HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Tavaszi pozitív

2021.05.07. 09:55 :: Tobber

Nincs menőbb, mint videóüzenetet kapni Papírkutyustól, hogy át szeretne jönni hozzám, aztán még cukin bele is integet a kamerába. Lehet ellenállni? :)

---

Az utcánkban mindenki az úttesten sétál, mert tankcsapda a járda, a minimális közvilágítást meg takarják a fák. Örömmel láttuk, hogy felújították a szomszéd ház előtt. Egyik oldalt úgy húsz méteren, a túloldalt tizen, aztán levonultak. Fontolva haladnak. A kerületem ilyen, polgármesteri szalagátvágós ünnepséggel adtak át egy vállalhatatlanról felújított bkv-útvonal új úttestet. Kemény 900 métert. Meg rehabilitálták a patakunk olyan 400 méterét, sok betonnal, térkővel, egyébként mindkettő pofás, szó se róla. Ellenzéki kerület vagyunk, ennek is örülünk.

(És kitettek egy harmincas táblát a harmincas övezetben, hehe.)

---

Az elektronikus személyim 23 óra(!) alatt elkészült. Mondjuk kéthetente járok a városban, hogy átvegyem, de milyen profi már (mínusz a fényképezőjük). Lesz benne csip, mint bennem, leolvassa a TAJ-számot, ahol van leolvasó, meg tárol vészhelyzeti telefonszámokat.

Nekem már az is bejön, hogy a felhőbe felirathatok bármit és csak kiváltom az egy kilométeren belüli hat patika egyikében. (Rendszerint a vastablettám, ez nem sok orvosi követést igényel.)

---

Volt excel középhaladó tanfolyamom, itt azért már ezerrel jegyzeteltem, mert tuti nem jegyzem meg, mire újra kell, képletek, függvények és pivot táblák, nagyon hasznos.

---

Kaptam immunerősítőt a dokitól, várom, hogy felugrik húsz kiló tőle, de erős leszek.

---

Reklamáltam a személyesen is ismernek kreatív boltnál, hogy nem a jó formákat küldték, azonnal küldték futárral a megrendelteket, a másikakat nem kérték vissza.

---

Holnap megyek kreatívkodva bandázni (még ihletem sincsen, mit készítsek!), a házigazda úgy örül nekem, mintha Harry herceg menne (neki szoktak örülni, ugye?). Viszont sajna így nem tudok halat rendelni. A kerületemben heti egyszer partizánkiszállít a menő halas étterem, én meg haltöpörtyűfüggőségben szenvedek. Nekik az nagyon finom, de szombaton öt körül szállítanak. Nem mintha nem ezer étterem szállítana házhoz nálam, vagy adhatnék kulcsot Kócosnak, jöjjön előbb. De nem szeretnék.

komment

Tavaszi mozgolódás

2021.05.04. 11:42 :: Tobber

Eluntam a spanyolt. A kvíznek lassan vége.

Cserébe a hétvégék érdekesebbek, pénteken Kócos állított be fehér ing, ingujj feltűrve, fekete nyakkendőben, hogy ő a bármixerem és jött nekem koktélokat készíteni. Oké. :D

Szombaton szülőknél anyák napjáztam, apám már annyira gyenge, hogy meg akarta nézni a kézi autómosót, de nem volt ereje eljönni a ház előtt parkoló kocsimig sem, inkább ledőlt.

Nagyon félek, hogy ilyen leszek öregen.

Vasárnap átmentünk TCsV-ékhez cimbizni, nagyon ránkfért. Ígértem a többieknek egy kört, ha rábeszélik Kócost az oltásra. Hozták is a tényeket ezerrel, de egyelőre semmi. Mindenki más be van.

Tegnap oktatás, irodai munka, utána intéztem új személyit a töküres központi okmányirodában, ahová azóta sem vettek új webkamerát, ÖT perc volt egy fotó elkészítése, amin egyébként gonosz félvér bűnözőnek nézek ki, olyan sötétre sikerült, kifókuszált-befókuszált a pasas a plafon és a fejem közt, anno az útlevelemnél is ez volt. Még csak afroamerikai sem vagyok, tök átlag magyar bőrszínem van. Egy elém tett olvasólámpa meg egy sima mobil jobb eredményt hozna, botrányos.

Postára is mentem, és érdekel, hol lehet csatlakozni valami tömeges perhez, rendszerint bedobnak értesítőt, hogy küldeményt hoztak, de nem vettem át, amikor egész nap itthon vagyok és fura mód a gls és dpd megtalál, majd a postán kioktat a nő, hogy nem várhatom el, hogy a postás cipekedjen a dolgaimmal, ki sem vitte ám, ellenben az értesítőn írttal. Halkan jegyezném meg, hogy a feladó fizetett azért, hogy kihozzák.

Tegnap egy pl. egy A5-ös, kb. 20 dkg-os borítékért álltam kb. 25 fős sorba a „dolgozóbarát” 8-18 h közti nyitva tartás alatt.

Ma is oktatás, este spanyol, aztán szombaton a kreatív lányokkal alkotunk valamit végre! Vasárnap Kócossal, TCsV-vel street foodozunk. Jövő vasárnap hozzám jönnek a lányok babrálni.

Aztán Kócossal három évesek leszünk, ha van bárkinek tippje, mivel készüljek, mit adjak, szóljon!!

Aztán pünkösdre is kéne valamit szervezni, akár család lassan, hó végén meg szülinap, remélem, felköszöntenek. Majd a macskáé jön. Majd apué. Majd Anyu 75, arra is kéne valami kedveset szervezni.

Meg az ötvenedik házassági évfordulójukra.

komment

süti beállítások módosítása