HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Nyaf2

2022.07.14. 19:15 :: Tobber

A táppénz alatt senki nem csinálta meg a dolgaimat, estékbenyúlóan próbálom behozni.

 

---

Szerintem nem mondok nagyot, ha azt állítom, a cégünk iparágában tornádó dúl pár éve.

 

Felhív a menzánk vezetője, hogy mi lehet a gond, belezavarodtak az egészbe… Annyira büszke vagyok magamra, hogy helyből tudtam a választ (amit mondjuk úgy kezdtem, hogy jó nagy bajban vagytok és várhatóan még nagyobb lesz, plusz még drága is a végén), iránybaállítottam őket, kinél és milyen szerződést kössenek, de nagyon SOS.

 

Aztán ráírtam a mentoromra, hogy ugye nem mondtam nagy faxságot, megdicsért, hogy pont ezt kellett.

 

Na, nem csak a kötelező ragad rám, mióta foglalkoznak velem.

Azóta havernő megtalált hasonlóval. Csak pármillió ügyfelünk van és nem ez a munkám, pont erre van időm.

 

---

 

A főnökömnek megszerveztem valamit, rámírt, hogy köszöni, minden tökéletesen leszervezve.

 

---

 

Kértem, hogy a rámsózott megkapott feladataim közül foglalkozzunk a következő kettővel, mert a céljaim között is szerepel, nomeg nagyon izgat.

 

Megkaptam, elmagyarázták, elkészítettem a kimutatásokat, csinosítottam a diagramokat, elkészítettem a prezentációt angolul ééééés két igazgató jóváhagyásával megy is a board elé. Na, erre most büszke vagyok!

 

És a lényeg: végtelenül jól szórakoztam, ezek az én feladataim, akármit is elvégzek 100%-osan…

 

---

 

Este taxival elmentünk Anyuval Cotton Club Singers jazz-estre. Három éve találtuk ki, hogy mi soha sehová, de ez mindkettőnket érdekel. Csak aztán jött a pandémia.

 

Szabadtér, 27 fok, szép ruhák, remek zeneválasztás, ruhaválasztás, szeretem őket. Az egyik srácnak még szólamvezetője voltam, akkor is, 13 évesen kiemelkedő tehetség volt mutálás után. Szünetekben belógtak másik nagy zenész gyerekével az énekterembe és zongorafutamokkal versenyeztek, imádtuk (csak mindig kiküldtek minket).

 

---

 

A héten megyünk múzeumba, jön cicám megmentő angyala, Kócos meg egyelőre xarul van, remélem, meggyógyul. Nekem meg három ékszerszett áll sorban, mind nyári, sietni kéne.

 

Mi a xarnak szorongok még ezen is??

 

komment

Nyaf

2022.07.14. 19:12 :: Tobber

Új irodaház dél-Budán, totál messze a mostanitól. A kollégák nagyrésze észak-Pest és fölötte agglomerációból jár, nekik dráma lesz átjutni a városon.

 

Bkk-val nekem átszállás után egyes villamos, ami legendásan az összes lecsúszott drogost és agresszív bűnözőt gyűjti, csini ruha, drága fülhallgató kihívás a támadásra.

 

Autóval konkrétan megközelíthetetlen.

 

A környék fejlődik, magyarul hajléktalantanya rozsdatemetők közt pár csili épület, csak ne menj ki sötétedés után.

 

Büszke híradásunk: a kiválasztás szempontjai a fenntarthatóság, környezetvédelem, meg hogy a vidéki kollégák könnyen elérjék. Akik évi kétszer járnak fel.

 

Az, hogy az ott dolgozó ezer embernek legalább egy metróközelséggel kedvezzenek? Áh.

 

Több kolléga elkezdett máshol munkát keresni. Tippem, hogy ez egy kényszerítés, amikor a leépítés jön, nem kell végkielégíteni.

 

Szembejött egy hirdetés, ami a fizetésemnél nettó 180 000 ft-tal, a prémiumrésszeli mostani fizum helyett 106 000 forinttal fizet többet havonta és kevesebb a munka, mint itt. Egy év alatt bejönne a kieső végkielégítés ára. Csak a helyszín ugyanez a fenti sajna.

 

---

 

Ez a KATA csak az én csőrömet baxta? (Nem, azóta több emberrel beszéltem, szintén). Becsületes alap irodai munkásként, bejelentve évente 2 500 000 forinttal kapok kevesebbet, mintha nem lennék bejelentve és a cég odaadná, amit rámszán. Ők eddig havi egymilliónál is alig adóztak közel tíz éve, kényelmesen elúszkáltak a KÖZteherviselés farvizén, míg pedagógus, ápoló meg perkált. A választások előtt mantráztam, hogy a KATA is oka a fidesz maradásának, alig fizetnek adót és ettől elégedettek a rendszerrel (amitől nekem nagyobb az adóterhem, de a tömeg így tapsikol), tuti választás után megszüntetik.

 

A 24 éves fodrászom morgott, hogy KATÁ-t kell fizessen, miközben bevallottan millió fölött keresett (számla nélkül persze) és Gucci táskával járt meg kicsi új Mercedes-szel. Amíg én 4-5 hetente a fizum 10%-át nála hagytam, harmadannyit keresve.

 

Igen, zavart. Nem hogy neki jól megy, hanem az igazságtalan adózás miatt. Amit meg mi nyögünk, bejelentett dolgozó.

