HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Retro

2022.06.24. 16:47 :: Tobber

Budapest a szívem csücske. A millió emlékkel, titokkal. A régi, polgári lakberendezésekkel. Hatalmas belmagasság, száz éves faragott ajtókeretek. Rojtos lámpaernyők, féltve óvott perzsaszőnyegek, nehéz művészi üveg hamutartók és nipp díszek. Naftalinillat, zörgő villamosok. Mindig nyomó fa fotelkarfák. Decensen elegáns testvértrió, akik Herendiből ették a sárgadinnyét. És a verebek. A fákon százával csicsergő verebek gyerekkorom Budapestjének hangja. Kócost traktálom, hiszem, hogy érdekli.

 

Többször jártam az egyik lakásban itt, élénken emlékszem a hallban az üvegtömb díszhamutálra. A cikkben említett Holló nénit ismertem, aki nagynénjétől szerzett eredeti József Attila szerelmesleveleket. Izgalmas történet, jó lenne többet tudni róla:

 

https://24.hu/kultura/2019/01/13/elveszettnek-hitt-jozsef-attila-leveleket-is-rejtett-egy-nemreg-ujjaszuletett-budai-berhaz/

 

komment

Állattartási kultúra

2022.06.24. 16:40 :: Tobber

A tegnapi szaporítós telex videó szuper, de nem csak a kereskedelem a baj, hanem a lexaromság.

Mi olyan érthetetlen az ivartalanításon? Nem mellesleg ismerős imádott kisállata meghalt méhgyulladásban. Ez IS elkerülhető lett volna.

És a benti tartáson? Megkérdeztem a macskahálóst, egy méteres ablak hálózása kb. 22 000 forint. De azért megéri kockáztatni, hogy a kis hülye egy madár után ugrik. Az ügyeleten az első köszönés díja 30 000, nem beszélve a műtétekről meg a szenvedéséről. Mi behálóztuk a terasz felét. Nem a macskát kényeztetendő, hanem hogy mi is kényelmesen közlekedjünk ki-be és nem aggódunk a kis kajlán. Mert az enyém 5 évesen is az.

Annyira sajnálom a sok elütött, megmérgezett kisállatot. Meg a házban lakó kisfiút, aki "kijárósát", ami feljárt küszöb alatt metakommunikálni az én cicámmal, elcsapták.

 

 

image001.jpg

komment

2022.06.20. 16:31 :: Tobber

Oké. Visszaolvasva tényleg hisztizni járok ide, pedig egyébként van sok jó is. :)

 

A crocs-devergo gumiszandálok például egyértelműen. (Az ipanema nem.) Vagy hogy Samantha Fox leszbikus.

 

A cimbikkel szabadtéri koncertre mentünk, az ismerős zenészek megláttak minket, összenéztek és behangoltak a csak miattunk eljátszott dalra.

 

Meg egész szép fülbevalót találtam ki. A fülbevalóval az a baj, hogy praktikus kettő azonos belőle, szóval még készül.

 

Kócossal teraszomon újtársasoztunk. Megnéztük moziban a Top Gun második részét, és kétségtelen, hogy repülőszerelmesek vagyunk, de ez egyébként is ritka látványos film (én nem tennék bele minimális szerelmi szálat sem, de megértem, miért kell).

 

Aztán a Városliget felé kanyarodtunk, a Bével már meglesett múzeum teraszán jeges kávéztunk, sétáltunk egy nagyot, kipróbáltuk a QR-kódot az ingyenvécéhez, mert az nyilván fontos, vettünk napelemes lámpákat és pár tő virágot a teraszra. Az egészet berendeztük egy kuckós szabadtéri szobává/télikertté nyáron, nagyon hangulatos kint kucorogni, este hangulatvilágítás, tízig árnyékban kávézgatás…

 

Erőtlen harcot vívunk a természettel és a bazihideg hegyekben felnőtt cicám csaucsaubundájából próbálunk macskaformát furminátorozni. Nulla eredménnyel. Kijön többmaroknyi szőr naponta, még ereszt hozzá, lenyalogatja, és még mindig kifordított bundakesztyű.

 

Cégünk ügyfelei meghökkentően hazudnak az arcunkba, nagyképűek a titulusaikkal, de a beazonosításhoz semmit nem írnak bele a levélbe és olyan címre küldik, amit tuti nem néznek még fél napig, nehogy a millió panasz@, info@, hiba@ valamelyikén valaki azonnal segíteni is tudjon. Nekem ez új terep és igazuk volt a mentoraimnak, hogy mindenki hazudik, de hát ezt House is megmondta. Leírtam tényszerűen az ügyet, látom reggel, hogy az emberem végigkommentálta a véleményével, nagyon nevettem.

 

A héten nagyrutin, mindenféle vizsgálat, jövő héten két napos világvégi elvonulás az új kiscsapatommal, főnököm is bejelentkezett rá este/éjszakára, aztán utána héten műtét és az egész hetet táppénznek vettem ki, nem hiszem, hogy egy nehezen gyógyulós helyen lévő hegnek segít az idegbaj. Pár hét vérzés, nuku tampon és nuku keksz a hőség közepén, hát, még nem akarom elképzelni.

 

Rákérdeztem a HR-nél, műtét utáni pihenésre kiírt táppénz alatt el lehet-e menni egy plázába szemüveget készíttetni, és igen (oké, szigorú cég vagyunk, nekem ezt írják le!). Ellenben életem egyik legjobb optometristája, aki sikeresen betrafált a kontaktlencsémmel, azon a héten nem vizsgál, fcuk. A szemüvegem egyik lencséjével SEM látom a piros vonal alatti számokat, a fogleü doki szerint ne várjak (egy éve 160 000 forintért készítették ezt a csodát, majd a reklamációimra néhányszor meghajlítgatták a keretet, hogyúgyjólesz, tehát van egy ferde, lecsúszó és rosszul korrigáló szemüvegem, a word betűket 20-asra nagyítva is duplán látom, kiszakad a szemem). Pont belefér a büdzsébe egy új.

 

A legnagyobb magyarországi emberünk elköltözik külföldre. És engem is hívott a búcsúztatójára. Ami irtó VIP lesz és olyan puccig étteremben, amiről nem is hallottam és egy szelet csokitorta 2 700 Ft.. Megtisztelő, de illek én oda? Magam is szánalmasnak tartom azokat, akik többnek akarnak mutatkozni, én is köznevetség tárgya leszek.

 

 

komment

süti beállítások módosítása