HTML

Tobber életblogja

Friss topikok

Címkék

Terápia

2017.11.30. 16:23 :: Tobber

Elmentem háromszor egy ismerős ismerősének a pszichológusához.

Azt gondoltam, hogy egy váratlan szakítás után a nekem nagyon sokat jelentő kapcsolat gyászának feldolgozásához jó támasz lesz. Megoldanám egyedül, de mivel a kapcsolatot nem zártuk le, nem célom sem meggyűlölni, sem elfelejteni (ugye megbeszéltük, hogy kiéli magát és visszajön).

Mivel életemben sokat tapasztaltam, hogy ha kiadom az érzéseimet, szeretetemet, akkor belémrúgnak (lásd még apám), hosszú évek óta csak Judós3-nak nyíltam meg ennyire. Belém is rúgott.

Ezt a szitut nem tudtam kezelni.

Mivel egy hónappal később jóval pocsékabbul vagyok, akármit is teszek a régóta működőképes megoldásokból, kielemezte, hogy szerinte ez már nem a gyászfolyamat része, hanem a mélyülő depresszióm jelei. És arra nem elég a 3-4 alkalom. Terápia, és adott esetben gyógyszeres támogatás is kellhet. Én gyógyszert nem szeretnék, de hozzá eljárok pár hétig, megoldjuk, hiszek a terápiában.

Már nem akarok jönni-menni (én!), nem akarok pasit, nem akarok hallani Judós3-ról, nem ezt érdemeltem. Nem érdekelnek a régi időtöltéseim, lúzer dolognak érzem és nem ad semmi örömet, ami ilyenkor szokott, konditerem, tánc, barátok, főzés, spanyol, kreatívkodás, műkörmözgetés, olvasás, színház, utazás, nagytakarítás, alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek, de magasabbak sem.

Semmi.

Idegesít ez a sok barom a nagymultimnál, a bkv-n, a kicsinyes korlátoltság, a Judós3 ismeretségében feltűnő olcsó nők, a családi szemétkedés, ami karácsony közeledtével kötelezően felerősödik, a nyomás, hogy a szomszéd osztályon már világít a karácsonyfa, mikor még advent sincsen, nemhogy ajándékötleteim, nem bírok Anyu pszichológusa lenni állandóan, pedig szeretnék, meg a kollégáké, akiké nem szeretnék.

Nem tudom, mit akarok, valójában A Nagy Semmit.

Azt kérte, ha nagyon mélypont van, hívjam bármikor. És hogy ez nem ajánlat, hanem a megállapodásunk része, csak így dolgozhatunk együtt. Nyilván senkit nem fogok felhívni hétvégén éjszaka, úgysem tudom szavakba önteni, amikor azt sem tudom, mi van, csak sírok és félek.

De nyilván tudta, hogy szükséges elmondania: van védőhálóm.

komment

Szakértő

2017.11.30. 10:20 :: Tobber

Isolde ír a Terápiáról.

Érdemes:

http://www.sorozatjunkie.hu/2017/11/26/terapia-empatikus-visszajelzes-es-meg-par-aprosag-irta-isolde/

 

komment

Nem vagyok jól

2017.11.29. 18:35 :: Tobber

Elmentünk éves tréningre, mindenki édes, imádnivaló, vicces egyéniség, én meg egy buborékban lebegtem, fájdalmasan távol és bezárva a lelkemben. Rutinból megszerveztem, levezettem és adtam a szokásos klisés poénokat, szeretik. Beígértem pár lobbizást az új főnöknél, azt szeretem csinálni, pár szervezést, azokat pláne.

Elalvás előtt a Fotós könyörgött cseten a bocsánatomért és ki akar engesztelni. Nem.

Megint 4 órát aludtam és fél éjjelt a vécén töltöttem hasgörcsökkel.

Tudják a lányok, mi a helyzet, mindenki egyetért, hogy visszatér majd Judós3, mert az egyetlen jó döntés.

Én meg most nem akarok semmit, őt sem, mást sem, egyedül akarok lenni egy gömbbe zárva, csendben, gondolattalan.

komment

Padlizsán és Nutella

2017.11.28. 10:52 :: Tobber

Ezek jók. Meg Békáékkal vidéken műveltkedni. Bár azóta vannak mélyrepülésben, mióta csatlakoztam.

