HTML

Tanulás

2022.02.23. 19:02 :: Tobber

Meg kéne tanulnom értelmesen kívánni. Az oké, hogy legyen egészség, meg pörgés, de kontrollált pörgés lehetne?

Kaptam az új feladatot, kedvesen fogadott a csapat (én meg fosok, mert nem szoktam embereket irányítani, nekem a munka kooperáció és nem kiosztás, bár voltam már ilyen szituban 4-5 éve és élvezte a kis hatalommániás miniegóm élveztem a figyelmet).

Főnök leszúrt, hogy miért csak 95%-ot osztok olyan céljaimra, ami egyértelműen 100%-osan teljestett, szóval felhúzta a prémiumomat. Kb. már el is költöttem a cirkócserére meg a parkettacsiszolásra, pedig a másodikat Kócossal fogjuk megcsinálni. Max. ronda lesz.

Intéztem iszonyatprofi kontaktlencsét, mert tizensok éve nem lőtték be a dioptriámat és csak a szemüveg romlásához viszonyítva rendelgettem erősebbet, kiderült, hogy 1,5-1,5 dioptriával kevesebbet hordtam, mint kéne. Mázli, hogy csak ritkán kontaktlencsézem, mert most télen is allergiás a szemem, nem is láttam jól velük.

Az optometrista meg is jegyezte, hogy a rossz szeműeknek más a viszonya a rosszullátáshoz, 1-2 dioptria alulkorrigálást is elfogadunk, így hatos felett ezért már fél dioptria ugrások vannak, ez milyen genyaság! Tényleg nehéz a lézert negyedeket állítani? (A szemüveglencsémet is le kellett gyártatni, ez milyen már.)

Megkértem, hogy most pár évre lőjjük már be pontosan.

A másodikra kipróbált próbalencsével mentem haza a sötét, alig kivilágított utcámban és elképesztő messzeségekbe elláttam! Komolyan, el akarom venni az optometristát férjül, nekem ezer éve nem volt ilyen jó a látásom, kész életminőségrobbanás. Szép-kártyával, meg is érkezett mára, jött a hidegzuhany: a bolt bezár, tehát többet nem rendelhetek, elveszítem szem elől ezt a pasast, pedig akarom!!! Elkértem ma a nevét (kb. Kovács Tamás, baszki), kinyomozom a rendelését, amikor szemüveget veszek majd.

Ja, az olvasószemüt is bemérte, ha már bent volt a lencse: +1,75 dioptria mindkettő. Csoda, hogy nem láttam közelre? Azt már csak a netről rendeltem (bizony, vannak optikák, amik a bemért szemek adataiból készítenek egyedi, nem kínai fröccsöntött szemüt), úgyis ritkán olvasok lencsében, az a sport-utazás-táncra van.

Brillíroztunk az online kvízeken. Jártam a hétvégén a csajoknál kreatívkodni, ami nekem hátradőlve röhögéssel telt, kellett némi szeretet, majd átmentem Vácra kreatívkodni, amit imádok (a várost, meg a tevékenységet, meg a dugó nélküli vezetést) és fel is tettem a lakásban, és a lány is az én művemmel büszkélkedett este.

Aztán Kócossal átrendeztük a hatalmas dekorációs szekrényemet, ami 90% karácsonyi dekor, a többi minden más dekor, színek szerint ledobozolva minden.

Rendeltem egy ruhát az esküvőre, mert tuti nem fogyok le két hónap alatt, ha zsíron élek. Készülünk egy meglepi szülinapra, ajándék, 40 vendég, dekoráció meg szendvicsek, aztán márciusban irány hat nap vidék huszonsok lánnyal, kb. az tartja a lelket bennem.

 

Merthogy betettek a héten egy céges online oktatásba, aminek az alapjairól semmit nem tudok, de jó, ha látok ilyet. Tehát tudom, hogyan számolok ki valamit és hogyan szerepel a rendszerekben, milyen szerződésekkel mit intézhetek sz embereinkkel, de hogy mi a fene az a valóságban, arról dunsztom nincsen. Mivel a munkából nem vettek ki, ezért minden nap a nyolc óra oktatás után dolgozom esténként, meg a szünetekben. Köszi óránként tíz perc nem gépnél végzett munka! És akkor pénteken van a vizsga. Amit a héten adnak le, este munka után még tanuljuk is meg. Én mára elvesztettem a fonalat, a délelőtti részt csak fél füllel figyeltem, hogy ne akadjanak le az idegeim. Egy órát a végén meg rögzítettem diktafonnal, mert annyira sok fontos részlet hangzott el, azt majd este kitisztázom (tudom, hogy illegális, majd törlöm mindjárt).

Szóval pénteken szorítsatok!

Szombaton kocsmázás és játék a cimbikkel, remélem, ha már Dunapart, Kócossal sétálgatunk is egy nagyot romantikázva. Remélem, vasárnap alszunk, hétfőtől mélyvíz az új munkákban.

komment

süti beállítások módosítása