HTML

2006.01.24. 11:21 :: Tobber

KUKUCSKÁLÓS TÚRÓS!

ÖSSZEGYÚRNI, ÉS GOLYÓKAT FORMÁLNI AZ ALÁBBIBÓL:
12, 5 dkg margarin
20 dkg. rizsliszt
3 evőkanál kakaó
15 dkg. cukor
2 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
A golyókat kikent tepsibe tesszük hézagosan. Erre öntjük a következő masszát:

50 dkg. túró
25 dkg. porcukor
12,5 dkg. margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás sárgája
utoljára a 4 tojáshabbá vert fehérje

___________

(Jenei Tamás receptje)
Hozzávalók:
A tésztához:
½ kg liszt;
20 dkg porcukor;
23 dkg vaj;
2 tojás;
1 evőkanál vaníliás cukor;
½ citrom reszelt héja;
csipet só;

A töltelékhez:
¾ kg túró;
22,5 dkg vaj;
12,5 dkg porcukor;
10 dkg kristálycukor;
6 dkg étkezési keményítő;
8 db tojás;
só;
reszelt citromhéj;
1 evőkanál vaníliás cukor;

1 tojás sárgája a bekenéshez;
porcukor a beszóráshoz;

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk. A tészta igen melegérzékeny, ezért nem szabad hosszan gyúrni, mert az összetevők szétesnek. ¾ órán át a hűtőben pihentetjük.
A kézmeleg vajat porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjával habosra keverjük. A tojássárgákat, a túrót, és a keményítőt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. A tojásfehérjéket, a kristálycukrot és a sót kemény habbá verjük, és a kapott habot óvatosan belekeverjük a masszába.
A hűtőből kivett tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy tortaformát. A túrós krémet beleöntjük a tésztával kibélelt formába, és előmelegített sütőben maximum 160 °C fokon sütjük.
40 percnyi sütés után alufóliával vagy papírral lefedjük, és felig nyitott – kiakasztott – sütőajtónál készre sütjük. (csak akkor nyissuk ki a sütő ajtaját, ha az nem légkeveréses)
A sütési idő kb. 70 perc.
Ha kihűlt, kivesszük a tortaformából, és porcukorral megszórjuk.

___________________

Szia! Az én kedvencem:
Túrótorta sütés nélkül
50 dkg túró,
10 dkg margarin,
3 db tojássárgája,
15 dkg cukor,
2 csomag zselatin,
3 dl tej,
szörp
egy kapcsos torta forma
0,5 kg idénygyümölcs (bár málnával a legfinomabb)
Elkészítés: A tojássárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem, majd hozzáadom a túrót. 3 dl tejben elkeverek 3 evőkanál zselatint, ezt felmelegítem, és miután kihűlt, a túrós masszához keverem. Ezt a masszát beleteszem a tortaformába és a hűtőbe rakom dermedni. Ha megdermedt, a tetejére szépen felteszem a gyümölcsöt (málnával vagy eperrel a legmutatósabb, de kiwivel is finom). A gyümölccsel harmonizáló szörpöt készítek (pl. málna esetén málnaszörpöt), ebbe is teszek 3 púpos evőkanál zselatint, felmelegítem, és ha kihűlt, a gyümölcs tetejére öntöm és visszateszem a hűtőbe. Dermedés után fogyasztható.

Bocsi, saját memóriának...

(Mellesleg van pár száz netes receptem, egy csomót ki is próbáltam, ha érdekel valakit!! :-)) )

ANNYIRA SZERETNÉK MÁR FŐZNI-SÜTNI VALAKIRE!!!!!!!!

(Na jó, EZÉRT kicsit visszasírom Pasit, imádta a kajáimat, sztem nem volt olyan, amit ne evett volna szívesen...) :-)

 

komment

süti beállítások módosítása