezgetek, mindkettőt régebb óta.

- Az egyik a spórolás. Nehezen megy. A BKV-bérleten túl minden cafeteriám megy megtakarításba, meg még hozzáteszek egy összeget. Oszt ennyi. Nem kevés, nem is sok sajnos.

Van vagyonom is, nincs igazán nagy cél, amire spóroljak. Persze, nézegetek nagyobb lakásokat, most láttam egy izgalmasat, de megnéztem, nem jobb mint a mostani hely. Spóroljak újabb autóra? Felesleges pénzkidobás.

Viszont megvan nagyjából mindenem, amire anyagilag vágyhatok, tényleg.

Nem dicsekszem, indokolom, hogy nincs nagy motiváció. Csak a gazdasági bizonytalanság. Te hogyan teszel félre pénzt? És kuponozol? És kivárod az akciót? Megveszed a nemolyanfinom ételt, ha azzal megtakarítasz? Lemondasz egy színházról, mert 4-5 000 Ft? A taxiról utána, mert 2-3 000 Ft, igaz, akkor nem mész át egy rémes alakokkal teli aluljárón és bandukolsz éjjel 15 percet sötét utcákon, nőként, egyedül, szépen kiöltözve, hulla fáradtan, mert reggel hét óta talpon? Olcsóbb sminkszer? Olcsóbb benzin? (Abból már nem tudok hová faragni, ha elfogy a rászánt havi 4-5 000 Ft, akkor nem megyek.)

- A másik, ami elméletben nagyon megy, meg ha kedvem tartja, betartom, az a sokkal egészségesebb táplálkozás. Nem fogyózni akarok, csak tudatosabban enni.

Szerencsére nem vagyok édesszájú, de a zsírokat imádom. Nagy mennyiségben.
És így rokin, kevesebb mozgással hízom is tőle. A mozgás a térdem és a derekam miatt csökkent le három éve kb., a legnagyobb szívfájdalmam, mennék minden nap órákig, most épp ülni sem tudok, csak gyógytornázni. Na mindegy, ez most egy nehezen változtatható tényező, azon dolgozom, sztem így takarékon átlagban heti 7-8 órát sem kardióznak sokan, mint az elmúlt évemben.

De nagy mennyiségeket eszem.

Szóval a már bevezetett szokásokat megtartom, mint a napi fél liter narancslé kifacsarása, sok hagyma, paprika, paradicsom, zöldségek főleg nyersen vagy sütve (főzve még mindig nem bírom megenni), főzelék. Tojás, nem zsíros tejtermékek, néha csak magok reggelire. De jobban kell figyeljek a kevesebb kenyérre, kevesebb zsírra.

Ma a legkedvencebb egészséges ételeimet ettem, reggelire Őszhalánték*, diákcsemege magokkal, mazsolával, ebédre finom új kávé (igen, egészséges, antioxidánsok, rákmegelőző, az ilyen kókadtaknak vérnyomást is szintre emel), zabkorpalepény grill csirkemellel, zöldségekkel, saját készítésű egészséges csoki, amire nagyon rákattantam mostanában. Vacsira kevés light sajt, magok, frissen facsart narancslé, Béká szoktatott rá erre a kombóra.

Jó lenne majd a munka-haverok-mozgás-kultúra-pasik-házimunka-hobbi rohanásban is tartani belőle, még ötletem sincsen, hogyan, bevásárolni is nehézkes lesz, nemhogy elkészíteni, menzán kiválogatni, időzíteni a mozgáshoz, mert hiába okoskodják, hogy hat után ne egyél, ha este kilencre mész le három órát ugrálni, akkor garantált az ájulás... Ötleteket, gyors recepteket várok!

*Ne kérdezzétek, beállt háttal mit lehet csinálni. :D

komment

BÚÉK

2014.01.01. 09:21 :: Tobber

Írtam már év közben az évösszefoglalót, annyi, de annyi minden történt. Amit ugye főleg magamnak, de úgyis végigolvassátok, mert a valós szappanoperákat mindenki szereti titkon.

De lusta vagyok befejezni, legyen elég most annyi, hogy 2013. egyértelműen a dinnye éve volt, ilyen csodafinomat és egész szeptember végéig(!) én még sosem tapasztaltam és imádtam. És a narancs is finom most, és a málna is csoda volt, a barack, a vilmoskörte, de kb. minden gyümölcs idén.

És 2013. a nagyon fiatal pasik/fiúk éve volt nálam, nagyon. Édesek, szépek, nyitottak, optimisták és ez a puma-milf-őrület a malmomra hajtotta a vizet. Majd bővebben.

Színházban sem jártam ennyit talán életemben, új kedvenceket lelve a Nemzetiben, vagyonokat költve, már csak ebből lehetett volna akadálymentesebb Katonát átalakítani, csak mondom a tervezőnek, goromba megsértése minden mozgásában kicsit is akadályozottnak. A ruhatárosnénik sem voltak flottak, de ez!

Ma élvezem a szilveszteri buli utórezgéseit (figyeltem, hogy csak olyan gyógyszert vegyek be, amire ihatok, illetve tény, hogy ülni, zoknit felhúzni nem tudok, de táncolni korlátoltan igen), házigazda messziföldi anyukája csak nekem dobott össze különlegességet és ismét káosz volt, kihez melyik nyelven kell szóljunk, és jajnemszámítottamhuszonötemberre kb. ötvenembernyi étel volt, és az egész vidám és élénk és élveztem, megpróbálom összerakni az új kávéfőzőmet, mert ideje lenne egy erős brazil eszpresszónak, gyógytornázom, elindítottam a mosogatógépet, válaszolok pár levélre és lemondogatom az ígéreteimet, nem érzem szórakoztatónak régi kollégákkal, ismerősökkel vacsorázást, ha baltával ütik a gerincemet. Jó reumatológus telefonszámot emailben várok.

Boldog új évet!

komment

süti beállítások módosítása