HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2010.03.04. 13:26 :: Tobber

A házunkban eladó egy lakás. 77 nm+10 nm erkély, garázsbeálló, első emelet.

41 millió forintért hirdetik.

//

Innen üzenném az utcánkban lakó, kutyaként viselkedő farkatlan macskának, hogy tényleg nem zavar, ha a meleg motorháztetőmre kucorodik, de töröljön lábat, vagy oldja meg, hogy ne legyen csupa sár az egész.
Köszi.

komment

---

2010.03.03. 11:17 :: Tobber

Help! Milyen frizurám legyen?

A hajam kihúzva a lapockámig ér, és tök unalmas hosszú, főleg ha kihúzom. Nem akarok most rövidet, milyen forma áll szépen sok és hullámos és sötétbarna hajból?

komment

---

2010.03.03. 11:11 :: Tobber

Tegnap táncpróbáról hazahozott Ba és arról akart értekezni, hogy vajon a hajóknak van-e maximális nagysága, ami fölött nem alkalmas hajózásra, de hamar megoldottam a problémáját, mert kifejtettem, hogy földi viszonylatok között ha egy óceánnál nagyobb hajót készítesz, akkor nem tudsz hajózni, mert nem fér el a vizen.

Aztán néztünk este hídszerelős filmet (igen, volt zaj benne, homokfújóval kapargatták a híd festékét), és a kábelhidak kábelsodronyai közül is fújták ki a párát, hogy ne rozsdásodjon. Rákérdeztem, miért nem fújnak BE valami anyagot, szilikont, purhabot, hogy ne is lehessen párás. Még egy probléma megoldva.

Aztán két távirányítóval telefonáltunk egymásnak a kanapén, előadtam, hogy milyen hülyén lehet vele csak telefonálni, majd fél este népdalokat énekeltem neki, közben a borotvahabjába szép széles mosolyt rajzolva, tiszta Joker lett!

Nálunk így telnek az esték. Ma sütni fogok ilyen csokis-epres piskótát csak épp sima piskótával és mirelitmálnával és hat tojással. A forma asszem azonos marad.

komment

---

2010.03.01. 15:24 :: Tobber

A pénteki hangversenyen kiderült, hogy az ellenség néha köztünk lapul báránybőrbe bújtatva.

Könyörgésemre Apu megengedte, hogy vezessem a saját autómat, amit mostanában a pocsék állapotú, sáros, kavicsos telek közeli földutakon használ (sajnálja befogni a corollát), majd amikor a ház elé ért, kijelentette, hogy nem vezethetem, mert csöpög az eső és sötét van.
Ezért vezette ő, blokkra fékezve 40-ről, amikor beterített minket egy kamion vízzel, de a lapátot nem indította el, mögöttünk dudáltak, ő meg morgott, hogy mi bajuk lehet. Aztán két kézzel markolva a kormányt hajolt előre és végig skandálta hogy semmit nem lát a sávokból, segítsünk, hol menjen.

Itt már agyfrász kerülgetett, a nevemre már átírt kocsi, biztosítás, ne itt gyakorolja a szemüvegét!
Elkéstünk, Ba-nak mesélni kezdtem, de csitított, mert a zenekritikus már ódákat zengett a szakmájáról.

És aztán Ba rákezdett. Nyilván unalmas volt az a pár mű (részben egyetértek): először dörzsölgette a borostáját, jó kis sercegő hangokkal. Majd messzire kinyújtotta a karját, megnézte így párszor az óráját. Kétszer a zakójában a telefonját, hogy kikapcsolta-e. Amikor a cipőjével kezdett surrogni, akkor nem értette, miért karmolok a kezében tartott kezemmel a tenyerébe, de abbahagyta. Még kibírta az összes lüke rokonomat, majd hazafelé minő dicső kegy, vezethettem az autómat!
Azért útközben még hallgattam, hogy melyik az ablakmosó-vészvillogó-ablakfelemelő gomb, amit a 6 éves másodunokahugom vagy kicsodám is lazán sorol, biztos nem tart gyengeelméjűnek apám, hogy ezeket magyarázza.

Szombaton Ba-t elvittem fősulira, vettem növényeket az irodába, Ba-t átvittem gitárórára, céghez felcipeltem a virágokat, visszamentem Ba-ért, OBI-ban vettünk kaspókat, magamnak virágföldet, délután átültettem a legtöbb növényemet, kaptak tápot, majd elfogyott a föld, úgyhogy feltakarítottam, majd a másnapi földvásárlás-ültetés után megint végigdomestosoztam az erkélyt, lakást, kádat.

Végre használtam az autót, gyakoroltam, még kicsit nagy az ív, ahogy a kanyarokat veszem, szokatlan a szervókormány.

Aminek hála kb. egy ujjal beparkoltam mindenhová, imádok szervókormánnyal parkolni. Miért nem mondtátok, hogy ez így ezerszer könnyebb??? :)

Szavaltunk még Süsüt Ba-val saját szórakoztatásra, Anyunál ettünk lángost, nálam ettünk romantikusan egymást etetve csokiöntetes fánkot, ami sosem lesz ugyanolyan, mint az előző sütéseim, tervezgettem húsvéti dekorációt, műkörmöztem, még tévézgettünk is, ami nem túl jellemző ránkm. (Ba imádja a zajos tankos-zörgő tengeralattjárós- berregős favágós-világháborús ezért ordítva támadós-durranós puskatesztelős-kalapálós hogyan készült műsorokat.)

komment

süti beállítások módosítása