HTML

Nyíg

2020.05.27. 14:16 :: Tobber

Én nem tudom, a mozgásszegényebb életmód-e az oka, de tegnapelőtt hajnali 2:30-ig a mosdóban ültem és nem bírtam elaludni a hasgörcsöktől, ma "csak" fél kettőig, nehezen viselem.

Szédülök, ver a víz, fájok kb. mindenhol, nincs vér a lábaimban. Mondanám, hogy új, meg korral jár, de ugyanilyen volt a menzesz tiniként, hányósan vagy épp ájulósan.

A fiúvécé volt közel a gimiben, lányként én jártam rohangáltam oda a legtöbbet.

---

Na, mégsem nyitunk annyira vehemensen, egyelőre nem elvárás a bejárás. Központilag.

A főnököm meg nem szólt, hogy kellenék, ráírtam, mit is akar, majdcsak értesít.

Van, akiket kértek, hogy csak sos esetben menjenek be, van, akinek be is osztották, melyik napokon kell napi 8 órában ott tartózkodni. (Teszem hozzá, olyan cégnél, ahol negyed évig flottul letoltunk mindent online, most is kötelező skype-on megbeszélni és működik a cég.)

---

Én gyűjtöm be a cégnél az extra prémiumos kollégák listáját, akik valami plusz vállalásért pénzjutalmat kapnak. Most például az a lány is rajta van a listán a példás feladatbevállalásokért, aki mellesleg lepasszolt idén két fontos feladatot, ami rám testálódott foreverre. Mert azokat nem bírta. Jah, így könnyű. Jólesett, mit ne mondjak.

Nem, én nem szoktam ezekért plusz pénzt kapni, láttam már hasonlót máskor is.

---

Ellenben arra büszke vagyok annak örülök, hogy én kapom, mert azt jelenti, hogy 1. megbíznak bennem, hogy nem vagyok hótbéna megoldom tökéletesen, 2. terveznek velem. Mert ez ugye manapság kérdés mindenkiben.

---

És Bé is remek ajándékot talált ki nekem.

---

Összesítek: fáj, meg nehéz, de okés.

komment

Sorozatok

2020.05.25. 17:15 :: Tobber

Elfogytak az új részek az Ozarkból, a Good fightból, a Killing Eve-ből, Dead to meből, Modern familyből, ja, szeretem az erős, nem szerelem-, hanem észvezérelte női főszereplős sztorikat. Mást kaszáltam, így megnéztem végre a katonás színészinterjúk nagyrészét.

Az is sorozat.

És annyira kézreállt egy gyűrű mintája, hogy négy verzióban készítettem el. Az is sorozat. Elvoltam hétvégén a pms-emmel. Az is sorozat.

Tényleg gyökereset fordult az életem a szokásos mindig kell lennem valahol, csinálni valamit régihez képest, sokkol, hogy mennyire nem hiányzik az örökös ingervadászat meg a sok keksz.

komment

Karantén 72. nap

2020.05.25. 16:46 :: Tobber

Próbálok lejönni a netfüggésről, viszonylagos sikerrel. Gondolom, 100 000 megválaszolatlan levelem van, nem bírom követni.

Szar a kedvem, negyed év alatt k.b. semmit nem valósítottam meg a felírt tervekből. Vannak növények a teraszon, naponta főzök és becsülettel csinálgatom a villanófényes szőrtelenítést. Hát ez elég nulla. Többet kellett volna mozognom, meg olvasnom, meg reformkajákkal kísérletezni (bár sztem én már mindent megettem, és a nagyjától vagy hányingerem van, vagy kétnapos gyomorgörcsöm :D), mittomén.

Ja, meg pár vállalhatóbb ékszert összedobtam.

Dühít, hogy mókuskerékben telt el több hónap.

Azt látom, hogy mások sem tettek túl sok mindent, pedig van, aki nem is dolgozott.

Jövő héttől kezdődik a be-bejárogatás, senki nem tudja, mik az elvárások, mennyit kell bent lenni, mik a feltételek (merjek-e a menzáról kaját elhozni).