Élvezem, hogy nem otthon aludtam. Ma hotelban fogunk, tréning, vidéken, lassan indulunk.

Reggel megláttam, hogy egy csodaszép és ízlésének való csini nő Judós3 új ismerőse. Lassan lejövök arról, hogy ezt figyeljem, véletlenül ugrott fel. Tudom, hogy ezt beszéltük. És hogy éli ki magát. Én meg szépen elsorvadok a bánattól.

Nem akarok élni.

komment

Apró öröm

2017.11.27. 17:27 :: Tobber

Holnap délután kezdődik vidéken a tréning, amit évente szervezek a cégünk asszisztenseinek, akik alám tartoznak, vagy hogy.

A középvezetőink nem engedtek el egy évek óta velünk járó nőt, egyik kedves kolleginámat. Én tucatszor lobbiztam a főnökénél, az igazgatómnál, két másik kolléganő is kampányolt, semmi siker.

Erre MA felvetettük, hogy legalább a hiányzó kolléga helyett jöhessen. Délután megkaptuk az engedélyt! Egyedülálló anyuka, így még a gyereket el kell helyezze, meg le kell vezessen többszáz km-t, de megoldjuk, amit lehet. Gyorsan elintéztem a céges jogsimat a cuki gépjárműves fiúkkal, hogy átvehessem a kormányt, ha elfárad, cserébe felkap minket Pestnél. Igaz, eredetileg vonattal terveztünk menni pestiek, forralt bor, chips, csacsogás, de így sem rossz.

Örülök neki, szeretem.

Még a szakmai résszel nem teljesen állok készen, de úgy látom, hogy az informális tapasztalatcsere ott helyben alakul az aktuális panaszok alapján, így teret (2,5 órát) hagytam ezek megbeszélésére.

Jó lesz kimozdulni velük, itthon a sírás kerülget. Látom, Judós3 menedzselgeti a három igénytelen nőt, nem foglalkozik a munkával, az edzős oldalával, hát hogy lehet ilyen ingyenélő valaki?

Mindegy, ma legalább ettem valamennyit, már csak a vasárnap elmaradt keksz hiányzik, az nagyon, valszeg csütörtökig.

komment

Előny

2017.11.27. 15:45 :: Tobber

Látom, hogy Judós3-nak felugrik egy email: Köszönik a visszajelzést, amiben visszautasítja a környékemen lévő konditermi állást. Magyarul oda felvették. Ahová az apja kapcsolatai nyomták be. Amit tegnap visszautasított mégis.

Ez hülye!

Elképesztő, tényleg nem akar dolgozni 22,9 évesen. Kellett a szüleinek a parasztvakítás, hogy jelentkezget ide-oda, hogy a karrierjét akarja építeni. Ebben a helyzetben lesz igazán szép, amikor az apja rájön! (Valszeg nem tudja, mert a borzalmas helyesírásával írt, ergo senkit nem tudott meggyőzni, hogy írja meg helyette. Nyilván titkolja.) Kezdődnek a balhék? Tuti.

Azért menekült egy éve is, mert nem tűrték, hogy nem dolgozik. Napi kiabálások voltak, ő alvászavarokkal küzdött, ideges volt, ingerlékeny, csapkodó, 4 telefonját törte ripityára fél év alatt dühében, verekedett az éjszakában, nagyon kivolt. Ja, én le tudtam szelidíteni, egy kezesbárány lett belőle, tudtam, hogyan kell bánni vele. Még a szakításkor is sírva hálálkodott, hogy sosem jutott volna eddig. És hogy mennyire szeret. :(

Annyi munkám van benne. :(

A régi helyzetbe visszatérve mikor fog ugyanoda visszajutni?

Nagyon csúszik félre a srác megint. :(

A héten időm sem lesz agyalni rajta, aztán eljön az egy hónap vége és szeretném kitombolni magamat, de nagyon! Utána meg szépen kilépni az értesítéseiből, nem figyelni neten sem, a közös színházjegyünket majd kitalálom, aztán ha januárban akar, majd jön, de kemény feltételekkel, munka, és nyitott kapcsolat mindkét oldalról. Nagyonlétra akar jönni napok óta, ilyeneket nem akarok újra elengedni már...

