HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Hajtépés

2014.10.16. 18:18 :: Tobber

A cégnél beállt a teljes káosz, iszonyat sok a munka, de sok az egyperces holtidő, amikor pörögnél, de másra vársz 6-8 ügyben és hiába a hatékonyság, ha más tojik rá, mindezt egy kocsmahangulat közepén kell végezni és agyfogyatkozott kollégák pofázása közben.

Valahol ezt az életet vágytam, sok programmal, kultúrával, mozgással, izgalmas, változatos, egyedi hobbikkal, kapcsolatokkal, élénk és mindig frissülő kontaktusokkal.

De a munkám, a zajos körülmények, a ránksózott embernyi feladatok, a minden folyamatváltoztatással nehezedő és bonyolódó munkával, amit állítólag a mi könnyebbségünkre hoznak és lassan ellehetetlenítik a feladatok befejezését. Elvárni persze elvárják. Az új folyamatokról nem egyben kapunk ám értesítést, hanem vagy egy sosem látogatott (több száz van!) intranet oldalon dugják el szó nélkül, vagy három hónapja tartó köremailezésben taglalják és módosítgatják és a fejlesztés összekap a sokadik levélben, hogy jó-e úgy, ember legyen a talpán, aki ebben a kapkodásban követni bírja mindet. Aztán balhé van, ha hibázunk. Jön levél, hogy mindenkinek oké, Tobber majd megoldja valahogy, nekem meg ég a pofám, mert a főnököm előtt csinálok sggt a számból miatta. A kedvünkért átszerveznek valamit, ami sokkal trébb lesz úgy, és én leszek a hibás. Tiltakozást és okosabb ötletet cégünknél sosem hallgatnak meg. Tegnap másik cégünk vezetője vádolt meg minket alaptalanul, az infó forrását nyomozzuk, szvsz bugyuta asszisztense sunyiskodik, fáradt vagyok megvédeni magunkat az alaptalan vádaktól, pedig csak pár kimutatást kellene leszűrni a rendszerből, de minek is. Minden multi ennyire durva?

Az a legkevesebb, hogy kollegina az irodai ollóval vagdossa a körmét vagy tökmagot roppantgat és csámcsogja mellettem órák óta.

Annyira elszívja ez az erőmet, hogy csak sikítani akarok és egy buzinagy lexikonnal verni a saját fejemet estére.

Szüleimtől át kellett volna vennem egy külföldi városnézést, de inkább meggyőztem őket, hogy szervezzék át tavaszra maguknak, nem akarom tovább vonszolni magamat, nem élvezném.

Tegnap élmény után táncolni is elmentem, szünetben rákérdeztem T-re, hogy akkor fix-e a lebeszélt három napos wellnessezésünk jövő héten: hááát, nem teljesen, de tervezzem azért, majd még megbeszéljük.

Ki tippeli meg, milyen szavak futottak végig a fejemen??!

Ha valakinek felszabadulna a 23-25. közötti időszak, akkor inkább lemondok T igazán megnyugtató és szórakoztató társaságáról és mennék biztos programra bárhová. Akik itt olvastok, titeket bírlak legalább annyira.

 

Különbenis, semmi energiám arra, hogy ennyi programnál mindenkivel egyeztetek, hogy megfeleljen nekik, mindenki bizonytalan, késős, kötözködős, eljön DE úgyis tudja hogy nem lesz jó, vagy ha X jön, akkor ő nem, miért nem lehet egy programra annyit mondani, hogy oké, menjünk, csak egy órával később és aztán el is megyünk?

Na, elhúzok színházba. TCsV exkollegina már jelezte, hogy 18:55-re ér oda. Általában minimum(!) 15-20 percet szokott késni. Szép lesz.

komment

Tavasz van, vagy mifene?

2014.10.15. 23:56 :: Tobber

A nemrég telefonált fickó (akinek bent vagyok a keresztnevemmel a telefonjában, de nem ismerem mégsem) bejelölt közösségin, hátha kitaláljuk, honnan ismerős. Tegnap a semmiből elhívott vacsorázni, hogy cukik a képeim.

Nem.

Az újságosomnál átvettem a pickpackpontos csomagomat, nyújtottam a pénzt, elfeledve, hogy már kifizettem neten. A srác azt mondta, ebből inkább hívjam meg egy kávéra vagy egy sörre és rámkacsintott.

Nem.

Ma a villamoson egy 80+ bácsi nézegetett, mikor leszálltam és vártam, hogy átmehessek, rámmosolygott az üvegen át, integetett és dobott egy puszit, irtó édes volt.

Pár hete a villamossofőr mosolygott, kacsintott rám.

Egy régebbi liezonomnál az utolsó találkozáskor otthagytam egy kedvenc fülbevalómat (aki később azzal tartott sakkban, hogy majd visszaadja, ha felmegyek hozzá, meg felhozza a lakásomra, bár kb. 10 percre dolgozunk egymástól, hát, ismertek!), ő is puhatolózik a magánéletem felől.

Nem.

Nem tudom, milyen titkos kisugárzásom lehet három napja oltárira fájó bélrendszer, 10 napja konstans émelygés, stressz, meg a csubakka és dzsabba keverék kinézet ellenére.

komment

Sakálok a sérült állatra, vagy hogy.

