HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Na

2018.06.21. 10:12 :: Tobber

11. éve a cégnél dolgozom.

Mindenkinek adott a lehetőség, hogy elmenjen home office-ba, nyugiban, otthonról dolgozni, vagy épp a kéményseprőt várni.

Kolleginának és nekem nem, mert olyan a munkakörünk, személyes jelenlét, blabla. Egyébként ha szabin van egyikünk, akkor is megoldja a másik.

Kicsit elegem volt, hogy ezalatt a kollégáim nem is elérhetőek, én meg nem is lógnék, de képtelen vagyok ebben a káoszban pontosan és alaposan dolgozni, szeretnék nyugiban megoldani 1-1 nehezebb feladatot.

Megkörnyékeztem a kedvenc business partneremet, meg a HR-es összekötőnket, hogy ugyanmár nézzünk utána ennek a szabályzatunknak. Ők meg csípőből rávágták, hogy az nekem is jár.

Szóval kaptam évente egy teljes hónap home officet!!!

Na végre.

komment

Kicsi a világ

2018.06.20. 16:19 :: Tobber

Reggel a kontrollon megkértem a cuki ötvenkörüli, meleg nőgyógyászomat, hogy vizsgálja már meg a melleimet is, ez a G-H-s méret eléggé nehezen vizsgálható (mindig érzek valahol csomókat). Megtette, menjek majd mammográfiára is.

Aztán kiderült, hogy Béká barátnőjének az expasija. Szóval lehet, hogy nem meleg.

Mondjuk akkor is megkértem volna, csak akkor nem vihorászok közben, meg mesélek vicces történeteket.

Aztán elmesélte, a cégem ügyfélszolgálatával mennyit szenved és képtelenek vagyunk elintézni a kérését, felajánlottam neki, hogy soron kívül ráhatok egy kicsit az ügyére, de azt mondta, megoldja.

Azért beígértem, hogy a fél év múlva esedékes kontrollomon jelezheti, ha meggondolta magát. :D

komment

Pszichi

2018.06.19. 16:03 :: Tobber

Reggel elugrottam a hangulatstabilizálóm receptjéért.

Kollegina (asztaltársam 11. éve) szerint a nagy kilengéseim teljesen elcsitultak, látszik, hogy nincs kiugró mély- és magaspont. Szerinte nagyon harmonikus a viselkedésem.

Erre beugrom a receptért, rámnéz a doki és azt mondja, maga nincs olyan jól, mint eddig, úgyhogy lecserélt másik gyógyszerre. Próbált meggyőzni, miért, szerintem ha nem is tökéletesen vagyok, de élek és egyelőre bírom a terheket.

komment

Megtakarítás

2018.06.19. 15:27 :: Tobber

Nahát a minifelmérés eredménye szerint ti 40-200 000 Ft között raktok havonta félre, inkább ötjegyű összeget azért.

Főleg nem várt vészhelyzetekre és lakásrenoválásra, nyaralásra.

A váratlan közepes összegű kiadást a fennmaradó fizurészből fizetitek.

Ezalapján (nagymulti főhadiszállásán dolgozó, negyvenes, kétdiplomás budapesti nő, aki ebből semmit nem használ, max. a készségeit) egyelőre havi 85 000 Ft-ot teszek félre, plusz már lekötöttem a teljes prémiumomat, és hóvégén még kitalálom, lesz-e maradék (forgalmi készítés és teljes kocsigenerál után), hogyan alakul.

Remélem, ennél nagyobb összeget fogok, már irogatom, hogy mire folyik el. Interspar és durexőőő egészség...

komment

Okos

2018.06.18. 23:12 :: Tobber

Győzött az okosabbik énem.

És mivel az elmúlt kondizásoknál mindig ájulás széléig zuhant a vércukrom, most meg default szédülök, az alakom meg pont nem izgat, csak az állóképességem*, hát a kulacsomba rejtett energiaital illatos málnaszörp volt. Soha ilyen jól szörp még nem esett!

A teremben 21 órakor tömeg. A fecsketesthez már minek?

A holnapi ittalvásra Kócos jelentkezett be. A szerdaira a mittoménnicknevű kockahasú nb1-s, akivel csaltam anno Judós3-t, csütörtökön meg a mittoménnicknevű kockahasú nb2-s akar nálam aludni, régen nagyon kedvenc volt, valamit tud az ágyban.