Ha visszajön. Mert tudja, hogy szeretem, de szigorú leszek. De legalább nálam előrejutott szigor mellett is. Mekkora egy lusta s.ggfej, hogy elhagyott!

komment

.

2017.11.26. 20:41 :: Tobber

A mentettet posztolta, bocs, mindegy.

Béká szerint nem ettem és csak az a bajom, más 25 g CH-t sem eszik naponta, de ettem sajtot.

Kivagyok, na. Tudom, idő, blabla. Dehát ez egy fantasztikus kapcsolat, tizedilyen szarokat látok működni. És van pofájuk beleszólni. (Kollégák, mielőbb bki magára veszi!)

Egyre mélyebben vagyok.

Közben lemondtam a tegnap esti táncot, bőgtem nagyon. Ma csak két órát úszni, szaunázni mentem I-vel, G-vel. Bőgve érkeztem, biztos örültek nekem.

A Fotóssal beszéltük le a délutánt: eltűnt. Menjen a fenébe, ez hiányzott!

Rosszfiú 3 hete mondta, hogy vmi barátnő miatt eltűnik. Nem láttam fél éve, oké. Erre ma rámír, hogy bocsássak meg neki, napok óta csak rám gondol. Hívjam fel, írjak rá.

Pontosan tudja, hogy a kedvencem volt, ha volt valami két éve köztünk, hát az több, mint barátság. De nem fogok ugrani.

És ilyen üzenetet mástól várok.

Előkerült Judós2, mondom KETTŐ, tavalyi liezonom véletlenül a legjobbkor, még szebb az exnél is. Ma már randit akart. Nincs kedvem semmihez, megy külföldi versenyre, talán utána.

Inkább sírok ma is.

 

komment

Zuhanás

2017.11.25. 18:04 :: Tobber

Nem volt okos csütörtökön, pénteken egyedül maradni este.

Tegnap már sírva kiabáltam Anyuval telefonon, amiért kiröhögött a feledékenységem miatt. Igen, nem vagyok jó passzban.

Ma elmentünk Békával kondizni, átrohantam a szülőkhöz egy felsőért, aztán egy félspanyol srác netes beszélgetésen felmérte, mit tudok, dumáltunk egy órát. Aranyos népség, ő is. Hetente két netes órát veszek majd tőle.

Aztán rámzuhant a magány, ami Judós3 előtt nem volt.

Egy napot volt offline, gondolom, a mai új ismerőse miatt. Helyes, szimpi lány, az ilyet szereti.

Ettől annyira megzuhantam, hogy azóta bőgök hangosanem látom, hogy az idő begyógyítaná, 

komment

Ma ettem

2017.11.24. 15:10 :: Tobber

Elég nagy változás az elmúlt hetekhez (mandarin-virsli-abonett-fehérjaturmix) képest.

Kimentem a lacipecsenyéshez rántott csirkéért. A fele is megülte a gyomromat.

komment

Menő

2017.11.24. 15:08 :: Tobber

Volt nekem egy textilbőr sztreccsnacim, kifogytam. Eggyel kisebb csak paliszander padlizsánszínben volt.

A kolléganőim le akarják szedni rólam, akkora a sikere.

komment

Lakás

2017.11.24. 14:32 :: Tobber

Nem sok kedvem van szépítgetni a lakást, minek, úgyis egyedül vagyok.

Ma azért a szükséges DM (óvszer, igen) után elugrom egy KIK-Pepco körre, valami világítósért.

Van nekem egy festményem, ahhoz igazítanám télire a lakás színeit. Mármint én festettem, de egy híres képről másolva.

Kék-zöld-barna, kevés okker, bordó és pink. És fehér. :O Izgalmas.

komment

Semmi

2017.11.24. 11:22 :: Tobber

Hazamentem és hatkor befeküdtem az ágyba, megnéztem pár Terápia részt és elaludtam. Rekord, ötig nem riadtam fel. Akkor sem a rettegésre, hanem hogy leszakad a fél arcom, belobbant az állkapcsom pár napja a fogcsikorgatástól.

Bedolgozom a kapott visszajelzéseket.

