HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

...

2019.02.28. 20:49 :: Tobber

...aztán tegnap este még Újpesten volt elintéznivalóm, hazabuszoztam nagy kilométerkerülővel, de jobb időeredménnyel, fogat mostam, és úgy aludtam be, hogy a lámpa égve maradt, a hálóajtó nyitva, ergo a cica bent lófrált, amit nem engedek éjjel.

Majd hajnali ötkor buherálta a szekrényajtómat, aztán megcsillanhatott valami fény, mert leszerválta magának a szemüvegemet és passzolgatta magának.

Na EZEKÉRT zárom ki a macskát a hálóból, ha nem ájulok be.

Irtó szarul vagyok, nagyon fáj a fejem. Elég sokáig bírom gyógyszer nélkül (főleg koffeinnal), de tegnap elmentem egy patika előtt, vettem valami erőset és helyben bevettem. Még sosem csináltam ilyet.

A környezetemben pont emiatt több a tavaszt rühellő ember, mint a telet... :D

---

Annyi munka van a csoportommal, hogy a határidők mellett kb. tampont cserélni meghalni marad egy kevés időcske.

---

Sosem fejezem be a napot időben és anyagilag egyáltalán nem jelent többet.

---

Szeretnék kondizni, meg pasikázni, amik a stresszre működnek nálam. Kócos bármelyik hétköznapját felajánlotta, Testnevelésiegyetemista és Hokis szintén, dehát epilálni nincs időm és erőm!

komment

Sbo

2019.02.26. 22:54 :: Tobber

Az estémet a sürgősségin töltöm apámmal.

Nem volt tervben.

Lemerülök, szétmegy a fejem, szaggat a mellem a pms-től, aggódom, én vagyok a család higgadtja.

A sminkem bezzeg f@sza a felkenés után 15 órával.

 

komment

Asszertív mondatok Daninak

2019.02.26. 16:33 :: Tobber

...miután fejetlenség van, káosz, ezerrel dolgoznánk, ő meg odaáll és a semmiről elmélkedik leállíthatatlanul. Két perc udvariassági türelmi idő után:

- Danikám, megbeszélhetnénk majd ebéd közben?

- Dani, most hagyj dolgozni minket kérlek, jó?

- Daniii, majd. Dolgozuuuunk!

- Dani, ne beszéljél, kérlek, mert nem tudunk a munkára figyelni!

(Úgy értitek, menjek most el?)

- Igen, légyszi!

- Jó, abbahagyom, de ez fontos téma. (Neki, meg a társadalomtudósoknak, vagy este egy kocsmában.)

Majd folytatja tovább, mi gépelünk, pofát vágunk, lassan el.

Megkönnyebbülés, nem telik el öt perc, valaki érkezik, mi hibásodott meg a kávéfőzőben (nem mindegy? Elvitték szervizbe, van csere és két másik), kéne mára kölcsönbe egy parkoló (most tűnt fel, hogy autóval jöttél be, de nincs helyed?), tudunk-e győri kollégát, aki NEM céges autóval megy haza (na ezt honnan kéne tudnunk???), hányig van szendvics a menzán (amíg el nem fogy?), miért nem elég a főnökkel aláiratni a kérvényt, miért kell feltölteni a nemtomhová (mert addig nem engedélyezik, én meg nem tudok vele dolgozni??), úgyhogy ma foglalórendszert oktattam, HR oldalt oktattam, meghallgattam vicces orvossztorikat, ezer kérdést passzoltam le, hogy mi mit tudunk az átalakításról.

Mivel az igazgatónk tegnap munka után leült velünk fél órára, így a mostani fázisról mindent, de persze semmit nem mondhatunk el belőle.

komment

Hétvége

2019.02.25. 16:12 :: Tobber

Pénteken home officeban dolgoztam. Irtó megnyugtató, hogy nem szólnak kétpercenként hozzám valami irrelevánssal.

(Most is beszél hozzám valaki, aki semmi asszertív jelre nem megy el, érdemit meg nem bírok két hete fájó fejjel gondolkozni így, hogy monoton filozofál valamin, hát írok posztot addig!)

És az is megnyugtató, hogy a lüke kismacska bújt, meg hívott játszani, meg bújócskázni, meg magyarázott hosszan valami számára érdekeset fontoskodó fejjel.

