HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Puskapor

2020.07.07. 22:49 :: Tobber

Szóval akkor munka után lement a (két) nyelvóra, éshamár lenthagytam egy papírt a kocsiban, elugrottam az önkiszolgáló autómosóba. Szeretek mosni.

komment

Hibáztam

2020.07.07. 18:04 :: Tobber

Nem szoktam szégyellni, ha hibázok.

Most, hogy voltam már 1-2 nap az irodában, meg papírkutyázni, meg minipiknikezni, két kertipartin, amiből csak egy volt a házban az ömlő eső miatt, meg vezettem, strandoltam, éttermeztem, tegnap maszk/kesztyűben bemerészkedtem a DM-be (ha kell a diktátornak a cicaleves, hát kell a cicaleves!), és fodrászhoz, ahol senki nem volt, csak 5 unatkozó fodrászlány, az egyik gyönyörűen levágott és még fini olajom is lett (dráma volt a hajam 10 hónap felemásranövés után, láttam magamat a videókonfokon), naszóval megint rámjött a mehetnék.

Én hülye hónapokig tök jól elvoltam otthon, végre nincs az őrült rohanás állandóan, a net meg az ajtóig szállít bármit...

De most... Hát, most újra be vagyok sózva. Nézem a programokat, koncerteket, utakat, táncokat, táborokat, strand, bolt, fancy bruchozóhely és balatoni sétány, bármi! Tudoooom, a pms ilyen.

Bejelentkeztem gyorsan egy városismereti sétára a kb. szomszéd kertvárosba, egy kreatív workshopra a kedvenc kreatív boltomban, szóval némi vásárlás is esélyes, még egyen hezitálok, ma indul a következő etap spanyolgyakorló a neten, péntektől Kócos, szombaton TCsV, Pét kéne meglátogatni, Té hivogat uszodába, Gé várja, hogy végre kávézzunk, meghát a huszonpár nő is izzó levelezésben, mikor indulunk már vidékre végre.

Bejelentkeztem az éves eü szűrésre, megcsináltattam a teraszkeret újrafestését, lehet, hívok takarítót, mert ketten három óra alatt végigsuvickoljuk a redőnyöket/tokokat, ablakot, elhúzzuk a hűtőt, mosógépet (az vagy száz tonna, vagy valaki odabetonozta), zsíroldunk, meg minden. Jófej nő, vagy két éve nem járt nálam. Látszik. Újra kéne kezdeni az endokrinológussal, mert elakadtunk, na hozzá bejutni, aztán uh-ra, mert a kiműtött pajzsmirigylebeny helyén valami kuvvára ott van, aminek nem kéne (a sebészem már külföldön praktizál), laborok, új terheléses prolaktin, meg oké, hogy 15 éve nyugvó fázisban az ir-em, de nem ártana azt is kontrollálni.

Teszteltettem a cégközeli parkolóudvarokat a kollégákkal, van egy egész közel a belvároshoz, de mégis gyalog cégtávolságra, az lesz a befutó. Szeretek sétálni, na az is marhára hiányzik a mindennapjaimból...

komment

Karantén? ? nap?

2020.07.06. 12:26 :: Tobber

Home office, a főnököm két hétig bent sem lesz, rámbízta a bejárást. Ha kéri bárki, bemegyek, de kb. senki nem is jár be. A cica a lábamnál elégedetten sóhajtozik, annyira cuki.

Pénteken átjött Kócos, szombaton felhős reggelre ébredtünk, ezért a Bé terv alapján először ebédelni mentünk le a tó mellé, aztán körbemutattam neki a környéket, ami nekem a gyerekkori nyaralások, kirándulások helyszíne, majdnem elvittem a telkünk felé, de kapcsoltam, hogy apám lent van, aztán strandoltunk három óra után, kellemes 28 fokban.

A kedvenc étterembe már hétfőn lefoglaltam a kétfős asztalt, ilyet nem bízunk a véletlenre. Majd kiderült, az újonnan nyitott strandunkon régi kedves street foodosaink nyitottak standokat, szóval az is opció legközelebb. (Most szombaton, TCsV és Kócossal.)

A pincér azonnal tudta, mit fogok kérni, unalmas lennék? :D

Aztán úsztunk egyet, és kicsi a világ: a vízben úgy tizen lehettünk, ebből az egyik kollégám úszik szembe. Kibeszéltük a világ dolgait lebegve a napsütésben, rém fura szitu volt.

Este ismét valami gyümölcsös alkoholt kutyultunk össze, hát ez nem volt olyan sikeres. Meg leveles tésztára pirítottunk bacont, meg hamis franciakrémest rittyentettünk a maradékból, nem kell mindig kaviár...

---

Megjött a fizu, amiből mindig 1. félreteszek, 2. utalok jótékonykodni rászoruló embernek és állatnak, mert hiszek abban, hogy a Jóisten/sors/univerzum visszaadja valamilyen formában, meg egyébként is hülye jószívű vagyok, úgyhogy inkább ne tudjátok meg, két macskának mennyit utaltam júniusban a műtéteikre, 3. kényeztetek. Ez a minőségi élelmiszer/vegyszer/ruhákon túl sminkben éééés krémben mutatkozik meg. Az utóbbi új.

Nem hiszek a krémek hatékonyságában, a belső bőrtáplálásban/hidratálásban annál inkább. Meggyőződésem, hogy a krémek max. 10-20%-kal jutnak a felszín alá. De azért a 45. évében az ember lányának illene többet foglalkozni a bőrével, mint egy minőségi kímélő arclemosó a városi légszennyezés miatt (CeraVe) napi kétszer, párhetente, ha eszébejut, NIVEA kézkrém az arcra, meg az epilálás utáni nyugtatásra az 500 ft-os, gyerekkorunk eukaliptuszos orrkenőcse (amit, reméljük, hamarosan kivált az ipl, már most milliárdszor szebb árnyalatú a bőröm, hogy nem fedi egységes szürke minipihe és nem gyullad be a pajesz-bajuszkavonal a csipesztől).

Szóval berendeltem 5-6 könnyű The Ordinary krémet hidratálásra, májfoltvilágosításra, csak a legkímélősebbet, semmi radikális.

Majd meglátjuk, az esetek 3/4-ében allergiás vagyok a krémekre/tusfürdőkre/samponokra, és full ragya lesz a bőröm tőlük, a hiperérzékeny bőröm a keresztem.

Röviden: kampánszerűen évi kétszer 2 hétig krémezem magamat, aztán megint nem. :D Ezen kéne lassan változtatni, bár 74 éves Anyu is kézkrémezik csak. :D

...meg sminkeket. A Cult Beautyn mindenféle kedvezmények vannak, szóval várok NARS-ot, meg IT Cosmetics-et, Anastasia BH-t. Nem vagyok egy sminkmaca, sőt, csak annyit kenek, hogy ne ötvennek nézzek ki, de kizárólag minőségit bír el a bőröm és nem dobja le az olajossága...

komment

süti beállítások módosítása