HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Tavaszi sprint

2021.05.12. 15:50 :: Tobber

Ilyen hétvégére vágytam.

Pénteken elmentem a depressziós félvér öregasszony fotójú igazolványomért meg ismét matekozásra bírtam embereket, most a gyógyszerész nem bírta kiszámolni, amit a dokim sem csütörtökön. (Amire be sem jelentett a biztosítóm, csak nekem igazolta vissza, úgyhogy várhattam egy órát.)

Szombat reggel átmentem kreatívkodni a csajokkal, meg tonna pizzát betolni, nyilván nem is lett kész senki semmivel. :D Ejj, ezer éve nem nevettem ekkorákat, már tervezzük a nyarat.

Este meg átjött Kócos persze, vasárnap leparkoltunk az Akadémiánál és felsétáltunk a Margitszigetre street food fesztiválozni TCsV-vel idilli hármasban. Napsütés, 22 fok, isteni pulled pork, fish&chips, gofri, churros, még kávéztunk is egyet a homokkal felszórt beachhangulatú helyen a Dunát bámulva. Ott laktam szemben öt évig, de nem húz vissza a szívem a Pozsonyi úti szutyokba és madárpiszokba.

Sétáltunk egy nagyot, otthon Kócos bealudt hozzámbújva, addig folytattam a kreatívkodást. Este még rendeltünk egy nagy adag ételt, én így készülök a fogyókúrára, jó? :D

(Hétfőtől nem eszem.)

Tegnap rákérdeztek spanyolon, akarjuk-e folytatni, de lövésem sincsen. Hasznos, mert legalább nem felejtek, de nyűglődés néha. Főleg, hogy jövő héttől heti öt nap irodai munka páros-páratlan hét felosztásban.

Egy dolgot döntöttem el, autóval fogok járni. Utálom, ha bkv-val megközelíthető helyekre autóval megy valaki, kisgyerekkoromtól csak azzal jártam, de a napi két óra utazgatás kakiszagú hajléktalanok közt, meg tömött metrópótlón gépet cipekedve járványidőn kívül sem leányálom. Mindig eszembejut az a „nagy környezetvédő”, egyébként szimpatikus anyuka, aki három gyereket szült (túlnépesedett Földünkre, fszom!), 250 nm-es házat fűt, világít, takaríttat, az agglomerációból mindenhová autóval furikáznak, a trendi nem itthon termő avokádós diétájával, és volt képe engem lecseszni (metró-troli használóként, nem szülve gyereket és 38 nm-t fűtve), hogy mertem enni a hotelben egy kanál nutellát, amikor leesett a vércukrom, hivatkozva valami gorillákra. Hát jó. Akkor ezt a 8 km-t én is szívesebben megteszem nem tökigázva, nem cipekedve autóval havi tíz nap. Költségben ugyanott vagyok, mint a bérlettel, ha parkolóudvart használok (azaz egyelőre reggel nyolc körül volt hely ingyen is, köszi pandémiás parkolás).

Várom, hogy újra találkozzak bent a jófej arcokkal, hogy reggel a menzán készítsenek egy kéttojásos rántottát, jó lesz kicsit csiniben lenni, kikészíteni magamat.

komment

süti beállítások módosítása