HTML

Anyukátok :D

2020.01.30. 21:11 :: Tobber

20200130_210918.jpg

komment

Morzsák

2020.01.30. 16:04 :: Tobber

Úgy hullámzik a kedvem, hogy magamat is idegesítem. Kifelé próbálom nem mutatni.

---

Tegnap véletlenül nem akartam túlórázni, időben elintéztem a zárásokat, munka utolsó percében kaptam a kabátomat, hogy két boltot is elérjek. Cipzár fel, mire megtalál a főnököm, hogy amit a HR és az IT három éve nem tud megoldani minden könyörgésem ellenére és mindenki lepasszol, azt reggelig oldjam meg, mert kelleni fog.

Cipzár le, szívem a torkomban, egyeztetés egy új vezetővel, hátha ő még lelkesen ássa bele magát, köremail 20 embernek, találjanak ki valamit, vagy elvégzek egy egyetemet és leprogramozom magam, csak legyen már meg.

Reggelre ezernyi segítséggel összeraktam egy összefoltozott megoldást, átmeneti megoldásnak jó. Főnököm már dühös volt minden impotensre (nem, rám nem, tudja, mi a szitu, meg hogy én aztán mindent megteszek, ha feladatot ad!), kiabált pár emberrel, és láss csodát: amin három éve senki nem tud fogást találni, azt az egyik projektvezetőnk csak lebótolta valahogy. Megígértem neki, hogy kérhet bármit. De tényleg bármit cserébe.

---

Aztán volt kétnapos rendezvényem, ami után kaptam a projektvezetőmtől egy hatalmas köszönetet, meg bókot, hogy milyen tökéletesen megszerveztem ennyire rövid idő alatt. Aztán visszadobtam számlákat, mert hülyének néznek minket. Aztán ezerfelé szakadok, de ezt jobb szeretem, mint a punnyadást.

---

Lecke irtó sok van, ma nekihasalok, holnap szépülés, hétvége egész nyugis, csak suli meg Kócos.

---

Két kedves boltomba berohantam zárás előtt, másnak is beszereztem alapanyagokat. Mindenhol régi ismerősként örültek nekem. Szeretem Budapestet...

---

Volt asztalos átszerelgetni a teraszon ezt-azt, este meg átcsomagoltam még pár tucat alapanyagomat kezelhetőbb dobozokba, kizárólag ehhez volt szellemi energiám.

---

Jövő héten két kolléga búcsúztató iszogatása, aztán még ugyanaznap kvíz a két drámakirálynőző pasival (lefoglaltam asztalt hozzájuk közel, magamtól távolabb azzal a feltétellel, hogy megvárják velem a taximat a sötét éjszakában), aztán egyik este nosztalgiaiszogatunk exkollégákkal is, amit megszerveztem (tegnap épp rámírt egy tavaly kirúgott munkatársunk, azóta Pesten van, hát őt is befűztem), lesz suli, Kócos, cimbik vasárnap estefelé, tánc talán.

---

Szerelmes vagyok minden ilyen alakú nőbe (ő Solange Van Doorn és most került előtérbe a VS-tel). Csoki bőr, csodás alak, ááááh! <3


Forrás az instagramja

komment

Színház, avagy nem lenni, vagy nem lenni

2020.01.29. 13:36 :: Tobber

Nádasdy Ádám fordításában még sokkal élvezetesebb a Hamlet. (Ki is töltöttünk egy phd-s kutatós kérdőívet róla.)

Úgy tűnik, mindig pocsék nap végén nézünk Hamletet, múltkor és most is hozzáöltöztem feketébe.

Mindkettőt imádtuk.

Szabó Kimmel is tökéletesen játszott a "régi" Nemzetiben, Polgár Csaba egyszerűen zseniális benne. Új szerelem született.

Oké, a legutóbbi Pintér Béla darabban emlegetve is tippelhettük, hogy tehetséges lehet, amennyire poénkodtak rajta! :D

Három órát fenntartani az érdeklődésemet munka után, enyhén elázva, a figyelemzavarommal igazán szép munka.

