HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2012.04.15. 20:32 :: Tobber

Csütörtök estétől vasárnap estig:

Éjjelig varrás, hajnal torna, munka, utána kolléga fényképes utibeszámolója, amiből repetát kértünk jövő hétre, kirittyentés, bandázás és egyévesünk felköszöntése.

Volt még egy nagybandázás, tavaszi seregszemle, összesen három koncert, kávézgatás közben nyaralás megvitatása, család, varrás, hajbodorítás és aludni is kellett volna.
Aztán Anyut fuvaroztam táncolni (oda már nem volt lelkierőm bemenni), visszafelé megálltam a patakparton kocogni, hát egy seggbelőtt indián is szebben szökken nálam, de lenyomtam a negyedóra penzumot.


És a lényeg: hétvégén táncoltam!!!!!

 

Nomeg jegeltem, mert begyulladt a térdem, de nem érdekel.

Még a műtét után beírtam a naptáromba a pontokat, hogy a doki szerint mikor veszik ki a varratokat, mikor tehetem le a mankót, majd a rögzítőt, kb. mikor fogok lépcsőzni, mikor kezdhetek futni. És hogy szerinte mikor kezdhetek a tánccal próbálkozni.

Jócskán megelőzöm a terveket.

 

Nagyon furcsa érzés, ahogy közel egy év mozgásprobléma után a szervezetem  (nem is kis) lépésről lépésre visszaszerzi eredeti képességeit.

 

Lassú lépegetős táncra kaptam engedélyt a gyógytornásztól (azaz azt mondta, hogy ne tudjon róla :)) ), de attól annyira bemelegedtem, hogy három-négy elég nehezet is eltáncoltam. Nagyon-nagyon óvatosan táncoltam, nem volt színpadi minőség, de pár embert letáncoltam azért! :)

Csak olyat próbálok, ami függőlegesen terheli a térdet (az elugrásom még így is csak minimális), azaz inkább olyat nem, ami ferdén érkezik le, ferdén van rajta súlypont, dobogós-odavágós, vagy nagyon haladós oldalra, mert úgy kimehet. A rotálósakat meg nem is merem még hónapokig, szigorúan tilos még főzés közben a tévéhez fordulni is bal lábon állva...

Táncoltam gyorsakat, összesen nettó több mint egy órát (hú!), az izomzatom is megérezte ennyi kihagyás után. De a lelkemnek már kellett.

Azt még nem tudom, a tánccsoporttal hogy lesz, de ez augusztus körülig nem lényeges.

Addigra remélem, mindent el tudok újra táncolni, van egy listám, amin azok a táncok vannak, amik mondjuk súlypontráhelyezve rotálnak, ugrás közben kell gyorsan haladjanak, vagy nagyon bonyolult virtuózak, ezekre külön dolgozok, elmagyarázom a gyógytornásznak, hogy mikben is kell nagyon pontosnak lennem, apró kifinomult ugrásokban, mert legtöbbször ő focistákat, atlétákat rehabilitál, nekik más mozgás kell. A szerelem kölcsönös a lánnyal, nemsokára találkozunk csajos programozni.

Jó volt lemenni egy ilyen nagy rendezvényre, ennyi ismerőssel találkozni, pedig csak a bandával egyeztettük le. Ahogy egyik barátunk új párja megjegyezte: téged itt mindenki szeret, ugye?

Nagyon sokan örültek nekem, odajöttek érdeklődni táncosok, zenészek, a tinik szülei a nyakamba borultak. Ja, a tinik is, de ők szoktak látni...

És mennyi bókot kaptam, pedig nem is vagyok szép, vagy zsigerből nőies. Ez a hullámos haj megvezet mindenkit. :)

 

Ééééééés mivel Toszkána nagyjából kivitelezhetetlen volt szervezésileg, ezért ide megyünk nyaralni, a döntés után egymás nyakába borultunk örömünkben, ez sem szokásunk! :)

Öt óra repcsi, sziget az óceánban, imádom a sok és forró homokot, tadaaaaaaam!

