HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Miért?

2013.05.19. 08:41 :: Tobber

Miért vágok jó arcot exek gyerekei érkezéséhez? Illető családi nyomásra gyereket akart, meg is született. Én meg jópofizom, ő meg jön az újabb hírekkel, hogy örömmel elmesélje, én meg meggyőzően örülhetek vele, mert újra és újra meséli.
Én dobtam ki anno, mert farok volt nem akarok az anyja kedvéért megfelelő számú és korkülönbségű gyerekeket szülni, akik nevelését át akarja venni, de ettől még hadd ne én oktatgassam, hogy mivel tud most segíteni az utódomnak, mire készüljön fel. Pedig épp ezt teszem.

komment

Uncsi lesz. Kicsit lemerültem...

2013.05.18. 22:47 :: Tobber

Fárasztó napok voltak ezek, pedig semmi extra nem történt. Kollegina elért abba a fázisba, ahol már nagyon nehéz vele jófejnek maradni, amikor egy porcikám sem kívánja. A szokásos reggeli kedves üdvözletemre, hogy minden rendben van-e úgy mordult, hogy így néznék ki, ha minden rendben lenne?

(Ugyanolyan volt mint máskor. És nem velem van baja, a férje gondjait fújta fel.)

Még bírom mosollyal, de kezdi elérni a pontot, hogy a neveltetésem erőltette túlzott kedvességet levessem és helyrerakjam. Bár ő nem ismer mértéket, beteg (ám agyilag tiszta) férje fölött dönt és megkerülve őt elmegy az orvoshoz is, hogy kioktassa, hogy mit tegyenek vele. Nem a pasi, hanem ő dönt. Talán hallgattassék meg az érintett.

Na mindegy, tegnap is szépültem reggel, rohantam este, kedves fiúval nem mentem mozogni, mert sok lett volna, ám megnéztem az új és titokban szerveződő klubot, táncoltam is. Egy idő után fura volt, hogy el kell fordítsam a fejemet, hogy lássam az előttem lévőt, amikor feltűnt, hogy nem látok középen egy foltban, csak villogó fényeket.

Ajaj, ez a látászavaros migrénem első jele (migrénaurás tünet, van ám hivatalos neve is), túl sokat nem lehet vele kezdeni, max. egy órám van, mire megjön a fejgörcs, nagyjából tonna koffeinnel lehet csökkenteni, csenddel és ágynyugival*.
Na jó, de még haza kell jussak a zajos és sokemberes helyről. Ilyenkor nincs vesztenivaló idő, főleg hogy sehol kávé a környéken.

Otthagytam csapot-papot, autóba be, akkor már kívül villogott a cikk-cakk, középen láttam, mintha pici szemüveg lenne rajtam, kb. 10 perc autóútra voltam, a legforgatlanabb helyen jöttem végig, biztonságban, annyira még láttam. Ha hosszabb az út, sofőrt hívtam volna.
A kocsiból kiettem a vésztartalék ch-okat, mert kapcsoltam, hogy nem ebédeltem, csak Tével kávéztam ebédidőben és kaja helyett csak update1 kekszet nyammogtam egész nap (finom, csak nem túl sok ch!).

Naszóval közben leszakadt az ég és hatalmas vihar keletkezett, ömlő eső és villámok, valszeg ezért zuhant le a vérnyomásom is, útközben bevásároltam sós kekszből és kólából ami vérnyomást csinál, hányingert csökkent, itthon megnéztem az óriásvillámokat, villany le, alvás. Mára "csak" a tompa fejfájás maradt szerencsére.

Reggel hatkor már keltem szépülni, utána duplakávé tutihelyen, majd tanfolyam remek tananyaggal, már a nyaralást tervezzük, aztán kipukkant a lufi.

Alszom.

Bocs a programmódosulásokért.

