HTML

Remek

2017.06.30. 12:11 :: Tobber

Múlt péntek délután tanulás előtt annyira kimerültem, hogy ejtőztünk pár percet a teraszon, Judós3 feje az ölemben ( a többi része is a kanapén, csak a miheztartás végett!), amikor megláttam.

Középen egy vak folt, körben irtó szép mintával villózó fényjáték, csoda alakzattal, színekkel.

Csak éppen nem láttam abban a foltban.

Megérkezett a migrénem, a migrénaura az első tünet nálam.

Ilyenor van pár perc benyomni két kávét és egy koffein tartalmú saridont (ne próbáld ki otthon, ha nem ilyen 90/50-es vérnyomású ember vagy, nem mindenkinek ugyanaz a gyógymód!!!!), kikapcsolni a zajforrásokat, lehúzni a redőnyt, azzal enyhíthető az ütemterv következő lépése, a hányásos fejfájás.

Hát, később kezdtünk tanulni...

Tegnap este szerencsére a kisfiúk lemondták a bulizást munka után szereztem csini nadrágot Judós3-nak, hogy készítsünk fotókat a szórólapjához, elmentünk edzeni két órát, majd fotózgattam őt, majd nagybevásároltunk, majd nekiálltam sütőben sütni, éjfélre kész is lettem, akkor utóvacsoráztunk.

Ma már hányingeres fejfájásra ébredtem, de ez a jobbik fajta, csak megdöglök, de nem migrén.

Szerintem el kéne menni lassan szabadságra, mert kiborult a testem.

komment

Rokitop

2017.06.29. 11:00 :: Tobber

Ja, egyébként két hete beugrottam a teraszról bikiniben kikapni egy tepsit a sütőből. Azóta egy öt cm-s égési sebet takarok féltenyérnyi ragtapasszal.

Tegnap elbotlottam a kicsitbéna lábammal, alig bírok járni.

Kimentünk munka után strandra a cimbijeimmel.

Ergo megjött indulás előtt tíz perccel. Medence ugrott.

Odafelé már öltük egymást a nem-nyaralás miatt Judós3-mal.

Be is borult, amint kiléptünk a strandra, félhomályban, lógó esőlábbal lángosoztunk, gyerekeztünk zárásig.

A Margitszigeten elkapott minket egy hatalmas zápor, villámok, ömlő eső, nyilván fehér ujjatlanban voltam, alatta rikító színű, ám nem melltartó stabilitású fürdőruha, hát, hullámzó látvány volt, khm.

Bőrigázva, villámok közt hazaértünk, a szél elvitte egy száradó blúzomat, legalábbis az erkélyen már nincsen, bakker!

Rendeltem kaját, beálltam a zuhany alá és kértem Judós3-t, hogy ne csináljunk már semmit, ami elromolhat, csak nézzünk Agymenőket. Hajnalban kivettem azért a kontaktlencsémet, fogatmostam, bealudtunk, nagyon.

A tegnapi nap után, amikoris felszóltak a recepcióról, hogy akkor itt van Sarah, milyen Sarah, hát jött Londonból, téged keres. Egy kolléga elfelejtett szólni, hogy aznap jön egy angol, de ő nem lesz, pesztráljam én. Hát, lefoglalta az egész napomat, csak a vészhelyzeteket tudtam megoldani, komoly munkára nem volt időm, miközben irtó sok feladatom volt, ketten balhéztak is velem a telefonban, hogy mit csináljak, de azonnal, meg hogy őket vegyem előre (mindkettő szívességkérés, csinálja meg ő, vagy a saját beosztottja). Nem is csináltam meg.

Legalább a csaj jófej volt, a szünetekben beszélgettünk a magyar árakról, bérekről, brexitről, magyarokról Angliában, jólesett angozolni, bár néha spanyolul jutott eszembe pár szó, megszoktam mostanában.

Fáradt vagyok, fáj mindenem, legszívesebben sírnék pihenni szeretnék.

komment

Szabi

2017.06.27. 14:14 :: Tobber

...majd MA eldöntötték, hogy Judós3 nem mehet szabira 10-étől.

Hetekig húzzák az időt, nem tudunk tervezni, hozzám igazodnia kell bent a többieknek, majd két héttel előbb szólnak, mikor NEM mehet? Arra nincs válasz, hogy mikor igen? Végülis joguk van hozzá. Szerintem amilyen forrófejű,  begurul és felmond dühében.

komment

Roki

2017.06.27. 11:38 :: Tobber

Megint roki korszakomat élem.

