HTML

Bächer Iván

2017.03.18. 07:06 :: Tobber

Hát én meglepődtem. Adott volt egy spanyol lecke, feltételes mód gyakorlására: melyik valaha élt híres emberrel beszélgetnék szívesen. Hát leginkább valami kortárs íróban gondolkoztam, Békés Pállal talán. De ha már halott író, legyen Bächer Iván, imádom a történeteit, éltem vele egy időben Újlipótvárosban, polgári családi történetek, fantasztikus emberismeret, vele könnyű érezni a hasonlóságot és hát őt mindenki ismeri.

Gondoltam én. Tartom a kiselőadásomat az órán, a spanyol születésű tanár nem ismeri, okés. De senki más sem! :O Egyetlen hatvanas nő tudta, hogy kiről beszélek. Én annyira, de annyira ledöbbentem. Nekem ő egy legenda.

Elszomorodtam.

Egyébként a hatvanas nő a legjobb eszköz a sztereotípiáink lebontására, olvasott, szorgalmas, gyorsan fog az agya, művelt, ismer alternatív színházakat és filmeket, pedig egy cuki nagyinak tűnik, aki az unokák miatt akar spanyolul tanulni. Volt már ilyen csoporttársunk, róla kiderült, hogy egy irtó híres színházi ember lánya, őt is imádjuk hallgatni, jön velünk iszogatni mindig.

Én is ilyen hatvanas nő akarok majd lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

komment

süti beállítások módosítása