HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

---

2010.12.12. 22:15 :: Tobber

Koktélkészítős buli kollégákkal, másnap brainstorming szintén velük. Élveztem mindkettőt, bár a kimerültségem még itt kísért, ezért ott is alhatnékom volt...

Járt nálam a tánccsoportom adventi forraltborozásra, mézeskalácsdekorálgatásra, jól sikerült, fotók a fb-on. (Próbálok odaszoktatni minden ismerősömet, mert itt mégsem teszek fel emberekről fotókat.) :)

 

komment

Madrid

2010.12.11. 20:09 :: Tobber

Szóval Madrid.

Két táncosfiúval nekiindultunk, már a repülőn megalapoztuk a hangulatot, négy napig végig nevetgéltünk. Megnéztük a várost, egy napot Toledóban járkáltunk, 2 órát vásárlásra is szántunk. Fáztunk, volt, hogy havazott.

Esténként egy spanyol ételeket felsorakoztató étteremben vacsorázgattunk, egyszer egy igazi magyar kispolgári házaspár adott műsort a szomszéd asztalnál, alig bírtuk titkolni, hogy magyarok vagyunk. Anyus órákig osztotta, apus miért hülye, apus meg csak nézett. :)
TáncosPé eltűnt a mosdóban tíz percre, majd vigyorogva jött, elmeséli, mi történt. A mosdó melletti személyzeti tévén épp pickszeged meccs ment, leragadt megnézni! Ott.

Énekeltünk halászjutkát is egy parkban, ott kielemeztük, hogy másképp látjuk a világot, mint a legtöbb ember, de ez normális is lehet...

Meg egy bő fél napot szántam múzeumokra. Egy életre szóló élmény. A fiúkat szórakoztattam apámtól csurranó-cseppenő festészeti infókkal, állítólag érdekes dolgokra világítottam rá. :) Elcsíptem egy ideiglenes kiállítást impresszionista kertekről, nomeg ezeket a gyönyörűségeket láttam:

 

Dürer: Ádám és Éva

Dürer: Önarckép

Rembrandt: Önarckép

Rubens: Vénusz a tükör előtt

Hieronymus Bosch: Gyönyörök kertje

(Ez egy 500 éves festmény, megdöbbentően modern!)

Picasso: Harlekin tükörrel

Lichtenstein: A fürdőző nő

(itt a legkisebb pötty is ecsettel festve, világ életemben meg voltam győződve róla, hogy azok nyomdatrükkök!)

Soktucat El Greco, Tiziano, Fra Angelico, Goya, Raffaelo (csodaszép arcokat festett!), Velazquez, töményen. Sok múzeumban jártam már, de ennyi csodát egy helyen még sosem láttam! :)

 

komment

süti beállítások módosítása