HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

És

2013.11.15. 10:24 :: Tobber

És amikor éjfélkor úgy érzed, mindjárt végeztél a napok óta listán vezetett (kuss!) aznapi teendőiddel*, akkor a legfelső polcról leesik az arany és piros harangocskákat tartalmazó tartóüveg, és ripityára törik. Még fél órát üvegcserepeket takarítottam. Öröm az ürömben: jó ötlet karácsonyi csomagolásokhoz, elfeledkeztem a harangokról.

Mára van a legtöbb feladat megírva, neki kéne állnom a cégnél suttyomban, persze pont ma van dupla munkám. Ja, akit helyettesítek, nem jelezte ám, hogy hány napig pihenget otthon, ha nem kérdezek rá, nem derül ki, hogy ma sincs jól. Nehéz lenne szólni?

*Munka után zöldségesnél nyomozás, lesz-e minden alapanyag, elfogyott cérna utánpótlása, illetve vasárnap reggel elkészítendő vasárnap délben átadandó ajándékhoz alapanyag beszerzése, szülőknél repilátogatás egy óriáslábosért és káposztagyaluért cserébe, erkélyvilágítás-dekó felszerelése nehezített pályán (hideg van, sötét és 10 méter erkélyem), több köbméter kézimunka elpakolása, ágyhúzás esetlegesen nálamragadó személy miatt, szoli és szőrtelenítés ugyanezért, szelektálás, takarítás, rendrakás, konyhaeszközök előkészítése, varrás még kicsit, tematikához illő kiragasztások, körömlakkigazítás, két polc átcipelése másik szobába, cset KA-val, aki sokkolt egy orvosi felfedezéssel és ettől még nekünk nem lesz jobb, de legalább a miértet megtudtuk, aztán üvegcserepek, aztán kidőltem, pedig még 1-2 dolog kellett volna... :S

(Oh, kérlekkérlek, ne csinálják már ezt velem, nincs arcmemóriám, név- sem, erre a szomszédban van össznépi találka a vidéki kollégáknak és mindenki jön, hogy hellómizumeséljdejóhogylátlak, és bár napi a telefonos kapcsolat és szeretem őket, de 1-2 éve találkoztunk irl és fogalmam sincs, ki kicsoda!!!! Áááááá!)

komment

...

2013.11.14. 16:57 :: Tobber

...és pofabefogásra tanít. Ki nem szólt, csak bégetett, az kapott dicséretet.

Bár erre már apám megtanított gyerekkoromban.

Pedig TCsV annyira felhúzta az agyamat, szombat délután is szórakozott az időnkkel (többünkével), ma szól, hogy nem is ér rá, amikorra terveztünk mindent, egy színház miatt, a párja ezzel foglalkozik, kicserélhetnék a jegyeket.

De az a bosszantó, amikor valaki úgy lebegtet programot, hogy előbb megígéri, majd eltűnik, majd sokadik rákérdezésre, gyanús hallgatásra, bennem növekvő gyomorideggel napokkal később, határidőhöz közel irtó sok vigyorgó fejecskével és mosolyogva jelzi, hogy ja bocs, nem. Legalább erőltetne egy kis szomorúságot magára!

Volt olyan, hogy egész nap bkv-ztattam a tánccuccomat és ha este az utcán, próbára indulva nem botlok bele az utcán, ki sem derül, hogy ne menjek a világ végére, mert nem lesz. Jaaa, megírta hatkor az emailt. Én meg nem voltam gépközelben.

De befogom. Ezek miatt émelygek állandóan.

komment

Áh

2013.11.14. 15:35 :: Tobber

Tényleg, remek multinál dolgozni. Sok-sok ember, amit alapból talán szeretünk, sok beszélgetés, sok érdekes és megújuló kihívás, új kollégák és csinos pasik, pontos (növekvő) elvárás a cég részéről és én is tudom, mit várhatok.

Kényelmes, fűtött iroda (jó, levegőtlen, fénytelen és leszakad a derekunk a székeken), közepesen elvárható minőség. A termékeink egész jók, de ennyi ügyfélnél mindig van utálat, mindegy is.

De az olyan apróságok, hogy nyolckor szól Kollegina, hogy nem jön be nyolcra, mert beteg, fél kilenckor kéne valamit elintézni, ha akarok sem érek be külvárosból (kilencre járok, ma is így készültem). Hétkor még nem tudta, hogy nyolcra nincs itt?

Persze engem találtak meg, hogy nem volt rendben.

Kisfőnök nagyon akar egy témát felhozni, kolléganők még vele is annyira rugalmatlanok, hogy képtelenek idedugni az arcukat.

Nyilván engem találnak meg.

Kisfőnök kérdését továbbítom emailben, fontos és sürgős, semmi válasz, telefont nem veszik fel, végül felmentem személyesen, sehol senki. Kisfőnök engem talál meg.

Morgok Csinikollégának, valamiért férfiak azt hiszik, mi azért meséljük el a gondjainkat, mert nem tudjuk megoldani és kéretlenül adják az okos tanácsokat. Innen is jelezném, hogy nem, csak ki akarjuk beszélni magunkból.

Kollégákkal már olyan lerázhatatlan határozottsággal kommunikálok, ha Kisfőnök akar valamit és engem leráznak, én úgy visszapattanok, hogy nem is merném megmondani, inkább rászállok, amíg meg nem oldom.