Feldíszítettem a lakást, elkészítettem a jelmezemet, aztán átjöttek a cimborák jelmezes farsangozni.

12 felnőtt és 4 gyerek zsúfolódott be a mini lakásomba (minusz háló, ahová a sokkot kapott cicát zártam, ott is kinyitott egy szekrényt magának és a törölközők mögé bújt szegény félelmében).

Zaj, az volt. Nevetés, az nagyon sok. Éjfélkor kullogtak el. Nagyon jó buli volt.

Meg is beszéltünk egy lakásavatót, meg egy főzős bulit, meg egy májusi kerti sütögetést, lesz még műveltségi kvíz és babalátogatás tavasszal. (Meg tőlük függetlenül osztálytalálkozóm és külföld Bével, külföldi sztár az Arénában, színház, vidéki húsvét a nagycsaláddal, Nagyi szülinap, és nagyon remélem, Béká és gy.f.a. is szívesen látnak párszor!! Telik a naptár programokkal.)

Szombat reggel átmentem Béért és elsétáltunk a tavaszi szeles napsütésben bruncholni egy nagyot. Tojás, tejföl, facsart narancs. Az életemet leélném ezeken.

Felmerült egy álláslehetőség, de szeretnék kivárni inkább a jelenlegi munkahelyemen.

Aztán takarítottam a buli után, átjött Kócos estére, filmeztünk, agyonkényeztetett, aztán reggelit sütött nekem (baconön, tojáson, magos tk kenyéren leélném az életemet). Segíteni akart elmosogatni (btw hívtam a bulira, de sztem nem volt kedve néhány exhibicionista meleg pasihoz, meg az én korosztályomhoz en bloc), de megkértem, hogy ne zörögjön a konyhában, mert bármennyire cukika, szétrobban a fejem.

Aztán leengedtem, pakoltam, olvastam, tanultam gyakoroltam, sorozatoztam, megfuttattam a cicust párszor a kedvenc játékaival, hogy térjen vissza az ijedtségből.

---

Ma a cégnél bejelentés, holnap úgyszintén, aztán zárási határidők, kész a jogsim, érte kéne menni, fodrász is időszerű, meg szoli, újra kéne fűznöm két meglazult karkötőmet, kéne egy kikapargatható olcsó szemhéjpor, mert utántöltőt szereztem csak egy gyönyörű BenNye-ból. A kocsi borzasztó koszos, kondizni is le kéne mászni, de szétrobban a fejem.

Mocsok tavasz.

komment

Insta

2019.02.25. 14:26 :: Tobber

Ha eddig nem követtétek... Kajdi Csaba zseniális az instán! :D

- Zimány Linda résztvett a jogászbálon. Megérdemli, sokat tanult érte! Tíz évet tanult a diplomáért! :D

- Mindenki aggódik, mit akarhat Brüsszel. Mit akarhat vajon Brüsszel? Talán farsangot tartani?

Imádás a pasi.

komment

Kirúgások, halál

2019.02.22. 10:03 :: Tobber

Tegnap még három vezetőnket kirúgták, megszakad a szívem.

Latolgatunk a folytatásról, minden szekrény előtt klikkek beszélgetnek aggódva.

Hazafelé elkapott fél órára az átszervezésvezető tanácsadó (soha nem fogok már időben hazaindulni??), valamiért a kedvence vagyok, ő is felkavart kissé.

Aztán Anyu hívott sírva, hogy meghalt egyik nagybátyám. Délután a három nővér még együtt ügyintézett, hazament a középső, és ott találta holtan a férjét. :((((((

Ejj, de sajnálom! Nekem ez a nagybátyám már mindig gyerekkorom emléke alapján marad meg negyvenes, sportos, túrákon előrefutkározó vidám emberként. :(

(És kurvára sírok temetéseken. Majd bekapok nyugtatót. Tegnap is azzal aludtam csak el, pedig nem szokásom.)

Felmerült, hogy illik-e így buliznom, ma nálam lesz tizenpár cimbivel (és négy gyerekkel, meg egy macskával) beöltözős farsang. De nem hiszem, hogy a nagybácsi azt akarná, hogy szomorkodva gondoljak rá...

komment

Kulissza

2019.02.22. 09:44 :: Tobber

Kulisszatitok:

A bejegyzéseim nagyrészét unalmas telefon-, videokonferenciák közben irogatom, a legtöbb időzítve van.

