HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Téli bunda

2021.01.26. 12:31 :: Tobber

Azt mindenki elregéli, hogy megvesz egy kütyüt, aztán nem referál, hogyan szuperál.
Mesélek.
Szóval van egy IPL szőrtelenítőm öt éve, Philips Lumea alaptípus, tavaly rászántam magamat a teljes kúrára.
Amit ígér: 8-12 kezelés után fél év teljes szőrtelenség átlagos (sötét) szőr esetén.
Nekem nem átlagos. Van egy titkom, régen játszottam filmben: egy hétig nem szőrtelenítettem és én játszottam Chubakkát. Kicsit fáj érzékeny tájékon, meg tetű lassú (4-5 mp telik el két villantás között, rá kell szánni az időt). Most tartok 8 kezelésnél, az apphoz képest kicsit ritkábban szántam rá az időmet.
A karom 95%-ban szőrtelen, a maradék is vékonyodott, lassabban nő. A hónalj 80%, láb szintén. Az arcon csak egyes fokozaton nem fáj, ott 60% körül látom. Intim meg hááááát nagyon fáj, ott kímélősen nem is látszik változás, de a többi tájból kiindulva rászánok még pár alkalmat, várható volt, hogy a 12 alkalom kelleni fog.
Kevesebb szőrbenövés, gyulladás, viszketés, a bőr puhábbnak érződik.
Összességében nyújtja, amit ígért. Nem várható csoda tőle, de nagyon-nagyon megkönnyíti a mindennapokat.

Ha van időd 4-5 másodpercre három négyzetcentinként.

komment

Téli spleen

2021.01.25. 10:42 :: Tobber

Nem bírok aludni. Én. Igen, kevés az inger, nem fáradok le sem fizikailag, sem szellemileg.

Egy ideig erőltettem, hogy lefárasszam magamat, de a kedvem is elment azóta. Gubbasztok, meg éjjel csokit eszem. Én.

Hajnali kettőtől alszom és rosszul. Reggel nem bírtam felkelni, nem mentem be az irodába, úgyis csak 3 papírt kell feladjak postán, az ráér pár napot. (Mármint egyébként dolgozom, pörgök felügyelőbizottsági ülés előkészítésen, a miniprojektemhez elkészült az IT felület, ma adom elő a három felkért tesztelő kollégának a teendőket.)

Pedig ez az überkedvenc időszakom, havas a tető és süt a nap, tiszta a város levegője, nem értem magamat.

A begubózásnak van előnye is, békénhagynak sokat kreatívkodom, kész van jópár ékszer, majd felrakom.

Nem tudom elképzelni, hogy a régi élettempóra fel fog pörögni minden valamikor is.

Kócosnak sikerült a pótvizsgája és azonnal ötösre, pénteken államvizsgázik, izgalmas. Ejj de utáltam vizsgázni, még a nyelvsulis szintugróktól is borzongtam, nemhogy az államvizsgáim előtt.

Jártam Bével lakberendezős áruházban, meg kávézni mindkettőnknél, kaptam tőle ajándékot a karácsonyfája alatt. A macskám megismeri, bújt összeszöszölni a nadrágját. (A vendéket általában a fotel alól ordibálva fogadja, hogy kopjanak már le, aztán duzzogva belenyugszik, hogy nem mindig az ő szava érvényesül.)

A névnapi kultúrsétánk elmaradt, bepótoljuk, Anyukámat is csak virágküldővel köszöntöttem fel. Aztán csütörtökön felém tolta le a sétapenzumát, megkértem, hogy legalább maszkban, távol ülve jöjjön fel tíz percre.

Nem vagyok jó passzban. Félek, ha ennyire nem találkozom emberekkel, teljesen begubózom.

Mától kvíz, egyelőre Tével ketten lelkesedünk csak, de a pénteki spanyolt is lemondtam, inkább takarítottam meg kirámoltam a ruhásszekrényemet, megyek az adománybolt felé. Még a csomagtartómban van egy rakat holmi, amit oda kéne adnom, nomeg lehet, hogy lecserélem a kocsit egy 4-5 évvel fiatalabbra, akkor úgyis ki kell ürítenem, takarítanom.

Jut eszembe, aki bármit tud a dízel toyotákról, az írjon rám, légyszi. Utcán parkolnék vele, és egyelőre járok vele döcögős dugókban párhetente, ellenben toyota, nomeg 2 000 cm3-s motor. Akarjam?

(A héten elvihetem egy napra, még sosem vezettem dízelt…)

komment

süti beállítások módosítása