HTML

Ma

2013.12.01. 22:22 :: Tobber

Ma egy elég fontos dolog történt velem, családommal, döntés, öröm, bár semmi nem változik, de ez így jó.

komment

Miért nem...

2013.12.01. 21:51 :: Tobber

...nekem jutott eszembe?

http://6knitter6.tumblr.com/post/68586360063/makinology-she-knitted-her-pie-crust-she

komment

Worst ever

2013.12.01. 14:45 :: Tobber

Futott már valaki ennél pocsékabb szigetkört? :D

A nyári rokkanás/roppanás óta első futásom, ha a gyógytornák utsó 15 perceit nem számolom.

(Jó, közben dumáltam az edzőfiúval...)

20131201_130930-1.jpg

komment

Kicsi a világ mai adag

2013.12.01. 13:47 :: Tobber

Az új konditeremben egy kollégámba botlottam.

komment

Jódolgok a héten a faxságokért cserébe

2013.11.30. 18:44 :: Tobber

Nem a te fejed, a citrusprésé.

Régi lakóhelyem környékén barangoltam, mélyről felbukkanó rossz érzések, felkavaróak, ismerős ablakok, redőnyök, boltok és széttaposott kutyamocsok, féljárdányi kutyapisi, bogarak és galambszar minden utcában, undorító, hogy Újlipótváros még nem kaparta ki magát a fekáliából, bár nagyon puccosnak tartja magát. Én pár év után menekültem a koszból, bűzből.

Kicsiavilág: bár arra sétálok nem régi szomszéd, hanem egy kolléganő.

Régi A Név cukrászda még mindig kb. tízféle sütivel is tarol, elmeséltem nekik, hogy 8 év után jöttem újra megkóstolni a gesztenyésroládjukat (még mindig szuper). És már hat unokánál tartanak, cukik, ahogy mesélnek az öregek.

Arra a környékre tizenéve költöztem, egy csomó fess hetvenes szövetkabátos hölgy és úr járt az utcákon. Most egy csomó rozoga nyolcvanas. :( És a bolond kutyásnéninek mintha ugyanaz a kutyája lenne ma is, jé.

♥ Ott találkoztam hobbis bandával, meglepetésismerőssel a bejáratnál
♥ Cigizés cigi nélkül, a csapatépítő gesztus dohány nélkül is működik
♥ Dekorbolt millió csip-csup eszközzel, alapanyaggal, legújabb hobbi alapjai letéve
♥ Ki hol mikor akar szocializálódni, vagy túl sok embert ismerek, vagy minden ismerősöm szétszóródott 1-1 kerületben mára, hogy odahívjon.
♥ Cukorfalattal töltött nap (óvatosan megkérdezte, hogy mit szólnék hozzá, ha állandósítana nálam egy fogkefét, ugye az az elkötelezettség jele. Most két fogkefe lóg a butlerses kacsáimon )
♥ Ágyban egész délelőttöt végigtejeskávézgatva vele
♥ Céges szorosközösséges vacsora, ahol a gazdasági vezetőnkkel kicsit boroztunk (nem szoktam), és harsányan röhögtettünk mindenkit vittük a prímet
 A hétvégén találkoztam a Keresztfiammal, irtó édes és magabiztos (tuti csak örökbefogadták!), a tesója bújós volt hozzám, nagyon, karácsonyra megegyeztünk, hogy egyforma ruhánkban jövünk
♥ Ettem savanyúkáposztáslecsóscsirkét, amiből eddig csak a lecsót ettem meg, de ez csodafinom
♥ Nagy adag szeretetcsomaggal jöttem el onnan
♥ Eredményes és szórakoztató gyurmázás, összekacsintásokkal
♥ Náthából már csak kis köhögés és fejfájás maradt vissza
♥ Fizetésnapi kényeztetés, porosbarna körömlakk
♥ Maybelline Color Tattoo Pink-gold árnyalatban ♥ (On and on bronzban is kötelező minden hasonló bőrűnek, akinek két óra alatt befeketedik a bőre bármilyen smink alatt, csak mert ilyen)
♥ Arany és ezüst óriásbizsuk, ma le is lakkoztam átlátszó körömlakkal, ajánlom feketedés, oxidálódás ellen, allergiásoknak a bőrrel érintkező felületekre is
♥ Kedvenc harisnyáimból három új, felkészülve az idei télre (én télen szoknyás vagyok)
♥ Paleós kajákhoz alapanyagok (nem paleózom, csak finom)
♥ Update sóssüti (nem, nem diétázom, szeretem)
♥ Bioédesség (nem hiszek benne, de irtó finom)
♥ Ugyanitt csini kacsintgatós biztonsági őr fiú, ha vadászni lett volna kedvem, már pipa lenne (lásd még az új benzinkutas fiú)
♥ Drágábbik és kímélőbb szoli, szép végeredménnyel