Tegnap is kiment valami piszkozatként, nem próbálom megfejteni a blog.hu-t.

 

komment

Még

2019.02.21. 15:23 :: Tobber

Meg még elmenetkor beugrottam a pályázati eredményét váró kollégához, benne is tartottam a lelket kicsit.

Aztán ma bejöttem, megtudtam, kik mennek, kik maradnak a legfelső szintből, és sokan sírtak.

Rányomta a bélyegét a nagy közös ebédre is, aztán hallottam híreket a vidéki telephelyekről, amin pláne megdöbbentünk.

A fizu ügyében sincs minden rendben, a munkamorál a béka feneke alatt.

Btw. mások hogy a fenébe bírnak két óránál hosszabban koncentrálni egy többezer adatos táblázatra (videohíváson pörgettük a sorokat, Kollegina ki is dőlt)?

komment

Kettő

2019.02.20. 20:59 :: Tobber

Azaz végül kétszer sírtam.

Elinduláskor behívott az egyik vezető, hogy kirúgták. Megölelgettem, sírtunk, egy jó fél órát elmélkedtünk az ő jövőjéről, a cég jövőjéről. Adtam kontaktot exkollégánkhoz, aki a konkurenciánál szuperpoziba került most, hátha...

:'(

komment

fszm

2019.02.20. 14:17 :: Tobber

Főnököm tegnap a munkaidőm vége előtt 4 (olvasva: néééééééégy) perccel felhívott, hogy ma reggelre(!) szervezzek le 3 vidéki tájékoztatót a sokszáz dolgozónkkal, értesítsem őket (nincs is listám a nevekről), találjak helyszíneket több helyen, szóljak a középvezetőinek, szervezzek át mindent meglévő programot ASAP és legyek diplomatikus a lepasszolt emberekkel, nomeg találjak valami szállást is.

Hát nem így terveztem az estémet!

Még hozzátette, hogy csütörtök-pénteken is lesz két város, kb. 600 ember. Majd(!) szól.

Azóta sem szólt.

Annyit azért nem keresek, hogy ingyen túlórázzak esténként. :(

---

Lelkesen követem egy feminista újságíró postjait, benne vagyok egy zárt csoportjában. Erre jövő héten jön a főnökömmel interjút készíteni! Úgy megörültem a hírnek, hogy a kommunikáció azóta fejtegeti, minek sikongatok itt a káosz közepén. :D

---

Ma még csak egyszer bőgtem.

komment

Grr

2019.02.19. 17:25 :: Tobber

Tudom, hogy ajándék lónak, de minden huszadik bejegyzésem elveszik itt.

Este anyáztam az okmányirodára. Mármint szupersokat fejlődtek, a legtöbb ügyintéző normális (és már ezt is ki kell emelni sajna), de ha megkérdem, hogy a 10+ éves webkamerával(!) felülről ledsorral világított sötét lukban készült ijesztő fotóm helyett kérhetek-e egy másikat (egy kattintás), mégis tíz évig ez virít egy hivatalos okmányomon, akkor ne azt válaszolja, hogy nem, próbáljam elfogadni magamat. (Sic!)

A bicska kinyílt a zsebemben, hogy akkor kérek máshová időpontot, de befogtam, mert lúzer vagyok mert nyomorék kis élete és munkája lehet, ha így viselkedik idegenekkel. Legyen boldog a beszólogatásával.

---

Összeszedtük kicsiny csapatommal: 250+ feladatunkat gyűjtöttük táblázatba. Kétszázötven.

Ezeket kell csoportosítani, dolgozni rajtuk első körben.

---

A vezetők változásáról többet tudok szinte mindenkinél, hirtelen megélénkült az érdeklődés körülöttem. :D

---

Van egy alkalmazás, a Yazio, amin vezethető a napi étkezés, vízivás, sportolás, kiszámolja a tápértékeket, meg sok érdekeset.

A szénhidrátbevitellel nagyon jó vagyok, a fehérje csúszik el a zsír arányára. Ez van. Zsírfüggő vagyok.

komment

Kikészít a stressz

2019.02.18. 14:12 :: Tobber

Hétvégén kialudtam a heti stresszt.

Bár csak egyszer bőgtem az irodában.

Látom a hibás motívumot a munkavégzésemben. Egyre többet sóznak rám, és azt sem ismerik el, sőt, épp azért tolnak rám, mert az az előítéletük, hogy úgysincs sok dolgom. Én meg nem szoktam panaszkodni. Minden nap túlórázom.