Állítólag utcán parkolni képtelenség, mióta ingyen van, hát én holnap bemegyek kocsival és körülnézek parkolóügyben. Ha szimpi a placc (valami sóderral feltöltött házhelyet képzelek), meg is veszem a bérletet, inkább vesszen el, ha mégsem kell sokat bemenni, mint a jövő héten kapcsoló többszáz kolléga elhappolja a helyeket.

Ja, az irodaházba akkor sem állhatunk be, ha egy vezetőnk nem jön aznap. Nakösz.

Félmilliós napi utasközönséges metróval semmi kedvem bejárni.

Egyelőre a régi autóval tervezek.

Munka van, Kolleginával is gusztustalanul beszél mindenki, nem csak velem (a sok módszertani tréning mellé beférhetne a cégnek valami indulatkezelési coach is frusztrált helyzetekre), allergia ilyen szélben és nulla tavaszi esőzéssel itt faluvégen elviselhetetlen, ég a szemem, spórolok a pislogással, mert másodpercek, mire kitisztul a látásom, spórolok a levegővétellel, mert minden egyes csiklandoz az agyamig. Ja, ne érjünk az arcunkhoz. Jó.

Cimbik bandázni akarnak, én nem, Kócos jönne hétvégére, de félek, már edzésre jár és dolgozik, cicám megmentője nagyon akar, Hokis is meg Nagyonlétra, csak ők nem úgy. Nagyonlétra rinyál, hogy a terhes pocaklakóvalcukizunkafacebookon menyasszonyával dögunalom a keksz, ez egy szép út kezdete...

Három napja szétmegy a fejem az időjárástól és reggel öttől a vécén görnyedtem menzeszgörcsökkel.

Én várok a mindenféle nyitással keddig, aztán meglátjuk.

Amíg doktor Gödény NER-bábtól idéznek a kollégáim, hogy ők nem félnek és belexarnak, megnyugtató lesz köztük lenni. Ja, nem.

komment

Észszerű*

2020.05.20. 09:11 :: Tobber

Most, hogy 3 hónapja áll az autópiac és bizonytalan a gazdaság jövője meg az ember munkája, kitaláltam, hogy lecserélem a bő 16 éves, egyszer már gazdasági totálkárosra tört** toyotámat egy 8-10 évesre.

Nem működik a manuális légkondi, csak négyes fokozaton, tönkrement a hangfal, nem mintha túl sokat hallgatnék zenét, meg úgy egyébként évi 2 000 km-t ha megyek. Semmi más baja nincsen, ez is orvosolható lenne, dehát már munkaautó lesz. :D

Formálódik egy ideje a terv, tettem is félre, már amennyi különbség az árakban használt autónál lehet...

Ráállítottam az emberemet, mert nekem is mindenre van, mint Barney-nak a himym-ből. A mostanit is ő intézte.

Egy évet adtam neki, ráérek, már jelentkezett is egy szép hibriddel. Szvsz az marha drága feleslegesen fancy lenne nekem, még meglátom.

*Jaja, pár éve így írják, mert a -szerű már nem képzőszerű utótag.

**Az otthonom előtt parkoltam, onnan 15 km-re dolgoztam, amikor hívtak a szomszéd bácsik, hogy felírták ám a rendszámot, mert helybenhagyás, rendőrség, helyszínrehívás, ügyes karosszériás, hátulról ment bele totálban a furgonos, szvsz nem volt józan. Csakhát a toyoták karosszérialakatolása annyit ért, mint az autóért fizetett volna a biztosító. Én akartam megmenteni, mert remek autó.

komment

Karantén 65. nap

2020.05.18. 23:41 :: Tobber

Minden nagyon szép, vidám, Kócos némi késéssel jött pénteken valami gyomorprobléma miatt, úgyis munkám volt.

Majd el is kaptam, szombat éjjel erős lázra ébredtem és hogy szikla van a gyomrom helyén, ami palacsinta vacsorától elég valószínűtlen. Úgyhogy úrinőként kivonultam a kanapéra, kitöltöttem egy pohár whiskyt és kb. egy fél óra alatt lenyomtam. Kócos hatkor utánamszédelgett, visszaküldtem a hálóba, legalább ő aludjon.

Ma reggel ment el tőlem, munkába, azt gondolom, most inkább a vizsgái+munka fog az utunkbaállni, a járvány várhatóan lecseng egy pár hétre.