Nem hittem, hogy valaha valaki le tudja játszani kedvelt Znamenák Istvánt a színpadról, de többen is... (És csak nem ugrik be, melyik darab közönségtalálkozóján szórakoztatott minket Z. I. nagyon-nagyon!)

És Dóra Béla pedig szép Harry hercegként is.

Ajánlom jó szívvel mindenkinek az Örkényben.

De ha már asszociáció: Hamlet -> Rosencrantz és Guildenstern -> Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott (amit hatalmas szívfájdalmunkra már nem játszanak) -> Vádli/Füge/Szkéné -> Foster: I. Erzsébet, ami számomra az elmúlt évtized egyik, ha nem A legszórakoztatóbb darabja, vettünk is gyorsan jegyeket rá megint a szünetben. :D

De nagyon vigyázunk, hogy idén két óránál hosszabb darabra nem megyünk többre, semmiképp nem. Oké, legalábbis ne munkanapon.

komment

Mélypontok

2020.01.28. 15:51 :: Tobber

Volt egy rövidebb, jobban kezelem már. A munka, a megoldhatatlan folyamatok, ami végén úgyis lecsesznek, a sunnyogás és tehetetlenség letört.

Csak néztem magam elé és mindig megdöbbenek, hogy senkitől nem tudok segítséget kérni. Papolják, hogy merni kell kérni. Kitől? A legtöbb embert csak a saját gondja érdekli, meg mindenki elvan a gyerekkel, párjával, saját bajával, vagy nálam is lejjebb van...

Anyámnál próbálkoztam, óvatosan, de ugye ő mindent überel a saját bajaival, vagy degradál, vagy csak kritizál.

Lezárt annyival, hogy vigyázzak magamra, mert NEKI én vagyok az egyetlen, akivel tud beszélgetni.

Tényleg nincs egy empatikus lény a közelemben?

(Hogy én mennyi energiát pazaroltam olyanok bajaira, akik pont xartak rám, amikor nekem lett volna szükségem. Egy marha nagy balek vagyok, utálom ezért magamat.)

Mindegy, gatyábarázom magamat, mozgok, alszom, normálisan eszem, Kócosra koncentrálok, ezek hozzák magukkal a közérzetjavulást, megoldom valahogy.

Ma, 8. nap menzesz, kemény fejgörcs, némi hányinger mellett irány este 3 óra Hamlet. Vidám.

komment

Romantika

2020.01.27. 14:16 :: Tobber

És akkor csak úgy bújunk és simogat és szépen néz és magához ölel és azt suttogja, hogy szeretlek.

És akkor csak szorítom magamhoz...

komment

Én, idegesen

2020.01.27. 13:14 :: Tobber

Olyan gyomorideggel indultam dolgozni, hogy kettő Frontint bekaptam (egyet is ritkán szoktam, nem akarok hozzászokni). Ma van egy kétnapos überVIP rendezvényem, egy bászllítánkkal nincs szerződés, ezért az SAP-ban kezelhetetlen a megrendelésem, könyvelésben meg nem stimmelnek számok, de szvsz nem rajtam múlik.

Bent rendetvágtam, szelektáltam, már csak két nagy téma nyomaszt és megvagyok.

Ellenben vasárnap délután totál csőd volt a kreativitásom. Idegesen nem megy. Lefejtettem egy félig kész medált, egyet teljesen le fogok, pedig kész van. Egy láncot csak azért nem, mert Anyunak így is tetszik és ha megígéri, hogy nem publikálja, tőlem hordhatja.

Megterveztem még kettőt, totál nem tetszik rajzon sem, bele sem kezdtem.

Vannak napok. Ihlet, blabla...