Meg lettem dicsérve, hogy erős baráti hálóm van, ha gondom van, elkapnak. Sok energiámba került anno, ők is számíthatnak rám.

Kontrollálni akarok mindent. Nyilván, ki nem?

Szeret, mindent megtett. De ennyit tudott és ez kevés.

És hogy sok téren vagyok mazochista. Ezt nem tudtam. Egy téren biztosan nem, a többit pedig nem élem meg így. Fura visszajelzés, morzsolgatom.

Közeleg a hó vége. Elsején szakított, ezt a hónapot adtam megsiratni a kapcsolatunkat. Azt beszéltük, visszajön, de addig sem akarok erre gondolni, nincs ráhatásom. Veszek egy üveg tömény italt, rendelek egy zsíros pizzát, megnézek valami undorító romantikus filmet és kibőgöm magamat. Másnaptól nem agyalok, nem nézem, mikor online (nagyjából mindig), kik az új ismerősei közösségin és a nálam is frissülő telefonkönyvben (senki egy hete), ki lájkolgatja az edzői oldalának posztjait (3-4 családi barát kb.). A mostani terve úgysem fog összejönni, dolgoznia kell...

komment

Rápihenés

2017.11.23. 14:00 :: Tobber

Zsúfolt napok jönnek, úgyhogy rápihenek ma, holnap.

Tegnap munka után udvaroltattam a szépszeművel, aztán Anyuval vásárolgattunk, mondjuk még kéne -3-4 kg, hogy csinos legyen rám egy csipkés felső. Facsart narancsoztunk most, hogy a cég kb. 2/3-a szenved valamelyik vírustól, aztán elugrottam a segítőhöz, majd vitáztam a kedvenc taxitársaságommal, mert 21 perc alatt kiérni egy félreértett címnél is bosszantó a forgalom nélküli belvárosban, ha ötöt ígérnek, majd egyszerre estünk be hozzám a Fotóssal.

Hozott egy üveg bort, azt szépen meg is ittuk hajnalig, addig filóztunk az Élet Nagy Dolgairól, érdekes a szemléletmódja. Alig aludtunk, már mennie is kellett. De megérte, okos, kedves, illatos kis gondolkodó.

Utána eszembe sem jut sírni vagy gyógyszert bevenni Judós3 miatt, kezd a múlt részévé válni. Persze mocsokul hiányzik. Vagy nem jön vissza, mert túl nagy elvárásaim voltak felé és ő csak egy ideig tudott erején felül megfelelni, most meg a saját "szintjén" vegetál, vagy a családjánál is ugyanez lesz, és akkor jobb neki nálam. Na de csak ezért ne jöjjön.

Lesz a következő egy hétben tánc, koncert, spanyol próbaóra, kondik, uszoda, Fotóssal randi, Békával vidéki randi, két napos (másik) vidéki tréning, nem sok időm lesz körömlakkozni agyalni.

komment

De szép

2017.11.22. 17:10 :: Tobber

Egy fél éve érkezett kollégám udvarolgat, amint egyedül vagyok. Szoktak mások is, ő komolyan zavarbahoz, mert gyönyörű.

komment

grrr

2017.11.22. 16:06 :: Tobber

A f.szomba rinyálok, egy nálam 19 évvel fiatalabb csudaszép fiúval volt 8 szép hónapunk, bő fél év együttélésünk, ahogy kell, családoknak bemutatva, baráti kör vegyítve, csodás élmények, mit akarok még? Egészség, pénz, család, barátok vannak, tartalmas programok, érdekes időtöltések szintén. Mi tarthat vissza a továbblépéstől?

A környezetemben annyi gond, tragédia van, kollégám apukája halt meg, Kollegina nagymamája nagybeteg, másiknak a gyereke, embereket rúgnak ki, párjuk csalja, bántja. Anyagi gondok mindenfelé, aggódás, félelmek.

Első világbeli problémákkal küzdök. De nem akarom feladni!

Kíváncsi vagyok, a 3 hét alatt leadott 4 cv-ből a legutóbbit miért így küldte el. Hármas számú javasolta, hogy a hálózatuk másik helyeire is jelentkezzen, ő kizárólag a kerületemben lévőbe továbbította. Miért csak oda, tőle nagyon távol, a közelembe?

komment

süti beállítások módosítása