HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Gondolatok

2013.12.29. 10:51 :: Tobber

Egy hete szakad le a hátam, napok óta beállt, ma reggeli felkelés gyönyörű volt, néhány visszapottyanással és csillagokkal.

Mivel már végigettem a patikát, és nem segít, tuti a lelki terhek, ja.

Nyolcadik éve vagyok a cégnél. Anno jólmenő, sikeres cég, 1-2 éve hanyatlásnak indult, a mai gazdasági környezet és főleg a kormányunk komolyan dolgozik rajta, hogy tudatosan ellehetetlenítsen minket. Ez állandó feszültség. Emberek menekülnek, embereket rúgnak ki tömegével.

Azóta két és fél-háromszor annyi a munkám, több a felelősségem, a régen szívességből megcsinált dolgokat most már elvárják.

Ehhez idén Kollegina szerencsétlensége is hozzájárult, férje hetekig kórházban, ő nyilván ott, aztán a saját egészségére sem vigyázott, úgyhogy ő is többször kórházban, majd a gyerekre sem vigyázott, ő is kórházban. Őt idén sokat nem láttuk, táppénz, vagy kikönyörgött fél napok-napok. Én meg helyettesítettem, az ő napi munkáját is végeztem pluszban sok hétig. És el sem mehettem miatta szabira, amikor akartam, most is kikényszerítve, mert nem lehet tovább húzni. Itt elhangzott, hogy azért ha kellek, napi két órára menjek már be, vegyem ki úgy a szabimat.

Talán itt akadtam ki teljesen, talán azon, hogy a főnököm azt hiszi, hogy munkamániából vagyok ott estig, nem azért, mert ilyen helyzetbe hozott. Ha nem vagyunk ott, nincs ki megoldja a feladatokat.

Nagyon unom, nagyon fáraszt, nagyon nem tudok elmenni az orvosi kontrollokra, amik időszerűek, mell uh, pajzsmirigy uh, mert valamit találtak ott is, nőgyógyász, térdspecialista, de még gyógytornára is nehezen. Amikre kivennék fél nap szabit, ellentétben Kolleginával, aki csak úgy szól, hogy most elhúz dokihoz.

Unom, unom, unom.

És lehet, hogy ezt akarja a természet ellensúlyozni, hogy leállít a fájdalommal. De ez szemétség, végre van két hetem és fekszem az ágyban fájdalmak közt, öt perces fájdalmas művelet kikászálódni az ágyból a mosdóig.

Unom már a fájdalmakat is. Az elmúlt 2-3 évben nem emlékszem 2-3 napra, amikor nem fájt valami.

Azt terveztem, sétálgatok, elugrunk barátokkal ide-oda, táncos évzárók vannak. Én meg fekszem otthon, tornázgatok.

Próbáltam kimozgatni, úgy sem jobb.

Megpróbálok kihozni ebből a szituból a legtöbbet, sorozatokat nézegetek, susimacikon röhögök, ágyban kávézgatok és pattogatott kukoricázgatok, olvasok, fotókat töltök fel a családi albumba, elmélkedem a munkámon, mert várhatóan jövő év elején-közepén óriási változások várhatóak, talán kivonulunk, eladjuk, tisztogatás főnöki és mi szintünkön, fel kell készülni minden eshetőségre.

Végülis 7 év után illene váltani, de egyelőre kivárok. Szeretem a változásokat, de most semmi kedvem ezen is stresszelni.

Csak legalább ne fájna ennyire!!!

komment

Hiánypótlás

2013.12.28. 14:37 :: Tobber

Oh, tömegek kattintanak ide izgatottan, hát elárulom:

Óarany körömlakkom volt karácsonykor.

Élmény lenne ma semmit sem csinálni (=kreatívkodás, ipm olvasás, csetelés, kávézás), miután egyig aludtam, besüt a nap, végre nincs program este.

Csak a hátam durvult be megint, Cataflammal sem bírok felkelni, kurvára fáj.

komment

Morzsák

2013.12.27. 20:50 :: Tobber

Hogy én mennyit agyaltam, mi az a szárnyas virsli!

---

Ma a szomszédos plázában több zsebtolvajnak tűnő alak volt mint vásárló, pedig tömeg volt. Ha nem fogy el a rég várt lencsém, elkerültem volna.

komment

Karácsony 2013.

2013.12.27. 11:03 :: Tobber

A várakozásokkal ellentétben egész vidám!

