HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Hosszú hétvége

2009.08.23. 20:36 :: Tobber

Szerda fél nap szabi, hogy el tudjak menni táncolni Szentendrére, ahol szerb búcsú és két téren is hajnalig tánc várt. És Exkolléga. És Ess is, aki bár még délben előadta a provokálós majdénhozokvalakitahalpiacról dumát, délután már engem akart elhozni, úgy látszik, mégsem olyan széles a kínálat.
Ott ezer ismerősbe botlottam és kicsit fájt a szívem, hogy nem ihatok velük, amikor EK felajánlotta, hogy aludjak majd nála, ne menjek este haza, így jónéhány pálinka mellett szórakoztam és szórakoztattam a helyi öregeket és nyaralásos ifjakat is. Ess pedig dühösen kajtatott utánam, hogy merre vagyok, dehátugye semmi köze hozzá. Reggel is hívott, hogy hol aludtam.

Éééés: EK beprotezsált az egyik legprofibb táncegyüttes vezetőjénél, ősztől mehetek hozzájuk a felzárkóztatóba, igeeeeen!!! :)
Megkértem a tánccsoportvezetőt, hogy az esti bugárkáimat ne tekintse referenciának, mert már nagyon részeg vagyok, de szerinte a b. eltáncolása részegen már maga a referencia. :D

Hajnalban még bedobáltunk a parkolóórába egy kis zsetont (bár a rendszer hülye, mert a hajnalban bedobott 450 Ft-tal reggel 9.25-ig engedte a parkolást hosszabbítani, de másnap kimagyaráztuk magunkat, köszi a parkolóőrnek!!!), majd sokáig aludtunk EK-val. Összebújva. Úgy látszik, én erre bukom. Nem sok minden történt, nem tudom, mi lesz EK és köztem. (Béká szerint szép gyerekeink lesznek. Ha EK-ra hasonlítanak, akkor szerintem is, de nem akarok vele járni.)
Dél felé még megkávéztunk-megreggeliztünk a városban, elmentünk Leányfalura, majd hazafelé azzal szórakoztattam magamat, hogy észak-Pest számomra végre kiismert útjai közül megtaláljam a legrövidebbet. 40 perc alatt értem az Örsre Leányfaluról.

Délután már főzte a Csipet-csapat a bográcsgulyást a városszélen, olyan sem volt még, hogy több lány van, mint fiú. Kaptam fuvart, reggel a Megyeri-, este a Lágymányosi hidat használtuk, arra sosincs forgalom, nem járatódtak még be, hálistennek.

A hegyről látszott a tüzijáték, utána még hajnalig ettünk, sztorizgattunk a diófa alatt (mindig van olyan ottlévő, aki nem járt aktuális történetünk helyszínén, sajnos én is: Görögország miatt maradtam le arról, hogyan sétáltak fel-alá Surányban mindenki kezében 1-1 kempingszékkel), majd a hideg elől bemenekülve a házba még átnéztük az erdélyes képeket.

GörisTimi nem látott másfél éve (szerinte túl durvák voltak az edzéseink, ezért abbahagyta), társasági lény vált belőle és nem nagyon szállt le rólam, hogy hogyan adtam le huszonkilót. Dehát nem adtam le annyit! De.

Az éjjeli lekocsikázást anyuékhoz elhalasztottam reggelre, de mivel Anyutól nem jött az ébredés utáni jóreggelt sms-e, én már a faluban voltam a teleknél és nem mertem lemenni, ne zavarjak.

Azért hittem, hogy apám reggel 9-kor már nem alszik, vezetés közben rácsörögtem. Közben viszont észrevettem a főtéren, hogy a túloldalt parkol, így beálltam mögé, dudáltam, közben a telefont is felvette. Nézzél hátra. Mivan? Nézzél hátra! Nem tudom mi van, itt dudálnak rám! Mondom, én vagyok, aztán gondoltam, a hangomnál valósabb élmény a látványom, ezért kiszálltam úgy mezitláb (ki tud papucssaruban vezetni?), és bekopogtam a kocsiablakon. Jé, te itt vagy? Várj, a telefont még lerendezem! Az én voltam, Apu.

Elmentem vele Pityubához borért, ahol kikérdeztek, hogy mikor megyek már férjhez és elmagyarázták, hogy ki fogok csúszni az időből (én meg nem akartam nekik elmagyarázni, hogy legutóbbi udvarlásnál a fiú csöcsikének hívott, ezért akkor inkább leszbikus leszek, köszönöm), aztán apám büszkélkedett a néptánctudásommal, meg hogy tudok jégkorongozni (próbáltam felnyihogás nélkül végighallgatni, inkább nem magyarázom el neki, miket nem tudok), aztán Anyu még mindig nem morzézott, így megkávéztunk a faluban, bevásároltunk, mire hív, hogy kész a kávé.