2014.10.13. 17:45 :: Tobber

Morzsák

 

Na jó, lehet, hogy néha túlzok a címválasztással. D-vel  két hete vége. (36 éves, iszonyú okos, phd, nagyon magas, kopasz, pont esetem, na mindegy.)

És ezt megérezte a holdudvar.

T utána pár órával hívott, mikor szervezünk programot.

Másnap a semmiből felhívott CBA, aki anno az első alighuszonéves volt a sorban, emlékeztek, a boltban megszólítós. Annyira szeret velem beszélgetni, találkozhatnánk megint. Beszélgetni telefonon is tudunk, de végülis ráérek.

Múlt szombaton csajos nap volt betervezve, d.e. varrás, d.u. csoportos sütés, majd esti lányos iszogatás, pasiboncolgatás, érzelmi élet, amikről a többiek előtt nemigen. ...ahová belépve ott volt öt pasihaverunk is, merthogy ez a program olyan jól hangzott.
És találkoztam Tudjukkivel. A tavalyi, nem folytathatjuk fiú. Még mindig irtó fiatal. Nagyon. Félrehívott, mesélte, hogy mennyit tanult tőlem és csak sorolta és én már nem is emlékeztem, hogy ilyeneket mondtam neki.
A szívem a torkomban és ez igazán nevetséges érzés
Aztán írt. Hogy találkozzunk, beszélgessünk. Őt nagyon szerettem, szeretem, találkozom vele szívesen, de nem lesz így jó vége!

És a kerekfenekű táncos (korombéli) is irogat, pedig jeleztem, hogy nem szeretnék semmit tőle, a kocsinál meg akart csókolni, akkor már határozottabban állítottam le. (Jaj, de gyönyörű feneke van!)

Gé megkérdezte, hogy bírom, hogy minden este van valami programom. Nehezen. Pedig nincs is magánéletem jelenleg.

Hetek óta annyira fáj a gyomrom az össze-vissza (nem) evéstől, hogy főztem egy hatalmas fazék borsófőzeléket, grilleztem csirkét hozzá, az rendbetett. Reggel már émelygésre keltem, most görcsöl a hasam, de egy ideig használt. Jó lenne tudni, mi a bajom, doki lesz ebből.

 

Osztálytalálkozó. Ne számoljátok ki, hányadik! Tíz éve beszéltem legutóbb gimis barátnőmmel, kinyomoztam a számát, (az öccse a környékünkön dolgozik), jelöljön be facebookon, onnan ismer meg, hogy már hosszú a hajam. Neked? Hosszú a hajad?

Hát, akkoriban még elképzelhetetlen voltam 7 cm-nél hosszabb hajjal. Most az osztályfőnök, a fiúk csodálták.

Meséli szervezésügyben az Első Igazi Pasim, hogy beszélt egy bő nyolcvanéves tanárunkkal, ő is jön, megdöbbenve vette fel a telefont: optimizmusra vall őt hívni.

Volt múlt héten több tánc, szépülés, osztálytalálkozónk, ahol én voltam a körülugrált kiskirálylány és mindenki mosolygott és elfeledett/sosem hallott sztorikat hallottam és első szerelem és fesztelen együttlét, és a viharmentes révbe beérkezés érzése. Még az éjszakába is belementünk, erre nem számítottam.

Tiniszerelem házasság, még mindig tart, milyen szép, áradoztunk. A pasi még éjjel rámírt, hogy mennyire kíván és gyönyörű nő lettem...

A többiekkel találkozunk hamarosan. 

Szombat ismét csajos, vásárlások és nagy kaják, ruhák és lakberendezés és hiperben összefutott távoli exkolléganő, aki szerint mennyire jól nézek ki, miközben a liftben anno nem is köszönt.

Vasárnap reggel takarítottam, választottam (és megnyerte) és sétáltam a napsütéses őszben avart rugdosva, jött T, akivel programot terveztünk távoli vidékre, aztán beültünk félúton egy étterem teraszára és ottragadtunk órákra. Beszélhetnékünk volt. Este még elrohantam egy órát táncolni, J a nyakambaugrott.

Nem lett jobb az izomgörcsöm.

Ezen a héten lesz a fenti két ifjúsági találkozó, plusz egyik kolleginám fiával (leendő férjemmel, ugye) program, mert az anyja nem akar vele tartani, ezért a gyerek rám gondolt, lesz színház és két-három tánc, 6 napos munkanap.

Imádom, élvezem.

De fáradt vagyok.

Megint fullra teli a naptár hetekre.

Tudom, hogy mindenkinek fura barátai vannak, de nálam egy-kettő egyre lejjebb kerül a fontossági listámon. Sajnálom, hogy néhányba annyi energiát öltem, tizedét kapom vissza. Próbálok visszavenni a lelkesedésből, ha nekik ennyit számítok, én sem rakok bele többet. Meg unom a kis hisztiket. :S

De aki meg belerak, az kap ajándékot, véletlenül eszembejutott valami találó.

 

Ma olvastam egy cikket a pszichoterápiáról. Közben felhívtam Anyut.

komment

süti beállítások módosítása