HTML

Morgok

2020.01.10. 15:32 :: Tobber

Meggyőződésem volt, hogy az szvsz gagyi firkálmány wmn.hu a legkárosabb online megmondófelület a magyar nők gondolkodására (a babafórumokkal szerencsére nem találkozom :D). Felületes következtetések, félreértelmezések, okosnak beállított imidzs, üres tekintetű fontoska DTK.

De van durvább: Iványi Orsolya. Motivációs példaképnek állítja be magát, negyvenplusz évesen egy megkeseredett hetvenesként viselkedik. Úgy állítja be, mintha egy középkorú nő már boldogtalan unalomban porosodna, DE ő tudja a megoldást: egy évtizedekkel öregebb gazdag férfi feleségeként semmittenni.

A pasas rém tiszteletlen vele, csoda, hogy tűri. Savanyú hangvételű videók, felületes értékek dicsérete...

Elképeszt, hogy ő példát akar mutatni. Anyukám 73 évesen sokkal életvidámabb, aktívabb, céltudatosabb. :)

Mesélem, a környezetemben lévő random negyvenesek-ötvenesek miket csinálnak:

A szinglik nagy része tinderen keres és talál szeretőt, vagy az életből van szeretője a szükséges szexre és kényeztetésre. Pörögnek, tanulnak ezerrel, sportolnak, szervezik a társasági életüket, kulturálódnak, utazgatnak és a legtöbbnek tartalmas élete van férj nélkül is.

Anyagilag függetlenek, hosszú távú elképzeléseik vannak.

Akik férjnél vannak, ügyesen menedzselik a szabadidejüket, hogy maguk fejlesztésére is jusson elegendő, önállóak gondolkodásban és anyagilag is, kiállnak az érdekeikért, nem sorvadnak bele a férjük árnyékába és a háztartás/gyereknevelés terheibe, nem kényszerűségből nem lépnek.

Vagy lépnek, mint egy csomó kollégám válik, hogy ne ugyanazt a mókuskereket tekerje élete végéig.

Jó, persze nyilván ilyenekkel veszem körül magamat, de van néhány besavanyodott otthonülő, aki nagyibb Nagyinál, ők ezerrel panaszkodnak, hogy minden rossz (és marha xar ám ezt naponta hallgatni tőlük), de nem tesznek semmit. Nem is motiváló! :D

De lényeg, hogy mérgező egy-egy ilyen okoskodó nő. :(

Uff, lassan vége a skypeomnak, megyek dolgozni.

komment

Juj

2020.01.10. 14:15 :: Tobber

Jaaa, Bécs kimaradt a tavalyi év összefoglalójából, ott is jártunk. Beírom gyorsan.

komment

Nyíg

2020.01.09. 16:05 :: Tobber

Hát, első nagy rendezvényem az újaknak, izgulás. Meg saját munka. Minden este tanulás ezerrel.

Hétfőn arra ébredtem, hogy forog velem a szoba és hányni fogok, tegnap csak szédülésre, ma hánytam.

Szerintem nem kéne ennyire komolyan venni. :D

Anyám felhívta a figyelmemet, hogy (a tucat diákmunkát leszámítva) 44 éves koromra életem 4. munkahelyén vagyok, itt 14. éve, szóval nem gáz, ha nem itt élem le az idegeimet életemet.

Aztán az is van, hogy a memóriám pocsék. Nehéz így tanulni.

Van az a hülye elmélet, hogy aki sokat olvas gyerekkorában, az profi szövegtanuló lesz. Hát, nálam többet gyerek nem olvasott. Még apám felnőtt könyveit is. Mégsem tudtam soha két sort sem megjegyezni a verstanulásokkor.

Rémálmomba ne jöjjön elő, mennyit szenvedtem a szövegtanulásokkal.

Megsúgom: ez készség. Én sem értem, más miért nem tud néptáncolni, hiszen csak le kell utánozni, amit látsz.

Na.

B1-re 2 000 szót kell tudni, szerintem a füzeteimben 3 000 körül lehet, de előbb készítek statisztikákat belőlük, mint megragadna a fejemben. :D

Nyíg vége. Ma nagy bejelentés, már halljuk a pletykákat.

komment

Débil

2020.01.07. 15:53 :: Tobber

Valahogy mindig ez jut eszembe, ha nyelvtanozom. :D

(Spanyolul erőtlent, gyengét jelent, nodena.)

Lenyugtattam magamat, hogy legrosszabb esetben én leszek A Kuka a nyelvtanfolyamon, aki csak néz és tippelni sem tudja a jó választ*. Mindig van 3-4 ilyen, mégsem röhögtük ki. Talán engem sem fognak.

A mumus subjuntivo jelenidő használata egészen meglepően jól megy.

Semmmi más nem! :D

Hát, nem én leszek a csoportelső és ez végtelenül nyomaszt, de fejlődnöm kell.

Rágugliztam a tanárra, nem tanított még, de 1. nő, én meg nőkkel sokkal könnyebben dolgozom együtt, 2. valami irodalmi témájú a phd-je (mondjuk a bölcsészettől García Márqueztől és a spanyol nyelvű mágikus realizmustól nem sok minden áll tőlem távolabb :D), 3. tizenéve az országban él, ismerheti a magyar mentalitású tanulókat. Izgulok, mint a pixa, tollak, füzet, kulacs, apró a kávégéphez előkészítve, szombaton kezdés...

*Apu járt festményszakértő tanfolyamra, ott volt egy csoporttársa, aki csak azt tanulta meg, ami érdekelte, sosem ment át a vizsgákon, de élvezte az egészet.

komment

süti beállítások módosítása