HTML

2007.12.30. 22:40 :: Tobber

Ma jégen ismerős gyerek rábeszélése, hogy álljon be Gyuribáék bemutató hokizására, majd rohanás szülinapi szörprájz-partira délután egykor: az ünnepelt ledöbbent, amikor a 45 nm-re belépve egyszerre 30 ember énekelte a boldogszülinapotot.
Aztán kézilabda-meccs, majd (mint tegnap éjjel is) havas utcákon csatangolás...

Ja és kint van az allergiám, basszus. -6 fokban, totál hóban. Mit ehettem??

Három síelővel napi a kapcsolatom, mind a négyen csokibarnák vagyunk a síelés miatt. Szuper.

Holnap reggel találkozunk, de azért email ma este: "Nem bírom ki addig: befagyott a Velencei tó és az Omszki tó is? Várunk hétvégéig….??? Vagy 1-én???? Pussz" Nohát, meglepett ez a türelmetlenség. De aranyos!

komment

2007.12.30. 08:21 :: Tobber

Máté Gábor a dvd-n:
"Kocsis Gergőt kell elsőnek említenem, egyrészt valószínűleg ő a klasszikus értelemben a legképzettebb zenészünk (ő szaxofonon játszik), és ilyen értelemben ő a zenekar vezetője - noha én vagyok olyan értelemben, hogy én vagyok az atyja vagy nemtommije. De a Gergő az, aki mondjuk, ha odavillan a szemével, akkor világos, hogy baj van. Tehát ő az, aki képes azt mondani egy főpróbán, hogy akkor most álljunk le, mert most annyira elmásztunk, hogy most kezdjük elölről. Ez ő. Tehát az összes többi vagy meg se hallja, hogy elmászott, vagy nem lenne elég ereje ahhoz, hogy azt mondja, hogy meg kell állni. Tehát ez a Gergő. És egy lusta dög különben, mert hogyha nem lenne olyan lusta, akkor sokkal jobban is játszana. De majd fogod látni, hogy egy igazi tehetség szerintem."
:)

(Katona, Mi ez a hang? Dzsessztetés)

komment

2007.12.29. 22:49 :: Tobber

Atibá: - Ldm, megkérhetlek, hogy kettesben csináljátok azt tobberral, amit a múltkor én csináltam vele?
Tobber: - Mmmmm, majd én elmesélem, miről van szó. De lehet, hogy hazudok.

És még a nyolcasozást is megmutatta... :)

komment

2007.12.29. 22:34 :: Tobber

Gyors habfürdő, pizza, telefonon vita Újjal, majd vérnyomászuhanás miatt bealudtam. Aztán már készülődtem színházba, amikor hatkor csöngetnek az ajtómon: Új jött ide engesztelni. Amikor nincs rajtam ruha, smink, frizura, nem hívtam még taxit és kicsi a lakás, akárhová állítom... :(
Nem nagyon tudtam vele foglalkozni, de legalább bevitt.

Néztünk önvallomásokat Kocsisgeritől, hogy ő nem néger; síppal, karlengetéssel tiesztósan ugrálóvá váló kávéházi éhező költőalkatot a Joe Soldierben.

 


Hajduk és Geri

 

És Bének Balikó reakciója: "Nem savanyú a szőlő, nem a vesztes vádolja a győztest, itt tényleg csaltak. Amikor ez az egész bírálati machináció kiderült, én olyan csalódott lettem állampolgárként, ami alapjaiban rendített meg. Ötvenéves evangélikus, adófizető polgárként, háromdiplomás heteroszexuális színházigazgató férfiként pedig úgy ítélem meg, hogy a csalás az bűn."
Erre Alföldi csak annyit reagált: mindenkinek boldog karácsonyt kíván.

komment

2007.12.29. 15:24 :: Tobber

Nyávogok itt, hogy nem dolgozom felsőtestre, no most megkaptam! Nem álltam le a garázsba, így reggel kőkemény összefüggő jégréteget kapartam le a KicsiKékről.

