HTML

---

2010.02.26. 12:56 :: Tobber

Akkor pontosítás: 10 éves swiftet adtam el, apu új corollát vett, az ő 3 éves Astráját vettem meg (1,4-es, twinport, ezüstmetál sedan, váltózáras, és játszom a gondolattal, hogy beleépíttetek egy tolatóradart 20e Ft-ért, mert bazimagas hátul, nem látok ki.)

Köszi pénzügyi tanácsadóimnak, hogy ezt javasolták.

komment

---

2010.02.26. 10:18 :: Tobber

Az indok, amiért max. 15 000 Ft-ból kéne virágba borítanom két főnököm és saját irodánkat, az az, hogy erre évek óta nem költöttünk.
Tehát nemhogy megspóroltunk eddig sok pénzt - összegyűlt - költsük rá, hanem nincs keret idénre.
Jesszus, ha látnátok, mi mindenre dob ki ez a cég százmilliókat! :S
Most kikunyeráltam 30 000 Ft-ot, abból max. a mininövények lesznek meg és olcsóbb helyről, a kaspók tuti nem. :SS

Mázli, hogy a zöldikét, meg a zámiát szeretem (bocs, apámmal beszélgetésben szigorúan diszkolor klorofítum, zamiokulkasz), ammeg olcsó, barátságos, könnyen kezelhető, szaporodik, otthon is most kezdtem a sok zöldike-hajtást gyökereztetni, a kisebbik zámiám meg HAT új hajtást hozott pár hete az eddigi nyolc mellé, szóval szeretnek engem.

Holnap saját kocsival elmegyek egy kolléganővel, shoppingolunk, megveszem, behozom.

Merthogy mától állítólag már vezethetem az opelemet!

komment

fellépés - búcsú az autótól - síelés

2010.02.24. 10:45 :: Tobber

Pénteken felléptünk millió ismerős előtt. És még csak nem is ihattam, mert Ba későn jött, ment is tovább Anyuval, így vezetnem kellett a kis suzukimat.

Akkor még nem tudtam, hogy utoljára. :(

Írtam Anyuéknak egy meghatalmazást, hogy eladhatják a nevemben, amíg elutazom (úgyis az ő számát adtuk meg a hirdetésekben, imád szervezkedni).
Szombaton reggel még össze is futottunk, vártak egy érdeklődőt, aki végül meg is vette a kisautómat, el is vitte azonnal. Úgy megtetszett nekik, hogy a nyárigumit itt is felejtették a sietségben. :)

Érdekes, hogy én anno egy buszsofőr bácsitól vettem életem első autóját, aki nagyon megkímélte, a széltől is óvta, és most egy buszsofőr vette meg a feleségének.
Azért ilyen kéket, mert az ő kocsija is kék. Sok autót megnéztek már előtte, de amint ennek meglátta a motorházát, azonnal készpénzben ki is fizették, el is vitték.
Tényleg megkímélt kisautó volt.
Vidékre költözik, ott nagyobb biztonságban van így öregkorára és nem fogják az utcán tárolni.
Jó helye lesz.

Hiányozni fog, sok élmény kötődik hozzá, meleg nyári napokon Velencei-tóra utazások, vagy m7-esen dugóban álldogálások, a 993 köbcentis autóból kihozott 165 km/óra. A Zánkáról Illetővel versenyezve feljövetel, ahol nem akarta elhinni, hogy nemcsakhogy nem tudta lerázni a corollájával a suzukimat, de én értem előbb be Bp-re. Sokat jártam vele táncokra, Esshez, aki rendszerint kitakarította nekem, én is csak kézimosóba vittem, mert féltettem, vittem Anyuékat, vagy épp Ba-t is vele, a csomagtartóban mindig ott volt egy kori, egy görkori és egy ütő, ki tudja, mikor kellhet.
Jó kis autó, szerettem.

A fellépésen jókat csujogattunk, utána a táncházba is beálltunk viseletben. Áh, alig volt melegünk. És a csütörtöki három órás próba olyan kifingatós volt, hogy a lábam alig éreztem péntekre.

Amin ugye nem segített az utána következő pár nap síelés. Ba hagyott kicsit aludni szombat reggel, aztán nekivágtunk az Alpoknak.
Két napot végül négyesben voltunk GörisZséékkal, bemelegítésként a lánykával csúsztam párat, majd magam is meglepődtem, hogy milyen jól megy (Ba meggyőződése, hogy a tánc miatt ilyen koordinált és szép a mozgásom és csinálok meg bármilyen testhelyzetet, amit mond (itt azért kifejtette, hogy TCsV-t és engem is őrültnek tart, amiért ilyen táncot ilyen intenzitással táncolunk, de sztem az hülye, aki nme csinálja velünk ;)  )), ezért az eredeti fél nap sí - fél nap hütte tervet annyira megváltoztattam, hogy egész nap síeltem, szinte megállás nékül.
Igazából a legjobban azt élveztem, hogy ráéreztem a farolva megállásra, úgyhogy aholcsak megálltunk felvonózni, pisilni, ott mindig ezt gyakoroltam. Bár lehet, hogy ezt nem tanítják síiskolákban, de nagyon szórakoztató és látványos. :)))
A térdem is csak kétszer roppant meg, ami éves rekord.
A munkahelyem még ott is kísértett. GörisZsé barátnője szintén multikatona, mindkettőnk cége ott hirdette magát, csakhogy ne feledjük egy percre sem őket. :)

A többi két napon kettesben voltunk Ba-val, sűrű volt a program, reggel gyors és kiadós reggeli, fel a pályára, délben ebéd, megint síelés zárásig, vissza szállásra, ott én a jó levegőtől azonnal bealudtam, majd szaunázás, kiadós vacsora, visszaájulás az ágyba. Azt hiszem, kimerült vagyok.
Hétfőn kettesben maradtunk az egész hotelben, így álákárt kajáltunk, csak nekünk ugráltak, csacsogtak a helyiek, a wellnessrészlegben is csak ketten voltunk, így bátran lehetett meztelenül szaunázni, gőzözni, relaxzenét bekapcsoltuk a pihenőszobában, én a teraszra is kimentem bikiniben és lemostam magamat friss hóval.
Egyik este besétáltunk a faluba, néztük a végtelen csillagokat ott a fényszennyezettségtől mentes sötétlő hegyek között, másnap megnéztük a Salza vízesését is.

Csodás volt az időnk, egész nap sütött a nap, csokibarnára sültünk, de hideg volt szerencsére, nem olvadt a jó minőségű hó, sőt egy éjjel még esett is rá egy kevés.
Szél nem fújt, délben egy szál pulcsiban napoztunk a hütteteraszon ebéd közben.
Ipari mennyiségben fogyasztottam a bécsi szeletet, egy grammot nem fogytam.

Hazafelé végigénekeltem az utat, és sosem fogom megérteni, hogyan vagyok képes ezeréve hallott dalok szövegeit végig felidézni, amikor egy verset nem bírtam sosem megtanulni.
Kicsit untam magamat, ezért azt játszottuk Ba-val a hazaúton, hogy mondott egy távoli várost és utánanéztem a GPS-en, hogy milyen messze van, fantáziáltunk, hogy ott mihez kezdenénk...

Élmény marad.

komment

süti beállítások módosítása