HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Oslo, dag 1/2

2006.09.21. 20:13 :: Tobber

...szoval vannak erdekes dolgok erre, de szvsz sok lesz ez a harom nap ra. (Vagy keves a hitelkartyam, merthogy a varos tele van H&M es KappAhl-lal. Neeeem, meg nem mentem be, majd ha marad idom ra.)

Nos, ejjel (mindjart) indul a buszom Bergenbe, pont reggelre er oda, ott porges, mindenmegnezes, jo halkajak vadaszata (tudom, kepzavar!), hajokazas, este-ejjel busz vissza.

Es mar tudom, hol lehet korcsolyazni errefele, hihihi...

Egy hatmasszazs mar jolesne. Vagy egy sms. Ha olvasol, irjal egy viditos smst!!!!!! :)))

No, megyek vissza a nagyonhidegbe.

 

komment

Oslo, dag 1/1

2006.09.21. 20:05 :: Tobber

A "dag" nem kutyat jelent. Hogy mit, azt nem tom, de talan dinnyet. Szerintem biztos dinnye.

Szoval most ide irok, mert mocsokul szetfagytam a naplemente utan 8 fokra hulo viharos szelben, es nincs kedvem mekizni. Dzsiiii meg dolgozik, ugyhogy szombati elso randit beszeltunk meg.

Nos. reggeli szokasos Meg, El, 1-2 telefon utan elindultam Osloba. repulovel. KET ES FEL ora, bakker mega messze van!!

Itt napsuti es kedves emberek, akik neha nem beszelnek angolul, foleg a turistabusz support telefonjanak vegen. Oh. Marmint Oeh.

A væros bajos, setaltam joooo nagyot, a fjord kafa, csak nem nez ki fjordnak. de finom az illata.

Aztan leultem a parlament ele utikonyvet bongeszni (na jo, hianyzott az otthoni demonstralas, no.) es leult mellem egy magas szoke kekszemu negyvenkoruli. Valahogy szobaelegyedtunk (NEM en kezdtem!!), ugyhogy mindent tudok rola, a norveg gazdasagrol, es aggodva edeklodott, hogy most akkor miert tamadjuk meg a sajat tevenket, ilyen labilis-e a demokraciank... Oooooeee, alig birtam mentegetni magunkat.

Es nem tudja, hogy hanyadik Harald a kiralyuk, hihi... Megneztuk gyorsan egy penzermen...

 

komment

2006.09.20. 21:42 :: Tobber

Nos. Rohanás van. Éjjel isteni kicsapongást műveltünk Cégescélbaérttel, akinek megmutattam a kilencvenes évek néhány rock-kincsét, zseniális gitárszólókkal. Imádta! :) Tudtam.

Na jó, legalább ehhez van érzékem, mármint rátapintani, hogy a pasik mit szeretnek... :D

Szóval jó dolog vad csirkéset játszani, és ezer éve nem hallottam ezeket a kazettáimat. És a gitárom is már le volt hangolódva, most kicsit megpengettük!!! :)

Aztán berohantam a városba szépülni (közben a heti szokásos anyufelugrikötpercre), majd ebéd excégem dolgozóival, előtte monstre cigizés a fiúkkal. Az mindig jólesik, hogy kb. a nyakamba ugranak, amikor bemegyek hozzájuk. Még az újak is, állítólag legendákat hallanak rólam, hihi...

(Peeeersze, itt is terjesztettem a fityu-incidenst!) :D

Aztán anyukámmal kihagyhatatlan kávézás, majd meggyőzött, hogy álomszép szövet kosztümben milyen istenien nézek ki (jól van na, ő az anyukám, hadd legyen elfogult!), úgyhogy vásárlás, ami igazán nem kellett volna, lévén hogy most adtam ki virtualice 600 NOK-t a bergeni buszra... Azaz mivel az ikke nálam a kutyát jelenti norvégul (tök mindegy, hogy mit jelent igaziból, szerintem az olyan norvég kutyásan hangzik, bár egy busztársaság honlapján nem túl érthető a szerepeltetése) :)), úgyhogy inkább pánikolva megkértem a diplomával igazoltan norvégul beszélő Dzsít, hogy foglalja már le...

Úgyhogy utitterv: (Dzsí nehezen titkolt ámokfutós gondolataival)

Holnap reggel irány a reptér. Délután érkezés Norvégiába. Megbízásos alkoholvásárlás gyutifríben, csavargás egyedül Osloban. Este buszpályaudvar megkeresése, 23.30-kor indulás Bergenbe. Bergen valahai főváros, középkori, szép, és a fjordját is meg akarom lesni. Állítólag az út is szép, de ha éjjel megyek, abból semmit nem látok. Ergo buszon alvás.

Aztán pénteken B. megtekintése, ha jó idő van (reméljük, a golfáramlat elfelejt működni és különben is lassan itt az ideje el ninnyónak!!!), akkor fjordhajókázás, majd 23.30-kor vissza Osloba. (8 óra az út!) Úgyhogy reggel immár második buszonalvás után irány Oslo. Lehetőleg Dzsível. (Igen, jogosan tűnt fel, valahol majd zuhanyzom, még nincs konkrétum.) És akkor hétfőn este vissza Pestre. El elédjövök és megmasszírozlak ígéretével.