♥ Két kötött-laza felső blézer alá, hidegebb tánchelyekhez. A drágábbikat a múltkor fájó szívvel tettem vissza, most 30%-kal leárazták, így a másikkal együtt összesen volt annyi
♥ Kivilágított karácsonyi vásár esti koncerttel, fahéjillattal és véletlenül odakavarodó ismerősökkel
♥ Adventi koszorú készítése (ami nem koszorú, nincs benne fenyőág, de lila-rózsaszín és csillog és adventi)
♥ A múltkor Béká tippje alapján vettem egy óriási retikült, méregdrágán, fél méter széles, a tornacuccom is belefér, vagy az esti kiló narancsom hazafelé, minimáldizájn és imádom, csak rövid a karom, hogy leérjek az aljára, ha kell a tárcám
♥ Kölcsönspirókönyv
♥ Új, karácsonyi csiniruhás burda
♥ Nem fájnak az izületeim ha telekajálom magam aszpirinnal ha nem mozgok, csúnya csapda
♥ Új ág nőtt TáncosE nálam tartott kétméteres diffenbachiájának tövében, egy hét alatt három levéllel
♥ TáncosO át akart hozni egy két méteres leándert, kértem, hogy inkább jövő tavaszra
♥ Kanapén tejeskávézás takaróba burkolózva, blogokat olvasgatva
♥ Befejeztem egy rusztikus sál kötését
♥ Havazott is kicsit, igen, i g e n, I G E N!!!!!!!

Ennyi jó volt a héten. Nagyjából kompenzálta az egész héten tahó HR-eseket és a bizonytalanságokat, meg apámat, aki olyan jófej mostanában, hogy a harmincas pasi(!) albérlőjüket megríkatta, meg a karácsonyi hangulatot, ami már kezdődik és az a családunkban őrület, már megy a ki nem megy kihez, ha ki nem csinál azt, hová nem megyünk, hová kötelező pedig senki nem akar, értsd minden karácsonyunk azzal telik, hogy nemszeretem dolgokat csinálunk, halálra fárasztjuk magunkat senkinemakarta kajákkal, nem adunk ajándékot de nagy kosarakkal állít be mindenki, ezért olyat kell kitalálni, ami ajándék is meg nem is és nem ér többet a másikénál és ülünk a templomban és hallgatjuk a suta megfogalmazásokat, félreértelmezett bibliát, odakacsintós jobboldali propagandát a szószékről, és úrvacsorát veszünk, pedig bűnösök vagyunk és maradunk és az egésznek Istenről, szeretetről, elfogadásról kellene szólnia LEGALÁBB karácsonykor, és nekem ennél hazugabb dolog nincs az évben, pedig hiszek Istenben, és hinnék egy tiszta vallásban, de nincs olyan.