Aztán úgy beszélnek velünk, mint utolsó csicskákkal, ha nem ugrunk. Most épp egy HR kiléptetést csinálok meg, ők hetekig ülnek anyagokon, nekik másnapra kell lekérnem, lepapíroznom mindent ezer feladatom mellett, és ezek után van képük flegmázni.

Úgyhogy elhatároztam, hogy a minimálisan elvárhatót teszem csak meg nekik (pl. elpostázom a kész anyagot, ahogyan ők is teszik a sürgős kéréseikkel, pedig 1. a posta 6-7 nap vidékről, 2. naponta jár fel Pestre onnan valaki, aki szívesen elhozza, 3. nekik sürgős). Látom, néhányan mennyire keveset dolgoznak, szépen elhúzva, teljesen igazuk van, hogy így alakították ki. (Rá is kérdeztünk Kolleginával egyik vezetőnknél, hogy miért kivételeznek egy kb. semmit, azt is hibásan dolgozó kolléganővel, de hárította a választ. Nem zavarna, ha nem végeznénk helyette is feladatokat.)

A kettővel ezelőtti munkahelyemre utánam egy 8 és egy 6 órás dolgozót vettek fel a feladataimra, annyi rakódott rám. Most hangzatos lózung, hogy passzoljak le nem feladatkörömbe tartozó kéréseket. De akkor nincs megcsinálva, ergo nem tudom. Sokmilliós számlákat igazolok, amik rám lettek erőszakolva, pedig lövésem sincsen a teljesítésükről, beszállítókat kötelező értékelnem, pedig sosem láttam őket.

Oké, nem kezdem újra, csak egy kis elismerésre vágyom.

---

Naaagy rendet raktam pénteken, shoppingoltam és takarítottam szombaton. Kócos még beteg, emberekre meg nem vágytam, így hajnali kettőig szocioriportokat néztem pesti drogosokról, börtön utáni életről, már ha azt életnek lehet nevezni. Örök félelmem, hogy egyszer én is így lecsúszom. Jóóó, tudom.

Hokis fél éve nyúz, hogy látni akar, akár kávézni valahol*, úgyhogy vasárnapra felengedtem.

Hát a cica szerelmes belé! :D Pedig Hokis nem egy macskás típus (a macskám sem macskás típus), de kölcsönös az imádat. A macsek ment utána, odatelepedett, dörgölte a kis fejét, elkezdte nyalogatni. :D Egyszer találkoztak, szóval nem tapasztalat, csak ösztön. Vajon mi lehet az oka?

Spanyoloztam, mert kiesik a fejemből minden, kreatívkodtam egy új kokárdát, mert azt minden évben szoktam, főztem, aludtam. Nagyon sokat.

Kikérdeztem Bét és letöltöttem a Netflixet, kiválasztottam 10+ megnézendő sorozatot, el is kezdtem darálni. Kellemes felület, egyszerű használat, offline lehetőség, végre nem kell kutakodással, meg kéretlen reklámokkal viaskodni, imádás.

*Annyira kávéházas csevegős a viszonyunk! :D Testnevelésiegyetemista meg egyik hajnalban akart átjönni, visszautasítottam. Jó, akkor legalább hadd aludjunk együtt. :D :D :D Nem.

komment

Izgi

2019.02.15. 13:51 :: Tobber

Az ablak alatt húzott el nagy mennyiségű rendőrautó nagyon gyorsan, el is kapták a pasast.

---

A cimbik ma is bemennek estére a városba, de a hétre már kimaxoltam őket. Kedden hívott is I, aki aztán nem a panaszkodás bajnoka, hogy tök elege van T despotizmusából. Én fel sem veszem, apám ugyanez az alkat.

És még lehet, hogy vasárnap este is találkozunk.

Ennyire azért még én sem vagyok szociális. :D

---

Megyünk újra Katonába!!! :) Hónapokig köhögök telente, április végi előadásra mertem jegyet venni. Próbaidőn vannak nálam a Két Korea, Faust I. és hasonló borzalmak miatt, mondjuk őket meg nem izgatja, fél nap alatt eladják a teljes havi ülőhelyeiket.

