HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

2005.12.30. 13:46 :: Tobber

 ...nopersze flott angolságomat azonnal a nemzetközi főmuftival kell palléroznom, juhé!

 

komment

2005.12.30. 13:41 :: Tobber

Az ablakom előtt egy kis kertecske van, amin a viharos szél felkavarja a havat, és a magasba emelve forgatja a porhót. Gyönyörű, állandóan ezt bámulom! :-))

Kb. ennyi jó a mából, ezer kávéval is alig élek az álmosságtól. Ilyenkor kezdek bőgni, ajaj!

 

komment

2005.12.30. 10:00 :: Tobber

No, most már beérhetne néhány ember!! Akkor milyen idő van errefelé, ha a FINNEK(!!) betelefonálnak, hogy nem tudnak bejönni?? :-D

 

komment

2005.12.30. 09:49 :: Tobber

Kaffa idő van! :-) Itt a hegytetőn 25 cm hó, ömlik tovább, szélvihar, hó alatt a lefagyott járda, a busz meg nem tud feljönni a hegyre. Asszem itt télen a hegymászófelszerelésemet kell hordjam. Az első nap már gyalog másztunk le. Felfelé izgibb.

Somogyban (Doki) 40 cm hó van, Eger környékén (rumcájsz) viszont semmi, csak az eső ömlik!

Ma már beszélgettem reggel Dokival, meg édes smseket küld. De asszem, én jobban belelovalom magamat, mint kéne, úgyhogy visszaveszek.

Ja, El megint lázas álítólag, ma jön haza, már ha le tudnak itthon szállni a gépek!! :-/

És rumcájsz este 11-re érkezett meg gardróbot szerelni, hajnali egyig fúrtak, fűrészeltek. Biztos szeretnek a házban!! És kb. meghalok az álmosságtól. A hétvégém csak alvással fog telni. Asszem.

 

komment

2005.12.29. 16:15 :: Tobber

"Látunk holnap reggel!" :-D

Annyira aranyosakat mondanak a külföldiek (ezt épp a szlovák lány)!!! :-))) Igaz, hogy néha nem értem, hogyha magyarul beszélnek, de annyira igyekeznek néha magyar szót szólni!! :-)) (Bár nem nagyon megy...)

 

komment

2005.12.29. 15:58 :: Tobber

Szeretnék elutazni. Szeretnék végre egy erdőben csatangolni. Jó levegőt szívni. Már a tegnapi étterem is szinte vidék volt a belvárosi tartózkodásaimhoz képest. Pedig most is a hegyen vagyok. Csúszik is, mint állat.

Nem akarok egyedül lenni. De nem akarok élettársat sem. Ez így együtt ideális, nem??

:-)

 

komment

2005.12.29. 15:46 :: Tobber

Nyomom a kávékat, de majd' beájulok. Húzok is haza.

Ahol viszont nem fogok tudni ledőlni, mert köcsög rumcájsz bár mára ígérte, hogy jön, még nem is ért fel Pestre. Anyám nálam dekkol 11 óra óta. Hogy lehet valaki ekkora paraszt, hogy így szórakozik az emberek idejével, pénzével???

Nem tudom, mi lesz a továbbiakban. A munka bizonyára felpörög. Node a magánéletem???

Hívjál fel, Doki, annyira jó lenne!!!!!! (Este hív, hogy kitaláljunk egy időpontot, amikor leutazom hozzá körülnézni, sosem voltam abban a városban!!)

Ui: Tegnap beszélgettünk arról, hogy milyen régen nem voltam Pest határán túl. (Pasi munkája, az én nemszabizhatokom, aztán egyedülminek.) És felsóhajtottam, hogy úúúgy mennék akár 2 napra is a kedvenc mátrabéli hotelembe, x-be! Mire felsikolt, hogy neki is az a kedvence!!!! Nem is hiszem el. Hány hotel lehet Magyarországon, hány tájegység, hány erdő, a Mátra Somogyból még messze is van... Hihetetlen!! :-)

 

komment

2005.12.29. 12:42 :: Tobber

...szóval feljött teázni... Aztán fél éjszaka beszélgettünk. Mindenre emlékszik, ami történt, amit mondtam, ahogy végetvetettem...

Aztán ottmaradt reggelig, ő hozott be.

És olyan dolgokat mondott, amik felkavartak. Hogy ő igazából miket is szeretne. És nagyon jól hangzik...

DE: 250 km van köztünk. Bár hetente többször a fővárosban van, a bejáratott praxis vidéken. A távkacsolatban meg egyikünk sem hisz...

Jesszusom.

Mondtam, hogy fel fog kavarni!!!

 

komment

2005.12.29. 08:43 :: Tobber

Huh. Nagyon huh.

Talált. Felkavart. Nagyonis. Doki. Tényleg fogyott 30 kg-ot. Nem lett szebb (orbánvé és öreg mátégábor keveréke), de ami belül van!!!!

Te jó ég, miket mondott nekem!!!! :-) Végre nem a szokásos hogyanvigyemágyba duma (ami mellesleg lehet igazán szórakoztató!!), csak ültünka világvégén a régi kedvenc helyünkön (istenit ettünk!!!), és órákat beszélgettünk... Volt miről. Rosszul számoltam, már 4 éve nem láttam!!

Aztán feljött hozzám teázni...

Majd írom tovább mindjárt!

 

komment

2005.12.28. 16:18 :: Tobber

Nos, itt várok glédában a fél ötre. Eszünk finomat. Vígan leszünk. Minden hepi.

