HTML

Nyár

2022.06.11. 16:42 :: Tobber

De utálom. Szétrohad a szemem, szájpadlásom az allergiától, hat napos szúnyogcsípések viszketnek.

Az megvan, amikor ebédelni nincs idő napokig, annyi a munka, és mindig az kérdez rá aktuális státuszokra, akiknek az ügyét hátrébb priorizáltad? Rutinos hablatyoló lettem a válaszokkal. Ritka szar érzés, szeretek mindennel alaposan és precízen végezni, megfullaszt a belső kényszer, hogy tükörbe bírjak nézni, ez most képtelenség. Jaj, majd mesélek a maximálisan vagy utálom magamat szituról.

Készül a teraszom és alig várom, hogy berendezhessem, csak épp lecsapott egy sokórás özönvíz és csapkodnak a villámok ez meg itt egy nyitott tetőterasz.

Jártunk vízparti táncolni, ahol párjaink addig kibeszélték az élet nagy dolgait, kaptam tonna csokoládét, pedig még a Mikulások és nyuszik is megvannak. Jártam hematológián, amin megdöbbentem, hogy E-vel írják. Gyártom az ékszereket, mert kikapcsol, közben megint sorozatválság van. Nem bírok elengedni unalmas sorozatokat, de nézni sem, kafa. Túl sok időm van.

Ismét elmegy egy közeli kolléga, gyorsan körbehintettem, hogy túl vagyok terhelve (és van feladat, amibe még bele sem kezdtem!), mielőtt újra rámbíznak egy több hónapos betanítást és addig 250 ember támogatását, mint tavaly fél évre.

Múlt hétvégén magam alatt voltam, a végrendeletemen agyaltam. Az ingatlanok a szüleimé lennének (bár nem szorulnak rá szerencsére). Az ingóságokból tehetnék jót emberekkel, vagy állatokkal, pár millió áll autóban, nyugdíjpénztárban, kreatív alapanyagban. És hogy mi lenne a macskával. Bár azt Kócos és Anyu is megígérte, gondját viseli, inkább a felnevelőjének adnám oda, akinél a szülei most is élnek, némi havi járadékkal. A nagyértékű kreatív alapanyagaimat a lányokra hagyom, csak előttem a kép, ahogy az 1-2 pocok bespájzolna belőle, úgyhogy lehet, hogy azt is név szerint kellene megjelölni, ki válogathat? Van olyan, hogy hagyatéki intéző, mégse Anyu csinálja? Írjak leveleket, vagy tűnjek el szépen csendben? Fuh, sok a megválaszolandó kérdés. A papírjaim rendben vannak (meg a kreatív szekrényem is komolyan elrendezve méret, fajta, színek, célok szerint), adósságom nincsen, mi még a teendő? Ha nincs is valaki mélyponton, akkor is agyalhatna ezen. Elnézve Anyuék huszonévig folyó hagyatékiját, ami után úgy a negyed értéket kapták csak meg…

 

komment

süti beállítások módosítása