---

Bejelentkeztem a maradék dokikhoz, ami még elmaradt tavalyról, meg intézem a jogsit, már csak Fityfirity bácsival kéne megbeszélni az újabb lakásátalakítást, de mindig délutánra jut rá időm, ő meg őőőőő nehezebben kommunikál a nap múlásával... :D

---

Pörög az új munkacsoportom. Végre látom értelmét valaminek. Izgalmas feladatok, reális célok.

---

Ja igen, hivatalosan a céljaim közé is bekerül, hogy tyúkanyózhatok a pártfogoltjaim fölött. Amiért egy fillért sem kapok persze, de eddig gerillában csináltam, legyen már formába öntve.

---

Egyik új ambíciózus kolléga kifejtette, hogy velem dolgozna a jövőben, ha saját cége lesz, mert imádja a talpraesettségemet...

---

Egyik elbúcsúztatott vezetőnk bejött szerdán, és hozott bonbont, virágot köszönetképpen a sok segítségemért. Megint pityeregtem. :D

---

Másik vezető rám akarja sózni a jelszavait, nyugodtan intézhetem az ügyeit. Nem igazán szeretném. :D

---

Ma kondi, új fürdőbútor rendezgetése, holnap szépülés, majd Kócos reggelig, némi spanyol, talán tánc, talán kori, darts, majd alakul.

komment

Morzsák

2019.02.13. 17:58 :: Tobber

Tolom a pálinkát ezerrel, hogy fertőtlenítsek. Mindenki felesége-gyereke-ő maga fertőző beteg.

Így mondjuk remeg a kezem műkörmözni, pedig nagyon kéne...

---

Ingyenes profi sminkelést hirdettek ismét, hát lecsaptam rá.

Naaagyon szép lett, pedig annyira egyszerű, letisztult, mintha nem is lenne rajtam. Fun fact: azzal a Paris Berlin alapozóval, árnyalattal, amit lecseréltem, mert túl sápadt voltam hozzá.

---

És állítólag nagyon szép ívű a szemöldököm. Megnyugtattam, hogy abból az összenőtt fekete sávból bármilyen formát ki tudok alakítani, akár cikk-cakkot is.

---

Fekete szemöldököm miatt a színtanácsadó kókl szerint tél színtípus vagyok.

A sminkeslány szerint egy ilyen gyorsanbarnuló bőrű ember kizárólag nyár lehet.

Háááádejó!

Nem mintha jelentősége lenne. :D

---

Egy alig ismert kolléganőm szeretné, ha kölcsönösen vigyáznánk egymás cicájára, ha elutazunk. Mondjuk én nem sokat utazok és a szüleim 2 km-re laknak, Anyu meg szerelmes a macsekba, és liftben néha váltunk öt szót kollegina talán ne járkáljon fel hozzám, szal semmi szükség rá, de én szívesen etetem az övét. Néha. Az mondjuk nem tetszik, ha napi kétszer el kéne oda csámborognom.

És a lány szerint hozzuk össze a macskákat bandázni néha. Hát szerintem az enyém pont bepisil a pániktól, míg odaérünk, az övé ne jöjjön hozzám, mert néhány cicára allergiám van, ne hagyja ott a szöszét, de főleg ők nem kutya alkatok, pont csak területvédeni fognak, inkább hanyagolnék némi bunyót...

Nem tudom, hogyan rázzam le a témát asszertíven.

---

Nem egészen értem, miért fontos, hogy egy facebook csoport teljesen titkos legyen (a kereső a csoport nevét se találja, csak ha meghívnak, látod), de most bevettek egy feministába, meg egy spanyolosba. Mindkettő szívügyem, de miért nem láthatja más is???

komment

Ez most komoly?

2019.02.11. 16:49 :: Tobber

Nahát a hetet komoly fejfájással és némi náthával zártam.

De hogy ne legyek nyugodt a fasza kis immunrendszeremmel, vasárnap hajnalban Kócos tűzforrón ébredt, lázasan, majd bezárkózott a fürdőbe hányni úgy egy fél órát. Elkapta valami vírus. Mi meg fél este csókolóztunk és izélgettünk.

Kafa.

Bejöttem dolgozni: főnököm lánya Rota-vírussal került kórházba.

Este I odaugrik a bandázásra, bár tíz napja beteg. Ő. Mr. Terminátor.

Van még kérdés, miért nem merek babalátogatást ígérni? :( :( :( :( :(

komment

süti beállítások módosítása