A derekam mindkét oldalt beszúr, üdv, sérvek.

A műtött térdem fájdogál.

A jobb lábfejemet egyik reggelre alig bírtam megmozdítani a fájdalomtól. Amelyik kicsit le van bénulva. Hát most menni is vicces.

Tegnap kibicsaklott a másik bokám, irtóra fáj a lábfejem, nem bírok fordulni rajta.

Alig van póz, amiben nem dőlök fel, imádom, amikor a metrón löknek, rámtámaszkodnak ilyenkor.

Egyébként minden romantikus.

Tegnap munka után beültünk a spanyolosokkal a tanárunk spanyol haverjának bárjába, sok-sok sangria, tapasok, minőségi és isteni falatok. Leélném az életemet ezeken az ételeken, a vékonyságomat már úgyis végleg feladtam. :D

Megköszöntük a tanárunknak a munkáját, zárásig maradtunk, nagyokat kacagtunk, megbeszéltük az új tanfolyamot, sztoriztunk, alig bírtunk elválni az utcán egymástól. Szétszéledünk, valaki karitatív munkát megy végezni a harmadik világba, van, aki költözik, utazik, kár, épp összerázódtunk.

Hazafelé értemjött Judós3 a metróhoz, szeretem ezt a szokását egyébként is, nomeg lomtalanítás van a környéken, és minden második bokorban ül pár megtermett cigány a kupacokon, sötétben nem szívesen totyogok végig fájós lábbal közöttük kiscsiniben, na.

Én felpócoltam a lábamat a teraszon, Judós3 nekiállt csirkét sütni spenóttal, kihozott két pohár vörösbort magunknak, koccintottunk a sikeres vizsgámra, beszélgettünk, kell a nyugalom.

Hátő, infóim szerint a vizsga nekem sikerült a legjobban. Mondom, hogy nehéz volt.

A tanárnő szerint egy ember meg is bukott, az átlag 70-75%. Ettől nem lettem elégedettebb.

Ma este a fiúkkal megyünk inni fodrász után, holnap kiugrunk strandolni este, csütörtökön edzés, pénteken van egy szabad estém, ha valakit érdekel, szívesen iszogatok valami teraszon!

Hétvégén lemegyünk két napra a pecaházba, ott a kert, a Duna, közelben egy szuper strand, összeeresztjük a barátait a barátaimmal, eddig ezek jól sültek el, illetve jó lenne, ha egy vízvezetékszerelő kijönne felmérni, mit tud tenni a minimális civilizáció érdekében, majd meglátjuk.

komment

Rajtam ne múljon!

2017.06.26. 11:35 :: Tobber

Annyi régi tinderes aspiráns kérdi, hogy ha velem nem, tudnék-e ajánlani milf-eket*, akikkel igen, én meg simán lepasszolom őket, de rajtam ne múljon:

Ha érdekel bárkit (elég egysablonú az ízlésem) 20-25 közötti jótestű, széparcú sportoló pasi, kettő híres a maga sportjában, csak én hülye vagyok hozzá, de van egyetemista, meg bármixer is köztük, akkor az szóljon, összehozom bármelyikkel, teli a portfolió.

Tippem szerint az ízlésük a nagymellű, hosszú hajú, nőiesebb, kreol negyvenkörüli, mármint ha én tetszem nekik, de jelentkezzetek, hátha a szőke szálkásak is kapósak... :D

*Egyébként ezt hogyan képzelik, márminthogy a milfek az egy klub, ahol a közös érdeklődés a fiatal pasika? :D

komment

Fcuk

2017.06.26. 10:32 :: Tobber

Ez a vizsga nem sikerült, ami már csak presztizsből kéne Judós3-nak. :/

Csak belehúzott egy tételbe, amire egyáltalán nem készült, azaz abban a könyvben benne sem volt, mert azt bemagoltattam vele oda-vissza és profin tudta. Ügyesen improvizált, de nem volt elég.

Mindegy, majd legközelebb. Elküldtem a hasonló suliban tanító edzőmhöz, konzultáljon vele, vagy vegyen tőle órákat, kérje át magát arra a képzésre, mert a szakmához ért, amit kell, megtanul, és ez az álma. Tegnap apu szülinapi ebédjén Anyu azzal nyugtatta a fiút, hogy mind buktunk már meg, én még félévet is ismételtem, annyira utáltam az első diplomám tárgyait, mégis elboldogulunk, majdcsak menni fog neki is.

