HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Levél

2013.08.11. 19:26 :: Tobber

Keresztfiam anyja még néha felteszi a kérdést, miért nem élek együtt megint férfival.

Hosszú-hosszú évekig az volt a természetes nekem, de amilyen alakokkal évek óta találkozom, nem kérdés, velük soha. Jellemhibás a korosztályom férficsoportja.

És mivel megvilágosodott, hogy nem vagyok szánalmas kapcsolatfüggő, illetve nem szorulok rá a pasi nyújtotta egzisztenciára, ezért megtehetem, hogy így élek, ahogy.

Ami egyébként rendkívül szórakoztató, valljuk be, és nem cserélnék senkivel. De ha gyereket akarok, lépni kellene. Erre jött unokatesóm válasza.

"Tegnap óta gyötrődöm a leveleden, nagyon elszomorít, hogy megint ilyet kell olvasnom, és még jobban az, hogy nemcsak, hogy nem tudom megoldani, még okos tanácsokkal sem szolgálhatok.

Aztán eszembe jutott, hogy ilyenkor legfeljebb tartani lehet az emberben a lelket, mert igenis muszáj, érdemes tovább kutakodni a sok fasz között, mert csak úgy található valamilyen érték. Talán jobb is, hogy ilyen az arány, hisz így később nem esel kísértésbe, és sokkal jobban értékeled majd a társadat.
Talán már maga az is vigasz lehet, hogy Á-t, V-t is évekig hallottam-olvastam ebben a témában, most meg mindketten boldog kapcsolatban élnek – V ráadásul egy éves gyereke mellé szeptemberben szüli a másikat 41 évesen. Szóval nem szabad parázni, keseregni a gyökereken, egyszer el kell, hogy jöjjön a Te időd is. Gondolhatsz akár ránk is, hogy évekig mit kínlódtunk a kicsiért, és most mennyire boldogok vagyunk vele – biztos, hogy jobban értékeljük, hisz megszenvedtünk érte.
 
Eszembe ötlött az is, hogy én 20 évesen ugyanígy megdöbbentem a faszik szókimondásán, gyors ajánlatain, de azt hiszem velem is az volt a baj, mint most veled. Akkor vékonyan, szépen, némi önbizalommal, gondtalanul vidám, vagány, humoros, érdekes voltam, mint most Te, és ebből arra következtettek, hogy a belevaló nő könnyű préda. Akik a házasságtól, gyerektől félnek, a feleségnek, anyának valókat unalmas, frigid tenyészlónak képzelik, az meg sem fordul a fejükben, hogy kihalna a népesség, ha csak ezek szülnének; hogy egy pasi családot is bevállalva szeret bele az érdekes, izgalmas, sikeres nőbe.
 
Szóval ne magadban keresd a hibát, tarts ki az elvárásaid mellett, mert vállalhatatlanul nagy kompromisszummal nem éri meg gyereket szülni, szerintem egyedül nevelni csak teher, nem tudom elképzelni, hogy segítség, töltést adó társ nélkül adhat annyi boldogságot, mint vele. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy feltétlenül muszáj gyerek, meg kell találni a módját, hogy a közelükben légy, és minél többet vagy velük, annál jobban értékeled majd a szabadságod. Persze ez nem olyan egyszerű, hiszen a sajáttal biztos más, de ha úgy alakulna a helyzet, hogy mégsem lehet, akkor duplán tehetsz jót idegen babával is – nekem van néha ilyen romantikus elképzelésem, de rá kell jönnöm, hogy túl kényelmes, önző vagyok hozzá.
 
De szerintem ezen még korai gondolkodni, most csak csinosítsd, okosítsd magad, gyűjts be minél több olyan élményt, amit gyerekkel nem tehetsz, szerezz barátokat, hobbikat, és hozz ki minél több értéket az életedből, mert az sosem vész kárba."

komment

Óóó2.

2013.08.11. 11:06 :: Tobber

Hát ez tényleg a Nagyvadak Nyara!

Sőt, azon nagyvadaké, akik engem tartanak annak. (Bár ő kavart az egyik legszebb nővel is, oh!)

Ismerem jóideje, örülök, hogy eddig húztam őt vártunk, nagyon-nagyon férfi. De mennyire... Aztán mondott olyan meghökkentőeket, hogy el sem hiszem, de végülis, amilyen bátran bele tudok menni ilyenekbe!

Remélem, emlékezetes szülinapja lesz. Ezen a héten sok számomra kedves ember ünnepli egyébként, Anyu, Sajtossüti, kedvenc exanyósom, T, kedvenc nagynéni, Őszhalánték, a fenti pasi, a meglepipartis lány, kedvenc vidéki kolléga, még pár kedves ismerős.