Kócos pénteken is velem aludt, szombaton is, összeszerelte a kondigépet, ami egyelőre nyami. Le is fárasztom magamat ma este, a legjobb a stresszre (a keksz után, amiből hétvégén begyűjtöttem erősen). Meg a többi korábban említettre is figyelek. Séta megvan, gyümölcs-zöldség szintén, alvásra még mindig nehezen veszem rá magamat. :D

komment

Blogajánló

2020.01.23. 10:00 :: Tobber

Ha még nem olvasnátok hello.agi-t, ajánlom nektek jó szívvel. Ez a kedvencem a kimerültségről, nem győzöm magam is mantrázni:

"Ide is leírom, emlékeztető önmagamnak vagy segítség nektek.

-jó minőségű és elegendő alvás. Ha megteheted, feküdj le jóval éjfél előtt és inkább a koránkelésre szoktasd magad.
- D vitamin (legalább 2000NE), télen mindenképpen
- sok folyadék, legalább 3 liter
- tápláló, vitamindús ételek, minimális cukor és feldolgozott élelmiszer
- sport (heti 2x egy óra legaálbb) és séta a szabadban

A fentieket sajnos minél elfoglaltabb az ember, annál nehezebb tartani, hiszen könnyű lecsípni az alvásidőből, bekapni valamit egy gyorséttermben és ellógni az edzést. De ezekre tekints úgy, mint egy befektetésre, ami pár hét után már észrevehető javulást hoz az életminőségedben.
A fentieken kívül érdemes azért vérvételre is elmenni, jó kizárni az egyéb okokat.

Ha az alapok megvannak, akkor jöhet a kérdés, hogy mi az, ami téged feltölt? Erre érdemes szintén heti pár órát szánni.
- olvasás egyedül? barátokkal társasjáték? egy nagy fürdő gyertyákkal? sorozatnézés? bármi ami után úgy érzed, hogy több energiád van, mint előtte.
- tanulj meg nemet mondani, nem egyszerű mindent egyszerre csinálni. fontos tudnod, hogy mi az, ami már nem fér bele az életedbe, a hétköznapjaidba, mert nem fog mindig minden beleférni. ez egy nagyon fontos képesség, hogy ki tudd szűrni, priorizálni tudj, vagy későbbre áttenni, ami nem életbevágó jelenleg.
- képezld el, hogy a feladataid labdák, amivel zsonglőrködsz. ne felejtsd el, hogy a saját egészséged, a család és a barátok a legfontosabbak. mind az egyetem, mind a munka olyanok, mint egy gumilabda: ha leejted őket, visszapattannak hozzád. Az egészséged és a kapcsolataid olyanok, mint egy üveglabda, ha leejted őket, összetörnek."
...Plusz egy, ami régóta nyomatsz munka, feladat, elmaradás, konfliktus, arra rászánni némi energiát és lezárni, hogy ne okozzon több gyomorgörcsöt...

komment

Munkahely

2020.01.23. 09:51 :: Tobber

Nem akarok panaszkodni, de sorban rohannak a lányok gyógyszerért, takaróba burkolózunk, olyan hideg van, hogy felfázunk.

Egy döglött állat szaga terjeng hátul, nem találják.

Éljen az egészségünk.

komment

Orientálódás

2020.01.22. 15:34 :: Tobber

Próbálok azokkal ebédelni, összefutni pár percre, akik felvidítanak a cégnél. Ma elbúcsúzunk megint két kollégától. Mennek a konkurenciához. Azt mondják, mi hiányozni fogunk nagyon...

---

Minden nap tíz perc jógával átmozgatjuk magunkat, én már nagyon érzem a női felmenőim ízületes örökségét.

---

Gével találkoztam tegnap, végül csak rákérdeztem, hogy miért lájkolja egy vadidegen csinipasi azokat a képeimet, amiken ő szerepel. Jól gondoltam... ;)

---

Tervezzük a farsangot.

---

Este még mindig csak bámulok magam elé, oké, menzesz, felfázás, faxomtele, mikor leszek már egészséges??

---

Cica elalszik a combomhoz kucorodva, boldog mosollyal az arcán, nincs szívem felébreszteni, inkább nem vacsorázom. Bexarás, annyira cuki!