Majd a saját családtagjai mind jól leszidták. Gyereknek kezelik és ez jó apropó, hogy hosszan kifejthessék. (Gyanítom, hogy engem is szidnak.)

Anyunak is feltűnt, hogy majdnem elsírja magát, ahogy próbál védekezni a nővér leb.szásai ellen.

Pedig amikor segíthettek volna az anatómia tanulásban, akkor hirtelen mindenki eltűnt, elfoglalt lett. Orvos és testnevelés tanár a két szülő, bakker!
Én kérdeztem ki az anatómiát, a számokban gondolkozó közgazdász, grrrr.

Nagyon rosszul funkcionáló család egyébként is. Abból sértődős balhé keveredett, hogy délután háromkor két hét spanyol/anatómia tanulás után végre pihenni akartunk kettesben, nem átmenni hozzájuk, "mert bezzeg Tobber szüleihez elmentetek".
Valójában ünnepelni akartunk, de így ugye nem.
A srác tanulása miatt ünnepeltük apu szülinapját délben, amikor ő úgyis vizsgán volt, csak mivel megbukott, előbb végzett, nem kellett a bizonyítványért elmennie. És nem volt nála lakáskulcs, hát átjött a szüleimhez. De ebbe is bele tudnak kötni. (Azaz meg sem hallgatják, nem tartják felnőttnek.)
Mint amikor inkább a vizsgámra tanultam, a vizsgázásom KÖZBEN átugrott anyós és belekötött, miért nem pakoltuk ki előző nap a szatyrokat. Meg hogy annyi cipőm van, mint neki egész életében. Akkor vegyen bazmeg, van pénze. Meg kihuzatta a teraszomat díszkivilágító füzért, mert "minek ég az, csak pazarolja az áramot és túlmelegszik". LED-es és minimál árat fizetek az áramért és az én lakásom és tök hangulatos és mi köze hozzá és én sem kötök bele, hogy minek élnek hatszázezer négyzetméteren ketten, vagy miért büdös a kutyáktól az egész házuk. Szerencse, hogy nem voltam otthon!!
Mindig van valami "vicceskedő" szurkálódása, mondjuk pont lexarom, állandó a feszültségkeltés, szvsz ezek elől menekül apuka a gép elé a kisszobába, meg nők karjaiba, a balhék miatt utált Judós3 otthon élni, de a véleményemet megtartom magamnak.
Vagy nektek és Anyunak elárulom. :D

Problémás önző apuka és manipulatív mártíralkat anyuka? Hmmm, hogy hány ilyet ismerünk... Judós3-nak túl kell lépnie, hinnie kell önmagában és pont lexarni, hogy mindenki alaptalanul kioktatja. Ez a srác hihetetlen érzékenységgel fogadja be a világot, vágyik a szeretetre, figyelemre, és egyáltalán nem érti, hogy miért őt állítják be bűnbaknak. Beletörődik, és magát utálja.
Beleszorultak egy kényszerjátszmázásba és a legkisebb szív az igazságtalanságoktól és hogy mindenki rajta ereszti ki a gőzt...

Tépik fel a sebeimet, én is ilyenek miatt menekültem otthonról, telefonon még 1,5 évtizedig utolértek ezek, most ha el is kezdi bármelyik szülőm, leállítom és felállok, elmegyek, vagy elbúcsúzom és lerakom a telefont. Bunkóság? Lehet. De a játszmákba ártatlanok bevonása szintén. Vááááááááá, mennyit szenvedtem ezért.
Nem hittem a pszichiáteremnek tizenéve, hogy ez az egyetlen megoldás, ha békében és önmagamat szeretve akarok élni, szépen, véleményformálás nélkül kifarolni mindegyik próbálkozásból, még ha mi kerülünk is szemétláda poziba. De igaza volt. Azóta csírájában elfojtom, nem is nagyon próbálkoznak. Én meg békében és önmagamat szeretve élek. :)

Hát ez a szegény fiú meg épp a sűrűjében, na majd megpróbálok segíteni neki úgy, hogy közben ne manipuláljam, ne rontsak a helyzeten és megtartsam a véleményemet magamnak.

Na az ilyen anonim gőzkieresztések miatt imádom a blogírást, bocs, ha nem vagyok túl szórakoztató. :)

komment

Vá.

2017.06.23. 19:36 :: Tobber

Szeretnék egy óra nyugit. Minden este munka után hosszú órákat kikérdezem/felolvasom az anatómia tankönyvet, hát, nem könnyű a könyv az anyag, na.

