HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Tavaszi morzsák

2022.05.13. 11:42 :: Tobber

…és akkor megérkezett a két génvizsgálat eredménye, nincsenek trombózisra hajlamosító mutációim.

Ki is váltottam a gyógyszert, amit perimenopauzára kaptam. Merthogy ezek a fájdalmas kismedencegondok nem fertőzések meg könnyen kezelhető tünetek, hanem hormonbaj.

Az az általános (enyém) tévképzet, hogy ilyenkor már alig történik valami női a szervezetben, ellenben (az enyém) lelkesen ontja a petéket és nagy eséllyel lennék ikerterhes (nem osztottam meg a feltoluló érzéseimet a dokival), felgyorsult ciklus és elhúzódó vérzés, felkavarodott rendszer („koromnak megfelelő”, de ha még egyszer elismétli az úgy 33 éves dokim, felhívom rá a figyelmet, hogy ez 45 éves nőnek bántónak hangzik, bármennyire is tárgyilagos és az anyja lehetnék).

A patikusok összegyűltek, ezt a gyógyszert nem ismerték, úgyhogy megtudtam közben, melyiknek mikor kellett az endometriózisát műteni. És majd számoljak be (ebben a patikában mindig ezt kérik, nekem szimpi).

---

Aztán leadtam a határidőst a lányokkal. Tegnap bementem az irodába, elbúcsúztam a céges masszőrtől, akit a kollégáknak intéztem hetente, és egyedül én nem tudtam járni hozzá, mert akármilyen óvatos is volt, begyulladtak az ízületeim tőle.

---

Aztán élőben találkoztam a lánnyal, akit hónapokig betanítottam online és irl is jófej kellő szarkasztikus humorral és öniróniával, velünk töltötte a napot. Ez hiányzott. A régi bentlétek, amikor könnyesre nevetjük magunkat, senki nem feszélyezett, pedig a bárd a fejünk felett.

---

Aztán hazarohantam, mert jött Kócos, akinek kekszstopot vezettem be egyelőre, én még nem láttam ilyen kedves pasit, akitől még a kekszet is megvonják. És bújt és hozott úgy két kiló gyümölcsöt, ami a meglévő egy kiló eper, fél kiló szőlő, tizenöt kiwi és tonna narancs mellé épp elfért a konyhapulton, felszerelte a kinti árnyékoló függönyt és visszaszerelte a festett korlátra a belátástakarót és 30 fok és csodaszép este, idén többet kihasználjuk a teraszt.

---

Terveztem mindenfélét, például teraszbútort is a szép-kártyából, de amióta élelmiszert is lehet vásárolni belőle, erősen fogy.

---

Aztán a nappal cuki, éjjel szociopata macska hajnali háromkor indiánüvöltéssel végigrohant a lakáson, felpofozta a plüssegerét és ijedten berongyolt az ágy alá(???), amire Kócos felkiáltva felébredt, na én többet nem is aludtam éjjel.

---

Ja, Párizst áttesszük őszre, nem vagyunk formában és akkor nagyon szolidan fogalmaztam.

---

Indítottunk egy új csoportcsetet a lányokkal, csak a legszórakoztatóbbakkal, szegény Kócostól elvonta este a figyelmemet.

---

Tegnap gyanúsan nem fájt a gyomrom, ami a napok 99%-ában elképzelhetetlen, végiggondoltam: csak rántottát, fél szelet barnakenyeret és gyümölcsöket (meg némi növényi tejszínt az epren…) ettem egész nap. Szóval megint felmerült, a tej/kazein lenne a ludas??

komment

süti beállítások módosítása