---

Hetente többször bombáz Hokis és Nagyonlétra is az ajánlataival, random 1-1 régi szerető, irtó cukik. Tegnap Kócos is jönni akart, nem voltam jól. Annyira béna vagyok kedves csetelésben, ő meg profi. Komoly agymunka valami bájosat válaszolni a végtelen bókjaira minden nap. :D

És akkor végiggondolom, hogy mennyire nem működik már 2020-ban Sch. Norbi fatshamingje... Tele az üzenőfalam írók, újságírók, közszereplők ellenvéleményével, vicces kifigurázós videókkal, ikea, dove, állatkert, coca-cola reagáló hirdetéseivel. Anno LifeTilt Tomi (aki mára példaértékűen próbálja csiszolni a PR-ját, de emlékszünk még a nőgyűlölő fröcsögéseire) kezdett így, pedig ő szakmaiságban fényévekkel megelőzi Norbit. (Különbenis Testszépítő Ibié a kedvenc diétám+edzéstervem ever.)

Megnyugtató, hogy megjelent a közbeszédben az ellenhang. Megnyugtató, hogy így, a pluszsúlyomra tekintet nélkül (pont lexarják, azaz Hokisnak csak ilyen női voltak) is lelkes és guszta fiatal pasik nyomulnak, visszajárnak évek óta. Szóval nálam nem talált be, mert szimplán nem igaz, de el tudom képzelni, egy bizonytalan fiatalt mennyire meg tud rendíteni. El kéne tűnnie a közbeszédből ennek a hangnemnek végre...

---

Süt a nap, csodaszép az idei január, imádom!!!

---

Alig várom a nyelvsulit, élvezet minden perce!

---

Még jobban izgat, hogy ki volt Sch. N. travi szeretője, léééégyszi írjátok meg!!!! :D

komment

Hétfő

2020.01.20. 14:54 :: Tobber

(Bocs a lenti elírásokért, nem fogom javítani. :) )

---

Van olyan napotok, hogy SEMMI munkához nincsen kedvetek? :D

Vagy 20 feladat vár, jó érzés feldolgozni a listákat, de csak nem bírok szívemnek kedveset kimazsolázni belőle...

---

Megy a hiszti, hogy nem ér rá mind a húsz ember a kiválasztott időpontban exkollégázni. Majd találkozunk 2 hónap múlva újra.

Megy a hiszti, hogy huszonpár lány nem bír ki négy napot főtt étel nélkül (fun fact: van kisvendéglő 5 km-re, de nem az ölünkbe tálalják), de nehezen érzem át, a hűtőt otthon csak Kócos nyitogatja és évekig ellennék TUC kekszen kávéval. (Megj.: konyha lett volna!) Szóval megvolt az időpont végre, ehhez tervezném a repülőjegyeket, meg a suli végéhez, erre bedőlt.

A suliban hirtelen felduzzadt a csoport 13 főre, de jó pedagógus a tanárunk, rotálgat minket kb. minden témakidolgozásnál. Mindenkit "szerepeltet" folyamatosan, szóval foglalkoztatva is vagyunk, meg nem szív az, aki az elején véletlenül kuka mellé ült le és kétmondatos párbeszédek 20 percig tartanának.

És így irtó élvezetesek az órák, most társadalmi gondokról vitatkoztunk, korrupció, lakáshozjutás, gyerekbetegségek, női egyenlőség és megoldásaik. (Bár a transgénico-t a csoportkánk fele nem génmódosításként értelmezte, hanem nemváltásként, úgyhogy őőőő nagyon röhögtünk, amikor cukin rájöttek, hogy ők a kukoricák érzelmi életéért korteskednek.)

Be kell pótolnunk később kieső órákat, így hosszabbak négy órásnál, az kimerítő kicsit. Meg hogy rossz a kávéautomata.