Kedd reggel BCsTLV vár és velem lesz délutánig, estére épp rebelliskedő Cégescélbaért, majd szerda pihi, mosás, csütörtökön meg munka és korcsolya, juhéééé!!!

------------

Bátortalan elképzelésem, hogy elmegyek korcsolyaoktatásra.

Merthogy amiket ellesek kint a jégen, azok a mozdulatok nem túl precízen rögzülnek, és akkor nem lehet továbbfejlődni. Úgyhogy gerontofil (kapcsolatai szigorúan jégberkeken belül!) korioktatólány meggyőzve, heti kétszer 50 perc az enyém!!! :) 12 nap múlva kezdek. :)))

 

komment

2006.09.19. 15:56 :: Tobber

Este-éjjel randi Cégescélbaérttel. Béká reflektje: "sztahanovista vagy...hazaviszed a munkát :)"

:DDDD

 

komment

2006.09.19. 14:24 :: Tobber

Nem, sajnos ez tényleg Ekremkemál volt tegnap este. :(((((

"Vérszemre gyűl az éji vad" -ahogy egy értelmes sportkommentátorunk említette valami boxmeccsen. :)

 

komment

2006.09.19. 14:00 :: Tobber

Nohát, meghallgattam sok okos elmélkedést, a legtalálóbb ismét El volt: ha a történelmileg szabadságukról híres országokat vesszük, akkor pont Franciaország az, ahol ilyesmi pár évente előfordul, ettől még sem nem tartjuk balkánnak, sem nem ijednek meg tőlük a befektetők...

Végülis jogos... :)

BCsTLV azt kérdezte, hogy mi értelme ott kint lenni, milyen igénytelen dolog csak egynek lenni a tömegben. :DD

A Margit-hidat meg hagyjátok békén. Nem mellesleg le fog szakadni, elég tré állapotban van...

Ma este Cégescélbaért, holnap szépítkezés, ebéd exkollégákkal, ilyesmi, csütin utazás, hétfő este El vár a reptéren, kedd reggel BCsTLV, valamikor Meg, és eltelt a szbim!! :((((((((

 

komment

2006.09.19. 02:09 :: Tobber

Őőőő, ja hogy miért vagyok még fent?? Egyrészt mert ha nem dolgozom, akkor éjjeli bagoly vagyok, csak így nem bírnék reggel kelni, másrészt meg még várok két, a belvárosi eseményeken résztvett ismerőst, átjönnek beszélgetni. Felkészülök demagógiából, de hátha kihámozom, hogy mi értelmeset látnak a mai cselekedeteikben.

Telefonon még csak a sablonos mantrázásukat hallgattam, klasszikus agymosást. Most kicsikarok némi motivációt is talán. Bár (gyengébb napokon El-lel egyetértve) merek arra gondolni, hogy kis ember dühlevezetése. Mert ez nem megoldás. Eszköznek is rossz.

Azért egy kormányválság érdekessé tenné az országot, már épp kezdtem szomorkodni, hogy a választások után négy évig semmi izgi nem fog történni! :) (Csssss, titokban nagyon élvezem!)

----------

Odapillantottam homályos kistévémre, komolyan, mintha egy 90-es években vezető szélsőjobbost láttam volna. Á, nem hiszem, ő évek óta külföldön él...

 

komment

2006.09.19. 00:23 :: Tobber

Tótawé. Egyetértek.

A csürhe kifejezés a túlmisztifikált 1956-os eseményekről szentségtörés (és az erre próbát tevő Katona a Kazamaták c. darabbal megbukott), de hogy most tömegek a demokráciát ERŐSZAKKAL akarják rendbetenni, az önpofon! Megdobálni a közvetítőautót??? Dehát nekik pont a nyilvánosság az oxigénjük!! (Ezért nem is kellene őket élőben közvetíteni, mert fellelkesülnek.)

Érdekes, másoddiploma felvételin esszékérdés volt a nyilvánosság hatalma, és a tanszékvezetőm utána azt mondta, hogy imádta az elmélkedésemet. Kár, hogy nincsen már meg... :(

Autókat gyújtanak fel? A gyönyörűen lerakott szabadság teret kockakövenként szedik fel??? Rendőröket dobálnak macskakővel??? MTV-t támadják?? Molotov koktél???? :(((((((

Vannak kint ismerősök, most hívtak. Kicsit eluralkodott a demagógia arrafelé. Csak remélni merem, hogy értelmes jobboldali erők elhatárolódnak ettől!!! :(

Mármint ha demokráciát akarunk. Ha azt akarunk. Az EU-t is nagyon akartuk, mi? (Ja nem, én nem.)

Csak halkan kérdem, mi a célotok????!