Nem akarok dolgozni, otthon akarok aludni. Holnap talán rumcájsz befejezi a gardróbomat. Most már minek, úgysem rángatok senkit ágyra mostanában... :-((

Lefokoztak posztilag a szerződésben. Hova lehet ezt még lefokozni??? No mindegy, a fizum u.annyi, az a fontos! :-) És megkért a pénzügyes, hogy ha nem haragszom, akkor inkább készpénzben fizetnék 30-án a négynapi fizumat, mert az utalásokat már elküldték a karácsony miatt hamarabb!!! :-)))

Az elődöm, aki csak munkerőközvetítve van ide, simán átad egy csomó dolgot, még így is marad olyan, főleg gazdasági dolgok, amiket ő nem csinált... Viszont az előző lány elment, mert fura elvei voltak, az előtte lévőt meg kirúgták, mert elviselhetetlen volt. Hihi, a finn állítólag odament hozzá és azt mondta, te be vagy rúgva!!

:-D

 

komment

2005.12.28. 13:45 :: Tobber

Az új cégnél kb. mindenki szabin, úgyhogy egy közös ebédelésen túl most jön egy közös sütizés, és már lebeszélve, hogy megyünk közösen korizni. No, ki vetette fel?? :-D

Beszélgettem a finn főnökkel, érdekes személyiség, és könyörögve kérem, hogy angolul beszéljen, mert a magyarja aranyos, de lassú és érthetetlen... :-D :-D

Doki már úton van, ma háromszor hívott, hogy hová menjünk (volt nekünk anno közös helyünk!), meg hogy mi van rajtam, mert ő is aszerint akar öltözni! :-)) 37 éves, nem kamasz! :-)

 

komment

2005.12.28. 11:54 :: Tobber

El este telefonálásunk után belemászott az árokba, most a szerelőnél vesztegel Egerben. Állítólag.

Nem hiszem.

 

komment

2005.12.28. 10:23 :: Tobber

Még felbátorodva megírtam néhány smst El-nek, persze nem mer válaszolni... Asszem, kicsit felhúztam magamat. Talán sok volt az idegeskedés mostanában, de nem akarok állandó önkontrollban élni. Most jóóól kiadtam neki!!!

Doki nem biztos, hogy ilyen időben felér a városba, feléjük még hó esik. Itt már eső hajnal óta...

 

komment

2005.12.27. 23:22 :: Tobber

Hát igen, vége El-lel. Valami hóesésbe került vidéken és nem ért fel eddig... Most már ne is jöjjön, nem hiszek neki. (Bár Egerben üdülő szüleim szerint tényleg hatalmas havazás van arrafelé!) De annyi ilyen jött már össze!! :-((

Kár, mert jó volt, amikor itt volt, varázslatos figura. Nohát ez van, ha idióta Tobber egy kicsit is kiadja a lelkét is egy férfinak. Most szigorúan visszatérek az őszi stratégiához, abban legalább nem sérültem!!!!!! Jobb az nekem, mert azt fájdalom nélkül ÉLVEZTEM!!, ha már anélkülis para vagyok teljesen!! :-(

Megpróbálok aludni. Nem fog menni, pedig holnapra frissnek kellene lennem. Bár nem tudom, mi a fenét várok a holnaptól, hiszen nem is láttam már sok éve Dokit, és anno is én hagytam ott... De mocsok egyedül érzem magamat!!

 

komment

2005.12.27. 18:00 :: Tobber

Elnézést, ha most minden további értesítés helyett ide írok, hogy mi történt ma velem. Ha egy kicsit rendeztem soromat, akkor többre is képes leszek!! :-)

Ma kezdtem az új munkahelyemen. Kb. a 3/4 cég szabadságon van. Az elődöm segítőkészen adogatja át a munkát, már átlátok pár dolgot. A főnököm (a pügyi igazgató) is bent volt vagy 10x ma, meg én is nála többször. Eleinte érthető feladatokat adott, majd egyszercsak kezembe nyomta az új adótörvényt, hogy derítsem ki ezalapján, hogy ha cash pooling rendszerű az elszámolásunk, akkor hogyan vonatkozik rájnk az alultőkésítéses paragrafus.

Öh. Mondtam én, hogy nem lesz sétagalopp!!! Kértem tőle két percet, hogy magyarázza már el a cp rendszer lényegét. (Lehet, hogy másoknak ez egyértelmű, akkor itt tessék mosolyogni! :-) Nekem ezt sosem tanították.)

Azóta ezt nyomozom, ha valakinek van infója, írjon pls!!!!

Szóval ez a trükk, amiért korrekt fizut kapok, többet, mint elődeim vagy a kreditkontroller... :-/

Aztán csörgött a mobilom. Exfőnököm hív, hogy 1. hogy vagyok, 2. ráérnék-e 29-én megoldani a reggeli munkát, mert nem érnek rá az egyetemisták. Nem tudok segíteni, nomeg én is be bírtam menni az államvizsgám hajnalán... Azért elcsacsogtunk a picúrról, meg hogy hogy van, meg milyen az új helyem... Kellemes beszélgetés volt mellesleg... :-)

Aztán bejött a főnököm fél ötkor, hogy az időjárásra való tekintettel (a hegyen bő 10 cm hó esett le!!) induljunk el haza... :-))) Hát, beletrafált, nem járt a busz, úgyhogy gyalog másztunk/csúsztunk le a moszkvára!!! :-/

És ímé egy kép az irodai kilátásomról (háttérben Pest látszana, ha nem ömlene a hó):

 

komment

süti beállítások módosítása