Judós3 lebeszélte egy teremmel, hogy ott dolgozhat mostantól, ezért nekiálltunk munka után hirdetni, klientúrát kialakítani, végiggondolni, hogy dietetikussal, gyógytornászokkal hogyan fogjon össze.

Egyeztetünk ismerős edzőkkel, sportbizniszmen apjával, hasonszőrű tesójával.

Eszébe sem jutott, én hívtam fel rá a figyelmet, hogy adózás is van a világon, adtam pár tippet, ennek járunk utána, számlaadás, teáor, kinek, hogyan lehetne. Apjának sportcégei vannak, szerintem az ő könyvelőjével le kéne üljön, mert egyelőre a bevétel még kutya vacsorája, nem hiányzik egy büntetés.

Nálam már jelentkeztek, érdeklődnek, adok infókat róla, a teremről, árakról, bérletekről. A legmeglepőbb, hogy a közelben dolgozó Műegyetemista(!!!), egyik exszeretőm vele akar edzeni. :O Hát az szép lesz, luktársak.

Szervezem a jövő heti ünneplést a sikeres vizsgára és hogy megköszönjük a tanárnő munkáját.

A nyárra szervezem a spanyoltanfolyamot, én mondhatom meg, hogy hány órás legyen és mi legyen a téma, mi megy nehezebben. Egyelőre fixen vagyunk hárman, meg kettő-négy belebegős, meg levelezek/telefonálgatok tucatnyi emberrel, ki mit szeretne.

A mostani tanárnőnk megdicsért, jó ötlet az extanárnőnk, nagyon jó kezekben leszünk. Hát, mindkét tanár szuper.

Apu szülinapjára akarunk meglepit, azt is szervezem, emiatt egy nő este 11 után hívott még és negyedórában mesélte a szolgáltatásukat. Judós3 kijött a zuhanyból és nagyon csodálkozott, ilyenkor ki mer zaklatni.

Mindegy, a hőségtől aludni nem lehet, ráérek mindenre, csak azt sem tudom, hol áll a fejem.

Reggel munka előtt a nőgyógyásznál kezdek kontrollon, aki közös örömünkre kijelentette, hogy a PCOS-t ő nem is hajlandó már felírni a leletemre, mert annyira visszahúzódott, UH-n nem is látszik!

Ez hatalmas öröm, 7-8 évvel a diagnózis után. Kérdezte, hogy gyógyszert szedek-e rá, de mivel kiszáradásig három nap hasmenés egy-egy tabletta nálam, inkább nem szedek rá semmit, visszafogom a szénhidrátot (nem nehéz, zsírfüggő vagyok), meg mozgok elégséges mennyiséget. Kérdezte a doki, hogy mi a véleményem, ez megfelelő? Kicsit meglepődtem a kérdésen, de mondtam, hogy szerintem igen, hiszen láthatóan hatott is, miért kérdi. Merthogy szerinte is ez a legjobb hosszú távon az egészségnek, mindenki mozogjon és egyen ch-csökkentve.

Azért jeleztem neki, hogy nem vagyok szent, tegnap a rántotta előtt bevágtam egy fél szelet dinnyét meg egy deci préselt almalevet vacsira, de az nem gond…

Ma határidők voltak a cégnél, szétrobban a fejem, kapkodás, fejetlenség és stressz, a félelem, hogy elszámoltam valamit, és nincs sok szűrő a rendszerben, mindjárt folytatjuk Judós3-mal a tanulást, holnap dettó. Még jó, hogy nekem már megvolt a vizsga.

A hétvégén tanulás finish, vasárnap vizsga a fiúnak.

komment

Más szempontok

2017.06.22. 10:57 :: Tobber

Amikor kipanaszkodtam magamat a cégnél, hogy úgy érzem, eltávolodunk Judós3-mal, akkor mit sem sejtve hozzámbújt este és elégedetten konstatálta, hogy milyen kiegyensúlyozott és mély a kapcsolatunk egy hónapja.

Biztos a vizsgára készülés miatt nem volt időm balhézni a koszos zoknik és fel-felbukkanó exnős csetek miatt. :D

komment

Jól van

2017.06.22. 10:50 :: Tobber

Jól van, na, nem általánosítok, lehet, hogy csak a környezemben lévő pedagógusok ilyenek.

komment

Nyár

2017.06.21. 19:08 :: Tobber

Három dolog állandó nyár elején.

- Balhé, ki mikor akar nyaralni menni. Mert annak a párjához is kell igazodni, meg akit helyettesít, ahhoz is, meg annak a párjához, meg mindenki gyerekének táborához, az olcsó repülőjegyhez, mensikhez, céges leállásokhoz.