Aztán GörisZsé csacsogott, Atibá és LDM foglalkozott velünk, mmm. LDM-től kaptam puszit, meg behavazott, meg olyat játszottunk, hogy korizik előttem, én közvetlenül mögötte, ő pedig váratlanul befékez. Még van mit oktatniuk, de már simán megállok a legváratlanabb pillanatokban is. (Na jó, egyszer nem figyeltem, kééénytelen voltam megfogni a testét...)
Aztán Bé kijött (nagy nehezen, az orráról felismerte görög szépségünket), és mire GörisZsére bíztam, elengedte a kezemet, juhé!! :)
Majd még sokáig bámultuk LDM-et, akik produkálták persze magukat. :)))
Hazavittem Bét és kibírtam dudálás nélkül hazáig. Csúszik az út, menjenek csak lassan... :)

Tini sorra hozza az indokokat, hogy miért menjek velük síelni márciusban, hihihi...

komment

2007.12.28. 22:28 :: Tobber

Őőőő, ha leszbikust nem is, több biszex nőt ismerek, aki imád vásárolgatni... :))
"Juj, de cuki melltartó és milyen jól áll, csak nem az intimissimiben vásároltad?? :))"

Megijesztettem Újat? Ma nem jelentkezett. Vagy tényleg rossz a telefonja...

Ma kézműveskedés után kéz- és végre hajszépülés (megint totál más a frizkóm és megint nem fog feltűnni, mert 1. a fülem mögé tűröm, 2. a szögegyenesre kihúzott már most csupa hullám), shopp, kori a tömött műjégen, majd este táncegyüttesbemutató. Hú, de jók voltak!!

Holnapra készülök egy hosszas nemszeretsenki monológgal, aki körülöttem lesz, kapjon be pár nyugtatót előre. És előre is bocsi. :))

komment

2007.12.27. 20:02 :: Tobber

Az ezüst magassarkú cipőm színe remekül megy a karácsonyfáról lelopott ezüst boához. Khömmm. ;)

Új elémjött, hogy megyünk kirándulni. Ő totál nátha, úgyhogy inkább meleg lakásban maradtunk, főztem, csomagoltunk, egyéb. És beszélgettünk. Elmondtam a kérésemet felé, meglátjuk.
Majd öt felé kimentem a Műjégre. Már kint meg kellett volna rémülnöm: a hídig állt a sor kétirányból. Mivel csak hétvégi bérletem van, ezért szépen elsétáltam mellettük, a TELJESEN üres harmadik pénztárhoz, és vigyorogva jegyet váltottam.
Bent egy fél óra alatt sikerült kb. tíz kört menni, a jég felülete nem látszott a tömegtől! :((( Miért nincsen "megtelt" tábla kint??? Egyik görkorioktatóval csúsztam párat, majd eljöttem.
Útközben hallom a rádióban, hogy Benazir Bhuttot megölték. Mégis, mire számított??? :( Sajnálom.
Aztán a Stefánián már dugó, hülye autósok, egyre rádudáltam, mert index nélkül elémvágott, engem fékezésre kényszerítve, majd egy a belső sávban kb. 20-szal ment, gondolom, helyet keresett. A belső sávban! Vagy 10 autóst feltartva maga mögött. Szintén ledudálva. Nagyonrövid telezöldnél nem indexel szemből, ám mind jobbra kanyarodik a háromsávosra. Ha kiteszi, akkor én is mehettem volna a belső sávba nagyívben, bakker! Annyi áramot fogyaszt az index???? :S Aztán még néhány totolya autós, valami van a BS-ben.
A Mogyoródin két lámpa után is leszűkül a külső sáv, ha valaki a lámpánál kívül áll, az 99%, hogy elém akar vágni. Hát az én megbízható KicsiKékem viszont úgy kilő a zöldnél, hogy esélytelen utolérniük! :))) Rossz passzban voltam, még láttam a tükörből, hogy beszorulnak és várniuk kell, hihi. Én vagyok szabályos, bocska.
Most jött el az idő, hogy az autót magát már gondolkodás nélkül kezelem. A közlekedésen még erősen agyalok...
Kori előtt és most haza érve Szomi kétszer is hívott fél órára, hogy egyik este igyunk, de igazából akár több is lehetne köztünk. Aha. De azért átjöhet.

komment

2007.12.26. 21:16 :: Tobber

A tűzoltó-parancsnok bejelentkezett. Helyből parancsnok? Hmmm. Nehezen tűröm a parancsokat... Ja nem, azt a beosztottjainak kell adjon, nem az elesett áldozatnőnek...
(A becenevemen még fogunk vitatkozni, ezt nem szeretem. :) )

komment

2007.12.26. 18:32 :: Tobber

Apu, visszahoztam a pót-karácsonyfatalpat, köszönöm, nem volt szükség rá. Nem hiszem el, hogy ennyit nem tudsz megtenni! Mit? Visszahozni. 1. visszahoztam. 2. miért lenne akkora dráma jövő december 23-áig, ha nem hoztam volna??