Szerdán kapjuk meg a tervet, hogyan térünk vissza az irodákba, hát nem vágyom rá, hogy sokszáz (bkv-zó) emberrel legyek egy épületben, keringő bármivel, koszos liftgombokkal.

Meg úgy kimenni sem. Itthon most jó.

Kócos felszerelte a megkérdőjelezhető esztétikumú belátástakarót, így már senki nem lát át. Teraszszerte virágokat ültettem (éljen a házhozszállítás, 13 kaspó teli 1-2-3 tővel), csak győzzem locsolni! Nagyon szép a teraszom, teszek fel képet instára.

Macska van.

Jött könyvem, meg van jópár ebook.

A munka halad, a net csak néha akadozik, határozottan zuhant a minősége, mióta a upc-t megvette a voda.

Csak a légkondi táviránytóját nem találom ősz óta, azzal lesznek gondok.

Kócos életet lehelt a régi gépembe, gyorsan lementettünk mindent, amíg lehet. Beüzemeltük az új laptopot, szép és okos, csak az Í-t sikerült jobb alulra tenni az Alt gr mellé, hát, sosem találom el.

Emlékeztem, hogy régen a word-ben sikerült beálltanom a funkciót, hogy ha elkezdek begépelni egy kész modult, akkor egy enterrel beírja az előre rögzített szöveget (cégadatok, postázási cím, ilyenek voltak anno). Addig nyúztam, amíg meg nem találtuk.

Főztünk sokat és saját mentával ízestettük a jégkockás limonádét, apró örömök. Sütöttünk pizzát, eltettem egy adag tésztát, jó lesz lángosnak a héten, hát nem kikönyörögte, hogy újra süssünk pizzát este is? :D

Kipróbáltam az új hajizém, mert unalmam guilty pleasure-je a hajcsavargatás, hát, ezzel még egyszerűbb.

Múlt héten háromszor írt rám Nagyonlétra, hogy akkor ő most jön. Rövid nem-ekkel utasítom el, semmi bajom vele, de nem vagyok ingyen szexosztó központ megvonásos kispapáknak. Meghát sorba kellett volna állnia itt volt Kócos, bakker.

Készítettem egy rajzot a gyes-re menő kollégának, ő az egyik jófej, akit már átutÁltak másik cégünkhöz, hiányozni fog. Lefotóztam a vigyorommal együtt és elküldtem.

Körbementem a cég környékén street view-val, négy elkerített házhelyen láttam parkolót, egynél árakat is találtam. Szerencse, hogy egy elgettósodott terület szélén vagyunk... Eleinte biztosan autóval megyek (főleg amíg ingyen parkolok napi 3 500 ft helyett), ha ez egy óra dugót is jelent (bárkinek jó tippje, hány órakor érdemes reggel dél-Zuglóból elindulni északnyugatnak?). A szmogért szégyellem magamat, büszkén bkv-zom naponta gyerekkorom óta, most meg belerúgok a városba. :( De a kettő metrómból az egyik totál egy légtér, a Deák tömegével szállok át és a másik metrómnak napi félmillió az utasszáma, na ez elég veszélyes alapból, de ha mindez majd a pótlóbuszokon, szokásos eszméletlen zsúfoltságban lesz...!

Egészen biztos, hogy korábban (hét előtt??) kell elinduljak a parkolóhelyek miatt, felkelni sem lesz öröm, de ha egyszer végre lesznek programok, azok este 7-8 körül kezdődnek bent, órák kiesnek délután, későn mászom ki a külvárosba, 5-6 óra marad aludni és kb. semmi más.

Meglátjuk, a járvány és a metrópótlás után hogyan alakul. Addigra lehet, új irodaházat keresünk.

 

komment

Blogszületésnap 15.

2020.05.14. 09:44 :: Tobber

2005-ben kezdtem ezt a blogot.

Vasárnap lesz 15 éves!

Jesszus, mennyit fordult a világ, az életem. Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy így alakul, és jobban, mint valaha képzeltem.

---

Karantén 10. hét indul holnap, na, ezt sem gondoltam volna, élvezem a bkv-tlanságot, a hajbizgerálástalanságot, a melltartótlanságot, a macskát egész nap.

