HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2012.03.24. 11:45 :: Tobber

Van egy titkom. Nagyon ciki.

Imádom a horgolt csipkealátéteket. Lakberendezésben borzalmas, de önmagában órákig el tudom nézegetni a mintájukat!

Valahogy modernizálni kéne, vastagabb fonallal, vagy színesen, vagy rávarrva valamire, nem is tudom. Turkálókban 100 Ft darabja, már van 1-2 darab. Magam is tudnék horgolni (sőt, vannak szép kötöttek is), az még cikibb lenne.

Rákeresek gugliban, vagy horgolóoldalakon a doily szóra, és csak csodálom...

Ez most már nem az én titkom. Rákattantam a giccsekre.

Rosalinda by Kathryn White, ravelry

Blattmuster by Burda Design Team, ravelry

komment

---

2012.03.23. 16:23 :: Tobber

Csak annyit szeretnék mondani, hogy

ÚJRA TUDOK JÁRNI!!!!!!!

:)

Mármint normálisan.

Május 10. óta nem volt olyan, hogy ne sántítottam volna, vagy a sérülés miatt, vagy a műtétek miatt, vagy mert szimplán fájt.

Még fáj, de már annyira nem sántítok, hogy kihegyezett ritmusérzékem sem érzékel ütemzavart a két lábam között, még gyorsabb járásnál sem, nomeg mások is megjegyzik. :))

Na jó, még egy lépéssel (hehe) előrébb.

Ja, kettővel, mert bár a tornászlány szerint nem kéne guggolgatnom, engedélyével bordásfalba kapaszkodva megnéztük, hogy meddig tudok leguggolni. Hát, pont ugyanannyira hajlik mindkét térdem.

Ami jó, bár még nem terhelhető így.

Ami nem jó, hogy akkor nem túl szorosra hagyta a doki az inat, könnyebben fog majd kilazulni az évek folyamán.

Mindegy, ezen legyünk már túl.

Ma már egy felfújt, ufóalakú gumialkalmatosságon tornáztam, irtó pici, mindig le akarok borulni róla és végig remegett a lábam, pedig nem vagyok lábremegős.

És holnap is mehetek, négy elég lesz a hétre. :)

komment

---

2012.03.23. 09:40 :: Tobber

A fiúk összekalkulálták a toszkán utat egy kéthetes Mallorca árára, úgyhogy már csak heten maradtunk, egyelőre én is hezitálok, ez így nagyon drága.

komment

---

2012.03.22. 20:47 :: Tobber

Szombat éjjel 23:30, m1 Lora című film. Aki szerelmes a főszereplőbe, nézze meg.
Felveszem.

komment

---

2012.03.21. 22:26 :: Tobber

Egy szingli este úgy telik, hogy az exem, Ba elvégzi a lakásom férfifeladatait (AZON kívül), aztán édenhotelnézés közben csetelek Őszhalántékkal, meg TáncosPé 15 éves fiával, aki kifejti, hogy ha tíz évvel idősebb lenne, tuti rámhajtana. :D
Pé már áldását adta, de inkább maradok a 25-45 korosztálynál.

komment

---

2012.03.21. 13:04 :: Tobber

Még több hónap van a nyaralásig, de nyolc ember igényeit koordinálni képtelenség.

Én csendben maradok, csak annyi a kérésem, hogy ne legyen minden nap egész napos túra. A többire megedzem magamat...

komment

---

2012.03.20. 20:49 :: Tobber

A mai nap mottója:

Soha ne menj egy szimpla töméscserére SE fogorvoshoz menzesz előtt két nappal, tomboló pms idején.

És örülök, hogy a próba ma elmarad, mert mentem volna kukkolni, de nem vagyok topformában így. :)

komment

---

2012.03.20. 20:43 :: Tobber

Lemértem a neten, ha csak metrózom, a többit gyalogolom az időben hosszú az napi 3,5 km séta. Elsőre megteszi pár hétig pluszmozgásnak.

komment

---

2012.03.20. 16:47 :: Tobber

Kórházunk híres a fűtésmániájáról.
Nagyjából 30 fokban, közvetlenül az ablakon betűző napsütésben, egy levegőtlen tornacsarnokban gyógytornázunk, óránként átlag ötvenen, szorozva napi tíz órával.

És nem szellőztetnek egyáltalán.

Elfogy a levegő. Tűz a nap. Még gyenge és fáj. És mindenki szédül.

Innen szép keresztbe fellépegetni a zsámolyra, ami egyébként csavarva is megmozgatja a térdet, olyat nem tudtam csinálni vagy 10 hónapja. Ma odaszólt a tornász az óra végén, hogy akkor dzsog. Őőőő, dehogyis, neked még nem. A francba, majdnem. :)

Úgy kéne szobabiciklizni, hogy legyen is valami értelme a térd bemozgatásán kívül a gyógytornamentes napokon. Keresgélek edzésterveket, de semmi olyan, ami nem terhelné még túl.

