HTML

Észszerű*

2020.05.20. 09:11 :: Tobber

Most, hogy 3 hónapja áll az autópiac és bizonytalan a gazdaság jövője meg az ember munkája, kitaláltam, hogy lecserélem a bő 16 éves, egyszer már gazdasági totálkárosra tört** toyotámat egy 8-10 évesre.

Nem működik a manuális légkondi, csak négyes fokozaton, tönkrement a hangfal, nem mintha túl sokat hallgatnék zenét, meg úgy egyébként évi 2 000 km-t ha megyek. Semmi más baja nincsen, ez is orvosolható lenne, dehát már munkaautó lesz. :D

Formálódik egy ideje a terv, tettem is félre, már amennyi különbség az árakban használt autónál lehet...

Ráállítottam az emberemet, mert nekem is mindenre van, mint Barney-nak a himym-ből. A mostanit is ő intézte.

Egy évet adtam neki, ráérek, már jelentkezett is egy szép hibriddel. Szvsz az marha drága feleslegesen fancy lenne nekem, még meglátom.

*Jaja, pár éve így írják, mert a -szerű már nem képzőszerű utótag.

**Az otthonom előtt parkoltam, onnan 15 km-re dolgoztam, amikor hívtak a szomszéd bácsik, hogy felírták ám a rendszámot, mert helybenhagyás, rendőrség, helyszínrehívás, ügyes karosszériás, hátulról ment bele totálban a furgonos, szvsz nem volt józan. Csakhát a toyoták karosszérialakatolása annyit ért, mint az autóért fizetett volna a biztosító. Én akartam megmenteni, mert remek autó.

komment

Karantén 65. nap

2020.05.18. 23:41 :: Tobber

Minden nagyon szép, vidám, Kócos némi késéssel jött pénteken valami gyomorprobléma miatt, úgyis munkám volt.

Majd el is kaptam, szombat éjjel erős lázra ébredtem és hogy szikla van a gyomrom helyén, ami palacsinta vacsorától elég valószínűtlen. Úgyhogy úrinőként kivonultam a kanapéra, kitöltöttem egy pohár whiskyt és kb. egy fél óra alatt lenyomtam. Kócos hatkor utánamszédelgett, visszaküldtem a hálóba, legalább ő aludjon.

Ma reggel ment el tőlem, munkába, azt gondolom, most inkább a vizsgái+munka fog az utunkbaállni, a járvány várhatóan lecseng egy pár hétre.

Szerdán kapjuk meg a tervet, hogyan térünk vissza az irodákba, hát nem vágyom rá, hogy sokszáz (bkv-zó) emberrel legyek egy épületben, keringő bármivel, koszos liftgombokkal.

Meg úgy kimenni sem. Itthon most jó.

Kócos felszerelte a megkérdőjelezhető esztétikumú belátástakarót, így már senki nem lát át. Teraszszerte virágokat ültettem (éljen a házhozszállítás, 13 kaspó teli 1-2-3 tővel), csak győzzem locsolni! Nagyon szép a teraszom, teszek fel képet instára.

Macska van.

Jött könyvem, meg van jópár ebook.

A munka halad, a net csak néha akadozik, határozottan zuhant a minősége, mióta a upc-t megvette a voda.

Csak a légkondi táviránytóját nem találom ősz óta, azzal lesznek gondok.

Kócos életet lehelt a régi gépembe, gyorsan lementettünk mindent, amíg lehet. Beüzemeltük az új laptopot, szép és okos, csak az Í-t sikerült jobb alulra tenni az Alt gr mellé, hát, sosem találom el.

Emlékeztem, hogy régen a word-ben sikerült beálltanom a funkciót, hogy ha elkezdek begépelni egy kész modult, akkor egy enterrel beírja az előre rögzített szöveget (cégadatok, postázási cím, ilyenek voltak anno). Addig nyúztam, amíg meg nem találtuk.

Főztünk sokat és saját mentával ízestettük a jégkockás limonádét, apró örömök. Sütöttünk pizzát, eltettem egy adag tésztát, jó lesz lángosnak a héten, hát nem kikönyörögte, hogy újra süssünk pizzát este is? :D

Kipróbáltam az új hajizém, mert unalmam guilty pleasure-je a hajcsavargatás, hát, ezzel még egyszerűbb.

Múlt héten háromszor írt rám Nagyonlétra, hogy akkor ő most jön. Rövid nem-ekkel utasítom el, semmi bajom vele, de nem vagyok ingyen szexosztó központ megvonásos kispapáknak. Meghát sorba kellett volna állnia itt volt Kócos, bakker.

Készítettem egy rajzot a gyes-re menő kollégának, ő az egyik jófej, akit már átutÁltak másik cégünkhöz, hiányozni fog. Lefotóztam a vigyorommal együtt és elküldtem.

Körbementem a cég környékén street view-val, négy elkerített házhelyen láttam parkolót, egynél árakat is találtam. Szerencse, hogy egy elgettósodott terület szélén vagyunk... Eleinte biztosan autóval megyek (főleg amíg ingyen parkolok napi 3 500 ft helyett), ha ez egy óra dugót is jelent (bárkinek jó tippje, hány órakor érdemes reggel dél-Zuglóból elindulni északnyugatnak?). A szmogért szégyellem magamat, büszkén bkv-zom naponta gyerekkorom óta, most meg belerúgok a városba. :( De a kettő metrómból az egyik totál egy légtér, a Deák tömegével szállok át és a másik metrómnak napi félmillió az utasszáma, na ez elég veszélyes alapból, de ha mindez majd a pótlóbuszokon, szokásos eszméletlen zsúfoltságban lesz...!

Egészen biztos, hogy korábban (hét előtt??) kell elinduljak a parkolóhelyek miatt, felkelni sem lesz öröm, de ha egyszer végre lesznek programok, azok este 7-8 körül kezdődnek bent, órák kiesnek délután, későn mászom ki a külvárosba, 5-6 óra marad aludni és kb. semmi más.

Meglátjuk, a járvány és a metrópótlás után hogyan alakul. Addigra lehet, új irodaházat keresünk.

 

komment

süti beállítások módosítása