Kiborult egy üveg ital. Anyu felkiált: Juj, jövőre keresztelő lesz! Bal, te vagy a soron következő, számítottál rá? Vagy a nővéredéknél lesz még egy??

Megjegyezném, hogy Bal nálam 2 évvel fiatalabb és fiú. Anyámnak eszébe sem jutott, hogy én is lehetnék.
Mindegy, most legalább nem engem szekálnak ezzel. De senki nem javította ki. Elkönyveltek  vénlánynak, vagy leszbikusnak??  (Utóbbinak már gondoltak...)

No, ilyenkor érzem magamat teljesen egyedül a világban. Függetlenül attól, hogy kicsit sem vagyok egyedül.

komment

2007.12.26. 17:44 :: Tobber

Tudom én, hogy mértékkel kell a szülői együttlétet fogadni, mert úgyis túlcsordul a pohár. Mára betelt. A család aranyos, összeeresztettünk egy anyai ág nagynéni és apai ág keresztszülők párost, némi unokatesóval fűszerezve. Unokatesók továbbra is rulez, a nagynénik és egy nagybácsi szintén. Hogy a másik nagybácsi kikről beszélt egész ebéd alatt, arról fngunk nincs. De nevetős, jókedvű volt a délután. Aztán mindenki elment, én kérdeztem, hogy zavarok-e, de éreztem is a szüleimen, hogy belőlem sok. (Pedig ha valahol meghunyászkodom és csöndben varrogatok egy sarokban, az náluk van.) Szóval amikor minden elkezdett mondatomba-kérdésembe közbeszóltak valami teljesen irreleváns témával, a fejem fölött elbeszélve, akkor én szépen elsétáltam.
Fszom tele van ezzel.
Ki akartam menni a jégre, de elment tőle a kedvem.

Mindig akkor érzem magányosnak magamat, amikor a szüleim belémkötnek. Minek, mi bajuk van? Vagy csak izgalmas belémkötni? Tudom, hogy egymást is mindig bsztatják, gyűlölöm. Ha utálnak, mondják meg és nem kell találkozni. De ez így szemétség. Csaljuk közel, majd rúgjunk bele. Ezt kutyával sem kéne. A Szent Család. Kifelé...

A karácsony a kedvenc diétás időszakom, az összes karácsonyi kaját utálom, ami nem hal. Úgyhogy ma némi levesben főtt marhahúst ettem összesen.
A család összes nőtagja imádja a hajamat, külön és együtt-körbeállva is elmondták. A titok? Évente kétszer kell fodrászhoz járni, a legutóbbi is fél éve...

komment

2007.12.26. 07:47 :: Tobber

Kezdem összesíteni az Év Élményeit későbbre raktározás céljából.
Pörgős év volt, tetszett. Persze Nagy Hála drpr-nek, idén megúsztam talán 4-5 mélyponttal a szokott száz helyett.