Nem bírok a seggemen, nagyon idegesít a mozgáshiány.

komment

---

2012.03.20. 14:08 :: Tobber

A magunk kis pitiáner bürokratikus multikultúrájában ha jelezni merem, hogy a sokadik verziójú, word formátumú reprezentációs űrlapunkon is hiányzik a hármas pont és a kettes után négyes következik, akkor a válasz: "Valószínűleg a számozás van rosszul. (Ne!) Ezt kell használni."

...és senki nem javítja ki. Évek óta.

komment

---

2012.03.19. 14:52 :: Tobber

Hát ezeket a nem fontos infókat nem osztottam meg veletek szerdán:

Próbálgat próbálni a tánccsoportom, de örülök, hogy a múlt keddiből kimaradtam. A tegnapira meg már nem értem volna oda.

------------------------

TCsV negyvenedik szülinapjára készülődtünk egész héten, ő is meglepett engem a 35-diken egy meglepibulival. Kicsit sokan, sokféle elképzeléssel ötleteltek, időpont, helyszín, ajándék, figyelemelterelés…

Közben a péntek esti bulin is megjelent, úgyhogy felköszöntöttük ott, hogy ne fogjon gyanút. Az a buli arról szólt, hogy NemtáncosM elmesélje, hogyan nem talált munkát külföldön.

Erősen ellazult a hangulat, amikor az utolsó pár éjjel befutott és rákérdeztek, nyolcan egyszerre kezdtük el elmesélni a teljes sztorit, egymást kiegészítgetve. Arra nagyon figyeltünk, hogy csak a lényegtelen dolgokat mondjuk el, hogy melyik matrica melyik oldalt volt például, úgyhogy a pár a végén annyit kérdezett, hogy akkor sikeres út volt-e. Ügyesen adtuk elő.

------------------------

Épp TCsV lábánál üldögéltem a szőnyegen, amikor egy outsidertől váratlanul becsapódott a kérdés: majd visszatérsz a tánccsoportba?

Megfagyott a levegő egy pillanatra.

Áőéúúúúúú... nem tudom.

Összenéztünk. Mindketten tudjuk. Hogy nem biztos.

------------------------

Hajnalban csini rendőrök lestoppoltak, szóltak, hogy lejár a műszakim. Úgy utálom ezeket, ez pasifeladat. Meg is győztem gyerekkori barátnőm férjét, hogy ő vigye el a kocsit, a márkaszervizükben csináltasson meg mindent rajta és hozza vissza nekem a ház elé. A fuvardíja az elhasznált benzin lesz. :)

------------------------

És vasárnap megünnepeltük TCsV-t. Megleptük, de nagyon. Elpityeredett. Ott is hajnalig maradtunk. Anyut meggyőztem, hogy süssön tortát, hatalmas sikere volt.

------------------------

Ba-t kirúgták. 14 év után. Csodálkoztunk is múlt héten, hogy be mert szólni a nagyfőnöknek. Hát be mert.

Még nem fogta fel, állandóan költeni akar, pedig most spórolni kéne.

------------------------

Padot vettem az erkélyemre, hogy otthonosabb legyen, amikor többen nálam táborozunk. A négyesünnepben nekiállok befesteni. Van tárolórésze, de azért egy ládát Ba-val összedobatok, ha majd úgyis ráér szegény, hogy a párnákat, virágcserepeket ne ott tároljam elől. Hétvégén jönnek a növények, két tuja már befigyelt a szerelemsarokba! :D

------------------------

Majdnem sikerült megszivatni a laptopeladó fiút és rávenni, hogy utánozza egy angry bird hangját. Aztán kapcsolt. Édes pasi, imádom!

A laptopom gyönyörű. Eleinte asztali gépet szerettem volna, de a skacok meggyőztek. Örülök neki.

Írtam egy hosszú listát, mit kérek rá, amit nincs kedvem magamnak rábuherálni. Ma este kész lesz! :))

------------------------

A gyógytornászom szájából elhangzott a lábamra a csoda szó. Ja, látom a többieket, tényleg szuperul javulok. Ma kapaszkodás nélkül felálltam a kanapéról! A sípcsontom körül még mindig fájdalmasan be van dagadva, de hát állandóan terhelem, nem furcsa. A gyógytornász érzésem szerint még többet akarná terheltetni, de nem megy ennél több.
A héten elmaradt volna a csütörtöki és pénteki, úgyhogy ma bekunyeráltam magamat a déli csoportba, úgysem veszem ki soha az ebédidőmet, most elkéredzkedtem. Hatig meeting van este, úgysem mennék haza ötkor. Mint ahogy sosem…

------------------------

A cégünknél körbejár egy kürtőskalácsos. És olyan meggyőző! Most hétfőig nem diétázom a látásvesztős migrének óta, de ez mégis szemétség.

komment

süti beállítások módosítása