HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Karantén 18. nap

2020.04.01. 16:27 :: Tobber

Tegnap be kellett mennem az irodaházba. Főnök 3 hete elfelejtett valamit és a benti strómanom, akitől szívességet szoktam kérni, épp szabin. Bevágódtam a kocsiba, leadtam a rendszámomat, én nem fizetek 440 ft-ot az utcán óránként, a benzint így is magamnak. Elől a kesztyű, fertőtlenítő, maszk, körbecsörögtem, intézzek-e valakinek bármit.

Belobbant allergiával izgalmas kérdés, hogyan tüsszentsek, hogy a maszk ne tolja szét az arcomra az anyagot, na, értitek. Extrán orrspray-ztem indulás előtt.

Kihalt parkolóház, folyosók, egy emberrel találkoztam 4 méter távolságban a hatalmas irodaházban.

Bent kiderült, hogy nem kellett volna bemenjek, mindegy, megnyugodtam.

Elhoztam a jegyzeteimet, egy pótfüzetet, a két pompás kutyatejemet, mert méregdrágán rendeltem anno, és bár locsolják a szép oázisunkat, ezeket sajnálnám. Elhoztam a névnapi amariliszhagymát apunak, bedobtam a házhozszállított élelmiszerrel Anyuékhoz. Hezitáltam, hogy az egyik vadiúj projektort elhozom, bent porosodik, de úgysem akarok filmet vetíteni a falra, vagy ilyenek.

Körbesétáltam pár utcát a tűző napon, fotózgattam virágokat, olyat úgysem sokat látok mostanában, a töküres kereszteződés szembepontjáról néztük egymást egy másik maszkos sétálóval, ki induljon el előbb ugyanarra. Fura. Addig elintéztem a munkahívásaimat.

Este megosztotta egyik kreatívos lány több évfolyamnyi(!!) kreatívújságját, hát, totál extázis! Annyi ötlet, leírás, ezer új tervem van, amire nem fogok időt szánni.

És jön a Killing Eve (ja, én is meglepődtem!) meg a Good fight következő évada két héten belül.

Ma Szomi szólt, hogy megy a boltba, hozzon-e bármit. Este hívott ex-beteg kollegina, hogyan bírom. Ma már küldött recepteket és szólt, hol nyílt időpont házhozszállításhoz. Aggódik értem. A munka végén tíz percet tornázós kiscsapatunk most skype-on "irodai jógázik". Volt négy telkónk, mindig csörög a mobilom, én meg attól félek, a főnököm nem látja, hogy mennyi dolgom van.

A munka még túl-túlcsordul a home office lehetőségein, alkuszunk jogászokkal, szakértőkkel, gyomorideg, az van.

Egyik haverunknak megfelezték a munkaidejét, a fizuját annál is jobban. :(

Híresen nehezen bírom a bizonytalanságot (és pms-em van), de eleresztettem a kérdést, bízom Istenben, de szárazon tartom a puskaport, figyelem a cikkeket, de arra koncentrálok, amire hatni tudok. Ez elég kevés mostanság.

Ez egy remek cikk, értelmes összefoglaló, lehetséges járványkezelési stratégiák, ha ma egyetlen cikket, hát ezt. Húzni kell az időt, míg lesz gyógyszer/védőoltás...

https://medium.com/@tibi_9859/koronav%C3%ADrus-a-balta-meg-a-t%C3%A1nc-400cdf3b254

komment

süti beállítások módosítása