Meg egy állandó kismacska is alhatna itt.

*Bár aki ennyi teli ikeás zsákot lecipel a tetőtérből egyhuzamban, annak sok erőnléti gondja nincsen. :D

 

komment

Napok

2018.06.18. 16:57 :: Tobber

Irtó sok a munka, naponta felmerül valakiben, hogy ezt még rámsózza. Mivel az Újnagyfőnöktől nem sok feladatot kapok, úgy látja, hogy "ubokaszezonom van" (kösz!), ezért rámbízott pár izgalmas feladatot.

Csakhogy a tanácsadók, a projekt, a millió rámmaradt és feldagadt feladat rajtam maradt, pont a sajátomra nincsen időm. Játszadozom a határidőcsúsztatásokkal, ellógok fölösleges megbeszéléseket, beígérek vállalhatatlant, illetve a HR megtanulja, ha ő hetekig ül valamit, itt sem lesz meg egy napon belül.

A gépem dráma, lefagy tíz percekre, néha ki kell lőnöm, az O365 meg egy nagy kalap xar.

Nem bírom már sokáig.

Bejött a táppénzes kollegina, jobban van, végre leültünk egy közös kávéra.

Egyik nap munka után szabadulószobáztunk a kollégákkal, utána koktéloztunk és meccset néztünk egy hideg romkocsmában, sikerült megfázom.

Esténként még mindig a kecó, órákig rámolom, hihetetlen, mennyi felesleges kacatom volt!

9 ikeás zsák könyvet, négy nagy tárolódoboz kreatív bisz-baszt, egy zsák filcanyagot, meg tepsiket, hatalmas fonott ládát vittem le a kocsiba, vissza nem jöhet!

A cimbiknek a most szombati kerti partin O-éknál kiterítettem a teraszra, mindenki elvitt 10-20 példányt, a maradék, kb. a fele megy adományba. Én nem fogom meggondolni magamat, így már tuti.

Örülök, hogy mindenkinek ajánlhattam a kedve szerint valót, szeretem, ha a könyv a beszédtéma...

Aztán ebéd után annyira szédültem (valójában csütörtök óta), hogy nem bírtam tartani magamat, elpunnyadtam a hintaágyban picit.

Este a többiek lementek koncertre, én lefalcoltam, mielőtt a tömegben ájulok el. Még hazavittem Cs-t a világ harmadik végére, de annyira rossz volt így vezetnem!

Hajnalban kelés, mert ha Bé vagy/és én a fejünkbeveszünk valamit, akkor racionális indokok (mint például hogy Pesten is találnánk kismilliárd lehetőséget :D ) nem állítanak meg minket, elmentünk Győrbe.

(Ha Bé meg Tobber felkel vasárnap hét körül, az nagyon komoly ok.)

Az idő szép, a karom leszakad az M1-es huplijain a volánt megtartani, ott cukiság, meg városnézés, kávé és nagyívű shopping olyan boltokban, amik szintén hemzsegnek Pesten is, dehát na. :D

Bakker, elfelejtettünk Billy Idolt hallgatni!!!

Hazaájultam és kb. reggelig aludtam.

Ma is végtelenül szédülök, a stressz sem tesz jót.

Nem tudom, hogy az alvás segítene, vagy egy jóleső kondizás tenne helyre (már 5 hete zsibbad a bal karom, de nagyon), még a pasikákhoz sincsen kedvem, pedig jelentkeznek szokás szerint.

Bevágok valami egészséges vacsorát (megérkezett a sárgadinnyeszezon málnával keverve, magas GI előre!), aztán meglátom.

A követező napokban megyek 3 szűrővizsgálatra, nem ezért, de legalább más területen legyek rendben.

komment

Vissza

2018.06.18. 16:19 :: Tobber

Egyik exkollégánk 7 év után visszatér a cégünkhöz.

Facebookon átállította a munkahelyét ránk.

Ezt 280(!)-an lájkolták, kétszáznyolcvanan. :D

Asszem, a kollégáink örülnek.

Ötven kommentelője ünnepelte a döntését.

Szeretjük.

komment

süti beállítások módosítása