HTML

Tavaszi kicsi a világ

2021.03.19. 13:47 :: Tobber

Itt ömlik a hó és süt a nap! Imádom!

Naszóval felhív egy kedves kolleginám, hogy elbúcsúzzon. És elmesélje, hogy az apja hat éve együtt él régi tánccsapatom egyik tagjával.

(Akiről mindenki állította, hogy a lányokat szereti.)

---

Tegnap kaptam meg a második Astra Zenecát (ami nekem még mindig egy jégcsarnokot jelent :D), egyelőre jobban bírom, mint az elsőt.

Két hét, és ugyanúgy kb. semmit sem csinálhatok, de a parám csökkent sokat. :) Apu két hét múlva kapja a második Pfizert, Anyu júniusban a második Astrát.

Főnököm is érdeklődik, hogy vagyok, közben a másikat úgy kéne kiléptetnem, hogy minden (több tucat!) jogosultsága maradjon, ami a német-pakisztáni-bolgár multikáosz vonalon eléggé elképzelhetetlen, de ezért szeretem a munkámat.

Húsvétkor cimbikkel társasozunk (vagy újra végigcsacsogjuk a napot, még kiderül), aztán ideje a növénynézegetésnek, ki lehet tenni az áttelelt szépségeket. Idén nem akarok sok növényt, a hőség/szél miatt napi háromszor kell locsolni, nem bírja a derekam a sok vízcipelést a fürdőből. Majd ha lesz a teraszon jacuzzim (btw. miért nincsen???), akkor lesz kivezetve víz is.

---

Élvezem, hogy kócosan, melltartó nélküli pólóban csacsogok a kollégákkal, egyre több oktatásra lehet menni, egy négy félnapos tréning és egy két fél napos it lesz egy hónapon belül. Persze tengerbe vizet, mert van olyan szoftver, amit azóta nem használtam, hogy megtanultam, meg a mindfulness izé relaxációi alatt emailt válaszolgattam. Valakinek nem való a relaxáció, pedig a többi részre nagyon figyeltem, na.

Ja, a coachtanonc is cuki volt, elbeszélgettünk kellemesen. Ügyes lesz, de azért a cégnek dolgozó toptrénerek egészen más szint.

Egyik szimpi ingyen jógára fel akartam kelni hajnalban, de 1. képtelen vagyok felkelni lassú mozgásra, 2. túl sok ismerősömet műtötték jógától továbbromló ízületek miatt, inkább kihagytam.

---

Az adóbevallást hagyjátok jóvá a nav oldalán, már fent vannak. Hogy mennyi pénzt tudnék ebből én is használni, meg Dubaiba utazgatni állami gépen!!!

---

Aki tud, utaljon még Bezzegnek, jó?

komment

Tavaszi emlék

2021.03.17. 17:26 :: Tobber

Amikor a nagypapám a Pénzügyminisztériumban dolgozott és megbeszélést tartott, látta, hogy mindenki szétunja magát. Előkapta a mappáját és az általa készített/előhívott fotóimmal szórakoztatta a munkatársait.

Szerintem ez a legcukibb családi történetem.

komment

A tavasz mondjon le

2021.03.17. 17:22 :: Tobber

Rü-hel-lem a tavaszt.

 

Tüsszögök, az agyamig viszket az orrom, fejbőröm, tenyérnyi vörös foltok jönnek-mennek a bőrömön és iszonyat viszket, amint ruha ér hozzá, a szemem full vörös, minden pislogás irritál. Próbálok keveset levegőt venni és pislogni. És még nincs is nagy virágzás.

 

Erre rásegített a nagytakarítás, nincsen vége. Kócossal kimostuk a függönyöket, festékhibákat javítottunk a falon (le-felszerelt légkondi, konnektorok körül), takarítottunk, le-felhoztuk a kellő tárgyakat, és még pár napba beletelik, míg végzek, a Bubbles most ingyen visz-hoz, kevesebb, mint három óra alatt tiszta, száraz, illatos  kanapé- és fotelhuzatokat hozott vissza. Egy leakalappalaztakurva elhangzott a számból.

Az álló porszívóról mindenki lebeszélt, marad a régi.

 

Belehúztam az elkészített ékszerek fotózásába, rakosgatom fel a netre elég jó visszajelzésekkel. Ma a videokonfon is téma voltam, hogy nem vagyok hajlandó eladásra ékszert, festményeket készíteni, pedig lenne pár megrendelésem. :D Nem, amíg van munkám.

 

Most nagyon kell koncentráljak, így az Életképeket, a Szomszédok utósorozatát néztem végig a háttérben, arra tudok figyelni, katasztrófaturistáskodni, mondjuk ki. Hát, a Szomszédok gyenge. Az Életképek ellenben ritka xar, soviniszta, verbális bántalmazó kb. mindenki, halálos fenyegetéseket titokban tartanak, mert úgysem szimpi a célpont (mfv???????), valami eszméletlen, hogy ez 2009-ben lement közszolgálatin!
Nem tudom, mekkora protekciója lehetett Horváth Ádámnak, hogy ebből 114 részt hagytak. De a klasszikus színészek profik (kivéve ebben Kocsis Gergelyt), ezredik milliméterszámolgatásnál és mikroöltéseknél, ahol tizedmillik számítanak, meg pont eljut az agyamig. (Igencsak ideje egy új szemüvegnek a SzÉP-kártyából!)

 

A House of cards-ot kaszáltuk, Kócosnak nem jön be, Lupint megnéztük, cuki, de tele logikai hibákkal, Légikísérő nagyon izgalmas, remélem, kap folytatást, belekezdtünk a spanyol Elite-be, eddig bejövős. Plusz még nézem komfortsorozatnak a How I met your mothert, ami az ötödik évadig zseniális, hangosan nevetek rajta. Nem kellett volna elhúzni tovább, na. Meg a Black listet, még van három évad, de nem akarom elsietni, úgyis jön még új rész.

A Money Heist meg a Killing Eve meg várja a további részeket, mindkettő utolsó évad jön. Meg a podcast-ek ( a cégemnek is van, tök érdekes, csak mondom!), könyvek. Ennyire van időm, kedvem.

 

Hétfőn nem volt kvíz, hiányzott. Főleg a Tével csacsogás része.

Spanyol gyakorlós megy, a nyelviskolába nem iratkozom be, ellustultam, na.

Minden cimbi nyíg, hogy találkozzunk végre. Engem holnap oltanak megint, védett leszek Húsvét körül, de kb. senki más még nem. Ja, de, TCsV.

 

Agyalok utazáson is, hátha nyárra összejönne, de a parkettát kéne felcsiszoltatni, a cirkócsere/kéménybélelés is időszerű lassan, plasztikára is spórolok, bár az orvosok csak jövőre fognak ráérni, ha minden jól is megy.

 

De valami olcsó csak összejön!

 

Felfedeztem egy közeli éttermet, ahol remek a csirke-rizs-saláta, meg a rántott csirkemell salátával, rákattantam. Felfedeztem, hogy a város legdrágább sznob pékségéből lehet babkát rendelni, ami azon kevés édesség egyike, amit szeretek. Egy maroknyi kerül 760 forintba. Ritkán fogom enni, spórolok, mondom.

 

Két ismerős apukája halt meg múlt héten, kicsit ismertem őket. :( Illik koszorút küldetni a temetésre vajon?

 

komment

süti beállítások módosítása