HTML

Morzsák

2016.03.31. 20:42 :: Tobber

Egy akadály már elhárult: Matan elvált Steiner Kristóftól.

Még látok némi nehézséget...

---

Jogászhallgató el akar jönni újhobbizni velem, nagyon érdekli. Hátőő.

---

Összesítek: a legjobb fej népség eddigi tapasztalataim alapján a lengyel, a portugál, meg az olasz. A törököket más szempontok alapján sorolom jó helyre...

---

- Na lementél, Kislányom, a nagy táncos bulira tegnap?

- Nem, más dolgom volt.

- Micsoda?

- Elhúzódott a randim Jogászhallgatóval és ahhoz több kedvem volt.

- Miért?

- Mert jobban szeretek kekszelni, mint táncolni?

komment

Tévé

2016.03.31. 16:42 :: Tobber

Ritkán nézek tévét, de nézek.

Azt is setboxra felvéve, amikor akad időm takarítás, horgolás közben. Van műsor, ami évek óta a boxban vár, hogy lejátsszam.

Főleg utazós, kivándorolt emberek érdekelnek, 1-2 dokumentumműsor, Vámos Miklós régi beszélgetései. TBBT.

De.

Van egy perverzióm. Ha Sixx ír egy magyar realityről, akkor olvasni kezdem. És követni a tévében.

Éden Hotel, mindhárom évadra kattantunk.

Most kezdődött A farm. A műsor szörnyű trash, nem is a tanyasi életről szól, inkább néhány baromról. Mindegy, nézni nem fogom tovább, a cikkek enélkül is viccesek.

A képek alapján csodaszép a helyszín, egy rusztikus, gazdag tanya. Gyönyörű. A tévéből. Annyi ember álmodik egy ilyen farmról.

És akkor elgondolkoztam.

Hogy nekem életem büntetése lenne tanyán élnem.

Két nap alatt befordulnék. A magánytól. Az ingerszegénységtől. Az általam felállított higiénés elvárások teljes hiányától. A rideg épületektől. A természet kiszámíthatatlanságától. A kényelmetlenségtől. De főleg, hogy távol lennék a sok embertől, a munkámtól, a kultúrától, a fővárosi élettől a Tindertől. Annyira kiszolgáltatott!

Elborzadok, egy gerendás ház rései közül, rusztikus bontott tégla falról soha nem fogom kitakarítani a virágpollent, a koszt. Egerek. Ízelt lábúak. Hideg kövezet. Mindig cipőben/papucsban. Szálkás fa, amibe beleakad a harisnyám. Cserge, amit le nem tudok takarítani a ruháról. Favágás, -cipelés a fűtéshez, ami egyenetlenül fűti be a teret. Véget nem érő munka a kertben, az állatokkal, a mezőn. Földszinti élet, max. a kertig kilátás és bárki benézhet.

Engem nyomasztanak a régi bútorok, (ál)kopott edények. Rideg, rideg minden. Gyerekkoromban fél nyarakat a telken töltöttünk, csak az olvasást élveztem az átforrósodott faházban, vagy a tűző napon, utáltam az egészet, hogy mindig koszos a kezem, ruhám, termések potyognak a fákról, csípnek a szúnyogok, bejön a darázs, régi bútorok és függönyök, áh! Pedig a telkünknél nem sok szebb hely van az országban.
De akkor is lehangol.

Tudom, hogy sokan szeretitek a rusztikus, vadregényes vidéki lakberendezést, a nyugis életet, kíváncsian nézegetem Kovtama álomházait sorban, őt mennyire vonzza ez a világ, ami engem nem. :)

Az én álmom a modern környezet, nyüzsgő nagyváros, valahol a magasban, tisztaság, virágok kezelhető mennyiségben, letisztult bútorok, légkondi, padlófűtés, egy szál bugyiban lét otthon, mezitláb, közelben szomszédok, boltok, metró, koncerthelyek, cimborák. Az életterem legyen értem. Maximális kényelemmel. Messze kerültem a természettől, de jobban kézben tartom, ha csak cserepekben engedem be a lakóhelyemre...