A fenti módon csak őt, meg ŐH-t ünnepeltem azért.

komment

Őőő

2013.08.10. 14:40 :: Tobber

Épp győzködtem egy ismerős csajt, hogy legyen önbizalma, amikor a narancsbőréről sírt (nálam úgy 25 kg-mal kevesebb), a pasikat totál nem érdekli.

Majd mintha csak a statisztáim lettek volna elméletem bizonyításául: ahogy sétálgattunk az utcán, utánunk fordult három izmos, kreol, guszta harmincas abbahagyva a beszélgetést, majd ránkdudált két pasi egy furgonból, majd a mozgólépcsőn úgy nézett meg egy irtó sármos kék szemű, hogy a lány megkérdezte, honnan ismerek ilyen jó pasit. Nem ismertem sajnos. :D

Ja-ja, a múltkori joker felsőm volt ismét rajtam.

És kit érdekel a narancsbőr jeligére tanfolyamot hirdetek, mert alig van ismerős lány, aki lejönne strandolni velem, mindig a srácokkal megyek...

komment

Ez kellett

2013.08.10. 12:03 :: Tobber

...hiányoltam egy ideje az érzést...

Este meglepetésbuli, vidám társaság, finom ételek, nem felszínes beszélgetések. Egyik harmincas lány bevallja, hogy egy volt tanítványával jár, és a 20 éves fiú tiszteli, felnéz rá, lelkes. És mentes a sztereotípiáktól, ugye? Rámnéz, rájön. Igen, volt hasonlóm és nagyon élveztem, boldog voltam benne.

Jólesett kivesézni, egyre több ilyen kapcsolatot látok jóval fiatalabb fiúval. És kivirulnak ezek a lányok a harmincas-negyvenes pasik után.

Este figyeltem a narancssárga(!) villámokat, éjjel vihar, most 24 fok, szél és eső és félhomály, már nagyon zavarta a szememet a nappali vakító neon és monitor, kint meg a tűző nap. A pollen elült, kapok levegőt, a virágaim imádni fogják, hogy a levelüket lemosta a víz, az ébresztőórám fogalmam nincs, miért kapcsolt be reggel hatkor, de rég aludtam ilyen jót, egész délelőtt fekszem az ágyban nyitott erkélyajtó mellett, hallgatom a természetet és a közeli templom harangját, a testem simogatja a hűvös-párás szél, pihenek, élvezem, hogy olyan a bőröm mint húszévesen volt, pedig akkor csodaszép volt.
Tejeskávézom, elolvastam minden kedvenc filozofálós blogomat, lassan ideje felkelni.

komment

Kezdődik...

2013.08.09. 14:43 :: Tobber

Kivettem a július-augusztust magamtól, törölgettem szépen a naptáromból szinte mindent, amit szerettem volna csinálni de időt kell nyernem (értsd: a következő 10 napra 5 program van csak beírva, bár ebből egy 4 napos :D), lelassultam, egyelőre nem élvezem, de valahogy nem tölt el nagy örömmel az sem, hogy mindenki hazaért és este sütés közben már ment a telefonálgatás (van, aki tényleg nem hiszi el, mennyire utálok telefonálgatni!) (van, aki tényleg nem hiszi el, hogy tegnap állatmelegben sütöttem!), ma már megy négy ehavi nagybandás programról a köremail, már meg is érkezett (na kitől) a mártír "nyugodtan nélkülem is én nem vagyok fontos" válasz valamire, ami csak azért vicces, mert hozzá alkalmazkodunk a legtöbbet és nélküle nem mehet semmi, és már a kit ne hívjunk, ki kivel van fasírtban, melyik program uncsi, ne most, inkább este, nem, délután, addig nem bírok semmi másra igent mondani (azaz mondtam egyetlen tanfolyamocskára, mert irtóra izgat), de akkor tuti aznap lesz valami, pedig arra két hete még beikszeltem, hogy ráérek, és igazából azt a programot kedvelem mostanában, hogy üljünk be a kocsiba, menjünk el valahová, nézzük meg, ott mi van, oszt élvezzük. És akkor nem kell takarítanom sem buli előtt és után.

komment

Dokumentálás

2013.08.09. 10:37 :: Tobber

Tegnap 19:30-kor az erkélyemen 44 fok volt.

44 fok.

komment

Kreatív...

2013.08.07. 20:58 :: Tobber

Egy kollégám elkezdett kreatívan, egyedien öltözködni. Ehhez mindenféle kiegészítőket talált külföldi divatoldalakon.

Node itthon nem kapni.