Bocs, hosszan írok mostanában, sok energiámba kerül rövidebbre szorítkozni, és most nincs. Akinek vannak trükkjei energiaszerző technikákra, az szóljon, kérem. És nem ér azt mondani, hogy még jobban lassítsak.

komment

Ajándéktipp

2013.11.29. 22:31 :: Tobber

Ha nincs ötleted nagyinak, nagynéninek, tesónak (Anyunak?) 5 000 Ft körüli karácsonyi ajándékra, adok egy tippet:

Narancsfacsaró.

Egészség, hatékonyan.

Nekem a Philips 2737/70 citrusprés elődje van tizenéve. Kihasználom, egyébként 5-6 narancsot biztosan nem ennék meg naponta.

Fél liter kész nulla energiával 4 perc alatt, mosogatás még 1, nem fárasztó, a félbevágott narit rányom, a fej oda-vissza forog és kész.

Ba imádta, már a fél rokonságnak beszerzett.

A virágvivős látogatásokra meg mehet egy vödör narancs.

komment

Ifjúság

2013.11.28. 17:32 :: Tobber

Nem is tudom szavakba önteni.

Gyönyörűszép.

És szórakoztató. És mentes a korlátoltságtól.

Szomorú a következtetés: nők között nőtt fel, apakép nélkül. Tehát sem sovinizmus, sem férfi felsőbbrendűség, de még az agresszivitás csírája sem fedezhető fel nála.

És a fiatalság bája, szépsége, puhasága. Makacssága.

Keddi, remekül sikerült céges vacsora után elémjött és várt és készült és figyelt és bújt és reggel mégsem keltünk és program helyett csak ágyban tejeskávéztunk és beszélgettünk délutánig és ez így volt tökéletes.

Aztán beájultam, néha felkeltem enni és ma már munka és újra nátha. Tuti pszichés, ha ki tudom kapcsolni fontos pillanatokban.

Mostanában a lelassítós projektem megvalósulni látszik, a hátránya, hogy sok hobbifeladat félbehagyva, ha már nincs kedvem, illetve hízás, mert nem megyek mozogni heti 3-4x, ha nincs kedvem. De azóta nem hasogat a térdem és a derekam.

És ismét belebotlottam egy fenekemkedvelőbe, milyen mázlim van ezekkel!

A szuper programokra most is nemet mondtam, így csak kettő lesz szombaton, nem öt. Ma pihenést terveztem, de egy jó kis koncert lesz a cég közelében, el kell mennem oda. Holnap pedig a fizetésből beruházok gyurmakészítő eszközökre és azokkal akarok szöszölni, Béká, gyere velem!

komment

Válasszuk ketté

2013.11.25. 23:08 :: Tobber

Kollégák: a támogató szervezeteink dolgozói beképzeltek, bunkók, feladatokat osztanak le jog nélkül és érdekes hangnemben beszélnek (csak azért maradok ki a harcból, mert szellemesebb, ahogy mások harcolnak), de néha belefutok 1-1-be. Általában a HR, az IT és a gazdasági részleg kifogásolható hangnemű.

A közvetlen 30-40 kollégám (már ezt is durva leírni, mi?) korrekt, még ha ma ingerültek is voltak. De ha valaki süt, már hozza körbe. Holnapi fuvart azonnal ajánlgatták. Kisírt szememet látva vezetők és szintembéliek is kedvesen jönnek oda. Kollegina kérte, hogy ezt ne, mert nem bírja nézni, hogy így kiborít egy minősíthetetlen stílusú HR-es.

Multicég nagy hátránya a sok, és főleg a sokféle közegből érkezett ember.

komment

Folyt.