Ja, pont ilyenben lakom.

Ahogy TBBT-ben Sheldon megfogalmazza (nem szó szerint), az emberek azért építettek városokat, hogy abban éljenek és ne kelljen kimenni a természetbe.

Én így képzelem az ideálisat.

terasz-foto3.jpg

terasz-foto1.jpg

terasz-foto2.jpg

terasz-foto4.jpg

 

komment

Bókok

2016.03.29. 12:14 :: Tobber

Tegnap odaszól Keresztfiamnak az anyja: most érkezik *keresztnevem*!

Melyik, a barátnőd?

Nem, Tobber!

Hú, az SOKKAL jobb!!

<3

---

Egyik kolléganőm 29-nek néz, és személyit kér, hogy elhiggye, negyven leszek.

---

Bé (lány) a kollégáinak mutogatja a fotómat ebéd közben és gyönyörűnek aposztrofál, ami ott nem létem miatt úgysem ellenőrizhető. Aztán olyan dologra akart rávenni, amihez még én sem vagyok elég vagány, úgyhogy minimum gyanús a dolog...

---

Volt húsvét, ami nyugiban telt, csak egyszer tettek nekem keresztbe, de most már nem izgat.

Erre tegnap este olyan feszültség tört rám, hogy nekiálltam takarítani, rendet rakni és gyümölcssalátát enni, mégis elpityeredtem, mi van, ha nem vagyok elég jó gyereke a szüleimnek, elég jó barát, meg kolléga, meg nem állom meg a helyemet sehol.

Mára elmúlt.

---

Úgy legyen ötösöm a lottón (nem lottózom), hogy ismét beletrafáltam: mindenki visszatér.

Műegyetemista egy hónapja becsajozott, megbeszéltük, most csak barátok legyünk, amíg tart.

Egy hónapja.

Gyanúsan sokat jelentkezett eddig is: vasárnap megírta, hogy jó-jó a barátnővel, de én sokkal jobban izgatom. És küzd a lelkiismeretével, de újrakezdené velem.

Ugyanezt írta Szöszke is pár hete.

Nem fejtettem ki hosszan a nézetemet a nem monogám embertípusok küzdelméről monogám kapcsolatban*, csak felhívtam a figyelmét, hogy ő nem az. Hagyom kicsit tépelődni, magától találja meg az utat, már dereng. Úgysincs most időm rá.

Szegénykém, nehéz harcai lesznek...

*Saját tapasztalatok, sok-sok évig nyűglődtem vele. Szerintem az az egyetlen megoldás, ha senkit nem áltatunk, nemcsak magunkat nem, a kapcsolatot sem. Mert ez az alkat sosem lesz monogám hosszú távon. Elsőre azt írtam volna, hogy sosem lesz boldog monogámiában, de nem is fogja bírni.
Nekem azóta, hogy tudatosan ezt a pályát választottam, sokkal könnyebb. Sokkal boldogabb. És csak így lehet tükörbe nézni. És meglepően könnyen fogadják el az egészséges lelkű fiúk, mint ahogy engem sem zavar, ha a partnerem megteszi. Remek kiszűrője a lelki sérülteknek, azok nem bírják elviselni. Túl kell lépni a birtoklási vágyon, a féltékenységen és a félelmen, hogy kevesebb lenne másnál.
Egyre több párkapcsolatot is látok hasonlóan gondolkozó emberekkel, ebből azt szűröm le, komoly kapcsolatnál is működőképes az alternatív életút. Átgondoltan, alaposan átrágva, konkrét határokat kijelölve működik, akiket ismerek, mind értelmiségi negyvenesek. Magas szintű intelligenciát igényel.
(Ja nem, Coelho is így élt régebben.)

Érdekes okfejtéseket, élménybeszámolókat olvashatunk a neten a témában, cikkekben, fórumokban, kommentekben. Ahol szűrő van. Mert ez a téma végtelen sok álszent, korlátolt kretént vonz, hamar széttrollkodják.

Nagyjából ez az oka, amiért ezen a blogon sosem volt és várhatóan nem is lesz kommentelési lehetőség.

komment

süti beállítások módosítása