Migrént kiváltó okok a Wikipédiáról, eléggé alátettem:

  • időváltozás, hidegfront, melegfront, közelgő zivatarfront - le is csapott a vihar hazafelé
  • kialvatlanság, fáradtság - nagyon
  • idegesség, stressz - bent van
  • a megszokottnál erősebb hirtelen fizikai megterhelés - futottam és sokat táncoltam a héten, akkor is épp ugráltam, zajban, fényárban.
  • vérnyomásingadozás - stressz kontra tavaszi nulla vérnyomás felváltva
  • éhség, szomjúság, kevés folyadékfogyasztás, kiszáradás - nem sok kaja
  • nikotin - napi 1 szál megy mostanában, objektíve nem sok, én nem szoktam ennyit
  • koffeintartalmú szénsavas italok - light kólán élek
  • magas nátrium-glutamát, vagy glutaminsav tartalmú ételek (pl. érlelt sajtok, füstölt ételek, tojásfélék, fűszerek, savanyított ételek, halételek, konzervek, adalékanyagok, vegeta, Vegemite, kínai ételek, kínaiétterem-szindróma, szójaszósz, szardellapaszta) - ebből alig eszem, max. tojást vagy halat
    egyébként mi az a tojásFÉLÉK?
  • csokoládé -őőő
  • a kávé szerepe nem egyértelmű, van akinél javít, másoknál ront a tüneteken - javít
  • aszpartám - light cuccok, ja, tavasz van
  • szem túlfáradása, monitornézés, erős fény - estig monitor minden nap, egész nap neonfényben ülök, este valami nyilvánoshely lámpája vagy a varrógépemé. na ja.
  • érösszehúzó hatású orrcsepp, szemcsepp - az allergiasprém.

Megyek aludni.

komment

2013.05.18. 21:32 :: Tobber

...most már szólni kéne Péfiának, hogy ne küldözgessen magáról kéretlen fotókat.

Annyira nem vagyok öreg, hogy hidegen hagyjon.

komment

Megtetszett nekem ez az öninterjúzás

2013.05.14. 22:06 :: Tobber

(Nem röhög.)

- És ki megy ki futni a kertvárosba a legtöményebb pollenkoncentrációban?

- A hülye allergiás.

- És mit nem visz magával a hülye allergiás?

- Zsebkendőt.

- És mit nem kap a hülye allergiás?

- Levegőt.

- Így lesz az aerob mozgásból?

-Gyúrás.

Elnézve a statisztikáimat gyönyörű interval edzés lett, egy hosszú utcahossz plusz egy kurfli futás, ugyanennyi kocogás mindenfelé tekeregve. Szarok az eredményeim, na, futópadon jobb vagyok. Imádom ezeket az applikációkat, pontosan látszik, hányadik percben találkoztam a póráz-szájkosár nélkül sétáltatott farkaskutyával.

komment

Biztos jele az öregedésemnek...

2013.05.13. 22:41 :: Tobber

...hogy már a tököm tele az új telefonomra áttelepítésekkel.

Egyik applikációt a netes verzióval kéne szinkronizálni, de a mobilon létrehozott account eltűnik, a webesre kiírja, hogy szinkronizálva, de ezredszer ki-belépve, frissítve sem jelenik meg rajta adat. Másikat nem lehet szinkronizálni semmivel. Harmadikat áttölteném, de nem hagyja. A fele nem tehető át SD-re, így az adatok is eltűnnek. Már a google play sem jön be.

Máskor imádok ilyennel szórakozni, de elment rá drága kincs időből két órám és tulképp sehol nem tartok, csak egy sim nélküli telefonon beállítottam a színeket, a lapozást és az értesítőhangot. Ennyi erővel már egyenként átírtam volna naptárt, jegyzeteket, kontaktokat, baxameg.

Tasklistet írtam, holnap folytatom. Nem akarok én ennyi időt rászánni már.

komment

Vannak...

2013.05.13. 16:22 :: Tobber

Vannak napok, hogy úgy érzem, megváltom a világot.

Lefordítva: kialudtam magamat és elmúlt a pms-em.

komment

süti beállítások módosítása