2013.11.25. 22:52 :: Tobber

Hazafelé csacsog a vidám, laza életfelfogású közgazdászlánykánk, hogy hogy verte az asztalt, mert tíz hónapja nem kap választ a másik osztálytól, mesélte, hogy hurráhepi jókedélyű közgazdászanyukánkat öt éve nem láttuk nyűgösnek, ma dühöngött, TáncosCs épp eltávolodik tőlünk "mert mi nagyon összeszokottak vagyunk", mert valami lehet a lelkével és nem értem és most vele csetelek, és legalább jártam szoliban ha nem is a kedvencemben, a kedvenc glossfinity lakkom leárazva 35%-kal ÉS még egy szempillaspirált is adtak hozzá, arcpakolás, epilálás kipipálva, haj száradóban, viszont előjött a köhögésem, amit annyira utálok, mert fáj tőle a fejem, a torkom, a szemem és egy allergiás-asztmás pollenszezonban ezt végigszenvedi, oszt most kezdődik megint pollen nélkül. Ötlet rá?

komment

A végletek hétvégéje

2013.11.25. 17:03 :: Tobber

Miután a cégnél kiborultam, pms-em is volt és hőemelkedésem a megfázástól, hazamentem és nem emlékszem az estére, filmszakadás. Annál jobban a hajnalra, amikor a vécén reszkedtve görcsöltem és az ájulás szélén lavíroztam. Ez kitartott némi görcsoldóval estig, de beprogramoztam a tudatalattimba, hogy vasárnap jó nap lesz, szóval egészségesen keltem, zserbót sütöttem, aztán nagycsaládi óriásebéd, aztán jó kis gyurmatanfolyam, ahol egészen profi tárgyakat sikerült kreálni, aztán a depis lány lemondta az estit, így nem kellett az utca végéből átmennem a város másik végibe, csak az utca másik végibe.

Ott kicsit már agonizáltam, de jó zene és társaság és félálom-gyorstáncok közt vergődve kihúztam estig, ma Anyukám, keresztanyám aggódásának hála nem halok éhen és még van vagy nyolc cukorbombám a hűtőmben.

Most már tudom, mire költök decemberben, szakbolt feltérképezve, fizunap irány az új eszköztár beszerzése.

Ötvenes zenekarvezető lecseszett, miért hiányoztunk a szombati nagy fesztiválról, megköszöntem érdeklődését (nem az volt), és elmagyaráztam a mensi, a láz és a vécécsésze összefüggéseit, szerintem nem akarta volna hallani. Máskor ne lecseszéssel nyisson.

Ma a cégnél ismét sikerült egy sírás, a legeslegudvariasabb hangomon ismételten (hét év alatt kb. ezredszer) megkértem a tyúkagyakat, hogy mielőtt zajt csinálnak, legyenek kedvesek és csukják be az ajtót, mert a vezetőséget is zavarják, na ebből lett az azt hiszitek mi nem is dolgozunk és szó nélkül kivonulunk abszurd, én még mindig a kedvesebbik arcommal és higgadtan álldogálva. Csak utána akadtam ki, én vagyok az egyetlen, aki nem a hátuk mögött anyáz, hanem kedvesen lépne, az összes többi emeletünkön ebből hatalmas harcok vannak. Ugyanez a pixa öt perc múlva telefonált, hogy van-e hajlakkom kölcsönbe.

Éééés ki az a jószívű barom, aki adott neki? Kisírt szemmel?

Én.

Tényleg egy naív jólelkű farok vagyok. Anyukám is ezzel hibáztat, dehát ő kezdte! :)

A mérleg a jól sikerült hétvége felé hajlik, de ez a mai nap a cégnél... Két legjámborabb fiúnk is ingerült már. Ilyet nem láttunk még.

A sírós luxusingatlanos, engedjünk el neki mindent néni ismét engem keresett és balhézott a recepción, amiért az igazgatóm nem enged le, hogy nem dolgom és ne is várjanak kegyelmet a sok hazugság után... Szegény lenti lányaink is szívtak, remélem, nem vár a ház előtt!

komment

Mai bölcselet

2013.11.25. 07:24 :: Tobber

Ha reggel homályosan látsz a szemüveged felvéve:

Lencsével aludtál.

komment

süti beállítások módosítása