HTML

Múlt

2022.07.25. 15:51 :: Tobber

Ismét érzem a fontosságomat, apám hívott, hogy elmesélje az mri-jét, meg mikor megy dokihoz. Mind a szörnyű életmódjához köthető elváltozás. Rákérdeztem, leszokna-e az ipari mennyiségű cigiről: háááát... Úgy döntöttem, akkor így három héttel később elmesélem neki nagyvonalakban, hogy volt egy nőgyogyi műtétem, a szövettani jó (nem rák), de a rosszindulatú folyamat már elindult, épp időben.

 

Annyit sem mondott, hogy jobbulást, hogy hogy érzem magamat, hol műtöttek, ki műtött, mikor, meddig voltam kórházban, mimet műtötték egyáltalán, átnézné a leleteket (szakember), semmi.

 

Hát jó, nem vagyok fontos.

 

Kicsi koromtól így bánik velem, ami lassan kezdett leesni (Anyu sír, hogy mindig csórók voltunk drága gyümölcsöt/csokit/játékot venni, meg egy karika parizert sütött ki olajban a főzelékhez „hús gyanánt”, merthogyugye nincs pénzünk. Lukas csizmám volt, néha kinőtt ruhák, de mindig a legolcsóbb, megesett, hogy a nehéz könyvektől leszakadt az ócska hátizsák a hátamról, én varrtam meg párnaponta. És lassan vágott pofon a tény, hogy apámnak mindig megvolt a 2+ doboz cigije naponta, kocsival járt dolgozni, telekre, egyáltalán, volt telek és épített 3 emeletes faházat, vett végtelenszámú tuját meg fűnyírót, meg mittomén, ment nélkülem külföldre. És én még magamat értékelem le, hogy ingyenélőnek kezelt (egy gyereket, baxom!) és nem voltam boldog.

 

Szóval nagy kérdés, mennyire kell lelkiismeretfurdalásom legyen, ha nincs kedvem a felületes és szerintem így is túl sok udvariasságon felül a gondjaival foglalkozni.

 

komment

Kisnyugdíjasék

2022.07.25. 15:47 :: Tobber

Otthonülő lettem. Fúj, de utáltam a gondolatát is egy ilyen életnek (oké, a fotelban alkoholizálás kertévét nézve még elmaradt), de a hétvégén Kócossal csak autót mostunk, aztán spuri vissza a légkondiba. 27 fok, napsütés, hat után teraszon pihi a félárú fukszia bikinimben, amilyen kényelmesem sosem volt eddig.

 

Bekevertünk két mojitot friss mentával, annyi rummal, hogy meg sem éreztük, készítettünk Béká féle citromos-ribizlis édességet teljes kiőrlésű kekszből, amit megtoltunk egy mázsa cukorral, okosak.

 

Előkotortuk a 15 éve elpakolt videomagnót, régóta porosodik pár kazettám, végignézném, van-e rajtuk családi videó, azt digitalizáltatnám. Kócos megjegyezte, hogy a régi kábelek már nem mennek bele tévékbe. Oké, a probléma mélyebben kezdődik, egyáltalán nincsen tévém, valamit szerezni kell erre a pár hétre…

 

Keksz még tilos, így Kócos kiélvezi az alternatív megoldásaimat, khöm.

 

---

 

Kicsi a világ, két házzal arrébb a cuki idősebb pár kerítésén nézelődött ki egy korombéli pasi, felénk szokás köszönni, hát köszöntünk egymásnak, majd Kócosra nézve vidáman felkiáltott: közvetlen kollégák.

 

komment

süti beállítások módosítása