Ezt a tulajdonságomat értékeli bennem a legjobban...

Ma nem tudtam egy privát dologgal foglalkozni, pedig sürgős.

Ja, helyettesítek. (És huszadszor mondom el, mi van Kolleginával.)

És akkor családunk nyugdíjas tagjai ISMÉT kitalálták, hogy mikor lesz a családi buli. Egy hét múlva. Csak a dolgozókat/családosokat/tanfolyamosokat nem kérdezték meg, nekem egy órám lesz odaugrani, mielőtt rohannék egy programra. Nem tudom, miért egymással egyeztetik, állandóan ráérnek. Mi talán nem.

Jaj, mennék már készülódni a szombatra, kicsit nagy fába vágtam a fejszémet.

komment

Szép nap

2013.11.12. 21:07 :: Tobber

Szép nap ez a mai...

Kacarászós ébredés Cukorfalattal, bújós randi után.

Vicces Bézséje beugrik a sokadik bőröndverzióért, reméljük, elég nagy lesz.

Visszabújás kicsit Cukorfalathoz. (De szemét nicknevet találtam neki, eddig is megemlítettem már itt...)

Munka, sehol egy főnök, sem kicsi, sem nagy.

Rám akarták borítani az asztalt céges kisemberek, ezért szeretek mindent írásban, előkerestem a statisztikákat és a leveleket, amiben küldtem, nem én vagyok a hülye a bírságért, ellenben legalább hárman ezek alapján igen. Huh, öröm volt, hogy ennyire precízen vezetem minden nap.

Cégescélbaérttel, kolléganőkkel örömbeszélgetés.

A világ legfinomabb és bio s.k. csokijának felfalása, egy kolléganő bennem hálás közönségre talált.

A havi rendszeres programunk most nálam lesz, mindenki visszajelzett, jön, nem férünk el ennyien nálam! Készülök ezerrel!

Megtaláltam az ország legkedvesebb eladóit, boltját, ami az én adottságaimmal maga a kánaán 25 év szenvedés és megaláztatás után. Kis mellűek, el sem tudjátok képzelni, mekkora öröm ez ebben a sivár kínálatú országban. Egy csoda, egy csoda, egy csoda. A kínálat is. Nem az uncsi német, nem a páncélos merevek, könnyed, vidám, szépséges, fel is próbálhatom, ami az én formámnál alap, pedig a neten sok szépség van, de zsákbamacska. És még kedvesek is. :D
Pénzem nem sok maradt a kifizetése után, de megérte.

Soha nem éreztem magam ennyire jól egy boltban. Soha. Nagymellű lányka reklámozta mindig nekem, nem hittem el a lelkesedését, annyit csalódtam már. Hát most nem. Reklámozom hát én is, kérdezzetek.

komment

Napok

2013.11.12. 13:59 :: Tobber

Tuti csak hipochondria (bár tudtommal nem vagyok az), de hónapok óta szédülök, reggel forog az ágy, most leesik a fejem, felállok-visszapottyanok, állandóan szétmegy a fejem és álomkórom van. De főleg a reggeli szédülés idegesítő.

Találtam megoldást: keresek egy új párnát.

Na jó, nem tudom a megoldást, de nem látom komolynak a problémámat, csak úgy írni akartam valamit, a magánéletemről nincs új, zajlik, a hobbijaim szintén, a munkám még mindig stresszes és túl sok emberrel kell beszélgetnem, és úgy kell dolgoznom, hogy mindenki tőlem két méterre érzi fontosnak megbeszélni a problémáit, ha nem pont nekem, mellettem, vagy a fejem fölött. Vagy idejön, mert unatkozik és beszélgessek vele. Ma csak négy ilyen állt meg nálam, nem sokáig.

És személyes sértésnek veszik, ha irtó kedvesen jelzem, hogy nem érek rá.

Nem extranehéz a munkám, csak nagyon szerteágazó, sok vonalat kell vinnem helyből két főnökkel, precíznek kell lennem, diplomatikusnak és képtelenség koncentrálni. Most sem tudok, azért vagyok itt.

Fasza úgy dolgozni, hogy várni kell, amíg van 5 perc csend, akkor gyorsan nekihasalok, hogy minél többet és akkor megint jön váratlanul egy.

A mostani nézésemnél bunkóbban nem tudok, a megjegyzéseim, hogy még jöhetne pár ember ide dumálni senkit nem hat meg. Manapság ennyire becsüljük egymást.

Na bedugok egy kis zenét a fülembe, ami tilos lenne, és nem hallom a telefont, vagy a főnökömet átszólni, mindegy, ez kibírhatatlan.

---

A jó hír, hogy a tegnapi gyógytornán úgy tűnt, jobb lett a térdem, nagyon kafán bírta a szivatást. Ismerem, szeret visszaesni, ha nem foglalkoznak vele, de ez most jó jel.

---

reblog:

Bizony, a szívünkhöz közelálló, sétálni szerető ágytárs fiatalemberek igen gyakorlatiasak, az enyém kiszerelte az akksit a kocsimból, kicserélte az égőt, akkor már a dísztárcsát is megoldotta és listát vett fel a további találkáink teendőiről, ú.m. erkélydekoráció, neoncsere, és a műszerfalbiztosítékot is megnézné, mert nem stimmel.

komment

süti beállítások módosítása