Judós3-ék jövő héten, június utolsó napjaiban döntenek(!!!), ki mikor mehet. Ergo addig itt lebegtetem a cégnél, addig lebeg Kollegináé, meg az egész családjáé, és több lépésben attól függ, hogy mensizek-e a strandolásom alatt, hogy valakinek valahol bezár-e két hétre a patikája? Grrrrrrr.

Július 14-től van a haverokkal a Balcsin, előtte 9-étől van a mi foglalásunk, de addig nem fizetem be, míg tökölnek náluk, ááá!!

- Ennyire meleget nem akarok, "csak" nyarat! -sír mindenki. Ergo ne legyen hőség, de egész évben rinyál, hogy mikor jön már el a június. Most meg ez nem jó. Magyarország. Minden nyáron meleg van. Amikor merem említeni, hogy a telet szeretem, akkor leugatnak, miért nem a nyarat. Úgy emlékeztetném őket! Faxom.

- Pedagógusok. Előrebocsátom, semmi bajom nincsen velük. Egy dolgot kivéve. Tanév végén elviselhetetlen stresszre panaszkodnak, dörgölik az orrunk alá, hogy alig várják a jól megérdemelt két hónapos pihenést.
Miiiért is megérdemelt? Minden barátom szétdolgozza magát, ezer feladata van! A multinál nem stresszelnek és halnak meg 45 évesen infarktusban? A büdös ügyfelek balhéi nem idegölőek a frontokon? A tecsóban tejeket kasszázni, pénzzel-kuponnal-akciókkal-matricákkal-pontgyűjtőkkel foglalkozni megállás nélkül nem monoton? Tűző napon aszfaltozni könnyebb? A BKV pótlóbusz sofőrjei nincsenek extra nyomás alatt? Egy ápolónő nem érdemli meg legalább ugyanúgy? A könyvelőn nem múlik sokmilliós adóbírság? Embereket elküldeni központi költségcsökkentés miatt HR-esként nem dráma? Jogászként széttanulni az agyadat, milliárdos ügyeket lepapírozni nem teher? Miért megérdemeltebb a pedagógusok pihenése, mint akiknek nem jár?
Elismerem, hogy fárasztó munka lehet tanítani, felkészülni, gyerekekkel dolgozni, de mi is felkészülünk, sosem végzünk kettőkor, vagy kezdünk 11-kor, túlórázunk évközben, zárásokkor, határidőknél, projektkáoszban, összeomló informatikával, nem működő supporttal, hétvégén, ülünk ezernyi oktatáson, vizsgázunk és tanulunk meg több tucat programot, és én még viszonylag nyugisabb területen dolgozom, most "csak" 10-12 ügyem fut párhuzamosan.
Nyáron is.

Miért néznek le másokat? És ha nem tetszik, miért nem váltanak?

Na, ezekért SEM szeretem a nyarat.

komment

Plusz

2017.06.21. 12:37 :: Tobber

Bent a cégnél átvettem, púderrózsaszín magassarkúban vagyok. Kicsit izgultam, hogy az elsősegélytanfolyamismétlőtanfolyamon ne nekem kelljen ebben az outfitben a padlószőnyegen térdelve újraélesztenem a bábut.

komment

Nyár

2017.06.21. 08:30 :: Tobber

Copf. Tűpettyes, térdvonalig érő sötétkék ceruzaszoknya (nem tetszett az Orsayba berendelt decens ruha, kicseréltem). Könnyű fehér blúz, már majdnem barna bőrön. Szépen kivágott lapos kiscipő. Új bézs minitáska, végre nem kell tonna spanyolcuccal járnom a várost.

A nap, amikor elengedtem, hogy ne nézzek ki ducinak.

Imádom.

 

komment

Hétvége

2017.06.20. 13:39 :: Tobber

Hát egy kicsit kifáradtunk.

Csütörtökön, pénteken szabin votlunk, végül nem mentünk ki tovább pucolgatni a pecaházat, hanem tanultunk. Bevásároltunk a bulikra, szombat reggel váltottuk Judós3 tesójáékat.

Még Judós3 vetette fel, hogy hívjuk meg az én barátaimat egy utószülinapozásra a kisházába, de hülyén vette volna ki magát, ha én ünnepeltetem magamat, ezért "csak úgy" szerveztük meg. Délben érkeztek vagy tizen, volt pácolt grillhusi, hamuban sült alufóliás krumpli, meg ezerféle süti, tortát is kaptunk.

