HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Karantén első nap

2020.03.15. 18:45 :: Tobber

Tegnap még elmentem vizsgázni, zöldségeshez. Ma hazament Kócos.

Minden személyes társadalmi interakcióm, programom, nyelvtanfolyamok lemondva.

A cég péntektől home officeba rendelt, jipí, egyelőre heti egy nap kell valszeg megjelenni. Asszem, először megyek kocsival dolgozni, én metróra nem szállok!

Lecsapok valaki megürült parkolójára, ki nem fizetek napi 4 000-t az utcán.

Csak beteg ne legyen senki ismerősöm!

Próbálok lejönni a netfüggésről, majd holnap emailezek mindenkinek.

Van sok könyvem, millió festékem, textilem, cérnám, strasszom, epoxim. Na jó, Netflixem, HBO GO-m is, meg ez a millió közvetítés, netes könyvfelolvasások és megnyitott hangverseny/színházi archivum elsodor.

Persze dolgozni kell, elég éles a helyzet bent, a pénteki szabimon ötig dolgoztam, nem is tudtam eleget tanulni, lehet bukta a vizsga.

Van kardiogépem és súlyzóim.

Hatalmas napfényes teraszom kinyitott napozószékkel, párnákkal.

Karantén első nap az aranykalitkában, már unom magamat. :D

Vigyázzatok magatokra!

 

komment

Morzsák

2020.03.12. 15:09 :: Tobber

Úgy döntöttünk, hogy ha a vidéki elvonulásunkra bevállaljuk, hogy mindenképp kifizetjük (nem egy nagy összegről van szó) és minimum 12-en összejövünk, akkor megyünk kis létszámmal is. Csak maradjunk egészségesek.

Eddig tizen vállaltuk, izgulok.

(Persze végiggondolva egy tízfős csajos elvonulás sem lenne rossz!)

---

Csak az a téma a liftben, konyhában, hogy nagy cégünk a pandémiás helyzetre összeiratja, ki tudja megoldani a gyerek felügyeletét, ki nem, ha úgy alakulna, de SENKINEK nem jut eszébe, hogy először a tömegközlekedőket terelje home officeba.

Ti mit tennétek a helyemben? Hagyjam, vagy üljek át szépen autóba és fél óra übertömény dugót bevállalva autóval járjak metrók helyett?

---

A cégnél szervezett 4-7 fős jógákat betiltják. Mi metrózók még mindig többszáz emberrel összezárva járunk be, héló!!!!!!

A kettesen egy légtérben az egész szerelvény.

Idézem egyik középvezetőnket: engedjétek el, nem kell ezen agyalni.

A skpye másik oldalán középső ujjak lendültek a magasba.

Az összes vezetőnk beül a kertben a kocsiba és kiszáll a teremgarázsban…

6 napja nulla kommunikáció egy nagymultinál, nincs ígéret semmire. Más cégeknél már rég elrendelték a home office-t.

Én még a kevésbé parás emberek közé tartozom, de már reális a veszély. Az egyik takarítónk férje a vírussal fertőzött irodaházban dolgozik...

komment

Fáj a fejem

2020.03.11. 15:59 :: Tobber

És akkor színház után nem tudtam aludni. Aztán hétfőn kvíz után értem későn és még hajatmostam, stb., alig aludtam és szétment a fejem. Aztán ma éjjel megjött, úgyhogy hajnaltól a mosdóban ültem ájulásszélen görcsölve.

Végtelenül fáradt vagyok és nem fog az agyam tanulni munka után.

És akkor a kihirdetett vészhelyzet kontra csak az áprilisi programjaim. Jórészük kifizetve, belehúztam, ha már utazgatni nem tudtam tavasszal. Megszakad a szívem, hogy nem jutok el ezekre:

Kvíz

Ásványbörze keresztgyerekkel

Három veszettjó színház

Az áprilisi négy napos vidéki elvonulásunk a csajokkal

Gellért Hotelt bemutató séta

MüPa koncert

Kérdéses a nyelvtanfolyam (remélem, szombaton a vizsgát még megtartják!!)

Miközben napi négyszer szállok metróra csúcsidőszakban és egy 800 fős irodaházban dolgozunk közös szellőztetőrendszerben forgatott vírusokkal.

Ennek így, iskolabezárások és home office karanténok nélkül totál nincs értelme.

 

komment

Hétvége

2020.03.09. 16:40 :: Tobber

Pénteken elmentem fél nap szabira, Anyuval, nagynénivel, unokatesóval felköszöntöttük Nagyit, aki millió éves és marha jól bírja. Imádom.

(Alig lobbant be az allergiám nagynéni tortájának valami összetevőjére, hát a fejbúbomtól... na, odáig szétviszkettem magamat.)

Aztán Anyuval jysk meg media markt, majd a szokásos epilálás, rendrakás, blabla.

Szombaton suli, és bár az intézet körbeírt, hogy ha tudunk fertőző betegekről, akkor jelezzük, de csak abból, mert taknya-nyála egyben meg tüsszög, honnan tudnám? Meg ki nyomná fel a csoporttársait?

Na mindegy, én demonstratíve kézfertőtlenítettem, mert a lány mellettem úgy köhögött, hogy a kézfejemen éreztem, a szembepasi meg prüszkölt. Úgyis megfertőznek négy óra csacsogás alatt...

Aztán megálltam fizu utáni bevásárolni, és teljesen elviselhető mennyiségű ember volt a Sparban. Az Aldiba többen mentek, szerencsére azt utálom.

A polcok full tele a hatalmas áruházban, csak mondom.

Vettem szagmegkötős babapúder illatú cicaalmot karanténos boltzár esetére, mert pár hét kibírható főtt tésztán, de a macska napi többször kakil és marha büdös lenne a lakás pár nap alatt. :DDD

Aztán még felvásároltam a fél pepcot háromezervalamennyiért, meg némi kiket.

Aztán jött Kócos és nőnapra felköszöntött egy tonna naranccsal, meg magokkal, meg bonbonnal és ez irtó cuki tőle, aki a hétköznapokban is nagyon figyelmes.

Aztán mivel szombaton kiderült, hogy NEM két, hanem EGY hét múlva lesz a záróvizsga (úúúúristeeeen!!!), én meg semmit nem tudok, hát nekihasaltam a nyelvtannak.

Aztán Bével elmentünk A Kedvenc darabomra és tíz perc múlva már a könnyeimet töröltem a nevetéstől.

Ma már megvolt a lebaxcsizós skype-unk, igazi kereszténynek, eredendően bűnösnek érzem magam. Nem tudom, mit tettem, de biztosan rossz. És reformátusként még csak meggyónni sem tudnám! :D

 

-Bassza meg?

-Az csak instrukció.

 

-Segítségre van szükségem.

-Vaan.

 

komment

süti beállítások módosítása