 

Értem, hogy összetettebb, és a legkevésbé sem kívánom, hogy egy tolmács vagy futár szarabbul járjon. Csak annyi esett volna jól, ha az adóterhek jobban eloszlanak és kevesebb van a balek bejelentett dolgozón. Szóval megértem, hogy kimentek az utcára, lezárják a hidakat (bár pont le fogják őket tojni), mert ez hatalmas érvágás nekik és erre építették fel a pénzügyi terveiket, de fel kell ismerni, hogy eddig el voltak kényeztetve…

 

---

 

A cirkócserénél már több, mint 3 havi fizetésemnél tartunk. Igen, hét számjegynél. Sem vezetékfelújítás, sem új radiátor nem lesz, csak egy kazáncsere, kéménybélelés (van vagy 3-4 méter) és termosztát.

 

Közben megtakarítani lassan egyáltalán nem tudok, low budget a nyaralás és kuponos a drogéria. (A Tena termékekre ki van írva a DM-ben, hogy a törvény alapján tilos bármilyen akció vagy kupon ezekre a termékekre. Még szerencse, hogy a leggazdagabb rétegnek van szüksége rá!)

 

---

 

Ismerős lánya és az ő párja a határnál él, átjár dolgozni Ausztriába, bolti eladók, havi 3 000 eurot keresnek együtt. 400-as árfolyamnál. A lánynak január óta 80 000 forinttal ér többet ugyanaz a fizetése.

 

---

 

…és akkor azon kevés élelmiszer közül, amit még megeszem, megváltoztatták a császárszalonnám receptjét, totál fokhagymás lett.

 

Utálom, tényleg feldühít, ha megváltozik egy étel megszokott íze. Még kerülgetem, mert nem akarom kidobni, hátha valami tokányba belefőzve nem érződik. :(

 

És az egyetlen pizza, amit megeszem, nyersen érkezett. A sajt sem olvadt meg, a tészta konkrétan ragacsos kelttészta volt a fele szélén. De legalább visszakaptam az árát. Végülis elvagyok tuc kekszes tejfölön, csak fáj tőle a hasam.

 

Hiszti off.

 

komment

Nyári morzsák

2022.07.12. 10:50 :: Tobber

Túlvagyok a nőgyógyászati műtéten. Kivágtak egy gyanús foltot, ami hosszú évek óta gyanús, jobb így. Szedem a hormont az eldurvult menzeszre, már csak a szövettani hiányzik. Vérzem egy hete, de a hektonyi menzeszek után ez már nyaralás.

 

Unalmamban bóklásztam a MÁV labirintusfolyosóin, beszélgettem mindenkivel. A kedves tájszólásos néni tarka köntösben 50 éves. Én 46. Öh.

A kollégáim a Nagy 11 Órási Mítingen közösen gondoltak rám. Oké, a fiúk elől rem titkoltam...

Tilos a fürdés, a tampon, a szex augusztusig, mindhárom remek így nyáron.

 

Gyenge vagyok, de én már nem tudom, mitől. A napi séta és napi két óra kreatívkodás célul tűzve, úgysem történik sokminden.

 

Rutinból tornázni akartam, amikor kapcsoltam, az is tilos. Jó, akkor kirámolok pár fiókot és rendet rakok. Fürdőruhák, szépen átválogatva, elrendezve. Azokat sem használom pár hétig még. Akkor a kekszes fiók, szortírozva, kitisztítva. Ezeket sem. Hasznos dolgokat csinálok…

 

Hétvégén a lányokkal kreatívkodtunk egy napot, volt, hogy ájulásközelben, aztán Kócos szórakoztatott, szerintem ő is kimerültebb, mint valaha.

 

A macskaháló félbevágja a teraszt, benne egy három személyes kanapén reggelizgetünk a csodásan virágzó növényeim közt, kívülre ledobtunk szivacsokat, takarókat, párnákat, kifeszítettünk egy vászonfüggönyt árnyékolni és The boyst nézünk. Millió sorozatot láttunk a pandémia óta, de ez! Ez fenomenális. Annyira fekete humor, annyira én. Közel sem egy szuperhősparódia sorozat, inkább egy amerikai (globális?) társadalomkritika, nomeg egyértelműen Trump karrierjének görbe tükre. Bár az magában is görbe tükör.

 

Szerintem a House óta nem röhögtem ennyit, pedig nagy Killing Eve, The Good fights meg Banshee rajongó vagyok. (A The boys jellemtelen szuperhőse a Banshee Anthony Starr-ja. Zseni.)

 

Júliusban mindenki szabin, én maradok a jól bevált augusztus-szeptembernél. Lányokkal egy hét a medencés panzióban szöszmötölve (fúrom az ottani minősíthetetlen félpanziót, ami reggel ócska pékáru, olcsó virsli és még számomra is ehetetlen rántottából áll, pedig én a tojást bárhogyan, a vacsora meg nyolckor valami maradékokból összeütött büdös szaftos zsíros borzalom. Nincs is jobb egész napi hőségben ülés után elalvás előtt némi tőtöttkápi, egy hetes hasmenés. Már két embert meggyőztem, hogy akkor inkább egy étkezés, de az minőségi, a többi gyümölcs meg boltból ez-az, szóval átmegyünk a szomszéd kisváros éttermébe ebédelni).

 

Kócossal csak egy 4-5 nap Horvátországot vállalunk be így, hogy ha gáz van, nem is fürödhetek még akkor. Akinek van autóval kényelmesen elérhető hotel/apartmanajánlata tengerközelben, megírná? (tobnlc és jahús). Ha lehet, ne legyenek skorpiók és pókok, egyesek (nem én) fóbiásak. Köszi!

 

Szeptember pedig Párizs Bével végre!

 

Addig mindenki meggyógyul. Már csak a covidon izgulunk.

 

(Bármit megadtam volna érte, ha előre látom, hogy bő két év alatt merre halad a covid-járvány…)

 

komment

süti beállítások módosítása