Nyugi, csacsogás, jókedv, félárnyék és szellő, madarak, béke. Lementünk a folyóhoz, kivittük a kenut, és mindenki ment egy pár kört vele. A hatévesünk nem is szállt ki a hajóból, ő mindenkivel menni akart, imádta.

Mi is őt.

Meg a Dunapartot, végre nem dübörög a zene, nincsenek ingerek, tudunk egymásra figyelni, szerintem egy éve nem beszéltük ki így magunkból a gondjainkat, élményeinket. Ültünk a kisodort fatörzseken, néztük a hullámokat, hiányzott ez az élmény.

Hazamentek kilenc felé, összedobtuk a kupit, majd ledőltünk. 23 óra felé megérkezett Judós3 első haverja. De hol vannak a hév-vel érkezők? Elindultak kocsival megkeresni, én addig a világ végén próbáltam nem félni az ismeretlen zajoktól, zörgésektől, kilométerekre senki nincsen arrafelé.

Éjfélre megtalálták őket, akkor kezdődött a kettes számú partika. Na itt már zene, nagyon sok alkohol, további kölykök, hajnalig sztoriztunk, majd én négykor elhúztam aludni, ők még bírták egy órát.

Délelőtt persze az egyetlen nő takarított, míg ők rinyáltak, hogy fáj a gyomruk, mert nekem nyilván nem, aztán kitalálták, hogy tök másnaposan/félrészegen kimennek evezni, ezt az idősebb parancsol jogán megtiltottam nekik, tűző napon dehidratáltan, erős sodrásban hullámozva tuti belefordulnak a vízbe.

Este elárultam trükkjeimet a másnaposságra, totál kivolt a fiú.

Majd Judós3 dolgozott tegnap, én maradtam szabin pótcselekedni tanulás helyett.

A vizsga után ottmaradtunk átnézni, majd elmentünk pár órára koktélozni az éjszakába, mint kiderült, tök jó fejek a csoporttársaim! :D

Addig anyóspajti meglátogatta nálunk a kisfiát, és persze belekötött, hogy neki életében nem volt annyi cipője, mint nekem (akkor vegyen, megengedheti), meg hogy a két nagy szatyor ágynemű-alutálca-fűszerek-törlőrongyok, amiket a bulik után hazahoztunk, még nincsenek kipakolva és a sarokban állnak. Hát, én az ő másnapos kisfiát ápolgattam, meg vizsgára tanultam, takarítottam, mostam, vasaltam, folttisztítottam, növényeket ápoltam, majd elmentem vizsgázni úgy, hogy nem vártunk vendégeket a saját lakásomba, majd még kérjek elnézést? Majd ma kipakolom. Nála meg mindig büdös kutyaszag van a nappaliban, én sem szólok.

Ma már munka...

komment

Grr

2017.06.20. 11:39 :: Tobber

Mindent tudtam, mégsem sikerült úgy, ahogyan szerettem volna. Mérges vagyok magamra.

Az tűnik ki, hogy a saját magam alakította fogalmazás jól megy, tehát ha kérdéses egy nyelvtani rész, akkor jó vagyok alternatív megoldásokban, az 24/25. :D

Illetve a subjuntivos feladatok maximális pontszámúak lettek, na erre nem számítottam, elég katyvasz még a fejemben.

A múltidők megyegettek, a névmásos feladat lett gyengébb, meg 1-2 magnóhallgatós válasz, de még így is a legjobbak között vagyok, a többieknél is ezek akadoztak. Ezeket jól tudom, szóval szerintem nehezek voltak, na.

Na mindegy, 84%-ot értem el.

Irány a nyári ismétlős tanfolyam a régi tanárommal, majd ő belénkveri, irtó sokat követelő tanár, rámfér egy pörgős, terhelős tanulás, mielőtt ősszel folytatjuk a mostani nyugisabb, szintén tündéri tanárnővel.

komment

Vá!

2017.06.19. 13:08 :: Tobber

Ötkor van a spanyol szintugró vizsgám. Már mindent csináltam ma tanulás helyett, hülyét kapok!

És a másnaposság, főleg, ha vasárnap hajnali négykor még valami ízelt lábús tequilát iszunk negyven év felett, biza eltart hétfő délutánig.

Két bulit rendeztünk hétvégén. Még Judós3 szerint is túlvállaltuk magunkat. :D

Persze fantasztikus volt.

 

komment

süti beállítások módosítása