Itt jöttem képbe én.

Ma váratlanul elárasztott linkekkel és fotókkal, hogy melyiket tudom elkészíteni. A nagyjához van eszközöm.

Átjött és együtt brénsztormingoltunk a monitor előtt tíz percig, nagyon élveztem.

Hogy készítek-e neki valamit? Nincs sok energiám, de meglepem majd...

komment

Kicsi a világ mai adag:

2013.08.07. 17:23 :: Tobber

A goldenblog arra jó, hogy mazsolázzunk az újabban feltörekvő, még nem ismert blogok között is.

(Mert még nincs elég a feedly-mben.)

Volt egy nagyon szimpatikus. Kicsit utánanéztem:

Egy volt tanítónénim írja! Az iwiw-en még ismerősöm is.

Na igen, kicsi ez a főváros.

komment

Aztán...

2013.08.07. 00:14 :: Tobber

Aztán meg nem tudtam magammal mit kezdeni, cseteltem ŐH-val, Izmossal, összekevertem a címük alapján egy régi szeretőt egy mostani kollégával, azonos stílus és becenév miatt, erre szerencsére hamarabb rájöttem mintsem válaszoltam, kedvelem a feleségét, meglepjük a szülinapján.

Aztán csenelszörföltem és kincsre bukkantam. A Munkaügyek sorozatot nem bírom megkedvelni (túl találó a kifigurázásuk?), de.

Egyszerre a képernyőn farkasdénes, hajdukkarcsi(!!!!), elekferi, mucsi, kovácslehel, nomeg mogács?

Óóóóó! (főleg az első kettő, de a többi is.)

Hiányzik a színház.

És farkasdénes a főcímben farkaspéter, vissza kellett tekernem, hogy jól láttam-e. Bénák.

komment

Memo magamnak

2013.08.06. 21:37 :: Tobber

Sosem tudom, mivel telik el egy munkanapom. Tudom, hogy dolgozom, de annyi mini kis feladatot, hogy a fele nem rémlik estére.

De most, hogy kitaláltam, hogy kiradírozom a naptáromból a programok 3/4-ét, az estéim is így telnek. A mai semmit nem csináltamot összeszedtem: túlóra, bkv brr, dm, vacsiszerzés, egyik diszkontban a lányok szerint a hobbinkhoz kapható egy tárgy, aminek ott más a funkciója, de bevált és tényleg, beszereztem, majd obi, mert a második otthonom, ott egy zenész ismerőssel csacsogás, virágok és föld beszerzése, itthon kertvárosi csacsogás a ház előtt a tényleg semmiről, majd elültettem a növényeket, feltakarítottam az erkélyt, meglocsoltam kint és bent, az oxidálódni készülő ékszerem lelakkoztam, a bikinimbe gumit húztam, mert bénán varrták meg és tök csinos fotókat készítek magamról benne, hajatmostam, még kiszabok valamit.

Volt ma még Izmossal összefutás, csk-val kiugrás és ebéd.

Ez egy átlag este, ha nincs program.

komment

Őő.

2013.08.06. 11:08 :: Tobber

Az irodaház liftjébe lépve elbizonytalanodtam, hogy egyáltalán munkanap van-e, van-e rajtam ruha, hoztam-e telefont, pénzt, fiú vagyok-e vagy lány.

Egy kolléganővel meg is osztottam azonnal a gondot:

-Na, akkor meg fog jönni neked, tuti.

És tényleg, épp ma.

komment

Szülinaposok

2013.08.05. 22:02 :: Tobber

Van, akinek a mai szülinapját Kisinyovban is ünneplik (Sajtossüti), van, akinek telefonba énekel kiscsaládom (kedvenc nagynéni), van, aki kap az alkalmon egy következő kettesben töltött vasárnapot ajánlva (tudjuk ki).

Éééés Anyunak holnap van a szülinapja, apuval szövetkeztem, hogy úgy teszünk, mint akiknek más dolga van ma este (kajacentrikus család vagyunk, ha Anyu előtt titok a jövetelem, apu kérdi meg, főzzön-e valamit :D). Virág, kedvenc luxusbonbon beszerezve, még felhívom Anyut gyanúelterelésből öt perccel korábban, hogy húzok kocsival valahová.

Majd beállítottam hozzájuk, épp netezett.

Kopogok a szobaajtaján, meglátott, elkezdtünk énekelni is, felugrott, meghatottságában sírvafakadt és csak ölelt. :)

Ugye, milyen cuki? :)

Ünnepeltünk, meg ugye telefonbetyárkodtunk nagynéninek, apuval elégedettek vagyunk.

komment

süti beállítások módosítása