A felfázásom kevésbé élvezetes. Átmentem Anyut ünnepelni egy álomszépséges orchideával, meg a család 50+ tagjaival. Én annyira, de annyira szégyellem, hogy ezeket az okos embereket ilyen végletekig megvezeti a média, a kormány. A vennem kell egy Horthy olajfestménynél telt be a pohár, eltereltem a témát a gyerekkorukra. Akkor meg azon veszekedtek, ki emlékszik jól. Oké.

Hazamenve annyira fájtam lent, hogy (ember nem gyűlöli jobban a lemondogatást, de) lemondtam Kócost, nemhogy kekszelni nem akartam, úgy létezni sem nagyon.

Feküdtem egy napig a melegben, a többszáz alapanyagomat áttöltögettem tárolódobozokba színek, formák szerint, kivágtam az eredeti csomagolás színkódjait, méreteit, azt eldugdostam a rekeszekbe, és még be sem tudtam fejezni.

Végre mindent azonnal megtalálok.

Befejeztem egy ékszert, olvasgattam, hiányzik Kócos.

komment

Tízparancsolat

2020.01.17. 16:30 :: Tobber

Kikanyarítottam két megbeszélés között egy órácskát, hogy kiírjam a maradék spanyol ismeretlen szavakat (még meg is kéne tanulni).

Erre a közepén idejön egy kollegina, hogy nagyon gazdasági szöveget fordítsunk már angolra gyorsan. Őőő, jó, csak épp totál keverem a két nyelvet. :D

Azért összeraktuk.

Csak mutatnám, milyen hasznos szavakat írtam ki. Sosem használom a kifejezések 90%-át magyarul sem a szexelnit meg sosem tanultuk...

Ez 150 darab. Hétről hétre ez lesz a mennyiség. Ehhez irtó antibölcsész vagyok. :D

costumbre-szokás

vida cotidiana – mindennapi élet

sucursales bancarias-bankfiókok

anotar-lejegyez

estar desacuerdo-nem ért egyet

sucediendo-történő

suceder-megtörténik

escritura de mano-kézírás

por supuesto-természetesen

haber falta-hiányosság

acostumbrarse-hozzászokni

tramitar-elintéz (hivatalosan)

existiendo-létező

cobrar-szerez, pénzt keres

ingresar-bekerül

ahorro-megtakarítás

el rito de ver algo-rítus, szertartás...

miles de veces-ezerszer

contenido de azúcar-cukortartalom

reconocimiento-megismerés, felkutatás

huella digital-ujjlenyomat

frontera-határ

gestion administrativa-adminisztratív vezetés

paz mundial – világbéke

energias limpias-tiszta energia

aumentar-növekedik, nő

empeorar-romlik

sustituir por-helyettesít

eliminarse-kicsapódik

aparecer-feltűnik

previsto-előrejelzett

planificar-tervez

improvisar-rögtönöz

razonable-racionális

cumplir-teljesít (feladatot)

conectores anteriores-előző csatlakozók

coloquial-köznyelvi

lengua culta- (ezt tudja valaki???)

forma apropiada-megfelelő alak

registro-nyilvántartás

indispensable-elengedhetetlen

servidor-szolga

obra-mű, alkotás

atentamente-figyelmesen

fuerza de que dispone-az intézkedés ereje

exponer-kitesz, kitár

apartarse-félrevonul

agonizando-haldokló

confíar-megbízik

peaje-vám, díj

desechable-selejtezhető

provisional-ideiglenes

anexo-függelék

especificar-részletez

respetuosamente-kiváló tisztelettel

suplica-kérelem

medida-mérték

chapucero-csaló

milagros-csodás

adecentarse-kiöltözik

aclararse-kitisztul

mandar-küld

coto-ár

desmán-túlkapás

merecer-megérdemel

recto-tisztességes

engaño-becsapás

afirmación-megerősítés

instancia-kérvény

 

vivienda-lakás

asunto-indok

paro-sztrájk

delincuencia-bűnösség

disminución-csökkenés

conseguir-elér, megszerez

grabación-filmforgatás

fijarse-figyel

recurso-eszköz, forrás

interlocutor-beszélgetőtárs

volar-repül

gitáros:

alcalde-előljáró

medida-mérték

adoptar-adoptál

conciudadano-honfitárs

parado-munkanélküli

seguir apoyando-tovább segít

época-korszak

plataformas cívicas-polgári platform

escoger-válogat

letra-betű, dalszöveg

lograr limitar-sikerül korlátozni

subido-élénk, csípős

incremento-növekedés

distinta-másfajta

enfrentarse-szembeszáll

debate-tárgyalás

impartible-oszthatatlan

manejar-irányít

profundizándose-profundizarse-elmélyül

gracias a la…-vminek köszönhetően

disminuir-csökken

tratarse-viselkedik

tertuliano-törzsvendég

hambre-éhség

calentamiento global-globális felmelegedés

recursos naturales-természeti erőforrások

mostrar rechazo-elutasít

Desdo luego-természetesen

afirmación-helyeslés

polémica-polémia

el mundo está al revés – a világ fordítva van

recompensar-megjutalmaz

castigar-sanyargat

carrera-út, pálya

merecer-érdemel

matadero-vágóhíd

manicomio-diliház

quere el oro y el moro-mindent akar (ez ma már tuti nem pc :DD)

condenado-elítélt

cumbre-csúcs

pesticida-növényvédőszer

jueces-bírók

residuo-maradék

obstante-mindazonáltal

no obstante-annak ellenére, mégis

 debatir-megvitat

repartirse-megoszlik

representar-képvisel

sindical-szakszervezeti

el guión-kötőjel

basar-megalapoz

el debate-vita

conjunto,-a-közös

foro-fórum

elaborar-kidolgoz, termel

decálogo-tízparancsolat

valoración-értékelés

valorativa (valaki???)

Ha bárkinek van használható tanulási módszertana rendszerező agyú emberek részére, írja meg légyszi!

komment

Kedvenc hónap

2020.01.17. 11:49 :: Tobber

Imádom a januárt. Békés, nyugis, a kertváros egy fehér mesevilág, nincs allergia, nem büdösek az emberek a metrón. Meleg pehelykabát, puha sálak.

Oké, csúszik. Van szép bakancsom, amit a cégnél sem veszek le, ha már miattuk fáztam fel az alulfűtött irodában.

Tegnap a nőgyógyász felírta a csodagyógyszert, ha már nála jártam kontrollon, de nem hat nagyon.

Kondigép megjött, majd Kócos összeszereli, mert éreztetni kell vele, hogy ő a pasi. :D

Megjött egy kedvenc társasunk kuponos kedvezménnyel, ideje megint összegyűlni, Gé nyúz nagyon.

Kvíz is kezdődik lassan, Té nyúz nagyon.

Nézegetem a repülőjegyeket, ideje foglalni az első utakat.

SzÉP-kártyára is tetettem a szálláshely zsebbe, itthon is nyaralnánk egyet. Meg tetettem a szabadidő zsebbe gyógytornára és mozgásra. Meg meleg ételre, a kötelező reggeli rántottám narancslével... <3

Tanulni is kéne, sokat-sokat.

Képtalálat a következőre: „january”

komment

Apró jók

2020.01.14. 16:58 :: Tobber

Amikor mosollyal köszönt mindenki bent.

Amikor érdeklődnek, mi volt a suliban.

Amikor végignevetünk egy ebédet.

Amikor egyik vezetőnk dugibonbont hagy a szekrényében, hogy szolgáljuk ki magunkat.

Amikor ráírok exNagyfőnökömre sajnálkozva és szépeket ír vissza.

Amikor egyik cuki kolléganő javaslatára félrevonulunk munka végén egy negyedórára és átmozgatjuk magunkat.

Amikor megérkezik a futárral vagy száz csillogó szépség, egy wish táska meg pár szerelvény.

Amikor kiderül, hogy babát vár egy régi ismerős.

Főleg amikor az exkollégák rámüzennek, hogy hiányolnak minket. Szervezzük a következő találkát velük. <3

komment

Ismét egy ideális hétvége

2020.01.13. 16:49 :: Tobber

Kimerülten az autóvakarásról zuttyantam be a suliba szombat reggel.

