HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Huh

2014.11.06. 23:31 :: Tobber

Én nem állítom, hogy van nyelvérzékem. Múlt héten bebizonyosodott, hogy becsípve egyáltalán nem tudom a számokat angolul. Több órás lelkizés, életfilozófálgatás megy, a számok kétjegyűen sem.

Reggel kávé nélkül a villamosmegállóban megszólít egy indiai, hogy a zászlóról kérdezgessen, neki nyomtam egy gyors közép-európai történelemleckét. Félálomban sem mentek az évszámok angolul, lehet, hogy szegény fickó azóta is a török hódoltság előttre teszi a szovjetek bevonulását, vagy hogy.

De hogy az amerikai központú IT-nk ezt az emailt írta egy engedélytörlésemre mindenféle nyelven:

Your request was successfully canceled.

Kérelmét nem sikerült törölni.

Meghaladja a szellemi képességeimet az értelmezése, remélem, ezesetben az első a helyes.

És akkor még az érdemi munkát sem kezdhetem, IT témákkal csak ma fél órát foglalkoztam. Igen, addig nem ment a gépem sem.

És ez csak az IT, még van pár szolgáltatónak beállított nehezítőnk a cégnél.

De lehet, hogy fáradt vagyok, percekig röhögtem azon, hogy egy kollegina megkérdezte, befuthat-e a főnököm szobájába egy pillanatra. Be, persze, de nincs bent senki.

Múlt csütörtök volt a mélypont, hullafáradt is vagyok, későn értem haza táncról, láttam a nagyvezért bkv-zni (kb. Obamára lenne ennyi esély), láttam scifi-szereplőket beöltözve a cégemnél, kevergettem negyed órát a serpenyőben az alapanyagokat és fel sem tűnt, hogy nincsen alágyújtva, tegnap bizonytalankodtam, de valszeg Mel férjét láttam táncolni próbálni és néha elbizonytalanodom, nem hallucinálok-e.

Voltam belgyógyásznál, tökéletes a cukrom, remek a koleszterinem és az ekg-m, a vérnyomásom 95/60, és hogy miért vagyok rosszul, arra vagy öt vizsgálatot írt ki. Fáj a hasam.

De töretlenül járok színházba és táncolni és bandázni.

Ja, azt meséltem, hogy most tűnt fel bárkinek is egy bő fél év alatt, hogy félig béna még a lábfejem? Táncon lebaxott egy (bunkó) öregebb, hogy rosszul fogok talajt az egyik lábammal. A ja, mert le van bénulva válaszomra nem reagált.

komment

Nemcsak a munka sok...

2014.11.06. 19:23 :: Tobber

...hanem a nehezítő körülmény is.

Ez NEM paródia, konkrétan ez történt. Rég dicsértem az IT-nkat.

Emailben kértem az igazgatómnak egy IT beállítást, kb. 5 perc alatt szokták elvégezni, beleírtam az épület címét, szobaszámot, ahogy kell.

Visszajött egy levél 3 nap várakozás után, hogy hiányos a kérésem, mert nincs benne, hogy hová kérem.

Visszaírtam, hogy benne van, de kimásolom nekik, íme.

3 nap múlva visszajött egy levél, hogy lezárják a megrendelésemet, mert nem adom meg, hogy hová kell és nem sikerült elérniük. A telefonom jelzi a nem fogadott hívásokat, nem volt, a levélre meg ugye válaszoltam.

Visszaírva bemásoltam az eddigi leveleket, és hozzátettem, hogy Magyarországon van a cím, mert kb. csak az hiányzott (bár Budapestet írtam, több székhelyünk nincs itt és több Budapest városról sem tudok, ahol működnénk) és kérem, jelezzék, ha még hiányos, mert nagyon sürgős lenne.

Ez hetekkel ezelőtt volt

Azóta sem jöttek.

Elintézve nincs.

Már-már tombolva hívom őket: áá, úgy érti, hogy mégsem akarta törölni ezt a megrendelését?

He?

---

Ma felhívom a help desket, nem jó a régi jelszóm egy programhoz, kell kérnem egy újat. Végigpütyögöm a menüpontokat (IT új jelszó igénylése), várok.

- Jó napot kívánok, XY vagyok, szeretnék kérni új jelszót az ZZs rendszerhez, Önök fognak ebben segíteni vajon?

- Milyen rendszer?

- ZZs.

-Hogy betűzik? (Huh, nagy segítség leszel!)

Betűzöm neki.

-Nem, azt nem úgy írják és úgy egyébként ejtik, hogy...

-Nem, nem, ZZs-nek írják.

-Honnan veszi ennek a programnak a nevét?

-Ki van írva a kezdőlapjára.

(Érzitek, mennyire közeledünk a megoldáshoz?)

-Hogyan jutott a kezdőlapra?

-Van a cégünknek egy intranet oldala, ott kell ráklikkelni.

-A kezdőlapon van, vagy valamelyik aloldalon?

-Kezdőlapon.

-Mi a pontos hibaüzenet?

-User name or user password invalid. A felhasználói nevem az általános azonosítószámom, nyilván rossz a jelszó (ami fel van írva, csak rég kellett a szoftver, valszeg módosítani kellett volna, de ha nem lépek be, nem figyelmeztet rá. Figyelmeztethetne akár most is, hogy változtassak).

-Leírom szó szerint, mit írt ki.

-Jó. User name or user password invalid.

-Másfél éve dolgozom itt és még nem találkoztam ilyen jellegű problémával.

(Miii?)

És még mindig türelmesen, kedvesen magyarázok neki.

-Szükséges-e a napi munkámhoz (anyátokat, még ma be akarok fejezni valamit a kollégáknak)?

-Igen, és sürgős.

-Hány embert érint a probléma? (Hogy nem jó a régi jelszóm? Remélem, csak én akarnék belépni vele!)

Felvette az adatokat, hol vagyok fizikailag (mondom, jelszó!), mi a számom (hívtam őket, értitek), majd a megoldó kolléga felveszi velem a kapcsolatot.

És ez csak egy jelszó, az egész napom ilyen barom akadályokon botlom el a feladat elkezdése ELŐTT!, amikor millió munka lenne. 20 perc ment el rá.

Arról nem beszélek, hogy a régi azonosító kütyüm már nem működik, az újnak meg hibás hetek óta a regisztrációja, amit állítólag javítanak, ezért a munkám nagy részét, ami titkosított, vagy kell a belépéshez, nem tudom végezni, a határidők rég leteltek.

És ez csak egy usb kütyü.

Totál hozzá nem értés rendszerszinten, nem a fiú hibája.

Visszahívott, hogy megtalálta, melyik nemzetközi emailcímre fogalmazzam meg a kérésemet. Kezdhette volna ezzel. Megírtam.

A németektől azonnal visszajött az új jelszót tartalmazó email.

Előbb, mint a jegy felvétele egyáltalán.

komment

Papírkutyák

2014.11.06. 16:23 :: Tobber

Engem jól ismernek a barátaim. Még be sem töltődik a fotó a cseten és már tudják, hogy egy tál felkockázott szalonna képét küldöm nekik.

Engem jól ismernek a barátaim, amikor annyit írok, hogy ropogós, nem egy friss számlára gondolnak, hanem hogy megint bacont eszem.

Ugyanitt, a barátok rovatban jegyezném meg, hogy leszakadt a redőnyöm és ez célzás.

Úgyegyébként hulla vagyok, iszonyat sok a meló, a munka utáni programok, kultúra és bandázás, nem érek rá hobbikra és nagyon görcsöl a hasam hetek óta, amit már igazán unok.

komment

süti beállítások módosítása