-------------

Most ment el kedves szöszke tőlem, imádom az illatát!!!!!!! :) Nagyon édes és ragaszkodó (nem mellesleg lélegzetelállítóan szép!), igazán sajnáljuk, hogy egy közös ismerősünk is inkább a kossuth teret választotta.

-------------

Ma eddig hívott El egy órára (neki radikálisabb véleménye van az esti történtekről, de hadd hívjon, hisz ma azt állította, hogy az ÖT legértelmesebb ember közé tartozom, akiket valaha ismert, és ez tőle jólesik), aztán BCsTLV elmélkedett fél órát arról, hogy mennyire szeret velem lenni (juuuj, ugyanolyan jó vele filózni, mint El-lel!! Még kicsit akadozva veszi tudomásul, hogy nem a megszokott libákkal beszél, de egyre jobban felpörög velem, kész szellemi felüdülés), többször hívott ma hazaért Cégescélbaért (aki konkrétan rajong értem, de az ilyen szokott sajna a leghamarabb elmúlni!), holnapra El és ő is programot akar nekem szervezni, Dzsí már írja, hogy mennyire vár, és vigyek néhány üveg bort neki Osloba, majdcsak elfogy, hihi...

--------------

Tobber mocsok dög, minden közös ismerősnek, aki ismeri a vőlegényt is, lelkesen terjeszti a lenti fityu-incidenst! :DD

 

komment

2006.09.18. 12:35 :: Tobber

Ja és El hivogat naponta órákra. Ez már kezd szánalmas lenni... Nomeg Ferit mentegeti, hogy az embernek néha szorítja a szívét, ha hazudik a hozzá közel állóknak. Hülye.

------------

Meghitt hangulat a templomi esküvőn szombaton, átérezzük a fennkölt pillanatot a fiúkkal (ja igen, az egyikük az, aki néha koristrükköket tanít a jégen nekem, valaha országos bajnok). Végig minden flottul megy, végén házassági eskütétel a pár szájából.
Vőlegény remegő hangon végigmondja, befejezés:

 

Az atya... a fityu... a szentlélek nevében...

 

Hííííííííííííííííííííí, az egész násznép egyszerre lebukik a feltörő röhögéssel a padokra. :DDDDDD

Ezt még hallgatni fogják évekig!! :)))))

 

komment

2006.09.18. 12:06 :: Tobber

Hú, pörgés van, sokszáz kilométer utazás van, 14-15 óra utazás csak hétvégén, a többi időben bokakicsinálás tűsarkúban vagy korcsolyában...

Csütin korcsolya, pénteken BCsTLV egész délelőtt, fél délután, majd ebéd és túra Marlboro Man-nel aki sajna a legendákkal ellentétben nem ért a nőkhöz, pedig simán célba érhetett volna, ha csendben marad... :D Még be a céghez, majd jóóól megszerveztem a fél jégpályával, hogy kimegyünk megnézni a héten nyitott új koricsarnokot, csak én nem értem oda.

Szombat reggel 4 óra vonat anorex-exkolléganőék esküvőjére, ahol megdöbentve látjuk, hogy a vőlegény maga vár kint minket, kicsit unta magát otthon, hihi... ott legkedvencebb exkollégáimból kettő (mindkettő most cuki barátnővel!), meg egy nemkedvenc exfőnököm is. Esküvő hagyományos, lufieregetés (héliumos dalolással) hangulatos, minden más a szokásos. Én 8 jégermájszter, 2 béliz, sok vörösbor, emiatt jókedv és nosztalgiás sztorizgatás, többek között az ifjú pár megismerkedése, és falazzuk a kapcsolatukat projekt témában. (A volt cégemnél ismerkedtek meg és titkolni kellett a főnök előtt.) Hajnali fél háromkor már vígan filóztunk az exfőnökömmel, akivel amúgy nem utáljuk egymást, csak néha. :D 3 óra alvás, majd gyors reggeli, (ahol még senki nem volt, később hozzám csatlakozott az a srác, akivel egész éjjel össze akartak hozni), úgyhogy az érkező násznépnek adtunk a pletykának. :)

Haza hangulatos vonatozás, ablakon hegymászóknak integetés (ja, önként választottam autó helyett a vonatot, nekem az jobb), rohanás, 4 óra kori, ott Uji és Tüzi hármassal immár olyan vidáman, mintha nem lett volna semmi. Azon kívül, hogy Uji is akar valamit, meg Tüzi is újra. Úgy tűnik, új stratégiájuk, hogy egyszerre győzködnek. :))) Most 2%-ot fejlődtem korival, mert van türelmem gyakorolgatni végre... (Meg pofátlanul azzal szórakozom, hogy beállok egy profibb mögé és utánozom, hihi.)

Közben kezdem sajnálni, hogy ez a jó kis összeszokott társaság (kb. a fél pálya ismerős már) szétmegy, ha kinyit a Műjég és kettészakadunk... :(

Ma eddig aludtam, este kedves szöszke, utána KÉT NAPIG csak pihenni akarok. Semmi mást. Esetleg 1-2 jött-mentet.

 

komment

süti beállítások módosítása