Régi ismerősként köszöntött a recepciós.

Szeretek odajárni.

Kicsi lesz a csoport, nyolcan vagyunk. Ismerkedés, párbeszédek, feladatok kettesben, hármasban, négyesben.

Megnyugodtam, ha végtelenül sokat is kell tanulnom még, a legjobb háromban benne vagyok.

Legalább kicsit értem, amit a tanár beszél, aki cuki és lelkes.

Aztán három óra késésben voltam, átrohantam a csajokkal év eleji kreatívkodni. Ettünk pizzát, készítettünk valami vállalhatatlanul vicceset, rötyögtünk sokat.

Hazarohantam, már jött is Kócos, ő hasonlóan fáradt lehetett, bealudtunk kb semmit sem csinálva. Reggelit sütött, majd átrendeztettem vele pár polcot, ha jönne a kardiogép. Már ha megrendelem, mert vannak azért kétségeim, pici a lakás, kerülgetni kell majd. Viszont hatalmas könnyebbség.

Délután próbáltam befejezni az alkotást, meg tanulni keveset, de irtó fáradt vagyok, valami bújkálhat bennem.
Szeretem hétvége.

Már telik a naptár, most suli után családi ünnep, lesz éves fogorvos, féléves nőgyogyi, színházak, MüPa, ásványbörze is februárban.

komment

Morgok

2020.01.10. 15:32 :: Tobber

Meggyőződésem volt, hogy az szvsz gagyi firkálmány wmn.hu a legkárosabb online megmondófelület a magyar nők gondolkodására (a babafórumokkal szerencsére nem találkozom :D). Felületes következtetések, félreértelmezések, okosnak beállított imidzs, üres tekintetű fontoska DTK.

De van durvább: Iványi Orsolya. Motivációs példaképnek állítja be magát, negyvenplusz évesen egy megkeseredett hetvenesként viselkedik. Úgy állítja be, mintha egy középkorú nő már boldogtalan unalomban porosodna, DE ő tudja a megoldást: egy évtizedekkel öregebb gazdag férfi feleségeként semmittenni.

A pasas rém tiszteletlen vele, csoda, hogy tűri. Savanyú hangvételű videók, felületes értékek dicsérete...

Elképeszt, hogy ő példát akar mutatni. Anyukám 73 évesen sokkal életvidámabb, aktívabb, céltudatosabb. :)

Mesélem, a környezetemben lévő random negyvenesek-ötvenesek miket csinálnak:

A szinglik nagy része tinderen keres és talál szeretőt, vagy az életből van szeretője a szükséges szexre és kényeztetésre. Pörögnek, tanulnak ezerrel, sportolnak, szervezik a társasági életüket, kulturálódnak, utazgatnak és a legtöbbnek tartalmas élete van férj nélkül is.

Anyagilag függetlenek, hosszú távú elképzeléseik vannak.

Akik férjnél vannak, ügyesen menedzselik a szabadidejüket, hogy maguk fejlesztésére is jusson elegendő, önállóak gondolkodásban és anyagilag is, kiállnak az érdekeikért, nem sorvadnak bele a férjük árnyékába és a háztartás/gyereknevelés terheibe, nem kényszerűségből nem lépnek.

Vagy lépnek, mint egy csomó kollégám válik, hogy ne ugyanazt a mókuskereket tekerje élete végéig.

Jó, persze nyilván ilyenekkel veszem körül magamat, de van néhány besavanyodott otthonülő, aki nagyibb Nagyinál, ők ezerrel panaszkodnak, hogy minden rossz (és marha xar ám ezt naponta hallgatni tőlük), de nem tesznek semmit. Nem is motiváló! :D

De lényeg, hogy mérgező egy-egy ilyen okoskodó nő. :(

Uff, lassan vége a skypeomnak, megyek dolgozni.

komment

süti beállítások módosítása