Home office ezerrel, aztán ma virágot ültetek, megint jött két cseréppel, le kéne állni, mert tele a terasz.

Hajfestés, epilálás, 2 hét szabi végén jön Kócos ma este, hétfőig marad.

---

Hétfőn leszünk 2 évesek.

Na ezt SEM gondoltam volna.

---

Jönnek a hírek a visszatérésről, semmi konkrét.

Nem sok kedvem van sok-sokszáz emberrel egy légkondirendszerben sínylődni, metróhoz dettó.

Először látom hátrányát nagyvárosban élni, pedig a legélhetőbb nagyvárosok egyike Budapest.

---

Biztosítások befizetve, adóbevallás elkészítve, spejz feltöltve 2-3 havi étellel és macskakajával, következő nyelvgyakorló tanfolyamra jelentkeztem és utaltam, hezitálok az intézet nyári intenzívjén, online, heti ötször napi 3 órában esténként, de az elég húzósnak hangzik, nem vagyok egy bölcsész alkat.

Néha már olyan felnőttnek érzem magamat így majdnem 44 évesen.


15 years anniversary celebration logotype Vector Image

komment

Kicsi a világ

2020.05.08. 12:44 :: Tobber

Szereztem szüleimnek kézbesítőembert, aki cigit is házhozvisz (a cigi és a patikaszámlájuk együtt 70 000 Ft, talán megeshet, hogy egymást generálja a két összeg???).

Egy unatkozó, munka nélkül maradt közgazdász, a kerületben ismerjük a nevét, aktivista itt-ott (a 120 ezres falu, mondom én).

Csetelgettünk, meggyőzött, hogy elugrik nekem szép virágokért, ért hozzájuk. És tényleg, álomszép virágokat hozott. Megegyeztünk egy korrekt futárdíjban, megígértem, hogy nézek neki munkát, ha tudok.

És akkor rákérdez, hogy Péfiát honnan ismerem. Hát, nyaraltunk együtt párszor, Pé az egyik cimboránk.

A beszerzőpasi meg Péék válása után randizgatott az exfeleséggel, ide úgy 150 km-re... :D

---

(Most meghallgattam a recepciósaink közt dúló vitákat és fegyelmiket, nem kell az ebéd előtti kávé, asszem.)

komment

Karantén 9. hét

2020.05.08. 12:33 :: Tobber

Elkezdődött a 9. hét. Március 13-án azt tippeltük, ilyenkorra megyünk vissza dolgozni.

Nagyon reménykedem, hogy pár hétig még nem.

Remekül elvagyok otthon, munka sok, de tudok haladni, nincsenek felesleges ingerek, közlekedés, pofázó kollégák, ajtócsapkodás, túl savas a kávé-nem jó a tejhab 1,5-s tejből, mittomén. Segít a koncentrációzavaromon.

Nagyonlétra nagyon irogat, hogy jönne. Aki megkérte a barinő kezét látványos meglepivel, facebookvideó ezer szivecskével, mert babát várnak. Számolatlan cuki bárgyú kép az arcunkbatolva.

Dehát panaszkodik, otthon már nem kapja meg azt, amit akar.

Lerázogatom, a szitu sem tetszik, tök jól elvagyok szingli (vagy velem lévő, na) Kócossal, meg a legkevésbé hiányzik a vírus.

(És kicsi a világ, a beosztottja Kócos legjobb barátja. Mondjuk nem hinném, hogy a kispapa a cégnél a nőügyeivel dicsekedne... :D)

Erre irogat, hogy 30 perc múlva? Nem. Maszkban? Nem. 20 perc? Aztán nem is válaszolgattam, erre küld egy fotót a kapumról, hogy ő komolyan gondolta és megérkezett.

Nem.

Mit várt??

Rosszfiú anno valami barátnőre hivatkozva letiltott, most irogat, hogy újra jönne. És ismerősnek jelölget, majd újra és újra. Nem.

Ő elég aktív tagja egy trollcsoportnak, nem hiányzik, hogy screenshotolgassa, bármi lerázóst írok.