Strandoltam velük, aztán délután visszarohantam táncolni agglomerációs községbe, ahol a zenekaron kívül csak Ess-sel sikerült találkozni, aki kifejtette, hogy a halpiacról csak A-t tudta elérni, ő sem jött, hehe. És az iwiwfotóimat nézegeti. Még siránkozott azon, hogy nincs párja, mire kiabálva elküldtem a pixisbe, azonnal elnézést kért.
Kifejtette, hogy most leülepedett benne valami és rájött, hogy érez irántam valamit. Befogtam a számat, ez hülye.

Kértem, hazafelé segítsen visszatalálni a Megyeri-hídra onnan, konvojban menve egyszercsak lehúzódik, hogy elbúcsúzzon, onnan már ismerem az utat. Még picit utánamentem, mert jobb szeretek Rákospalota felé menni, mire újra félrehúzódik, hogyakkor ugorjak már be hozzá egy pirítósra libazsírral. Aha. Ahhoz meg pálinka dukál, akkor meg már álljon be az udvarra a kocsimmal, akkor meg már ott aludtam, azaz hát mást. De nem kezdem vele újra.

Igaz, szombat estére sötétbenfürdőzést terveztünk, de azt elmosta a vihar. Ígyhát Ess vacsorát főzött nekem, és fél este a kutyát kerestük, aki elszökött közben és meg sem lett hajnalig, de felébredve már ott aludt a hálóban. Hogy két kapun, egy ajtón hogy jutott be és hogyan volt bátorsága a hálóba jönni, még nem tiszta nekem.
Innen üzenném az avenziszosnak, hogy ha hőbörög, akkoris neki volt elsőbbsége, én csak mosolyogva és indexelve álldogáltam, de sem az egyirányúvá váló utca, sem az, hogy ő a belsőbe akar kanyarodni nem változtat azon, hogy alárendelt útról a balrakanyarodó megy később.

Vasárnap már csak Mesterségek Ünnepe, szájtátott táncosbámulás, végre megtalált ékszerkészítő, akire kikerekedett (pesti lányos) szemmel néztem, hogy egy tanyán él Somogyban, ott készíti a szépségeit. Izé, él egy ilyen szép és kedves lány tanyán? És ilyen divatos ékszereket képes készíteni? Néha át kell formálnom a városközpontú nézeteimet.

És végül egy még sosemhallott bók, hisz ez a blog továbbra is lelkem támogatója:
a büféssrác rákérdezett, kérek-e számlát, de szerinte ilyen gyönyörű lány nem lehet APEH-ellenőr. Hangosan nevettem.

komment

-

2009.08.22. 16:15 :: Tobber

Korcsolyáztam álmomban. Szerintem jöhetne a tél. És végre mutogathatnám, hogy fogytam, erre vastag, jócskán kövérítő pulcsis divat lesz idén. Legfeljebb divatjamúlt szaténblúzokban fogok járni...

//

Gazdasági kollegina okosnak tarthat, mert a Nagy Hajtásban átsétált szerdán, hogy segítsek már neki. Nincsenek főnökeim, mit segítsek? Fejtsem már meg a céges újságban a rejtvényét, mert elakadt. Megfejtettem.

//

Ha a szervezet jelez, hogy mit akar enni, akkor adott étel egy alkotóanyagából lehet hiánya. A két hét alatt négy üveg nutella megevése nem régi bajok visszaköszönésének előjele, egyszerűen mogyorókrémhiány volt a szervezetemben.

komment

-

2009.08.19. 11:15 :: Tobber

Hamár hülyét kapunk a gyakorlatozó gépek hangjától, a gazdasági vezetőnkkel lementünk a Dunaprtra megbámulni azokat. Csak akkor nem jöttek, amikor ott voltunk.
De legalább összefutottunk ott Illetővel, GörisPével és Céges Félisten tavalyi liezonnal, akivel ott is ragadtunk megtárgyalni, hogy miért romantikus hely az állatkert, ha egyszer szerintem irtó büdös, és hogy én majd parfümériákba fogom hordani a gyerekeimet.