Nem mondom, hogy áhítattal teli, de veszekedésből ritkás, és ez nálunk óriási szó.

Vagy csak annyira letompított a háromóránként vagy Cataflam, vagy Mydeton, vagy Apranax, hogy nem tűnt fel semmi.

Megjegyezném, hogy a derékbeállás (értsd oltárira fáj és nem hajlik már napok óta) ÉS a hasmenés kombója elég mocsok, mert leülni is nehéz, meg őőő hátranyúlni is, na.

És ilyen szentimentális bevezető után jöhetnek a szivecskék, mert baromi ízléstelen, de ez egy monsterhigh baba látványa után üdítően minimalista. (Nem, családom nem vesz ilyesmit, ismerős kislányé.)

♥ Nagyon szép elgondolás, hogy mindenkinek magam készítek ajándékot, sokkal jobban értékelik (vagy úgy csinálnak, kulturált családom van). Csak épp a szabimat nem vehettem ki, éjjel meg nem zúghat a varrógép, és beállt háttal nem élmény görnyedni egy széken. (Sikerült ezt örökölni Anyutól, ő anyjától, apai nagynénitől, mindnek varrástól és/vagy a stressztől állt be mindig, hurrá.)

De megcsináltam a varrt dolgokat (pár napon belül lásd facebook), a sütött dolgokat, ragasztott dolgokat, hajamat, és mindnek hatalmas sikere volt.

♥ Varrtam angyalokat, táskát, párnát személyreszólóan, dekoráltunk muffinokat, mézeskalácsot.

Az angyaloktól mindenki hátast dobott. Keresztfiam tesója már be is rendelt párat a szülinapjára, névnapjára, a többiekét is el akarta kérni. :D Egész este babázott velük, harmincas pasi unokatesóm lefotózta, hol lesz az új helye, keresztanyám egész évben elől akarja tartani, nagynéniék csak ezt értékelik...

Párna mintáján röhögött a gazdája.

Táska már vállravetve indult haza.

És a legnagyobb bók:

apám teljesen lehidalt a muffinoktól (a többiek is) és mondogatta, hogy ugye tudom, hogy ő nem szokott meghatódni, de ez valami elképesztően szép. Na és ezt két napig mondogatta. És hogy tanítsam meg neki is. És dicsekedett. Hát én ilyet még nem nagyon láttam tőle! Én is meghatódtam. :D

♥ A család minden ága elhatározta, hogy nincs nagy trakta, nincs nagy ajándék, az együtt töltött idő számít és ez megvolt. Családi nosztalgiázások sosemhallott rokonokról, lerajzolt családi vonulat, mert senki nem tudta, ki esett meg kitől anno, hehe. 

♥ Én nagyon nagy ajándékot kaptam, a tényt egyelőre, de ez is bőven elég.

♥ Családi zenéltünk. Végre. Kár, hogy nincs otthon orgona, azzal lett volna teljes!

♥ Keresztanyám is nagy kézimunkás, de rosszul volt, szólt, hogy idén nem készít semmit. Nyúztam kicsit, hogy én annyira értékelem az apróságait, így külön nekem készített s.k. apróságot. Hálás vagyok érte!

♥ Anyai nagynéniéket fuvaroztam, cuki öregek lettek, ők is sztorizgattak, bár a fogadást, hogy egy órán belül kerül elő Szálasi és Horthy, megnyertem volna! Édes történetek a gyerekkorukról, aztán rákaptak a nézd meg az okostelefonodon tárgyi alátámasztásra, így rákerestünk a birtok fotóira, ahol nagyanyám született, a báró családjára, gugli street view-n kerestünk rá az öregek gimnáziumára, mindenfélére. Úgy köszönt el nagybácsi, hogy örül, hogy megnevettetett.

♥ Aztán az ügyvédnő lányával játszottam, cukor.

Egy dolog hiányzik még a karácsonyhoz így 27-én, amire nem maradt idő a kreatívkodás, család, papírintézés közben és főleg beállt háttal:

Nincs karácsonyfám.

Azaz kint az erkélyen volt egy méteres, idén én alkudtam le igazán ügyesen, segítséget kértem, hogy felállítsák, meg sem bírtam mozdítani a hátam miatt.

Ma lehet, hogy feldíszítem... :)

Végre nyugalom, megpróbálok tornázni, gyógyszerezni, nem fair, hogy a szabim alatt fájok ennyire.

komment

süti beállítások módosítása