Ja, Anyu 23 éves kori exvőlegénye irogat rendszerint, mi van Anyuval, mert ő már letiltotta minden fronton,  zaklatta, hogy találkozzanak, megbánta, blabla. Egy fax volt fiatalon is, most is próbál érzelmi zsarolósra venni. Őt nem éri el, hát rámír, jelölget. Nem is válaszolok.

I-t megkérdem, hogy van a dereka, hosszú litániát ír, miért nincs célja az életének az exe nélkül, akit mondjuk megcsalt és szivatott 15 évig és nem kicsit alázta, jé, hát most nem fogadja vissza ezredszer.

Pasik, de tényleg, mi van veletek? :O

(Elárulom a kulcsszót: tisztelet. Oda-vissza.)

komment

Spanyol szintugró

2020.05.04. 15:20 :: Tobber

Na, csak megugrottam a szintet!

A karantén kezdetén vizsgáztunk. Irogattam a tanárnak, végre küldte a választ:

80%-os lett a záróvizsgám, ami állítólag a csoportban kiemelkedő, meg megdicsérte az órai részvételemet, és hiába nem lennék elégedett 80%-kal, eddig azt hittem, megbuktam. :D

Naszóval a járvány végén nekiindulok a B2-nek, hosszú út lesz.

komment

Karantén 51. nap

2020.05.04. 10:12 :: Tobber

Csodálom a mindent hátrahagyó világutazókat. Hogy nem borulnak ki az állandó bizonytalanságtól?

Szorongok, pedig nem kéne. Biztonságban vagyok, munka dögivel. Ha nem, van végkielégítésem.

Négy nap szabin lettem volna, egy napot végigdolgoztam, egy nap még este is hivogattak és nyolckor küldtem ki valamit, szerdán többször csörgött a telefon, egyszer kolléga is ideugrott gyorsan elintézni valamit.

Magyarul csütörtökön szabin voltam.

Már jönnek az első hírek az újraindulásról, én rettegek napi 2x két metróval járni, tuti autóba ülök, ha a fele fizetésemet parkolásra költöm is (440 Ft/óra!) és a fele szabadidőmet dugóban.

Ejj, pedig de utálom az ilyen felesleges környezetszennyezést.

---

Befejeztem két medált és meglódultam egy harmadikkal, festettem két képet.

---

Átmentem Anyuékhoz a kertbe, mire apu behívott, amire Anyu nem mert nemet mondani, hisz miatta mentem, ugye.

Ültünk 2 méterre egymástól maszkban, kesztyűben, fertőtlenített cipőben, hát, marhára unatkoznak szegények. A cimboráik partiznak, szüleimnek van annyi eszük, hogy nem.

---

Nézem az Ozarkot, érdekes, érdekes és egészen jók a színészek, de az a kék szűrő minek az egészre???? Olyan, mint az aláfestőzenék, hogy segítsenek a hülyének is megérteni, hogy most izgalmas lesz kimenni a kertbe, amikor ott vannak a zombik.

A kék szűrőtől nem lesz dark, ellenben marha nehezen látható mobilon még Netflix minőségben is.

---

Két év után rámírt Judós3, hogy mizujs.

Ja, aki váratlanul lelépett bő két éve és elég görény módon.

Válaszoltam, hogy a cuccai a pincében, majd vigye el. Nem gondolja, hogy haverkodni fogok vele!

---

Akkor már megnéztem a facebookon, mi a szitu a családjával. Azt kisakkozom, hogy a járvány miatt a négyből egyiknek sincsen most bevétele, gondolom, ez nem segít a hangulaton.

És látom, hogy a tesója, akinek az eljegyzési partiján még ott voltam 2,5 éve, egyedülálló, a vőlegény meg már elvett mást feleségül és gyereket várnak. Annyira megsajnáltam a lányt, mekkora tervei voltak!

---

Pityeregtem Szilágyi Istvánon is. Értem, hogy van, aki nem kér a segítségből, de ez akkor is méltatlan halál.

Párszor találkoztam a fiával, aki meggyilkolta, egy bandába jártunk a kilencvenes évek közepén. Öntörvényű, agresszív fiatal volt, alig idősebb nálam.

Sajnálom, hogy így alakult.

komment

süti beállítások módosítása