Btw, Müzli kérésére sem tudok sajna tíz olyan illatot mondani, ami hozzám illik, kettőt használok rendszeresen, az egyik a pasibolondítós Kenneth Cole Black, finom jácinttal, tubarózsával, violával és lótuszvirággal, a másik szintén KC-ra sikerült, a reaction, ibolya, dinnye, mandarin nyáresti táncolásokra, sétához.
Ezenkívül lapul még otthon ritkán használt, rózsaszín tüllbe öltöztetett Lanvin Jeanne, ami télen idézi meg a nyarat mindenféle gyümölcsillatokkal, és többre nem is emlékszem, hogy lenne otthon. Pedig van, de biztosan nem jött be igazán.

És azon gondolkoztam éjjel, divatújságlapozás közben, hogy ki is a kedvenc divattervezőm. Egy akinek imádom a munkáit és egy olyan, akit magam is hordanék. Még rágom magamat rajta. Megrögzött elképzeléseim vannak az öltözködésemről mostanában, amit Bé azzal szokott bizonyítani, hogy tökéletes érzékkel megy oda ruhákhoz, hogy ez tobberes. És mindig beletrafál. Néha a méretembe is jobban, mint én magam. Szóval divattervező, Müzli?

//

Este jártam életem eddigi legjobb táncházában. Bár a zenekar késett fél órát és nagyjából csak én voltam ott táncos eleinte, sőt nehezen rázódtak bele a dallamokba, végül ismerős hangszere is előkerült, kéréseink is teljesültek és olyan remek bulit csaptak, hogy a közben 50 főre felhízott tömeg nem akarta elengedni őket, ezért csendrendeleti tíz óra után még kb. egy órát ráhúztak akusztice.
Szünetekben fröccsöztünk és kibeszéltük a világ dolgait, nem mellesleg a kicsit őőőő xarkeverő, és ha nem ő van a középpontban, akkor hatalmas műsorokat csapó Ess is hiányzott. Értsd: nem hiányzott.

komment

-

2009.08.18. 11:27 :: Tobber

Innen szeretném üdvözölni azt a négy tűzoltót, akik ma reggel megbámultak a Dunaparton.
És kicsit irigylem őket, mert legalább látják is a napok óta itt gyakorlatozó redbullerrész repülőket, mi csak hallgatjuk a zúgást és nem kicsit zavar a munkában.
És irtó szmogot csinál, miért kell ezt az egyébként is szmogos belvárosban megrendezni?

komment

nyaralás utórezgések

2009.08.17. 21:39 :: Tobber

További fotó- és filmcserék. Egyen szórakoztató, hogy zene nem hallik, mert béna a filmes, némafilm-táncolnak. A hullámzós hajón, szal néhány lépés oszlopkapaszkodásba fordul. Börleszk.
Volt, ahol azt hittem, csak fotóznak és kicsit untam, ezért a mosoly alatt halkan állathangokat adtam ki. Az egyikből film sikeredett: lelkesen nyihogok.
Jól van na. Nem szeretem az ingerszegénységet.
Ma este pedig csak műkörmöztem, és meghallgattam a 18 éves balaton-parti hívását, hogy nélkülem nem buli a buli, menjek le. Végülis...

komment

néptánc

2009.08.17. 15:56 :: Tobber

Azt silabizáltuk, hogy fotók alapján felismerhetőek-e, mit táncolunk. :)
Igen.
A kéztartásból, lábtartásból, és főleg, hogy kik állnak a sorban.
Így jutottam el most épp egy sesztorkáig a neten publikus fotóink közül. Éjszakai, tengerparti ugrálás. Aligruhákban, éjjel is meleg volt.
(Aki magától nem talál rá a képekre, tőlem kérhet linket.)
És egy sosem publikált kép rólam. Bizonyítandó, hogy még van tíz kiló feleslegem. Főleg deréktájt. De legalább az itt nem látszó combom hosszú, igaz ez negatívumként hangzott el a számból egy katonás előadás előtt...


//

Kezdem gyűjteni a húsmentes sós ételek receptjeit. Persze lehetőleg szénhidrátszegények is legyenek. :S Sütemény és saláta nem jöhet szóba és az ételek kb. 70%-át nem eszem meg.
Ma eddig pogácsa, tejfölös lecsó, estére khöm nutella.

komment

Hétfő

2009.08.17. 12:33 :: Tobber

Húzom az ajtót, mint orosz mesében a földből a répát, csak a kilincset nem nyomom le hozzá.

//

Tobber: - Ma te vagy a harmadik kolléga, aki nem köszön z és j sem tette.
- Amint beértél, velünk futottál először össze, köszöntünk egymásnak de te láthatólag nem voltál még magadnál: hétfő reggel volt és te vigyorogva jöttél.

komment

süti beállítások módosítása