  • Elbúcsúztunk drága Nyunyótól, Matild nénitől, Sanyi bácsitól, Margit nénitől: :(
  • Autót vettem és órákat, a vezetés újra favorittá vált. És 150-nel mentem az M7-esen.
  • Jogászfiúval grafikai tehetségünk csiszolása ablakra tapasztott papírlapokon.
  • Márciusi síelés havastul, társaságostul, Tini nyomulásával.
  • Demonstráció a zeneka jégcsarnok fennmaradásáért, kétes eredményekkel, ám finom szökőkútbaláblógatással utána.
  • Szülinapomról megemlékezés igazán kedvesen, zavarba hozva mindenki előtt. :)
  • Jónéhány vacsora, buli, pasi, kekszélmény, sportolás és sportesemény.
  • Új síléc, bakancs, görkorcsolya. Utóbbi új szerelem, már alig várom, hogy megint. Feküdni a napon csak görkoriban az igazi.
  • Csapat kovácsolgatása barátnők öccseivel, újuló erővel januártól. Göri miatt Papírkutyák sűrűbb látása. És megismertük LDM-t, a szépséges oktatót. Szerényen fogadta erős gesztusokkal kifejezett rajongásunkat.
  • Jattal nyári forróságban görkorizás, utána hideg sörrel a kezünkben értekezés a világról és fűben bikinikoncert hallgatása.
  • Velencei-tavi strandolás. Örök sláger.
  • Két hónapra tervezett cölibátusom kibírása vagy hat hétig.
  • Főnököm überdícsérete az egész éves munkámra.
  • Decemberi síelés szaunástul, tűzoltóstul.
  • BCsTLV egész éves kaparása utánam, nulla eredménnyel. Pedig valaha nagyon akartam őt.
  • Kedvenc főztjei. Mmmmmm.
  • Ha 3 éves rokon kiscsaj énekli a hullapelyhest, az egész családnak fel kell állni és táncolni kell rá. :D
  • 10 éves kórustalálkozó, 10 éves excégem-buli.
  • JoNeS visszatérte az éterbe.
  • Himnusz hallgatása szeretkezés csúcspontján, hála Petőfi rádiónak.
  • Voltunk Makón református világtalálkozón Pintér Bélán.
  • Metrópótlóról megmértük az Aréna Pláza hosszát lélegzetvisszafojtós technikával.
  • Bőrigázások szinte kizárólag fehér blúzokban.
  • Puccos ruhában-sminkben harmadosztályú talponállóban pálinkázás, állva, pultnál.
  • Kolléga udvarlása mikucsokival, miközben mögötte felsalá sétál másik kolléga, akivel előtte pár nappal már khöm.
  • ...és persze a kocsimra rajzolt szivecskék. 31 éves koromig senkitől hasonlót. A pasi, aki odarajzolta: 44... :)

komment

2007.12.25. 19:40 :: Tobber

Fájó szívvel leszedtem a szivecskéket, hogy karácsonyozzak a szüleimmel. Elmaradhatatlan és imádott rácponty, ima és zsoltárok, gyerek kattan furulyára és ami énekeskönyvet/kottát otthon talál, azt lejátsza (javítok, az egyik bét nem találtam, úgyhogy egy Bach-motívum kimaradt).
Ma reggel szülőkért fuvar (akik nem a meleg lakásban várnak rám, hanem öt perccel előbb elindulnak a havas utcán, hogy ne kelljen bemennem a házig (!! autóval, aszfaltúton, mínuszban)), irány a templom (Apu: beleszólhatok a vezetésedbe? Tőlem, csak nem mindig fogadom meg. Na jó, akkor menjél lassabban. Nem fogadom meg.) Közben megtudtam az aktuális egyházkerületi pletykákat a sikkasztó papbácsiról, majd istentisztelet, szokásos.
Azaz nem szokásos. Már hallottam jónéhányat (hála vallásos neveltetésemnek, lelkész nagypapának és rokonságnak), de ezt a témát még senki nem merte boncolgatni: hogyan viselkedett József, mikor Mária házasság előtt áldott állapotba került. (Máté 1, 18)
Őőőő, lehetett volna emelkedettebb témát is kapargatni. :DDDDDD
Aztán kicsit kihúzattuk a kocsit, kell az akksinak, ebéd, szülők esküvői fotóinak nézegetése kommentárokkal, majd hazajöttem. Az ajtómba betűzve egy papírzsepi. Szomi sajátos humorára tippeltem, de nem értettem. Hát Új volt, napközben errejárt.
Aztán errejárt délután is pár órára, meglepett, épp mentem volna mozogni.
Szeretek beszélgetni vele.
Ééééés hogy titokban akarjuk tartani a dolgot közöttünk, ki az, aki becsenget hozzám?? A négy közös ismerősünk egyike, Legpletykásabb Férfi a Városban. Leráztam és nem hívtam fel a lakásba (erre lakik, máskor szívesen is látom egy teára). Nem tudom, Új autóját észrevette-e. Akkor értékelem az iróniáját, hogy becsönget. :D

Új azóta már hívott, hogy menjünk el kettesben egy havas hegységbe pár napra...

komment

2007.12.24. 11:56 :: Tobber

:))))

Ma délelőtt kilépve így nézett ki az autóm! Új tegnap megint működött. :))))))))))

Annyira, annyira elmondhatatlanul nevetek!! :)))))))))

Szerintetek lesz szívem ezt estére letakarítani?? Vezetnem kéne... :)

 

komment

2007.12.24. 08:34 :: Tobber

 

komment

süti beállítások módosítása