 

komment

---

2012.04.12. 19:43 :: Tobber

Sikerült letennem a varrógép anyagtovábbító talpát!!!!!!!!

IGEEEN!

Gondolom, ebben az örömömben nem sokan osztoztok, de sebaj.

 

Sikerült letennem a varrógép anyagtovábbító talpát!!!!!!!!

 

komment

---

2012.04.11. 20:22 :: Tobber

Húúú. Hihetetlen bókokat irogatnak az emberek, kapom a megrendeléseket a facebookon szereplő kreatívkodásaim alapján.

(És még Bével is meg kell harcolni, ha loknis-szabottujjas lila ruhát akar :D)

A kicsi táska tényleg jól sikerült, unokatesóm 8 éves lányának az a kedvence, egy kis kifordítható táska, fekete oldalán a belső rózsaszín anyagából készült rózsával.

Unokatesóm ma már másodszor köszönte meg, ő is "iszonyúan élvezi" az sk ajándékaimat, hogy figyelmet és időt szánok rájuk. (Keresztfiam is cuki ajándékot kapott, lásd még fb.)

Aztán az irodában kitett színeslapokból a kollégák végül kb. 40 darab nyulat vágtak, színeztek, dekoráltak ki, kiragasztottuk előre. Elküldtem a fotókat az angol lánynak, akitől a nyuszikat leszedtem, teljesen odavan, hogy mennyire imádja a tervei továbbfejlesztését, az ötletemet, és hogy:

"I particularly love the pirate rabbits....nice to see that Miffy is not so squeaky clean after all!"

:))

Megyek egy egyéves kislánynak virágos párnát varrni, szülinapi partija lesz.

komment

---

2012.04.11. 16:18 :: Tobber

Hajnali kelés, torna, napok óta tartó alvásgondok (=nincs kedvem elaludni és hajnali kettő-három felé veszem rá magamat) után bementem tegnap dolgozni a levegőtlen irodába, aztán fogytam pár perc alatt fél kilót és kerestem vele 500 Ft-nyi étkezési utalványt (= ja. adtam vért. ja. megengedték. ja. gyorsan lejött.), már délután az elalvás szélén lebegtem.

Asszem, kicsit elfáradtam. A kikönyörgött futást képtelen voltam este megtenni, a szobabicajról is leájulok.

Holnap is, pénteken is reggelitorna. Egyik kedvenc kolleginám is kezdi ugyanott, legalább együtt jövünk be...

Ja, és még egy ajándékot meg kéne varrnom péntekig. Pffff...

komment

---

2012.04.09. 20:10 :: Tobber

Kihisztiztem a gyógytornásznál egyszeri alkalom 15 perces kocogást, de a Húsvét közbeszólt.

Ami másnak a karácsony (ott én koplalok), az nekem a Húsvét.

Füstölt sonka és kolbász és tojás és még főtt sonka, tarja, meg még ami maradt a disznóból azt kérnémszépen.

Jó, jó, csak én közben leszoktam a húsról.

Sokkolta is a szervezetemet ennyi kihagyás után, ennyi zabkása* után.

Ma este végre lenne időm kocogni, de így 4 óra alvással és egy féldisznót befalva inkább kialszom magam a hajnali tornáig.

Dipankrin, dipankrin, életet mentesz.

*zabkása: a városi legenda szerint székrekedésre ajánlott. Nekem többnapos székrekedést okozott, pedig hasmenős fajta vagyok. Apámmal ketten reagálunk csak így mindenféle hashajtós dolgokra, szegényt kétszer sem tudták tonna hashajtóval és ricinussal és éheztetve kitisztítani egy tükrözéshez, az orvos ki is találta, hogy nem működik közre, pedig szegény igen.

komment

---

2012.04.09. 00:07 :: Tobber

Őszhalánték mindig meg tud nevettetni! :))

komment

süti beállítások módosítása